|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  16 17 [18] 19 20   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Детали од УЗВ преглед
4.9.2010 18:54:50   
antonie
jas pravev 4d vo 22 nedela, a sega sum 26 dali treba da odam na 4d vo 28 nedela, aj pls vase
mislenje za 4d vo 28nedela. pozz

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 426
4.9.2010 23:04:47   
riba79
luci ,ti treba upat od kaj nego i mislam deka na klinika e 600 den.ama ne sum sigurna.cekam da mi se vrati edna prijatelka od odmor pa da mi zakaze kaj nea..inaku treba da odam od 27.9-04.10 taka mi kaza d-r.pozdrav

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 427
13.9.2010 22:49:15   
snezana1980
Veke sme vo 30ta nedela i sekoj den custvuvam nekoja nova promena, osven kiselinite sto si gi imam uste od pocetok na bremenost, ama koristam rupurut taka da pomagat do nekade, malku mi bese namalen hemoglobinot ama turbo so slatko od kapini i sok, i se pokaci, inaku jas bev kaj Adamova vo 12 nedela, pregledot kosta 2.000 den a prisca testot e 3.000 den, a posle vo 6ti mesec koga bev imav samo eho pregled i toj kostase 2.000 den, ama sum mnogu zadovolna od doktorata mnogu e strucna i profesionalna i mila,

(Одговор на членот riba79)
Непосредна врска до пораките: 428
14.9.2010 12:14:33   
riba79
Snezana kade go pravese pregledot kaj Adamova na klinika ili vo Remedika ?pozdrav

(Одговор на членот snezana1980)
Непосредна врска до пораките: 429
14.9.2010 19:55:00   
snezana1980
Na klinika, ama kaj nea e na privatno

Непосредна врска до пораките: 430
14.9.2010 20:21:26   
Luci
I jas treba da odam na 4D od 27.09 do 04.10, ke odam vo Sistina kaj d-r Dimcev, utre ke mi zakaze sestrata termin pa ke pisam kako sum pominala, zdravje boze do togas neliuser posted image

ИЗВОРНА ПОРАКА: riba79

luci ,ti treba upat od kaj nego i mislam deka na klinika e 600 den.ama ne sum sigurna.cekam da mi se vrati edna prijatelka od odmor pa da mi zakaze kaj nea..inaku treba da odam od 27.9-04.10 taka mi kaza d-r.pozdrav

Непосредна врска до пораките: 431
14.9.2010 20:40:15   
riba79

ИЗВОРНА ПОРАКА: snezana1980

Na klinika, ama kaj nea e na privatno

Pa neli e so plavo kartonce 600 den? koga bese ti kaj nea?

Непосредна врска до пораките: 432
14.9.2010 20:41:42   
riba79
Luci,kolku e vo Sistina pregledot?Ova so Adamova deka i na klinika raboti so privatni ceni me zacudi? Pozdrav

Непосредна врска до пораките: 433
15.9.2010 0:00:54   
mamica 30
Zdravo jas sum 28 nedela denes bev na kontrola bebebto e ok ,plodova voda ima dovolno ,no postelkata pocnala pobrzo da sozreva .Mi rece deka ne e nisto strasno i treba da napravam d-meri na transfuziologija i normalno jas sr izvadiv od pamet i pokraj toa sto istoto go imav i so prvata bremenost samo sto ne se sekavam od koga pocnaa da zabelezuvaat deka pobrzo mi sozreva.Dali ima nekoj vakvo iskustvo i na sto treba da obrnam vnimanie bidejki maticniot d-r nekako ne mi objasni dovolno i ne me nasoci kako i sto treba da pravam.

Pozdrav

Непосредна врска до пораките: 434
15.9.2010 10:07:42   
arh_diz
Ke se vidi dali ti e pokacen d-dimerot ako e za mnogu pokacen ke ti dadat inekcii da primas ne e nisto strasno samo treba navreme da se pocne so terapija

Биди тоа што си

(Одговор на членот mamica 30)
Непосредна врска до пораките: 435
15.9.2010 10:41:33   
vezilka RR
Стареењето на постелката е нормална појава при крајот на бременоста, на тој начин се спрема организмот за породувањњето. Понекаш заради покачените д-димери и АФА или народски кажано зголемено згрутчување на крвта може да дојде до предвремено стареење на постелката. Тоа во принцип не е толку страшно, единствена последица може да биде предвременото породување или намалената тежина на бебето. Затоа тоа се регулира со лекарства, најчесто Clexan инекции и се испаѓа као треба на крај. Сум слушнала дека од природни иљачи за предвремено стареење мнногу добро било сувото овоштија, ама тоа не ми се проверени информации. Најдобро е да се консултираш со докторот. Поздрав мамица и ќе видиш се ќе виде во ред..

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 436
15.9.2010 11:16:24   
Luci
3000 denari e  vo Sistina, isto i  vo Remedika. Denes ke mi javi sestrata za koga mi zakazala i edvaj cekam da odam, se nadevam se ke bide vo red i deka mozebi ke mi kaze so pogolema sigurnost i sto pol e bebeto user posted image

Luci,kolku e vo Sistina pregledot?Ova so Adamova deka i na klinika raboti so privatni ceni me zacudi? Pozdrav

Непосредна врска до пораките: 437
15.9.2010 14:15:35   
Nade
Мене пред време ми созреа постелката, ги направив испитувањата на трансфузиологија и се беше ок, само почесто одев на контроли, значи се зависи од резултатот на анализите, нема некоја посебна причина за предвремено созревање, може ако си пушач или едноставно се случува, не се секирај анализите ке ти покажат што понатака, а нормално е така да изреагираш и јас се исплашив ама фала Богу се заврши супер, поздрав

I dont have time to hate people who hate me because i am too busy loving people who love me :)

(Одговор на членот mamica 30)
Непосредна врска до пораките: 438
15.9.2010 16:55:16   
snezana1980
bev vo Juli, koga bev 21 nedela, ama znam deka Adamova si rabotila privatno vo klinika i pregledot e 2.000 den. i ne zima plavi kartoni i da imas

Непосредна врска до пораките: 439
15.9.2010 17:56:55   
riba79
A kako ti naplati 2000? Ona gi zima parite ili sestrata?Koga zakazuvase barase striktno kaj nea ili ona ti se pogodi?Bas me cudi ova za plakanjevo.pozdrav

Непосредна врска до пораките: 440
15.9.2010 18:19:33   
riba79

A kako ti naplati 2000? Ona gi zima parite ili sestrata?Koga zakazuvase barase striktno kaj nea ili ona ti se pogodi?Bas me cudi ova za plakanjevo.pozdrav

Sabajle ili p[opladne bese?Izvini te udaviv ama moram da znam.

Непосредна врска до пораките: 441
15.9.2010 19:38:59   
snezana1980
Mojta maticna doktorka od Radovis zakazuva za kaj Adamova, obicno popladne odat site so se zakazani, i otkako go izvrse pregledot Adamova dojde i ona so mene na salter i tamu naplakat, u taa malata sobicka, koj gi znae kakvi im se procedurite i dogovorite, a znam deka sekoja edna trudnica od Radovis sto im e maticna Samarova, odat dvapati kaj Adamova vo 3ti i vo 6ti mesec,

Непосредна врска до пораките: 442
15.9.2010 22:10:39   
riba79
epa cim e popladne toa e privatno..so plavo kartonce idat obicno otsabajle.ti blagodaram i pozdrav

Непосредна врска до пораките: 443
15.9.2010 22:14:56   
snezana1980
epa, oti maticnata ne ne praka otsabajle, ona rece, deka Adamova rabote samo popladne, bidejki nasabajle e na fakultet predava, posle 2 rece rabotila i toa na sreda, koj gi znae so pravat

Непосредна врска до пораките: 444
16.9.2010 12:17:59   
analija
riba79 edno prasajne za tebe dali zakaza na klinika kaj adamova, i ako moze da mi dades tel kaj so se zakazuva jas sum sega 21 nedela sakam da odam kaj nea i ako znaes nesto poveke za pregledot dali se ceka dali se zakazuva sekoj den ili... da   mi pises zasto jas od pp sum ti blagodaram!

Непосредна врска до пораките: 445
16.9.2010 15:06:39   
riba79
treba da se zakaze kaj nea ama jas imam edna prijatelka na klinika pa ekam da mi javi koga da odam inace treba od 27-04.10 da odam.skriningot se pravi od 20-22 nedela pa pobrzaj zakazi ama jas nemam telefon.pozdrav

(Одговор на членот analija)
Непосредна врска до пораките: 446
17.9.2010 17:00:09   
none
Dajte srcuski neka pise nekoj koj e vlezena vo 20 nedela nesto jas uste ne custvuvam nesto posebno mrdanje osven kako  klumburcinja ponekogas,sto e rabotata i navecer me zatega stomakot najverovatno od prejadenost preku denot,pozdravce

Непосредна врска до пораките: 447
17.9.2010 17:31:06   
arh_diz
none dokolku e se vo red na eho so bebeto nemas poterba od panika

Биди тоа што си

(Одговор на членот none)
Непосредна врска до пораките: 448
17.9.2010 18:11:26   
riba79
none,jas so user posted image tolku bese mirno vo stomak odvreme navreme ja custvuvav i na sekoj pregled go prasuvav d-r dalii toa e ok a toj i velese da ne se sekiram..taka da nekoi bebinja se mirni a nekoi vikaat kako da igraat fudbal.jas sum sega skoro 19 nedela i go custvuvam kako mali brancinja.uzivaj se e vo red..

Непосредна врска до пораките: 449
17.9.2010 20:11:42   
petra27
Zdravo  devojki....denes bev na pregled,32+4 se e super , bebusko e 2 kg ,koncite od serklazot odlicno drzat.......primam vtora doza zreenje i se e odlicno......fala mu na Gospod.....

Непосредна врска до пораките: 450
Страница:   <<   < Претходна страница  16 17 [18] 19 20   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  16 17 [18] 19 20   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

koga pocnavte so dohrana?
zzaa

koga pocnavte so dohrana?

na 4 meseci (43%)

na 5 meseci (33%)

na 6 meseci (24%)

Број на сите гласови: 84

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!