|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  8 9 [10] 11 12   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: слабеење (диети и совети)
26.4.2010 13:59:08   
mamasane
Eve prva da ja pofalam Cacko, tip-top bese sredena i navistina izgledase mnogu ubavo so novata linijauser posted image  Bravo Cacko

(Одговор на членот Cacko)
Непосредна врска до пораките: 226
26.4.2010 14:01:11   
ikipp
ИЗВОРНА ПОРАКА: Cacko

user posted image user posted image user posted image
mnogu se raduvam koga nekoj ke oslabi makar i 100 gramauser posted image
inace cekam komentari od curite so me vidoa na bebe saemotuser posted image user posted image user posted image se razbira vo vrska so mojata linija

super si,sprema slikite so gi imas stavano od porano,super siuser posted image

Непосредна врска до пораките: 227
9.5.2010 0:24:01   
nutelizza
Cacko,
odamna me nema ama nemoj da mislis deka sum "namalena" kolku sto si zadadov. Dodeka ja drzev tvojata kazna i seckav zelka na 2 dena se muvav po spajz barajki ajvar i navecer nemozav da zaspijam od glad stignav do -10kg.
Arno ama od togas si vikam superrrr i s se opsutiv....

Sto da ti kazuvam sega, od utre pak, dojdov samo da te pozdravamuser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот ikipp)
Непосредна врска до пораките: 228
9.5.2010 0:29:31   
jovanka
podrska imas i od mene ide leto spremise da obleces top kupaci

Zivotot e podarok a podarocite se za da se raduvame.

(Одговор на членот nutelizza)
Непосредна врска до пораките: 229
9.5.2010 23:09:21   
Cacko
zlatna,ic ne ocajuvaj.i jas neso slabo so dietava,ali ne sum popraena,samo 1 kg imam vrateno.i ja neso denoive se olabaviv ali gleam so pomalce da jadam,i tuk tamu podvezbuvam,a dietata tek na esen moze da ja ponovam,sea gleam poise na lesna hrana da bidam,barem letovo.srekna sum so site me komentiraat deka sum oslabela,toa e dobro.srekno zenskauser posted image

Think Pink

(Одговор на членот nutelizza)
Непосредна врска до пораките: 230
17.5.2010 1:01:25   
Bogdancanka
Почнете тогаш кога ќе бидете цврсто решени да продолжите.
За да се прекине стара навика и да се замени со нова, потребни се три до шест недели. Со програмата на Herbalife на едноставен начин ќе стекнете нови здрави навики што ќе ви помогнат да ја намалите тежината и потоа до крајот на животот да ја одржувате саканата телесна тежина.
Поставете си реални цели
Колкава тежина/кој конфекциски број сакате да постигнете за три месеци? Како сакате да изгледате за шест месеци? Ако поставувате цели што лесно се достигнуваат, ќе можете да си поставувате и поголеми цели. Затоа поставете си цел што можете да ја достигнете. Сликајте се пред да почнете и утврдете го датумот кога повторно ќе се сликате – тоа може да ве мотивира во постигнувањето на целта. Запишете си како ќе се наградите за постигнатиот успех!
Умот може да го достигне она што може да го сфати и во што може да поверува
Шансата за успех е поголема ако сте сигурни и мотивирани. Кога јадете, замислете се себеси со идеална тежина. Замислете си како се обработува храната што ја јадете, како телото ја согорува храната за енергија, а не како ја таложи во масните ткива! Стресот (притисокот или напнатоста) ги троши виталните хранливи состојки, затоа – избегувајте го! Напори да ја ставите тежината под контрола нека ви бидат уживање – сега учите сосем нова животна програма!Најдете време за одмор и за опуштање
Создавањето нов начин на живот претставува важен чекор, во некои случаи дури и голема промена. Најдете си секојдневен начин да си се наградите со релаксирање, неколку мига кога ќе се опуштите од секојдневните стресови и напори. Многу луѓе се исцрпуваат со работа сè додека не се срушат в кревет преморени, а потоа долго време лежат будни зашто веќе немаат сила ни да се „исклучат“.Еден час опуштање проследен со 6 до 8 часа квалитетен сон секоја ноќ претставува битен предуслов за успешна контрола на тежината. Оваа навика помага во подобрување на здравствената состојба и на виталноста, зашто на телото му давате доволно време за одмор и за обнова на клетките во текот на ноќта.
Зошто треба да се мерите на вага?
Со помош на ИТМ утврдете која е вашата идеална тежина. Фотографирајте се пред да почнете со програмата, а потоа уште еднаш на крајот на тримесечната програма на контрола на тежината.
Експериментирајте со оброците
Изберете некоја од вкусните ароми – јагода, ванила, капучино и чоколадо. Има голем број идеи за рецепти со кои на својот оброк ќе му дадете разноликост. Вашиот wellness советник ќе ви помогне со идеи како да си го приготвувате оброкот.
Јадете урамнотежен оброк по свој избор

Здравиот оброк значи разумен избор на храна. Од својот wellness советник ќе стекнувате сè поголемо знаење за исхраната и за здравите прехранбени навики, и ќе ви биде сè полесно ќе правите добар избор на храна. Меѓутоа, никако не смеете да дозволите да ви стане опсесија што сте јаделе, што треба и што не треба да се јаде! Научете да уживате во постепеното менување на навиките и во придобивките од новиот начин на исхрана: постепено намалување на тежината, повеќе енергија и добро расположение. Навиките менувајте ги чекор по чекор за да има време телото да се навикнува. Јадете полека, убаво џвакајте го секој залак и уживајте во храната. Јадете по малку и почесто. Обилните оброци го оптоваруваат системот за варење на храната и водат во создавање масни наслаги. Мастите од храната можат целосно да се претворат во масни наслаги во телото. Затоа внимавајте колку заситени масти внесувате (на собна температура тие се во тврда состојба) – ова е важно исто колку и намалувањето на бројот калории што ги внесувате. „Лошите“ масти во храната заменете ги со „добри“ масти (пр. маслиново масло). Секој ден јадете најмалку по 5 разнобојни плодови овошје и зеленчук. Тие се извор на витамини, минерали, елементи во трагови и на целулозни влакна. Внесувајте намалени количини од својата омилена храна, но не морате сосем да ја исфрлите! Ако баш морате нешто да „грицнете“, тогаш земете нешто здраво! Преземете ја одговорноста за својата секојдневна исхрана – земете додатоци во исхраната, за да бидете сигурни дека ги внесувате сите неопходни хранливи материи во соодветни количини.
Вода!
Секој ден пијте најмалку по 2 литри вода за да му помогнете на организмот да ги исфрли штетните материи и да ги надомести истрошените течности. Првиот литар вода почнете да го пиете штом ќе станете, за да ја надоместите течноста што ја изгубил организмот во текот на ноќта. Овошните сокови разредувајте ги со вода за 50%. Избегнувајте нискокалорични пијалаци што содржат вештачки засладувачи. Алкохолот сведете го на минимум.
Не заборавајте – вие сте она што го апсорбира вашето тело!
Редовни физички активности
3-4 пати во неделата најдете по 20-30 минути да повежбате. Тоа не мора да бидат традиционални физички вежби. Еве неколку идеи: прошетајте, на пократки релации одете пеш или со велосипед наместо со кола, поработете во градината – ќе добиете дополнителна мотивација и одлично ќе се чувствувате. Преку викенд излезете на подолги прошетки, и полека забрзувајте го темпото со кое пешачите. Додека пешачите или додека седите на компјутер или пред телевизор – затегнувајте ги мускулите на бутовите, на листовите и на задникот. Качувајте се по скали. Симнете се од автобус една страница порано.
Нови навики, нова исхрана – нови ВИЕ!
Ваша задача е да уживате во овој процес на промени. Губењето на вишокот килограми е ваша одговорност. Сега ги имате вистинските информации што ќе ви помогнат успешно да дојдете до целта. Во тоа ќе се уверите уште на самиот почеток на оваа програма – веднаш штом ќе ја почувствувате разликата од првите промени! Не заборавајте – кон целта ќе напредувате побавно ако консумирате премногу алкохол, шеќери, масти и сол, и ако не пиете доволно вода

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

Непосредна врска до пораките: 231
17.5.2010 1:19:42   
Bitolcanka

ИЗВОРНА ПОРАКА: Bogdancanka

Почнете тогаш кога ќе бидете цврсто решени да продолжите.

Сосема се сложувам. Најважно е да се биде упорен. Кога човек целта ја има секогаш пред себе, визијата за новата личност во него, полесно ќе се справува со препреките и ќе дојде до зацртаното.

It is not how much you give or what you say, it is how much love you give in what you do ...

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 232
25.5.2010 15:14:27   
Maca25
Последниов месец нина воопшто не јадеше, беше болна и јас и се придружив во нејадењето и ослабев 4 кг. Не можам јас да јадам, а да гледам дека детето не ми јаде. А и сама дома, по цел ден со неа, немав ни време за јадење. Кога нина спиеше јас учев или спиев со неа. Мислам и дека најмногу ослабнав откако нина спие со мене, легнуваме во 9, заедно, не станувам, не грицкам, не вечерам и оп 4 кг помалце.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот Bitolcanka)
Непосредна врска до пораките: 233
25.5.2010 19:57:06   
Bitolcanka
user posted image user posted image user posted image Маца. Виде дека во секое лошо има и малку добро? user posted image Душичка убава, и помогна во остварувањето на желбата на мамичка user posted image

Јас па, овој месец, 2-3 недели, како ми се затера само на благо... Де родендени, свадби, матури (иако не одев секаде, ми носеа по нешто user posted image ) претерав. Ама, никако. Кој може да одбие на вакви поводи и да одолее пред убави, вкусни колачиња? user posted image Таков е периодот, помина тоа, сега подолготрајна апстинација user posted image За среќа не ми се покачија килограмите user posted image user posted image user posted image

It is not how much you give or what you say, it is how much love you give in what you do ...

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 234
25.5.2010 20:06:48   
nadica
еве ме мене да се пофалам user posted image
3 месеци не вечерам а откако прекинав со доење и помалку јадам па имам 6кг помалку
долг е патот до посакуваната форма и тежина но важно мрднав од мртва точка

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

Непосредна врска до пораките: 235
25.5.2010 20:10:02   
Bitolcanka
user posted image user posted image user posted image за тебе Надица. Не се малку 6 кг user posted image Полека, но сигурно одиш кон целта user posted image user posted image user posted image Не само што губиме од тежината и сме послаби, туку се чувствуваме и поубаво, порасположено, поенергично. Вреди да се жртвуваме за да добиеме такви резултати user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот nadica)
Непосредна врска до пораките: 236
28.6.2010 13:50:28   
brineta88
Еве и јас да се пофалам. За еден месец ослабев 6кг и сега имам 68
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Women were made from a man''''''''''''''''s rib, not from his head to be superior, not from his feet to be walked on, but from his side to be equal, from under his arm to be protected and from next to his heart to be loved...

Непосредна врска до пораките: 237
28.6.2010 13:52:19   
MamaOhrid
ИЗВОРНА ПОРАКА: brineta88

Еве и јас да се пофалам. За еден месец ослабев 6кг и сега имам 68

user posted image  user posted image  user posted image  А рецептот да ни го кажеше user posted image

(Одговор на членот brineta88)
Непосредна врска до пораките: 238
28.6.2010 13:54:54   
brineta88
Не држев никаква диета, се јадев.
Единствено нешто што сменив беше тоа што наместо да вечерам си каснував некое овошје и килограмите ги снемаuser posted image

< Поракaта ја уредил brineta88 -- 28.6.2010 13:55:43 >

Women were made from a man''''''''''''''''s rib, not from his head to be superior, not from his feet to be walked on, but from his side to be equal, from under his arm to be protected and from next to his heart to be loved...

(Одговор на членот MamaOhrid)
Непосредна врска до пораките: 239
28.6.2010 13:56:41   
MamaOhrid
user posted image  user posted image  user posted image

И јас не вечерам, туку си каснувам овошје.

(Одговор на членот brineta88)
Непосредна врска до пораките: 240
28.6.2010 16:28:41   
Bitolcanka
user posted image user posted image user posted image Бринета. MamaOhrid кажи ни и ти ако има резултати од рецептот на Бринета user posted image Јас ќе ви кажам по 90 дена user posted image user posted image user posted image или порано штом видам промена (од УН-диетата). Прв ден ми е user posted image

(Одговор на членот MamaOhrid)
Непосредна врска до пораките: 241
2.7.2010 14:32:00   
Elizabetus
Drugarka mi piese Slimline apcinja a ima i kafe....za mesec dena oslabe 20 kila se zacudiv:) mislam deka se novi na pazarot i se mnogu efikasni pa probajte

Непосредна врска до пораките: 242
2.7.2010 14:40:48   
fiore
kazetemi dali ovoj sto go vikaat zelen caj pomaga za slabeenje?ovie tri meseci mnoguuu se zdebeliv i sega ne mozam da si pocna so dieta mojot problem e dodeka gotvam nesto jas se najaduvam,a toa mi mnogu losa mana.sega pocnav da vezbam poslabo da jadam ama ne mi se veruva deka za eden mesec mozam da simnam 6 kg.

(Одговор на членот Elizabetus)
Непосредна врска до пораките: 243
2.7.2010 14:49:48   
Тања РР
Зелениот чај е диуретик, го зголемува исфрлањето на течности од организмот. Не може да се очекува некое значително слабеење од него, но е многу здраво и препорачливо да се зема затоа што има антиоксиданси кои го прочистуваат организмот. Сепак, содржи и значителна количина на кофеин па треба да се внимава во случај на доење или бременост.
Јас не го поднесувам вкусот на зелен чај па затоа пиев капсули пред да останам бремена.

There are two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as if everything is."......А.А

(Одговор на членот fiore)
Непосредна врска до пораките: 244
2.7.2010 15:43:13   
arh_diz
PPred da zabremenam piev sekoj den zelen caj na rabota ne za da oslabnam mi se dopagase. No ne sum oslabnala voopsto. Taka da ne veruvam deka od nego moze da se oslabne

Биди тоа што си

(Одговор на членот Тања РР)
Непосредна врска до пораките: 245
2.7.2010 17:32:32   
riba79
e i jas slusnav za tie apcinja Slimline...dna priajtelka za 1 mesec oslabe 10kg i bile na prirodna baza..neznam mislam deka e toa mnogu i deka ne cini ama sekoj si znae..

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 246
18.7.2010 0:13:35   
Maca25
јас сум -10 кг. и тоа без диета. денес се мерев user posted image user posted image user posted image не сум веќе слонче, сега сум мало прасе user posted image

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот riba79)
Непосредна врска до пораките: 247
18.7.2010 0:18:05   
Тања РР
Лелееее Мацо како успеа?
Јас сум станата слонче со големо Сuser posted image user posted image user posted image user posted image

There are two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as if everything is."......А.А

Непосредна врска до пораките: 248
18.7.2010 0:21:25   
Maca25
почнав да работам и заборавам да јадам. а и обврските си го прават своето: станувам во 7, ја спремам нина за во градинка, ја носам, се враќам, јас се спремам за на работа, на работа кога јадам кога не, доаѓам во 6 мртва уморна, со нина одма надвор на трчање, до 21 и после заспивам со неа. и покрај сето ова да не ослабнев, ќе се самоотепав user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Тања РР)
Непосредна врска до пораките: 249
18.7.2010 14:55:59   
MamaOhrid
И јас сега оваа недела почнав на работа и некако сум турбо и помалку јадам, а и ефектот не изостанува user posted image

Непосредна врска до пораките: 250
Страница:   <<   < Претходна страница  8 9 [10] 11 12   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  8 9 [10] 11 12   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?