за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Ova e edna od najmacnite i najdosadnite raboti za mene,pa uste i pantaloni so rab,leleeeee.Ima li uste nekoj kako mene ili...
< Поракaта ја уредил Elena -- 9.6.2009 12:24:25 >
09.06.2009, 12:25
Еца
6692
Јас еве се приклучувам тука.Ако нешто ми е мачно за пеглање, е тоа се кошули и пантолони.А уште маж ми носи униформа па пеглањето кошули ми е секојдневие
09.06.2009, 12:26
mami
8680
леле значи мразам, мразам, мразам кошули и панталони со раб...и нели каков е животот превртлив имам мм кој обожава кожули, 99% од времето е во нив..а на работа оди со одело значи морам панталоните да ги пеглам со раб...абе кога му перам кошули ми се темни кога ке ми текне после колку треба да ги пеглам
09.06.2009, 12:27
mami
8680
моето сочувство Елена до твоите живци униформа- ух...секојдневно пеглање кошули јас гледам таа обврска да снижам на еднаш неделно и после 6 дена се рехабилитирам
09.06.2009, 12:50
lide78
128
pa i jas gledam ednas nedelno i da se otkacam za cela nedela i da vi kazam otkako go koristam stirakot vo sprej Merito nekako mi e polesno,ama sega na zeskovo nisto ne pomaga.ke pocnam noke na terasa.
09.06.2009, 12:54
mami
8680
додека бев кај моите пеглав на тараса, овде не пошто ке пукне брука по комшиите затоа пеглам во соба, со сите врати и прозори отворени и по горен дел купаки(да не биде ептен градник )
09.06.2009, 12:59
srnicka
413
Zdravo na site! Peglanje kosuli i pantoloni na rab definitivno e najteskata i najdosadnata rabota sto postoi i vistinski krojam plan kako da se otkacam od toa . Mojot maz poradi rabotata e postojano vo kosula i pantoloni. Neznam kako ke se izdrzuva a samo sto pocnav da go peglam jas
09.06.2009, 13:37
Anushka
1392
Ова е мојот трик - ќе си најдете дебел маж и се’ што ќе облече му стои „како испеглано“
09.06.2009, 13:39
mami
8680
хахахаха ах Анушке...мојот ко што тргнал до таму ке стигнеме...божем прво од солидарност спрема мене додека бев бремена, ама му се уарни па си продолжи со тоа темпо и откако се породив
09.06.2009, 13:55
lide78
128
a samo sto sakav na dieta da go stavam
09.06.2009, 14:50
Mammy
337
Е за тоа драги мои, барем за бремените.."ме болат нозете, отечени ми се стапалата и сл..." Овие изговори секогаш палат.. А имам среќа што мм знае сам да си испегла и стално ми вели дека подбро пегла од мене.. Јас на тоа му велам дека тој е перфектен и совршен маж..па сега замислете си его и среќа..
09.06.2009, 14:52
lide78
128
mojot toa go pravi koga ke se skarame za da mi pokaze deka moze i bez mene
09.06.2009, 15:04
Mammy
337
..да..да.. само така се прават..реално е дека можат без нас..мм живеел сам скоро 3 години, сам се грижел за себе,пеглање, перење, готвење. Заедно живееме евеќе 4 месеци и гледам дека ептен си се навикна на мене..перење, готвење..ама ми помага во пеглање сепак..
Така да се се може..ама проблемот е во тоа што некако сепак ова останло женска работа..
09.06.2009, 15:07
natasha
430
lelelelelelelelelele vi se priklucuvam kon makata narecena peglanje kosuli Fala Bogu so muz mi ne e cesto vo kosuli inaku mislam dega ke dehidriram peglajki a faktot deka imam dve sincinja tesko mene koga ke pocnat da izlagaat
09.06.2009, 15:11
mami
8680
наташа честитки и до тебе... јас само викам по братучеткаму на мм која обожава да му купува кошули да не го прави тоа..кај на мм кошулите па уште и на син ми од сега да почнам..ке се борам да го научам на маички, не за друго- за мое добро лично
09.06.2009, 15:15
lide78
128
imame resenie i za toa ,na hemisko 100den e kosula i ic da ne se macis,ama koga ke razmislam 50 evra mesecno i ne mi se davaat
09.06.2009, 16:55
Палешка РР
7505
Е јас си немам такви маки. Маж ми се облекува спортски, маици, блузи, шизички панталони со џебови, па не морам да умирам над пеглата толку .
Кошули и панталони со раб пеглам за Велигден и за на свадба и тогаш ми е толку смешен што неретко се случува да се пресоблече. Не сакам костумосани мажи
07.08.2009, 11:53
big_mama817
1331
jas da vi kazam oslobodena sum od peglanje na pantaloni so rab zs mm e sportski tip pa retko oblekuva vakvi pantaloni a za kosulite pa i tie retko gi nosi
07.08.2009, 12:00
niki
4299
E jas obozavam maz oblecen vo kosula, ne bas onie od odelo ti e mi se grozni, ama ima fini kosuli so sportski primesi i maz mi se takvi kosuli si nosi i na rabota ima uniforma koja se sostoi od kosula i pantoloni, pa si peglam cesto i go imam tolku usovrseno peglanjeto taka da gi peram odednas kosulite od uniforma ima okolu 15 i isto tolku pantoloni i sve si zavrsuvam za 2-3 casa zavisi kolku me matka kerka mi i posle sum si raat desetina dena. Inaku pred da se omazam mrazev peglanje i seta garderoba mi se sostoese od materijali koi ne se peglaat, sega kaj peglam za mm peglam i za mene, macno e ne vikam ne, ama koga ke si go poglednam posle vo kosula kolku mi e ubav, se isplati makata.
08.08.2009, 02:28
biljanaM
662
и мене ова ми е најнесаканата работа...поготово ако материјалот на кошулата не се пегла е тогаш......
21.08.2009, 18:28
penelopa
3419
Peglanje košuli...bljakkkkk...dobro što na maž mi ne mu se omileni i rabotata ne go bara toa od nego( sega za sega)...koga treba košuli da peglam zbesnuvam....nemam živci
04.09.2009, 07:00
Bile
440
mene ne mi e tesko da peglam ama koga se vo prasanje pantoloni i kosula na maz mi epa mi se cini sakam da isceznam i da ne se pojavuvam.
05.09.2009, 12:34
profesorica
5709
Фала богу јас ја имам таа среќа да не морам на мм да му пеглам кошули и одела за на работа.Работи во сервис за електроника на коли и од таму им имаат дадено по 5-6 работнички комбилизони кои само се перат и сушат и спремни се за носење.
според погоре кажаното и јас спаѓам во таа категорија на жени што мразат да пеглаат.
30.10.2009, 12:53
arh_diz
7198
ИЗВОРНА ПОРАКА: mami
леле значи мразам, мразам, мразам кошули и панталони со раб...и нели каков е животот превртлив имам мм кој обожава кожули, 99% од времето е во нив..а на работа оди со одело значи морам панталоните да ги пеглам со раб...абе кога му перам кошули ми се темни кога ке ми текне после колку треба да ги пеглам
Potpisuvam Vo posledno vreme pocnav pantalonite na hemisko da gi nosam
30.10.2009, 16:40
mother 29
4405
мм си е полежерен ...претежно во фармерки и блузи..многу ретко кошули.. така да немам гајле