|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  23 24 [25] 26 27   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Прва нова храна на бебето
21.9.2010 21:26:41   
lukas
TENKU TENKU PRETENKU ups so golemi pisam, moi dragi oliva i mama26...pozzzzzz

Неможите да бидите храбри ако не сте повредени.Неможе да научите ако не сте погрешиле.Неможете да бидете успешни ако не сте доживеале неуспех.

(Одговор на членот oliva)
Непосредна врска до пораките: 601
22.9.2010 15:32:56   
lukas
mu dadov denes na sin mi abc so testenini bljak gi nekese mu dadov kolku da vida reakcija na abc-eto,jogurt mom da mu dadam?i od koj preporacvate?

Неможите да бидите храбри ако не сте повредени.Неможе да научите ако не сте погрешиле.Неможете да бидете успешни ако не сте доживеале неуспех.

(Одговор на членот lukas)
Непосредна врска до пораките: 602
22.9.2010 15:38:12   
Martins mom
Јас му имам дадено јогурт Баланс, тој не содржи глутен. Мм некое време работеше во млекарата и инженерите таму му рекле дека тој е најубав

Непосредна врска до пораките: 603
22.9.2010 15:39:14   
Felly RR
Joгурт јас давам од 6 месеци Лукас, и од битолскиот, ама сега и од други купувам.
Можеш  јогурт да му дадеш, а исто и во тестенините, со јогурт и АБЦ така  ќе му бидат повкусни.

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

Непосредна врска до пораките: 604
22.9.2010 15:42:18   
lukas
mhm ke mu dadam utre ama so faci pravese sega od testeninite i do abceto se zgaziv od smea utre ke mu probam pak od abceto pa posle ke klam jogurt kuzne dali ke go jadi i taka?neznam so da mu pram poke,a dali uste mu pasirate se na decata,i dali vi dgvakaat na 7 meseci?

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 605
22.9.2010 15:52:22   
oliva
lukas a kolku pati mu davas mleko i po kolku ml,sin mi pocna mnogu malku da pie ,a abc jade vo sekoja zelencukova i mesna kasicka

Непосредна врска до пораките: 606
22.9.2010 16:12:15   
lukas
mu davam tri patio na den
vo 12h pred spienje
vo 17h ili 18h,i posle pak za spienje vo 22h
pred spienje 180 ml.a preku den 150 ml.aptamil 2

(Одговор на членот oliva)
Непосредна врска до пораките: 607
22.9.2010 20:44:39   
Палешка РР
Денес Миа ручкаше боранија.
Сварив боранија, црвена пиперка, морков и ориз и дадов едно лажиче и кога ми сложи една фаца user posted image потоа и ставив јогурт и се изнајаде user posted image

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

Непосредна врска до пораките: 608
23.9.2010 11:43:53   
ananikol
ИЗВОРНА ПОРАКА: lukas

vo 12h pred spienje

Lukas,da ne e malku toa mleko sto mu go davas???
Vkupno,480ml\24h    

Непосредна врска до пораките: 609
23.9.2010 12:00:09   
ananikol
ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка

Денес Миа ручкаше боранија.
Сварив боранија, црвена пиперка, морков и ориз и дадов едно лажиче и кога ми сложи една фаца user posted image потоа и ставив јогурт и се изнајаде user posted image

user posted image user posted image user posted image  za Mia user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image i za Paleska user posted image user posted image user posted image  
    koga ke pocnime da se hranime samo ke poglednam vo menito na Paleska

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 610
23.9.2010 12:52:59   
lukas

vo 12h pred spienje

Lukas,da ne e malku toa mleko sto mu go davas???
Vkupno,480ml\24h

pokraj gore navedenoto za mlekoto mu davam od sabajle koga ke stani kasicka ovosna za spienje vo 12 mu davam mleko za rucek kaj 16 h mu davam zelencukova,kaj 18 h mu davam mleko i togas si podremnuva malku okolu pola sat i posle stanvame se kapime igrame i na nankanje kaj 21 hso mleko pak,nekogas i izmegu pak mu davam ovosna,ne sme samo na mleko ananikol,pozz,dobro e vaka?da ne gresam nesto?kazvaj!!

(Одговор на членот ananikol)
Непосредна врска до пораките: 611
23.9.2010 13:05:34   
Палешка РР
И јас исто мислам дека е малку млеко. Еве Миа има 9 месеци, па цица 6 пати во 24 часа. Е сега адаптираното е похранливо, но незнам, мислам дека треба барем уште еден млечен оброк, ако не и два.

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

Непосредна врска до пораките: 612
23.9.2010 13:24:48   
lukas
tri pati na den mleko,zelencuk so meso pilesko,i dvapati kasicki ovosni,oti mislite deka e malku ? i plus na adaptiranoto pisi tri pati vo 24 h po 180 ml.nezz
i denes planiram da mu vnesam i jogurt,aj kazete so so da mesam..pozz
dovolno mu e jadenje mislam zaradi toa sto ne e nervozen od koga ke jadi dali zelencuk ili mleko edno 2-3 saati  miren e kako bubalka,a koga mu se jadi placi..kemka ..nezz poteso svarlivo e aptamilot zatoa e taka pisano vo nego,majcinoto se vari brzo,i plus aptamil 2 mu davam toj uste pogust e...pozz

Непосредна врска до пораките: 613
23.9.2010 13:25:11   
ananikol

kazvaj!!

Da Lukas,pratam deka mu davas i kasicki i se toa e vo red...user posted image
No,striktno za mlekoto jas zboruvam deka mislam deka e malku.
Koga jas go prasav pedijatarot kolku mleko bi trebalo da mu davam(se molzam pa znam kolku ml mu davam na sekoj obrok) mi odgovori deka treba da se vladeam po praviloto (gore-dolu..neli sekoe dete e razlicno no..) 150 ml \ 1kg
Pesmetano toa doaga vaka;
Moeto user posted image  ima 8 kg x 150ml= 1200ml,
znaci 6 obroci mleko x200ml=1200ml
se do 6-ti mesec,potoa odi zamena na mleko/obrok 2 pati toa e -400ml
znaci deka tvoeto user posted image  sega treba da pie minimum 800ml mleko.

P.S. izvini sto poceka na odgovorot no vo megu vreme se zaspivavmeuser posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 614
23.9.2010 13:30:58   
ananikol
ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка

мислам дека треба барем уште еден млечен оброк, ако не и два.

Potpolno se soglasuvam,vprocem taka kazuva i matematikata,potrebni mu se +400ml mleko

Непосредна врска до пораките: 615
23.9.2010 13:32:03   
lukas
kaj mene e spor netot,a be vo aptamilot pisi taka,800 ml mnogu nekako ne se?vkupno od 12 h do 22 h vecerta lukas pie mleko 540 ml,vo aptamilot pisi 3 pati vo 24 h,se vodam po toa,a izmegu mu davam ovosje io zelencuk so meso ..poozz ama koga e vo red user posted image ne se sekiram super napredva...me zaduma sega,user posted image

Непосредна врска до пораките: 616
23.9.2010 13:39:57   
ananikol

Ne mi e jasno toa so aptamilot deka treba samo tri pati da mu davas user posted image

Moeto prvo since go izrasnav so formula i dobro znam deka na sekoja kutija ima tabela na koja se odreduva brojot na obroci spored tezinata na kilogramite na user posted image .
Nad 6 kg -4 obroci podgotveni so 180ml-voda no so dodavanje na formulata doagaat 200ml\obrok.
Pak idat 800ml na 24h

Непосредна врска до пораките: 617
23.9.2010 13:52:22   
lukas
eve sega od livceto citam,od 6 do 12 kg se dava 3 pati vo 24h,e jas ova go seckam na 4 obroci nekogas,mleko preku nok ne pijame preku nok nanka,zaspiva so 180ml,se razbudva vo 10h sabajle mu davam kasicka ovosna od hipp ona od jabolkoili frutolino,so biskviti,i vo 11 i pol legnuva so 180 ml pak mleko,taka pisi ananikol,nezz se vodam po toa,a deteto e super,ne kemka za glad,,pozz bas ke se konsultiram so pedijatarot no moi blizni prijateli isto vaka davaa kako mene rasporedot na seta hrana...pozz 

Непосредна врска до пораките: 618
23.9.2010 13:58:02   
ananikol
ИЗВОРНА ПОРАКА: ananikol

Da Lukas,pratam deka mu davas i kasicki i se toa e vo red...user posted image
No,striktno za mlekoto jas zboruvam deka mislam deka e malku.

Непосредна врска до пораките: 619
23.9.2010 13:58:17   
oliva
lukas ne mu e malku mlekoto,taka pisuva na aptamilot,i jas mu davam tolku,duri i pomalku,deteoto jade i drugi raboti taka da 500ml.mleko e sosema dovolno

Непосредна врска до пораките: 620
23.9.2010 13:59:47   
Slagjana
Лукас, јас исто и давам 3 пати дневно адаптирано млеко, ама плус цица и јади 2 кашички дневно. Понекогаш поминуваме и со 2 пати дневно адаптирано во зависност од тоа колку млеко имам јас. Ако добро напредува, а плус и задоволно ти е детето, мислам дека е доволно. Сега користиме Бебимил 2 и на него пишува да се дава 3 пати. Инаку и ние сме на 7 месечна возраст.

Непосредна врска до пораките: 621
23.9.2010 14:04:30   
lukas
odam kako sto pisuva gledam kako mi e deteto deka ne e placlivo,super napredva,i plus na aptamilot pisi da se vodis cisto do podgotovkata,fala pozz sega odime da jadime brokula orivce morkovcei abc sirence...user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Slagjana)
Непосредна врска до пораките: 622
23.9.2010 14:12:44   
ananikol

Sekako draga deka ti znaes sto e  najdobro za tvoeto dete...
   nie samo gi kazuvame nasite iskustva....user posted image

Непосредна врска до пораките: 623
23.9.2010 14:41:36   
lukas
gi cenam site vasi mislenja,i nema lutis tuka,mislam jas ne se lutam za nisto..,inace brokulata ne mi ja izede so parce pilesno i orivce i morkovce,aman,i mu dadov mleko i sega spie a mama pak tuka so vas,
a mu kladov vnatre abc i taka ne ja jadese se grozese i mi bese grev uste da mu davam,mu davav lebce so jogurtce ni taka nekese,utre sega pak ke probam popara so jogurt aj denes deka prv pat..zato mozi nekeseuser posted image ama denes denot cel mi e isprevrten posto stana rtano rano namesto vo 12 zaspa vo 10 i pol i sega ete go pak i vecer ke saka da spie vo 7 i pol..aj utre e nov den,...user posted image

Непосредна врска до пораките: 624
23.9.2010 16:37:00   
Snowhite RR
Не разбирам зошто се замарате со грамажи и милилитри, колку што му се јаде на детето толку, јас до сега ниту еднаш не сум измерила колку мл изел од некој кашичка или колку млеко испил (тоа и не можам зошто цица), ниту колку сок или вода испил, од прилика му спремам кашичка и му давам додека сака, односно додека можам да го излажам да јади, зошто тој сам само еднаш ја отвора устата, а потоа ми врти со главата, па го залажувам со играчки, со песнички и сл па така скоро цела што сум му ја припремила ја јади, ама не знам да ви кажам во мл колку е тоаuser posted image
Ај кажете ми што е точно тоа АБЦ, пред некое време сакав да купам од продавница, ама немаа во моментот
Можеби е глупаво прашање ама...user posted image

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

Непосредна врска до пораките: 625
Страница:   <<   < Претходна страница  23 24 [25] 26 27   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  23 24 [25] 26 27   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?