Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Мили мои колку сум среќна..Можеби и прв пат вистински среќна откако останав бремена. Вчера бев на контрола и прв пат ми рече дека се е во ред, бебушот е во ред, плацентата е во ред и прв пат ми рече, е сега уживкај си и немаш за што да се секираш..Ми дозволи и да се движам по малку (нормално да не земам фудбал да играм ) и од понеделник се враќам и на работа..Навистина убаво чувство..
Zdravo i od mene. Vo 17 nedela sum i do sega se e vo red. Imam zakazano pregled za vo sreda i edvaj cekam da go vidam moeto malecko. Inaku prva bremenost mi e i so netrpenie gi cekam site naredni pregledi.Do sega se bese vo red pa se nadevam deka ke bide i ponatamu. Samo sakav da ve prasam dali grcevite se normalni vo bremenosta. pozz do site.
Dobgedojde gabi88 na RR ti posakuvam prijatna druzba Mnogu mi e milo sto e se vo red so tebe i so bebeto Grcevite se normalni ako se javuvaat nekolku pati vo den , a ne mnogu cesto. Dokolku se pocesti od 10 pati vo den najdobro ti e da se obrattis na ginekolog
Zdravoooo jas bev denes na prviot pregled od kako ostanav bremena i malku me zagrizi ginekologot toj si presmeta deka sum negde okolu 5 nedela i nekolku dena a na vaginalnoto eho se vide deka sum 4 ned i6 dena pa mislev da ne imal nekoj slicno iskustvo caooooo
Ne se sekiraj anusha, normalno e toa. Sekoe bebe ima razlicna golemina, a i sekogas e mozna greska vo esapot Drugite raboti se vazni, ama i za toa podocna. Moite prvi dve sekogas bea malku pomalecki, a sega se golemi :) pa me plasi ova tretovo sto vleguva vo esapite na doktorite kolkavo li ke se rodi so sreka
Mislam se ke bide vo red taka rece doktorot mi dade tarapija folna kis magnezium 250mg i uste edni drigi za zacuvuvane na plodot pa ke vidime pozz do vas srcki ste mi sekogas ste tuka za bilo sto
pred se da ti kazam, da ne panicis i da ne se nerviras, se ke bide vo red, vo mnogu slucaevi, doktorite vidat nesto za koe ne se i sami sigurni, ja ispanicat trudnicata,pa potoa se bide kako sto treba, inaku, ako misles na doktorkata Adamova koja e i profesorka na fakultet, jas veke 2pati odam kaj nea na predgled i licno sum mnogu zadovolna od nea, mnogu e stgrucna i profesionalna, nea mozes da ja najdes vo drzavna bolnica na prizemje- soba br. 103
Zdravo. Vo 22-ra nedela sum i bev na pregled kaj Prof.Dr Adamova vo drzavna bolnica, go gledase bebeto i rece dea se e vo red, go gledavme sekoj organ posebno,i racinja,nozinja,prstenca, samo mi rece deka zabelezuva kaj mene suplini vo postelkata i mi dade uput za proverka na krv,za hemostaza i demiri, i za toa e odam na 26.07 dali nekoj drug e imal slicno iskustvo i sto tocno znaci suplini vo postelka, od sto se dobivat i kako se lecat?
snezana1980 ke se ispita preku krv i dokolku se pokazat visoki rezultatite na d-dimer ke ti dadat inekcii Kleksan, ne e nisto strasno samo treba navreme da se reagira. Jas vcera bev na UZV bebeto e super 3200
do snezana1980; toa sto videle suplini vo postelkata i sto te pratile da proveris D-Dimeri znaci deka doktorkata se somneva na tromboza na postelkata. Jas sum 30 nedela sega i primam amp.Clexane od 15.maj koga bev 20 nedela. Rutinski gi proveriv D-dimerite i bea mnogu pokaceni ama nemase napraveno tromboza i suplini vo postelkata, fala mu na Gospod. Za sega e dobro i bebceto normalno se razviva. pozdrav do site
do: arh_diz,,,, babyboy2010 ---Vi blagodaram na odgovorite, vaka e polesno, koga nekoj ke objasne podetalno, jas mislev deka toa se slucuva najcesto kaj pusacite, no vo forumot citav deka i kaj nepusaci se slucuva, taka da malku mi olesna znaci, nee se od cigarite, a jas sum pusac, probav da gi namalam, no nekako ne mi odi, se poveke mi se pusi, nieden cigar do sega ne mi se zgadi na zal, dali nekoj ima nekoja posebna taktika kako gi otazal cigarite, pozz