Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
А дали користите пудра, таа во прав што е? Јас имам во колекцијата од бекутан што ја добив за поклон, ама не ја користам, не знам зошто е, Михаил до сега се нема воопшто потпарено и не знам дали да ја користам или да ја чувам за в лето кога ќе биде потопло
Jaс не користам пудра, има некои истражувања кои укажуваат на штетноста на талкот. Имено талкот го поврзуваат со некои видови канцер а неговото вдишување може да доведе до тешкотии во дишењето и алергиски реакции.
Не сум сигурна дали Бекутан пудрата содржи талк, можно е да е користено некоја замена како скроб на пример
< Поракaта ја уредил Тања -- 5.6.2010 1:24:22 >
Jaс не користам пудра, има некои истражувања кои укажуваат на штетноста на талкот. Имено талкот го поврзуваат со некои видови канцер а неговото вдишување може да доведе до тешкотии во дишењето и алергиски реакции.
Не сум сигурна дали Бекутан пудрата содржи талк, можно е да е користено некоја замена како скроб на пример
Пишува Состав: талк и прафем. И сега да не ја користам? Прв пат слушам за ова, ај ќе побарам на интернет ако најдам нешто
< Поракaта ја уредил Тања -- 6.6.2010 0:58:39 >
А дали користите пудра, таа во прав што е? Јас имам во колекцијата од бекутан што ја добив за поклон, ама не ја користам, не знам зошто е, Михаил до сега се нема воопшто потпарено и не знам дали да ја користам или да ја чувам за в лето кога ќе биде потопло
Воопшто и немам ставено пудра на нина. Не знам зошто, еве ја ми стои дома ( и јас имам бекутан), не сум ни помислила да и ставам. Ниту пак јас некогаш сум користела пудра.
Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away
Jas moeto bebence eve veke tri meseci go banjam so Mustela gel za novorodence so toa pocnaa da go banjaat vo Sistina i jas prodolziv.Vo pocetok ja mackav so robino maslo ,pa jekoderm mast a sega eve nekolku dena so eucerin detskata linija za osetliva koza bidejki ima mnogu suva kozicka pa ke vidam kako ke se pokaze.
Ја прашав докторката за кремите со заштитен фактор и имаше ваква реакција Видела возрасна жена со алергија од еден производ за нега на детската кожа при сунчање и ми рече НИКАКО да не сум ја намачкала Миа. Дури се уплашив од нејзината реакција
Ја прашав докторката за кремите со заштитен фактор и имаше ваква реакција Видела возрасна жена со алергија од еден производ за нега на детската кожа при сунчање и ми рече НИКАКО да не сум ја намачкала Миа. Дури се уплашив од нејзината реакција
Па како тогаш да ги изнесуваме надвор, кога викаат дека дури и под сенка и кога е облачно зраците се штетни, белким нема цело лето да седиме дома
Ние користиме косили за бањање за газето Мустела сапунче за миење раце бекутан камилица за косичето Е сега сакам да му купам млеко само незнам какво и дали може да му ставам летово или не се препорачува
Women were made from a man''''''''''''''''s rib, not from his head to be superior, not from his feet to be walked on, but from his side to be equal, from under his arm to be protected and from next to his heart to be loved...
Nas pak ni naglasija nikako da ne izleguvame bez zastita bez razlika i pod senka da sme
Od samiot pocetok koristam kolekcija bekutan penlivo za kapenje i mleko i krema za teloto i liceto. pred nekoe vreme ( malata ima 3 i pol meseci ) na nozinjata i na racete i se pojavija kako lishai i doktorkata mi rece deka moze da e od kupkata. dali nekoj imal vakvo iskustvo. so jekoderm ne ja imam mackano voopshto.poz
nivea sapunce,jekoderm,maslo becutan vo vodata i definitivno original pavloviceva-zakon!!! da napravime dva meseca i kje pocnam da go mackam so nivea mlekce:)
Citam od pocetokot na temava i gledam deka site koristite kozmetika za bebinja. Nie od koga se rodi Izabela pa do sega (ima polni 6 meseci) ja banjame samo so cista voda, nikakvo samponce ni kremi za telo, nisto... Detskata doktorka koga ja prasavme do koga samo so cista voda da ja banjame, rece dodeka ne pocne da mirisa. Nie so ... I navistina, nikakvi problemi ne sme imale so kozata, samo koga na pocetokot imase crveni bubuljicki po liceto, ama sami po sebe si pominaa, so nisto ne go mackavme. A koristime Pavloviceva za gazeto (si kupiv nekolku kutii od Skopje,ja koristev i za mackanje na stomakot vo bremenosta i nemav strii voopsto) ama nemam poveke, pa kupiv Penaten, i zasega gledam deka Pavlovicevata e mnogu podobra. Se prasuvam, dali voopsto ima potreba od hemikalii na neznata i cuvstvitelna bebeska koza?
Patronaznata vcera ni rece kupki da ne koristime, tesko se odmivale podobro sapunce. Nie kupivme bekutan ama ne go mijam non-stop so sapunce, samo ponekogas
Само со детски сапун Мерима до големи и ништо друго. Освен павловичева за препоните, вратот и таму каде има набори под рацете). Купките и шампоните кај малите деца и бебиња не можат убаво да се исплакнат и остануваат на кожата. ма колку да е скапо или да тврдат дека е од природни состојки (Чико), сепак содржат хемикалии не се лажете. А за креми со заштитен фактор не знам колку се препорачуваат за бебиња по 6 месеци, за кои воопшто не е ни препорачливо да се изнесуваат на јако сонце само рано насабајле до 10 часот и после 6 часот кога и нема потреба од кремите. Внимавајте со хемикалиите. И кожата ресорбира се што му шлакате на бебето.