|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  24 25 [26] 27 28   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Прва нова храна на бебето
23.9.2010 18:42:54   
lukas
za nisto drugo ne se zamaram za ml.ama za mlekoto moram zosto e e vestacko ,inace za kolku sok ispil ili kasicka ne kolku so ke jadi jadi od kasickite,a abc e namaz eve slikai ne e voopsto glupo zosto i jas prasuvav neznaev sigurno za koj se zbora

user posted image pozz

Неможите да бидите храбри ако не сте повредени.Неможе да научите ако не сте погрешиле.Неможете да бидете успешни ако не сте доживеале неуспех.

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 626
24.9.2010 23:41:05   
oliva
ajde mamicki da mi kazite kakov puding im davate na vasite deca,paleska citam deka i ti davas,kazi mi kakov i kako go prigotvuvas sin mi e 7,5meseci pozz

(Одговор на членот lukas)
Непосредна врска до пораките: 627
24.9.2010 23:48:04   
nadica
и дома сум и подготвувала и и купувам
надица најмногу го сака на дукат 4 малечки не дека другите не ги јаде ама овој никогаш не го одбива user posted image  ама навистина има прекрасен вкус

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

(Одговор на членот oliva)
Непосредна врска до пораките: 628
24.9.2010 23:50:15   
Палешка РР
олива, јас почнав од 8 и пол месеци со пудинг приготвен со кравско млеко. 

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

(Одговор на членот nadica)
Непосредна врска до пораките: 629
30.9.2010 19:02:19   
Felly RR
Ние денес пробавме тиква, измешана со кравско млеко, ама не ми ја бендиса многу. user posted image
Ама, утре ќе пробаме пакuser posted image

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 630
30.9.2010 19:03:02   
Палешка РР
И Миа не ја бендиса..баш ми е криво user posted image

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 631
30.9.2010 23:22:07   
Тања РР
И ние денес јадевме тиква ама и Јана јадеше колку да не е без ичuser posted image

There are two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as if everything is."......А.А

Непосредна врска до пораките: 632
4.10.2010 11:06:45   
newmamy
moeto bebe ima 6meseci. OD koga moze da mu se dava supa so fide?

(Одговор на членот Тања РР)
Непосредна врска до пораките: 633
4.10.2010 11:16:22   
AnnaMolly RR
Јас на Филип планирам да му воведам кашички и сокчиња кога ќе наполни 4 месеци, а тоа е за неколку дена. Мислев прво да му дадам сок од јаболко, па после кашичка од јаболко неколку дена, па да продолжам со морков, па банана и после малку да се префрлам на компир, па ориз... Што викате вие? И треба ли првиот пат да го разредам сокчето, или така како што си е купечко да му го дадам?

Live and let live

(Одговор на членот newmamy)
Непосредна врска до пораките: 634
4.10.2010 11:54:09   
Octavia
Не е уште мало за кашички и сокчња? И моето бебе има полни 4 месеци и педијатарката ни рече од полни 6 да започнеме. Најрано од полни 5 мислам дека треба.

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 635
4.10.2010 12:01:40   
mami2
Педијатрите велат дека со дохрана кај доени деца се почнува од 6 месеци, а кај оние на адаптирано млеко од полни 4 месеци, барем нас така ни кажува за двете деца.
Јас на почеток ги разредував сокчињата затоа што не е мераклика по вода, а сега и ги подготвувам сама и обавезно по препорака на нутриционист ги разредувам со вода однос 2:1.
Што се однесува до компир тој е по 6 месеци, а сега можеш плус круша, оризови и пченкарни снегулки. Добар апетит.

(Одговор на членот Octavia)
Непосредна врска до пораките: 636
4.10.2010 12:03:21   
Anushka
њумами, не брзај со брашно. Ја мислам најдобро по 10 мсе., или годинка. Има други работи кои можеш да ги ставаш во супата (ориз, компир, морков), или најдобро, почни прво со домашна тарана.
Инаку, Анамоли, Октавија, моѓе да се почне со дохрана (иако најдобро е по 6 мес.) но, јас сум почнувала со варен пашканат. Многу е неутрал и годи на мешето. Од сокчето може да добие грчеви.

(Одговор на членот newmamy)
Непосредна врска до пораките: 637
4.10.2010 12:58:55   
slavicav
Здраво!Јас прв пат ви пишувам,иако ве читам кога бев само 5 недели бремена user posted image сега собрав храброст.Моето бебче има 5 ипол месеци а почнавме со дохрана на 4 месеци и една недела и тоа со сокчиња од јаболко,круша и морков и тоа едвај по две,три лажички.Само морковот го пиеше а со полни 5 почнавме со кашички и до сега ги имаме пробано горенаведените и банана,а еве неколку дена и ја давам и млечната каша на милупа со ориз и банана.Кашичките ги јаде ама сокови не пиеме ,дури ни вода.На последниот преглед беше поправена само 240гр  а пред тој 400гр.Сметав дека е многу малку и со консултација на педијатарот навечер и давам млечна каша на хипп со јаболко а преку ден пола тегличка овошна каша.
Педијаторот ми рече да и давам и адаптирано млеко или па да и го искомбинирам со домашно пасирано овошје ама не го сака  ни така ни така.
Малку сум загрижена и незнам дали да продолжам со ова темпо или ...
Ви благодарам однапред секој совет е добредојден user posted image

(Одговор на членот Anushka)
Непосредна врска до пораките: 638
4.10.2010 14:38:46   
AnnaMolly RR
Ние сме исклучиво на вештачко млеко. Филип добро напредува, односно не добро туку ПРЕДОБРО. Сега има 8 кила на 4 месеци. Докторката ми вика дека треба помалку да му давам да јаде, ама што да правам кога плаче и бара млеко. Вака јас планирав да му ја воведувам дохраната. Јас се сакам убаво да ми е испланирано пред да почнам со нешто. Од 13 октомври по 30-40 мл сокче од јаболко разредено со вода. Така до 17. Од 18 сокче од морков до 21. По еднаш во денот. Па после мешано сокче од морков и јаболко до 25. Тогаш веќе ќе има 4 и пол месеци па ќе почнам со кашички. На полни 5 месеци сакам да почнам и со зеленчук. Сакав и да прашам дали може накај 4 и пол месеци да му дадам мелен ориз? Ве молам некој нека ми ја пише шемата по која сте воведувале нова храна за да имам ориентација. 

Live and let live

(Одговор на членот slavicav)
Непосредна врска до пораките: 639
4.10.2010 14:47:58   
Палешка РР
Ана Моли, ако ја читаш темата од почеток, ќе добиеш одговор на твоето прашање. Не постои универзална шема, читај ги искуствата на другите родители и ќе одлучиш. Со среќа!

< Поракaта ја уредил Палешка -- 4.10.2010 14:48:14 >

Непосредна врска до пораките: 640
4.10.2010 15:43:23   
AnnaMolly RR
Леле очиве ми истекоа од читање на темава! user posted image Собрав неколку работи што ми се допаѓаат и што ќе ги применам. Па ќе ве известам кога ќе почнеме како ни оди.

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 641
4.10.2010 16:17:02   
lukas
. Сакав и да прашам дали може накај 4 и пол месеци да му дадам мелен ориз? Ве молам некој нека ми ја пише шемата по која сте воведувале нова храна за да имам ориентација.

jas da ti kazam pocnav na 4 meseci da mu davam kajsija jabolko ,praska banana,morkov,na 5 meseci pocnav da mu davam zelencuk,sokcinja skoro od se imase probano,ananas,portokal,ama razredeni so voda,od hiip ili od bebivite, na 6 pocnav biskviti , oriz,kompirce,na 6 i pol,tikve,brokula,karfio,no po malku,site proizvodi mu gi davav na razmah od tri dena nekogas i na dva,na 7 pocnav so pilesko,denes probavme i spanak,jogurt mu dadov sega pred da napolni 7 meseci bez nekoj den..mu davav i od onie kasickite od hipp so voda sto se spremat i vo niv nekogas mu stavav ovosje,ako e 4 meseci tvoeto mozis po eden vid ovosje da mu vnesvas na sekoi 3 dena,jas taka pravev posle mozis da mu kombiniras,sokcinja mozis da mu davas i od sliva so jabolko,razreden jas mu davav stalno ete i sega e 7 meseci i nekolku dena uste sokcinjata mu gi davam  razredeni za da pie poveke voda,i ne se vodi mnogu so mililitri,i so datumi,ako ne e alergicen davaj mu neka si papa..pozz

Неможите да бидите храбри ако не сте повредени.Неможе да научите ако не сте погрешиле.Неможете да бидете успешни ако не сте доживеале неуспех.

Непосредна врска до пораките: 642
4.10.2010 16:41:16   
AnnaMolly RR
Фала многу, Лукас. Навистина ми помогна со одговорот. И јас така некако планирав, ама сакам некој да ми каже како правел што веќе има искуство.
Мене докторката ми рече дека нема потреба да му воведувам кашички зашто и премногу напредувал од вештачкото млеко. Има 4 месеци и 8 кила. Ама јас мислам дека кашичките и сокчињата нема којзнае колку да му ја зголемат тежината.

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 643
4.10.2010 22:28:30   
Felly RR
Денеска пробавме боранија сварена со ориз и малку морков, и кога ја блендирав додадов и путер, и супер си се изнаручкавме. user posted image Браво за Палешка што нон стоп ни дава идеи user posted image user posted image user posted image
Ти, Палешка информирај не редовно што има на менито од Миа, да знаеме и ние понеискусни мамички што да готвимеuser posted image user posted image user posted image

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

Непосредна врска до пораките: 644
5.10.2010 0:37:29   
Snowhite RR
Ауу Лукас, анананас и портокал зарем му даваше, па тие не се препорачуваат до година, дури и до 18 месеци, како и киви, јаготки, лимон, малини

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

Непосредна врска до пораките: 645
5.10.2010 11:00:19   
Felly RR
 И јас го знам истото за сите тие овошја - малини, капини, јагоди....
Ама не знам дали вишната спаѓа во групата на алергени? Јас имам дома една кашичка од јаболко и вишна, и ми стои со месеци, не знам дали да ја дадамuser posted image На неа пишува од 6 месеци

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 646
5.10.2010 11:11:51   
lukas
Ауу Лукас, анананас и портокал зарем му даваше, па тие не се препорачуваат до година, дури и до 18 месеци, како и киви, јаготки, лимон, малини

mu gi dadov vo vid na sokce i vo kasicka,kivi mu nemam dadeno,portokalot na sokcinjata i nakasickite a isto i ananasot go pisi od 6 meseci.limon veke mu davav od 40 den uste koga bese koga ikase,ne preeikvase od druga nekogas od na grada ama ne preeikvase nekogas i taka,nema gajle ete,snowhite..pozz

Непосредна врска до пораките: 647
5.10.2010 11:13:38   
lukas
Јас имам дома една кашичка од јаболко и вишна, и ми стои со месеци, не знам дали да ја дадамuser posted image На неа пишува од 6 месеци

pa koga pisi taka daj mu ja felly,ne za dgabe e napisano taka...bar jas taka mislam..pozdravce...

Непосредна врска до пораките: 648
5.10.2010 11:17:21   
lukas
ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly

Фала многу, Лукас. Навистина ми помогна со одговорот. И јас така некако планирав, ама сакам некој да ми каже како правел што веќе има искуство.
Мене докторката ми рече дека нема потреба да му воведувам кашички зашто и премногу напредувал од вештачкото млеко. Има 4 месеци и 8 кила. Ама јас мислам дека кашичките и сокчињата нема којзнае колку да му ја зголемат тежината.

toa e tvoj izbor kasickite se samo desert ne se kuzne sto,i nemora da mu davas kuzne kolku kolku da se uci so lazicka,sokceto odvreme navreme davaj mu go no ne e moralno mozis vodicka ako ti pie da mu davas..moeto mnogu ssakam voda da pie ama ete ne pie...pozz

moeto since e 7 i nesto meseci,go imam iskuseno toa,od 4 meseci pokraj vestackoto mu davav i meguobrok kasicki ovosni,sokce mu davav poveketo koga ikase...user posted image

Непосредна врска до пораките: 649
5.10.2010 11:55:38   
newmamy
Da ve prasam, a sto so siplite? od koga se davaat? a by the way, ima isto taka kasicki na HIPP, sto pisuva od 6 meseci: ednata  e jagoda, ednata cokolado, i ednata spageti so boloneze???!!!!! Od 6 meseci??

Непосредна врска до пораките: 650
Страница:   <<   < Претходна страница  24 25 [26] 27 28   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  24 25 [26] 27 28   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?