|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  23 24 [25] 26 27   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Сакаме две црти
1.7.2010 3:33:12   
butterfly_
Zdravo devojki..Nova sum na forumot i dokolku napravam greska ili vletam vo tema ne mi se lutete ke se nacam za brzo user posted image
mojot problem e sledniot...ima necela nedela odkako imav seksualen odnos i toa bez nikakva zastita..znaci imavme seks vecerta i utroto..spored kalendarot na ovulacija mene mi se plodni denovi...i prasanjeto mi e dali od seksot koj go imavme vecerta ima ostanato spermatozoidi i dali tie se preneseni naredniot den ..dali se izumreni ili mozat da preziveat ... imam malo gadenje...glavobolka mozebi i od toa sto premnogu mislam na ova...ve molam za pomos..odnapred vi blagodaram
Ve guskam i baknuvaaam user posted image

(Одговор на членот Еца)
Непосредна врска до пораките: 601
1.7.2010 9:45:55   
Viktori
Прво добредојде на форумов. Сперматозоидите може да преживеат во женското тело до 3 дена најмногу.

Инаку почекај 2 недели и напрај си тест. Можеби сами ти се лоши затоа што размислуваш за тоа. Не верувам дека за нецела недела ќе почне да ти се лоши. Опушти се и не размислувај за тоа. Уживајте...

Поздравче и да се читаме почесто

< Поракaта ја уредил виктори -- 1.7.2010 9:47:48 >

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

(Одговор на членот butterfly_)
Непосредна врска до пораките: 602
1.7.2010 10:09:55   
arh_diz
ИЗВОРНА ПОРАКА: iviv

arh_diz a kakvi se tie ispituvanja za sto jas ne sum slusnala za toa do sega a imam napraveno milion ispituvanja?

Prasaj go ginekologot dali si gi pravela ako ne si gi parvela napravi si gi

Биди тоа што си

(Одговор на членот iviv)
Непосредна врска до пораките: 603
1.7.2010 15:17:08   
hanny
Cestitki i od mene do site trudnici i se nadevam deka Gospod i mene naskoro ke mi go priusti toa zadovolstvo da se bide MAMA
pozdravce

Непосредна врска до пораките: 604
1.7.2010 16:32:16   
arh_diz
hanny sekako deka eden den i ti ke se izraduvas nema otkazuvanje i ocajuvanje

Биди тоа што си

(Одговор на членот hanny)
Непосредна врска до пораките: 605
1.7.2010 17:17:13   
none
kazete mi do koga se losi nemozam nisto kakvi cigari pocetokot pusev sega ma bukvalno od se mi se losi do kogo trae pisuvajte so iskustvouser posted image

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 606
1.7.2010 17:26:09   
elle
ноне првото тромесечје беше најтешко- повраќање, гадење...
второто тромесечје ми беше најубаво-завршија мачнините и уживав во бременоста, стомакот е сеуште мал за да ти пречи и гардеробата ми се факаше сеуште си шетав и со гордост си го носев стомакот
третото тромесечје средно тешко-почна да ми расте стомакот не можев да спијам натрупав и килограми на мене, не можев ништо да облечам, но тоа се трпи и ќе поминеuser posted image
П.С. Добро што си ги оставила цигаритеuser posted image

Само едно нешто е поубаво од тоа да бидеш жена, а тоа е да бидеш МАЈКА

(Одговор на членот none)
Непосредна врска до пораките: 607
1.7.2010 19:29:12   
jasmina 25
none jas sum 14 nedela i seuste mi se losi i sega pred nekoja den povrativ,zavisi kaj sekoja zena e razlicno kaj nekoja posle 12 nedela i pominuvaat macinite a kaj nekoja traat cela bremenost...pozuser posted image

Непосредна врска до пораките: 608
2.7.2010 9:43:16   
arh_diz
Na mene mi se losese nekade do 14-15 nedela .

Биди тоа што си

(Одговор на членот jasmina 25)
Непосредна врска до пораките: 609
2.7.2010 22:13:41   
Natasa981
Zdravo devojki,

Jas sum nova na forumov,pa se nadevam ke se citame pocesto..Prekrasen e forumov, kako i stranicata voopsto, nudi super informacii i korisni soveti. I jas veke izvesno vreme se obiduvam da zabremenam, taka da so Gospod napred i malku sreka se ke si dojde na svoe mesto. Samo neznam kako da reagiram na soveti od tipot "ke bide koga najmalku ocekuvas"..ne mi e jasno kako moze da se nateras sebe si da se opustis i da ne razmisluvas sekojpat koga se obiduvas da zabremenis;barem mene ne mi uspeva;potsvesno i vo najsiten moment samo na toa mislam,stoznam..onaka, i da nesakam -nesvesno samo se opteretuvam -eve sega se plodni denovi,presmetuvam,planiram.. i uste nesto ..ne mi e jasno kako e mozno da se zabremeni od edna vecer,slusam prikazni od to vid, se slucilo od edna vecer,neplanirano...hmm  dali  da placam il da peam:)

POzdrav do site!

(Одговор на членот Viktori)
Непосредна врска до пораките: 610
2.7.2010 22:28:44   
tea30
Zdravo na site, i jas sum nova na forumov. Nie veke  9 meseci se obiduvame i nisto, ovoj mesec trebase da dobijam pred  6 dena, ponekogas mi kasni 1 nedela no barem imam simptomi deka ke dobijam, no sega nemam nikakvi simptomi, a merev bazalna temperatura i taa mi e 36,5.

(Одговор на членот Natasa981)
Непосредна врска до пораките: 611
2.7.2010 22:34:44   
Natasa981
Zdravo Tea, mene samo me interesira kako meris bazalna temperatura,oralno ili vaginalno? I dali so nekoj poseben termometar ili obicen digitalen..? sakam da pocnam i jas da meram,pa da znam

(Одговор на членот tea30)
Непосредна врска до пораките: 612
3.7.2010 14:03:00   
arh_diz
Dobredojde Natasa981
Eve  tuka mozes da procitas za bazalna temperatura
http://www.ringeraja.mk/forum/m_976/mpage_1/key_/tm.htm

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 613
5.7.2010 9:43:26   
eleonor
Здраво на сите јас сум нова на форумот, незнам дали на право место го поставувам прашањето но се надевам дека ке ми одговорите..Неколку месеци се обидуваме за user posted image но ништо, знам дека е брзо во прашање се само 4 месеци но ете секој месец разочарување кога ке добијам.. Овој месец се надевам нема да ми дојде  и сакав да ве прешам веднаш после овулација ми отекоа градите и многу ме болат не само на допир туку и кога лежам на стомак значи цело време, со тоа што на моменти ми се надуени и мислам ке ми експлодираат, а на моменти ми се смалуваат и повторно пак истото пак ке ми се зголемат па ке ми се намалат така повеке од 10 дена  а болката ми останува цело време,ме боли половината од време на време и стомакот ме сече во долниот дел, на лицето ми излегоаа бубилици, што обично ги немам, почнувам да плачам во секунда за некоја работа што не вреди ни да се спомене мокрам почесто од вообичаено не на 5 мин но малку почесто од нормалното и уште нешто постојано се прозевам..
И си ги набројав сите симптоми на бременост хахахахаххаха.. само незнам што сакам да слушнам од вас , најверојатно очекувам да слушнам коментари бремена си ( колку многу сакам ).хахаххахаах ај може ке ми ја пратите енергијата на форумот.. Е сега од сето ова што ви го набројав до сега поразлично од секој мензис ми се многу болните гради. значи отечени ми биле скоро секогаш, но волку денови болни никогаш и сакав да ве прашам оние што останале бремени дали ако сум бремена може да ми отечат и после некое време да ми се намалат па повторно да се зголемат , а притоа болката да остане или треба цело време да останат отечени...
Леллелеле ама сум нападна прв пост и толку долг..Простете мии 

Непосредна врска до пораките: 614
5.7.2010 9:54:12   
penelopa
Елеонор добро ни дојде, мое мислење е дека 4 месеци не се многу и не треба да се разочаруваш....твојов пост само потврдува дека си опседната со user posted image ...кај мене на пример воопшто немав отечени и болни гради или некои типични симптоми...опушти се малку знам тешко е но не се замарај, почекај уште малку...држам палци се надевам дека во брзо време ќе не израдуваш со убави вести...само позитивна мисла и дружи се на рр user posted image

"When planning for a year, plant corn. When planning for a decade, plant trees. When planning for life, train and educate people."- Kuan Tzu

(Одговор на членот eleonor)
Непосредна врска до пораките: 615
5.7.2010 14:30:46   
eleonor
Fala ti Penelopa mislam deka si vo pravo deka sum malku poveke od opsednata no navistina sakav da slusnam nekoe iskustvo i pomisliv deka bas tuka na forumov ke go najdam, no ocigledno site se zafateni na rabota pa odgovor nema od nikoj..Ostanuva da si cekam da vidam dali ke dobijam ovoj mesec .Fala vi uste ednas na site 

(Одговор на членот penelopa)
Непосредна врска до пораките: 616
5.7.2010 14:58:43   
keti84
Елеонор јас не можев да останам бремена скоро 1 година, претходно имав една неуспешна бременост. Секој месец потсвесно и јас мислев дека ги чувствував сите тие симптоми што ги наброја и ти ( Дај Боже кај тебе да се вистински). Кога пишував на форумот сите ми велеа да се опуштам и дека кога најмалку ќе очекувам тогаш ќе се случи, а јас на тие коментари бев многу лута и си велев како да се опуштам кога од месец во месец бев се поочајна за бебе. Верувај дека сите имале право, месецот кога имав најмалку обврски на работа, кога најмногу удрив на живот, излегување, дружења тогаш се случи. Затоа ОПУШТИ СЕ ( не ми се верува дека ти го давам овој совет кој најмногу ме иритираше user posted image  ) ама тоа е првото и основно што треба да го направиш. Почекај некој месец па ако сеуште не бидува има толку многу стручни гениколози и верувај дека секој проблем е решлив. Од срце ти посакувам што поскоро да ти се оствари желбата.

(Одговор на членот eleonor)
Непосредна врска до пораките: 617
5.7.2010 17:03:37   
bushavka
konecno deneska i jas bev na eho i soìi go vidov moeto malecko user posted image ...nemozam da vi opisam kolku bev srekna bidejki se e vo red so moeto sonce...user posted image  user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот keti84)
Непосредна врска до пораките: 618
6.7.2010 11:13:18   
Sajna
Forumov e super e e edna od najgolemite podrski za nas koi cekame user posted image i se nadevam deka site ke gi vidime vo najbrzo vreme...imam samo edno prasanje dali testot za bremenost moze da pojavi pozitiven rezultat i ako seuste ne evreme za ciklus jas treba da dobijam na 10.07.2010 ako napravam sega dali ke mi pojavi tocen rezultat?

Sanjic

(Одговор на членот bushavka)
Непосредна врска до пораките: 619
6.7.2010 11:57:17   
Палешка РР
Нема да ти даде точен резултат Sajna, потребно е да ти доцни барем еден ден. Почекај, а во меѓувреме дружи се со нас. И чекаме позитивен резултатuser posted image user posted image user posted image

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

(Одговор на членот Sajna)
Непосредна врска до пораките: 620
6.7.2010 12:35:39   
Sajna
ajde da cekam :) fala za podrskata bez vas nisto ***

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 621
7.7.2010 11:42:28   
prvenka
I jas cekam da vidam user posted image ovoj mesec,ovulacija mi pomina posto bev na folikulometrija i mi potvrdija.E sega neznam dali pri sekoja ovulacija mora da ima jajce kletkauser posted image I uste edno prasanje,sega mi se pojavi nekoj svrbez dole nemozam da izdrzam,ima li nekoj takvo iskustvouser posted image

(Одговор на членот Sajna)
Непосредна врска до пораките: 622
7.7.2010 15:09:35   
arh_diz
prvenka za svrbezot izmij se so kamilica

Биди тоа што си

(Одговор на членот prvenka)
Непосредна врска до пораките: 623
9.7.2010 19:46:04   
Natasa981
decki zdravo na site!jas vo sredata bev na gin. ,onaka pap pregled cisto rutinski,pa mu rekov da proveri dali imam nekoe folikulce(pred ovulacija sum,denes 15dc),zasto eve veke taze se obiduvam da ostanam bremena..a on mi vika abe ne se opteretuvaj so folikuli,matematiki ,presmetki..demek,ke si bide koga ke bide! mi idese da go tresnam:) kako da bidam opustena koga samo na toa mislam a legnam u krevet? i uste mi rece deka do 2 godini ako ne bide da ne se plasam,posle stanuvalo poseriozno, tuka malku me zacudi,jAs mislev 6m-12m obiduvanje e normalno a toj eve mi vika 2 god e voobicaeno vreme..ah da, i sum imala i eden folikul 17,5cm koj za den ipol-dva ke ja dostigne goleminata za ovulacija..pa pak me zacudi koga mi kaza da se prebrojam koj den od ciklusot mi e,ja mu vikam 14 a on vika da ne gresis,plodni denovi bile otprilika do 13-14 den od ciklus,posto kasno izglea mu se vide mojava ovulacija,stoznam..ciklusot mi e 30,31 den.

pozdrav zenski pa pisete ako e nekoja vaka slicna so mene ,zaedno da broime, :)
sto da pravam,jas sve brojam i presmetuvam:)

Непосредна врска до пораките: 624
9.7.2010 19:48:38   
Палешка РР
Здраво Наташа981, еве и јас имам доцна овулација, не мора да значи дека кај сите е 13-14 ден. Јас забременив на 21 ден од менструација.
Поздрав и што побрзо да бидеш наша трудница user posted image

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

Непосредна врска до пораките: 625
Страница:   <<   < Претходна страница  23 24 [25] 26 27   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  23 24 [25] 26 27   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?