|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  6 7 [8] 9 10   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Козметика за новороденче
26.10.2010 9:47:52   
anedespo
Originalna pavloviceva mast i detsko sapunce Merima. Samo toa go koristev i za dvete deca i mislam deka e dovolno. Nemavme nikakvi problemi so kozata

(Одговор на членот antonie)
Непосредна врска до пораките: 176
26.10.2010 10:24:21   
tea
Originalna pavloviceva koristev do 3-4 meseci, posle toa koristam ili Becutan so neven ili Detska vitaminska krema od Galafarm. Posle originalnata pavloviceva tie dve mi se najdobri, a gi imam probano skoro site drugi. Becutan so neven kremata e mnogu dobra za smiruvanje crvenila.
Za banjanje koristam isklucivo becutan sapunce, sampon i penlivo. Probav da ja banjam so merima sapunce ama mnogu placese i posle svativ deka i luti na ocinjata. Od bebeskite sapuni samo becutan ne luti na oci.Za mackanje posle banjanje isto koristam becutan mleko ili maslo, a vo prvite 3-4 meseci se mackavme so jekoderm.
Za mene celata Becutan kolekcija  e super, a sto e mnogu bitno i cenite im se dosta pristupacni.

(Одговор на членот anedespo)
Непосредна врска до пораките: 177
27.10.2010 12:32:55   
vezilka RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly

ИЗВОРНА ПОРАКА: penelopa

Да се надоврзам на горе напишаното...тука препорачуваат проветрување на просториите неколку пати во денот, а сега кога започна грејна сезона и воздухот е многу сув добро е да се купи влажилец ( не ми текнува како е во мк.) на воздух.

Не го ставив освежувачот. Шубе ми е.
А во врска со влажилецот, мене ми рекоа дека е убаво да се стави чај од камилица во соба преку ноќта. Варам чај од камилица и го ставам во мало тенџерче во соба. Демек тоа го влажнело воздухот.

Баш се чудев што да правам по однос на ова прашање..со овие палелите што ги имаме по дома многу се суши воздухот, па се прашував дали ставам камилица на панелот или да купам јонизатор..многу ми го фалеа. веројатно јонизатор не би сметало на бебето..уствари поима немам..

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 178
27.10.2010 14:01:21   
Snowhite RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: antonie

mamicki aj kazeti mi sto treba da kupam za prvite denovi za bebceto, so sto treba da go banjam, da go mackam, sto i sto da kupam i od koja firma da bide toa. pozdrav

Најдобро е почеткот да го капиш со мерима сапунче и да го мачкаш со Јекодерм, а за газето павловичева. А потоа можеш да си одбереш некоја колекција, Бекутан, Џонсон, Мустела.. секоја мајка користи различна, така да, твој избор

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

Непосредна врска до пораките: 179
28.10.2010 0:39:53   
bliznaci29
najdobro e i nie go koristime za suva koza pomaga sigurnouser posted image
ИЗВОРНА ПОРАКА: ripce

ние користиме Мустела за бањање откога кога го донесовме дома, малку е поскапичка, но со оглед дека пакувањето го користиме 4 месеци, мислам дека е ок. никакви проблеми не сме имале досега, пу пуuser posted image инаку земавме и крема и масло од Мустела, но педијатарот не советуваше дека најдобро е да користиме јекодерм.

(Одговор на членот ripce)
Непосредна врска до пораките: 180
28.10.2010 9:40:29   
bebe82
ИЗВОРНА ПОРАКА: bliznaci29

najdobro e i nie go koristime za suva koza pomaga sigurnouser posted image
ИЗВОРНА ПОРАКА: ripce

ние користиме Мустела за бањање откога кога го донесовме дома, малку е поскапичка, но со оглед дека пакувањето го користиме 4 месеци, мислам дека е ок. никакви проблеми не сме имале досега, пу пуuser posted image инаку земавме и крема и масло од Мустела, но педијатарот не советуваше дека најдобро е да користиме јекодерм.

А која Мустела за бањање ја користите??
Вчера бев во Зегин и не знаев која да ја земем за новороденче???

(Одговор на членот bliznaci29)
Непосредна врска до пораките: 181
28.10.2010 11:58:14   
slavicav
Земи си го Дерматолошки гел за бањање 500ml на Mustela,тој е и за косата и за телото.Многу е убав ние го користиме сеуште,второ пакување.Точно малку е поскап ама ни траеше 4 месеци.Најпрво за телото користевме јекодерм ама по некое време си го купивме и млекото за тело на Mustela.За газето на почетокот користевме др.павлович ама еднаш ни се зацрвени и не поминуваше цел ден и мажот ми рече ај пробај намачкај ја со јекодерм и при следното менување на пелената немаше ништо ,така да сега газето го мачкаме само со јекодерм и немаме проблем.

(Одговор на членот bebe82)
Непосредна врска до пораките: 182
28.10.2010 12:08:46   
bebe82
ИЗВОРНА ПОРАКА: slavicav

Земи си го Дерматолошки гел за бањање 500ml на Mustela,тој е и за косата и за телото.Многу е убав ние го користиме сеуште,второ пакување.Точно малку е поскап ама ни траеше 4 месеци.Најпрво за телото користевме јекодерм ама по некое време си го купивме и млекото за тело на Mustela.За газето на почетокот користевме др.павлович ама еднаш ни се зацрвени и не поминуваше цел ден и мажот ми рече ај пробај намачкај ја со јекодерм и при следното менување на пелената немаше ништо ,така да сега газето го мачкаме само со јекодерм и немаме проблем.

Фала многу user posted image

(Одговор на членот slavicav)
Непосредна врска до пораките: 183
2.11.2010 22:15:09   
AnnaMolly RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: vezilka

ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly

ИЗВОРНА ПОРАКА: penelopa

Да се надоврзам на горе напишаното...тука препорачуваат проветрување на просториите неколку пати во денот, а сега кога започна грејна сезона и воздухот е многу сув добро е да се купи влажилец ( не ми текнува како е во мк.) на воздух.

Не го ставив освежувачот. Шубе ми е.
А во врска со влажилецот, мене ми рекоа дека е убаво да се стави чај од камилица во соба преку ноќта. Варам чај од камилица и го ставам во мало тенџерче во соба. Демек тоа го влажнело воздухот.

Баш се чудев што да правам по однос на ова прашање..со овие палелите што ги имаме по дома многу се суши воздухот, па се прашував дали ставам камилица на панелот или да купам јонизатор..многу ми го фалеа. веројатно јонизатор не би сметало на бебето..уствари поима немам..

И ние се грееме со два такви панели. Јас сум ставала врз панелот чај од камилица, ама ми рекоа дека имало некакви „влажначи на воздух“ (не знам како да ги наречамuser posted image ) специјално за панели што се закачувале на нив. Ама не знам каде да ги најдам? user posted image

Live and let live

(Одговор на членот vezilka RR)
Непосредна врска до пораките: 184
12.11.2010 12:19:01   
antonie
kakva pavliceva da koristam za bebceto, na galafarm, ili citam nesto pisete orginalna, kako se vika na koja firma e orginalnata

Непосредна врска до пораките: 185
12.11.2010 14:59:57   
Snowhite RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: antonie

kakva pavliceva da koristam za bebceto, na galafarm, ili citam nesto pisete orginalna, kako se vika na koja firma e orginalnata

Pavloderm, а можеш и од Бекутан витаминската крема е убава, јас прво користев Павлодерм, а кога ја потрошив бекутан

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

Непосредна врска до пораките: 186
12.11.2010 15:10:57   
Lokica1
Uste od pocetok sme so Becutan i ne planiram da go menjam , super e i cena i kvalitet.

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 187
12.11.2010 16:21:48   
Pepelaska *
i nie koristime becutan samponce sapunce i mleko za telo i sme prezadovolni

(Одговор на членот Lokica1)
Непосредна врска до пораките: 188
13.11.2010 8:23:48   
denim
Koristevme Pavloviceva, no sega pocnav Becutan -detska vitaminska mast (so neven). Toa mi e super krema, kako i sredstvo za kapenje od Becutan (so kamilica). Imaat i zastiten detski krem so cink oksid (vo slucaj na osipi). Ja izreklamirav cela kolekcija user posted image  ama stvarno se perfektni, nezni i prekrasni user posted image .

(Одговор на членот Pepelaska *)
Непосредна врска до пораките: 189
13.11.2010 9:08:03   
Octavia
И јас ја обожавам Бекутан колекцијата, ептен убав мирис ми има (баш како за user posted image ), ама внимавајте затоа што во нив има парабени, кои се штетни и како што читав, не треба да ги има во козметиката воопшто, а посебно не во козметика за деца.

(Одговор на членот denim)
Непосредна врска до пораките: 190
19.11.2010 14:18:18   
antonie
zdravo dali mi preporacuvate uste od prviot den da koristam bekotan kolekcija. i dali se prodavaat site raboti poedinecno ili cela kozmetika odi zaedno i sto ima vnatre. tia sto imaat iskustvo ve molam pisete mi pozz

Непосредна врска до пораките: 191
19.11.2010 14:38:50   
Pepelaska *
Da moze da se koristi nie uste vo bolnica se banjavme so bekutan ona samponceto so kamilica, se kupuvaat posebno site proizvodi a moze i kolekcija. Kolekcijata obicno ima samponce, krem za gazeto, pudra za telo vlazni maramici i slicno ili nekoe mlekce za telo. Izborot e tvoj.

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

Непосредна врска до пораките: 192
20.11.2010 9:04:56   
antonie
a sto i sto da kupam od bekotan kolekcijata? 

Непосредна врска до пораките: 193
20.11.2010 16:50:44   
Pepelaska *
za pocetok ti treba samponce za kapenje, vlazni maramici i krema za gazeto a mozes  i pavloviceva da si koristis. Jas mleko za telo mu stavav duri po eden mesec i ne mu stavam sekoj den.

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

Непосредна врска до пораките: 194
20.11.2010 16:58:57   
Martins mom
Влажни марамчиња и крема за газето од Бекутан, а за капење Џонсон ноќен гел за туширање и исто таква крема за тело...Ама како мириса..ммммммм

user posted image

user posted image

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

Непосредна врска до пораките: 195
20.11.2010 17:05:32   
baby_bump
Јас користам купка и лосион 2/1 од Chicco, многу е добра и многу убаво мириса, а за масирање маст Јекодерм, иако во болницата сестрите ми рекоа дека веќе не се препорачува мачкање на целото тело за да можела кожата да дише, но јас по навика и од убавото искуство со првото дете користам Јекодерм.
Убаво можам да ја исмасирам, кожата ја омекнува, витаминот Д од кремот го прима и преку кожата и прекрасно мириса.

Непосредна врска до пораките: 196
20.11.2010 17:11:08   
Snowhite RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: Martins mom

Влажни марамчиња и крема за газето од Бекутан, а за капење Џонсон ноќен гел за туширање и исто таква крема за тело...Ама како мириса..ммммммм

user posted image

user posted image

ммм Џонсон, навистина убаво мириса и јас планирам кога ќе ги потрошиме бекутанот да преминеме на Џонсон
А инаку, да, не се препорачува секојдневно мачкање, треба кожата да се остави да диши

(Одговор на членот Martins mom)
Непосредна врска до пораките: 197
22.11.2010 12:52:33   
antonie
a kolku e cenata na gjonson kremata i gelot za tusiranje?

Непосредна врска до пораките: 198
22.11.2010 21:18:56   
antonie
zosto ne me druzite, ne mi odgovarate za cenata na jonson.....pozz

Непосредна врска до пораките: 199
30.11.2010 9:25:54   
antonie
eej kade stee ve nema na ovaa tema

Непосредна врска до пораките: 200
Страница:   <<   < Претходна страница  6 7 [8] 9 10   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  6 7 [8] 9 10   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?