Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
zdravo na site me nemase podolgo vrreme na forumot ama toa bese so pricina nie deneska bevme na pregled i se e super mu go merea vratceto na bebusot i e 7mm a i mi zemaa brisevi i pap test bidejki se pravele vo 12 nedela i prv pat si go viovme so soprugot kako sto treba pozz
Zdravo zenski.....kako ste? Da vi kazam sto mi se sluci......na 9ti avgust otidov na redoven pregled....me pregleduva doktorot i mi vika se e super...bebceto edno kilo (27 nedela) i aj da me vidi vaginalno.....i koga jas dva prsta otvorena so spusten vodenjak......vednas hospitalizacija vo sistina....lele uzas.....pa bese dvoumenje dali da mi pravat serklaz ili da lezam vo bolnica do 32 nedela i da poragaat.Pa primav inekcii za zreenje za sekoj slucaj...po 3 dena resija sepak da mi pravat serklaz(iako bese golem rizik)....lezev tamu edna nedela i sega sum na domasno miruvanje relacija krevet-wc.......i taka ke bide do 36 nedela....no ke izdrzime za bebceto....vo ponedelnik vleguvam vo 30 nedela....inace bev na kontrolen pregled vo sredata...se bese super,bebusko porasnalo na 1500 i ima golemi obrazi....mi ostamuvaat uste 6 nedeli i posle ke zdivnam...pozdrav....sorry za dolgiov post
Уф петра27, лежи сега и не мрдај! Се ќе биде во ред, ќе видиш, само да издржиш и да не стануваш од кревет..Силни се тие бебушки и борбени иако ние мислиме дека не се
petra27 ne se sekiraj mislam deka se ke bide vo red. i zolva mi isto i bese spusten bebusot mnogu rano pa go rodi vo 37 nedela zdravo zivo, eve sega e decko ke polni edna godinka :)
Sakam da ve prasam tie sto ste bile na pregled na 4 d eho pomegu 20-22 nedela dali se gleda dali bebeto ima nedaj boze Daunov sindrom ili drugo narusuvanje?sto se gleda najcesto na toj pregled?fala vi i pozdrav.Jas planiram da odam za 4 nedeli kaj Adamova na klinika pa ako nekoj a bila od vas me interesira kakov vpecatok vi ostavila?
Sakam da ve prasam tie sto ste bile na pregled na 4 d eho pomegu 20-22 nedela dali se gleda dali bebeto ima nedaj boze Daunov sindrom ili drugo narusuvanje?sto se gleda najcesto na toj pregled?fala vi i pozdrav.Jas planiram da odam za 4 nedeli kaj Adamova na klinika pa ako nekoj a bila od vas me interesira kakov vpecatok vi ostavila?
Jas bev na 4 d, vo 22 nedela , pred dve nedeli kaj dr. Petrova vo Re Medika, (trebase kaj Adamova ama imase guzva, mi rekoa deka i dvete se isto dobri za skrining). Se gledaat site ograni, pocnuvajki od mozok, srce, krvni sadovi, bubrezi, i normalno dali ima Daunov sindrom. Znaci se moze da se vidi, t.e. dali ima ili nema nekoi anomalii vo razvitokot na organite i Daunov sindrom.Od petrova sum mnogu zadovolna, ona mi go pravese i PRISCA testot vo 12 nedela za Daunov sindrom, zatoa sakav sega pak da odam kaj nea. A za Adamova sum slusnala deka bila isto mnogu dobra za otkrivanje na anomalii, na edna prijatelka nejziniot ginekolog i vikase deka se e vo red, a Adamova vide deka ima Daunov sindrom vo 23 nedela.Isto i mojot doktor mi gi preporaca Adamova i Petrova.
petra27, a dali prethodno oseti nesto nevoobicaeno? kako se osekase ti? denes nesto ne sum so site i mnogu dole me kloca maloto
Nisto neobicno ne se slucuvase.....se si bese super,nikakvi znaci...sreka sto bev na redoven pregled....ne se sekiraj , nema vrska kade kloca,uzivaj si i se ke bide ok.....
ti blagodaram. mene me zagrizi toa sto stvarno mnogu nisko me klocase a uste odam na rabota i na noze sum. pa zatoa te prasav. inaku bev sega vo petokot na pregled i se e kako po kniga tezime 1kg i 200g i mnogu sme aktivni. taticko ne se deli od meseto go prasuvam , ke mi ja davas koga ke se rodi? ili samo za cicanje hahahhhaha ke vidime sto ke bide
Денес бевме да го видиме нашето сонце...тежиме 1090грама , сега ептен убаво му го видовме лицето, срце мало како спокојно си спие а ноџињата во вис ...супер напредуваме и уште повеќе клоцкаме
Ok sum,kraj na 16 nedela sum,me boli denovive mnogu glavata ama ke pomine.Bev na pregled kaj Stamboliev ne mozese da go vidi veli deka mozda e ama ne e siguren pa ke odan na 4d okolu kraj na mesec.Pisi kako ke pomines na pregled i pozdrav
Sakam i jas kaj nea, ama mislev deka vo Remedika raboti i tamu planirav da odam. Stom e na klinika ke odam i jas tamu, sigurno i poeftino e tamu zosto vo remedika mi rekoa deka e 3000 denari. Se zakazuva prethodno pretpostavuvam, upat nesto treba li od kaj Stamboliev da zemam? Ti si zakaza? Pozdrav