Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Колку време се обидувате да забремените? 17.6.2010 15:08:49
Anushka
драга Соњичка, мојата колешка имаше многу слична ситуација. Таа си ја роди втората ќерка на 35 год, кога првата ќерка имаше 14 год.! Измеѓу имаше две бремености со несреќен крај (едната вонматерична). Не одеа на витро, не се секираа толку многу, туку верув аа во Бога и водеа љубов! Ти посакувам многу среќа и набрзо да си го нишкаш второто бебенце
RE: Колку време се обидувате да забремените? 17.6.2010 16:14:54
pinokio2010
Sonjicka dobredojde Na forumov ima mnogu koi se obiduvaat podolgo vreme da zabremenat i imaat poteskotii vo toa, no tuka si se podrzuvame edna so druga da ni pomine vremeto pobrzo dodeka gi docekame nasite . I jas se obiduvam dve ipol, skoro tri godini da imam bebence i nisto..I inseminacii i cuda pominav, sega mi predlozuvaat invitro, no jas se predomisliv, letovo ke si uzivame so soprugot pa ke vidime na esen sto ponatamu. Druzenjeto tuka e prekrasno, se siri mnogu pozitivna energija i site sme optimisticni i sigurni deka eden den nasata zelba ke se ostvari Si se raspisav jas ...
RE: Колку време се обидувате да забремените? 23.6.2010 9:25:44
Палешка РР
Мила првенка, не се разочарувај, види нашата ноне забремени на 38 години, после толку дијагнози и пред операција. Верувај дека ќе успееш, бидејќи силно го посакуваш тоа! ~~~~~~~
RE: Колку време се обидувате да забремените? 23.6.2010 9:48:07
vezilka RR
prvenka, немој да се разочаруваш, убаво ти вика Палешка..та види ја ноне. Се можно..Точно е дека годините си врват, и јас го имав истото чувство и да бидам искрена од тоа и највише се плашев, но ете годините не се пресудни. Ако мислиш дека ете нешто не во ред со третманот што го добиваш од матичниот, смени го, пробај нешто друго. Најважно е да не губиш надеж и волја и се ќе биде во ред верувај ми..Понекогаш коцките не се редат така како што ние сакме, туку како што тие сакаат...Верувај и чекори храбро напред, а ние сме со тебе!!
RE: Колку време се обидувате да забремените? 13.7.2010 17:43:41
Idna mamica
Zdravo devojki moi mili,nova sum na forumov i vo mene gori istata zelba kako kaj vas-zelbata za potomstvo.Ve cuvstvuvam tolku bliski,kako sestri bidejki ne maci istiot problem koj se nadevam ke go resime. Site koi cekame ili da gi vidime vo najbrzo vreme,pozdrav do site vas,ke si piseme pak
RE: Колку време се обидувате да забремените? 13.7.2010 18:14:11
Idna mamica
Jas sum godina ipol vo brak i isto tolku vreme odam po lekari i po bajaci so cel da ispitame sto e toa sto pravi da ne gi vidam tie prekrasni ili .Na mm spermogramot e super,jas imam pieno Klomifen,Cikloproginova, cajot Macina treva i uste neznam sto.Imam folikuli,jajnicite i matkata mi se super sega ostana uste HSG i proverka na hormonite.Ovie meseci ciklusot mie neredoven pa gin saka da gi ispitame hormonite.Mnogu me maci toa HSG,sedimentacijata ne moze da i se spusti,se nadevam ovoj mesec ke uspeam i toa da go napravam.I mojot gin.ednostavno se cudi zosto ne ostanuvam bremena a spored mene-premnogu mislime na i jas i mm,imame nesonici i toa kolku... Se nadevam ke docekam da gi vidam tie ili ,Golem do site vas,VE MNOOOOGUUUUUUUUU
RE: Колку време се обидувате да забремените? 13.7.2010 18:18:56
Палешка РР
ИЗВОРНА ПОРАКА: Idna mamica
bi mozela da mi kazes nesto poveke za ovoj foru,jas seuste cekam ili
Добредојде Идна мамичке. Овој форум има докажана позитивна енергија за сите кои од сакаат бебенце! Тоа е единственото важно нешто што треба да го знаеш
RE: Колку време се обидувате да забремените? 13.7.2010 19:57:27
Idna mamica
arh_diz fala na podrskata,mojot ginekolog ne se somneva deka ne mi se proodni kanalite,ama koga se raboti za neplodnost,treba se da se ispita.Klamidijata,nekoja operacija ili infekcija na stomakot se najcesti pricini za zatnuvanje na kanalite a jas toa sum go nemala
RE: Колку време се обидувате да забремените? 14.7.2010 9:45:05
arh_diz
ИЗВОРНА ПОРАКА: Idna mamica
arh_diz fala na podrskata,mojot ginekolog ne se somneva deka ne mi se proodni kanalite,ama koga se raboti za neplodnost,treba se da se ispita.Klamidijata,nekoja operacija ili infekcija na stomakot se najcesti pricini za zatnuvanje na kanalite a jas toa sum go nemala
Pa ne bi se soglasila so tvojot ginekolog i negovite somnevanja . Nikoj nemoze da znae sto ima vo vrzana vreka . Taka da podobro napravi si ti ispituvanja.
RE: Колку време се обидувате да забремените? 14.7.2010 13:38:44
nati2
Idna mamica so sreka i pobrzo da bidesh . Go pratam forumot i gledam deka posle HSG mnogu vidoa . posledna bese none koja imase zapusuvanje i trebase da odi na opeeracija, no kako e gospod nikoj ne e. Inaku i jas imam povisena sedimentacija i veke nekolku meseci nemozam da napravam hsg, ti preporacuvam da ispitas reuma faktor, CRP-C reaktiven faktor fibrinogen, i kompletna krvna slika. jas gi pravev minatiot mesec.bev na uvo nos i grlo- Rezultata vospaleni krajnici, vospalenie vo nosot, cekam da pomine letoto pa odam na operacija za krajnici a, za nosot primam terapija i odmor na more vo avgust za inhalacija.Doktorite se sigurni deka od toa mi e pokacena sedimentacijata, zosto namam drugi problemi, site brisevi se negativni. Napravi si gi site neophodni ispituvanja i posle HSG .
RE: Колку време се обидувате да забремените? 21.7.2010 20:33:41
papagal
Здраво на сите!Јас сум нова на форумов и многу ми се допаѓа.Честитки до сите нови трудници,се надевам сите што сакаме набрзо ке им се придружиме.Се обидуваме 9 месеци,но сеуште ништо.Сеуште не сме направиле никакви прегледи,чекаме да помине одморот-малку релаксирано,па после ке видиме.Што препорачувате-проби секој ден или... Поздрав до сите.
RE: Колку време се обидувате да забремените? 14.8.2010 22:47:16
saram_baram
fala Vi na site sto postoite na edno mesto ....Ako moze nekoj da mi pomogne....nie veke nekolku meseci ne se cuvame....i seuste nema nisto.Gi napraviv site tie neophodni pocetni ispituvanja 4-te brisevi i pap testot...i za pocetok se super nema nisto...Do pred 2 meseci dobivav ciklus tocno na 28 dena i eve sega od koga ne se cuvame pocna da mi se menuva....Pred 2 meseci mi podrani 2 dena a sega minatiov mesec 5 dena...Sega cekam za nekoj den....Dali se toa nekoj znaci za bremenost...ili?....
RE: Колку време се обидувате да забремените? 23.8.2010 22:08:37
cuci886
zdravo na site!Jas sum nova na forumov.Jas sum vo brak so soprugot godina ipol,vo januari mesec imav spontan,posle toa pravev laparaskopski procistuvanje na kanalite sum imala zapushuvanje na leviot jajnik,site hormoni mi se super samo sto progesteronot mi e mnooogu slab,kako a doznam za plodni i neplodni denovi posto sakame nov clen vo semejstvoto.pozz fala ako ima nekakov sovet
RE: Колку време се обидувате да забремените? 23.8.2010 22:21:50
lukas
pozz najprvo do site...jas imam sin sega 6 meseci,ovaj forum go zasakav tolku mnogu i sedev pokraj nego mnogu vreme...celi tri god kolku sto sum i vo brak i plus nekolku meseci nemozev da ostanam i jas trudna sekoj mesec dremev so testovi vo wc...nemojte da se razocaruvate SAMO VERUVAJTE...na site od srce vi posakuvam edna po druga da se ispofalite vo drugata tema deka ste trudni...cekav 3 i pol godini i go dobiv svoeto taka i vie...bev na terapii na operacija,na so ne,se zdebeliv mnogu no se se isplati,da dade gosopd site da si guskate mali angelcinja naskoro,zosto znam niz sto pominuvate i nemojte voopsto da se nervirate vaseto ke dojde koga e sudeno togas,pozz i naj naj naj ubavo vi posakuvam na site i ke bide se....samo smile na vasite lica i toj den ke dojde....
Искривените заби кај децата и кај возрасните се честа појава која може...
Анкета
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.