rosii
|
e sega ,sekoe poroduvanje so sebe nosi i odredeni rizici i odrdeni ugodnosti,sekoe poroduvanje e razlicno po sebe duri i kaj istata rodilka a kamoli kaj drug organizam,Ne se slozuvam so izrekata carski-carici,zatoa sto posle poroduvanjeto ,koga tie sto sme gi slusale kako vikaat od priroden poragaj se setaat,tie so carski ne ke mozat da se pomestat,,,,,,,,,,,,,,sepak carskiot rez e operacija,koja treba da e izvrsena so indikacija,a ne tuku taka,zatoa sto e komplicirana i ne taka ednostavna.I jas sum porodena so prvoto dete carski i jas posle 10 casa stanav sama ,zatoa sto morav,no toa stanuvanje ke go pametam dodeka sum ziva,kako gi spustam nozete taka mislam ranata ke mi se otvori i go gubam vozduhot,ke receme ne e vazno se zaborava no ne sum zaboravila,doma vednas odev,go banjav bebeto,sama se banjav i site raboti,ne krevav tesko normalno,no toa dvizenje,stani legni,ne e isto dokolku se porodev prirodno,i kaj prirodnoto poroduvanje ima nekoi sto ni bolki ke pocustvuvaat ni nisto,ima i takvi sto loso ke pominata,sekoj so svoe iskustvo,no sepak ke recam carskiot e operacija i posle toa bara oporavuvanje kolku nie da sme izdrzlivi,Koga ke se setam deka cela godina dole kaj stomakot mi bese kako otrpnato mesto,te ceza se cesas a nisto ne custvuvas,kicmata od anestezijata uste me boli,a pominaa dve godini.Ieve sega pak sum bremena 31 nedela i da nema poreba bi odela na prirodno poroduvanje so epiduralna,no pak mora carski,,,,,,,,,,,,
|