Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Во која болница се породивте? 23.9.2010 23:03:55
ananikol
Eve del od sobata kade sto se porodiv,tuku sto ni go donesoa rucekot, kako vo nekoj dobar restoran a toa se gleda na slikata,zarem ne? Vratata pozadi sinceto e toaletot.Toa e sobata vo bolnicata vo koja jas se porodiv..
RE: Во која болница се породивте? 24.9.2010 9:07:35
кирова
se soglasuvam i jas se porodiv na GAK,odlicno pominav bev smestena so moeto bebule vo apartmanot so sopstven toalet,tv,kadicka ali od toa nemav nekoja si potreba! se porodiv vo petok a me pustija vo ponedelnik se bese vo red i imam svoe mislenje za privatnite bolnici vo slucaj ako mu se sluci nesto na bebceto zaprasajte se zosto gi nosat na klinika,znam bideejki majka mi rabotese vo edna od privatnite bolnici,izvinete ama koga ke platam tolku pari fala i koga povtorno ke stanam majka istiot izbor bi go napravila,mozda i do togas ke ja otvorat novata zgrada uste poubavo,a i ne si go menuvam mojot doktor ...
RE: Во која болница се породивте? 24.9.2010 9:12:19
riba79
dina,a kako odi toa so apartmanite na gak?zakazuvas ili ima slobodni vo sekoe vreme?znam deka se 3000 den na den..koga se porodi ti i dali menuvaat carsavi pocesto i kakva e higienata?pozdrav
RE: Во која болница се породивте? 24.9.2010 9:33:14
кирова
jas se porodiv pred 6god,znaci jas sum zadovolna vo apartmanot ima dva kreveta za majkite i dve za bebcinjata,personalot bese super mladi se nasmeani sto i da mi trebase nemase problem,carsavi menuvaa, duri i deka jas tri dena nemav oko sklopeno"" tie sestrite dojdoa i mi velea bidejki jas sama si ja preslekuvav i si go gasev svetloto za da spieme,vo drugite zaednicki sobi ne go gasat i taka koga se menuvaa sestrite samo me karaa ne stanuvaj nie sme tuka ali toa bese moja zelba,navistina ubavo iskustvo a za kolku cini da ti kazam pravo mislam deka e tolku,ali ne e sigurno 1500evra za poragaj pozdrav
RE: Во која болница се породивте? 24.9.2010 9:35:47
кирова
za zakazuvanjeto ne ti odgovoriv,neznam jas Doktorot sto ve vodese cela bremenost opsto sve,toj ja zavrsi cela rabota ipak treba da imas nekoj tamu ako ti ja vodi bremenosta i ke ti kazat...
RE: Во која болница се породивте? 24.9.2010 10:21:32
denim
ИЗВОРНА ПОРАКА: riba79
dina,a kako odi toa so apartmanite na gak?zakazuvas ili ima slobodni vo sekoe vreme?znam deka se 3000 den na den..koga se porodi ti i dali menuvaat carsavi pocesto i kakva e higienata?pozdrav
riba79 jas se porodiv vo GAK pred 14 dena. Bev vo apartman. Menuvaat postelnina redovno. Gi cistat sobite sekoj den. Hranata e odlicna. Zakazuvanje se pravi pri priem i najcesto ima mesta. Cenata e 3.000 den za dvokreveten apartman.
RE: Во која болница се породивте? 24.9.2010 11:39:11
vesna1
So prvoto dete se poragav vo drzavna(pred 9 godini) i bese katastrofa. Deteto pocna da izlaga a doktor i sestri ni za lek, si pijat kafe vo sopce. Se derev kako luda da dojdat, sreka sve pomina dobro. Potoa posle 7 god. ostanav povtorno bremena i mi pravea amniocinteza vo drzavana i mi go puknaa vodenjakot. Ke mislite deka lazam ama cista vistina e. Se poragav 9 dena(odnosno bev vrzana za provokacii), me ostavija sama na urgentno da se poragam vo soba na krevet.Sreka sto mi pomogna zenickata sto lezese do mene(taa pobacuvase dete so daunov sindrom). Taka se poragaat site so mrtvi bebinja koi nemaat vrski. I povtorno ostanav bremena i bev resena deka moja noga nema da stapne vo drzavna. Bremenosta ja vodev privatno kaj dr. Dimcev vo Sistina a mislev da se poragam vo Cair. Ama pocnav da se otvaram predvreme i otidov vo cair da mi pravat serklaz. Strasno necisto,edno WC na 50 zeni, lebarki,sestrite poise od pola siptarki koi ne te sisaat i seto toa kaj bebinjata. Iako nemav finansii se resiv da zemam kredit i da se porodam privatno. Se porodiv vo Remedika bidejki e poeftina od Sistina i sum prezadovolna. Koga me primija so puknat vodenjak mi stavija CTG i sestrata cela nok ne mrdna od mene. Ja molev da izleze da pospijam malce a taa mi rece deka ne smee da me ostavi moze nesto da mu stane na bebeto. Od sve sum prezadovolna od doktorite, od sestrite, higienata. Samo mi e krivo plakam 15 god. zdrastveno osiguranje i da nemozam da se porodam kade jas sakam, moram da plakam privatno. Inace vo drzavna skro site dobri doktori si otidoa, tie sto ostanaa se brojat na prsti. Moj sovet vi e ako vi izgleda kako luksuz zivotot na bebeto e najvazen, a veruvam deka vo privatnite bolnici sledat do maksimum i ne sakaat da se sluci nesto nedaj boze. Ipak toa e spomen sto se pamti cel zivot, a nekoja mocla da ti se dere kako da si kucka na ulica.
RE: Во која болница се породивте? 24.9.2010 11:52:27
srnicka
Ne bi sakala da citiram, iskreno nekoi postovi vadat od takt. Sopstvenoto iskustvo e edno a drugo e da pisuvas kolku nekoi raboti ne vredat. Jas se porodiv vo drzavna i rodiv zdravo pravo dete, ne daj boze ako nesto treba da se sluci ke se sluci. Jass taka goi svakam rabotite i mislam deka ne treba da se zaplasuvaat trudnicite (ako se poragaat vo drzavna, ne daj Boze ke im umre deteto) .katastrofa Neka si se poraga sekoj kaj misli deka treba. Nema sekoj moznost ni kredit da krene, a da odi so strav na poragaj vo drzavna samo zatoa sto nekoj napisal svoe iskustvo i tn itn toa e mn loso i ne covecno
RE: Во која болница се породивте? 24.9.2010 12:26:13
iki82
I jas se slozuvam so vesna1 , imam mnogu loso iskustvo od drzavna bolnica, i daj boze da imam dete eden den sigurnoo ne bi otisla tamu. Ne deka sum koj znae kolku bogata ili sl. ama bi se snasle za pari samo da ne odam tamu. A i moi bliski imaat mn loso iskustvo tamu. Kako i da e , mozebi e se individualno koj kako si pominal, sigurno ima mnogu zeni koi si pominale ubavo i so lesno i na GAK. A inaku e tocno deka site doktori od tamu veke izbegaa vo Remedika i Sisitina.
RE: Во која болница се породивте? 24.9.2010 12:39:17
mami2
Се сложувам дека секој има искуство од кое се води, но начелно е така. Во приватните се плаќа за луксуз при сместување, а за одговорност никој не гарантира. Во државните се е полошо, но има доктори кое вредат. Јас со првото се породив во Систина, за второто во државна. Сигурно од арно не би бегала. Добро е што и двете се здрави и живи, а можеше...
RE: Во која болница се породивте? 24.9.2010 12:52:00
srnicka
Pa toa sakav da go kazam deka sekoj si ima svoe iskustvo i mislam deka temata eda go raskazes, mnogu zalam koga ke se sluci nesto loso,ama mnogu se preteruva i strasno me revoltira toa zatoa moze i pozustro reagirav na predhodniot post. Sekoj neka si raskaze ama muabeti od tipot, sekoe bebe se raga mrtvo ako majkata nema vrski e katastrofa
RE: Во која болница се породивте? 24.9.2010 13:26:05
vesna1
Srnicka da ne dade gospod ni dusmanot da go dozivee toa sto jas go doziveav. Ama ne si go svatila muabetoto, jas ne rekov deka sekoe dete se raga mrtvo koe nema vrski, tuku deka ako bebeto ti umre vo stomakot i ako nemas vrski te ostavaat na milost i nemilos kako da si kucka na ulica. Pa odi slobodno poragaj se vo drzavna se razbira ako Adamova ili Sapunov ti se bliski rodnini.
RE: Во која болница се породивте? 24.9.2010 13:34:00
srnicka
Ne mi se rodnini nitu tie nitu bilo koj od tamu. Jas zalam ako si imala loso iskustvo. Jas samo reagirav na muabetot, ne mi se dopadna nacinot, toa e moe mislenje. od eden drug forum pred da se porodam, od sto citav tamu kolku e loso vo drzavna, zimi se koga otidov da se poragam , si mislev kojznae sto ke mi se desi i mene i na bebto i ne si pominav jas tolku dobro posto si mislev samo na losi raboti znaci reagirav taka samo za da gi ohrabram majkite sto ke se poragaat vo drzavna.
RE: Во која болница се породивте? 24.9.2010 13:36:45
riba79
sto se odnesuva do d-rite vo GAK ima i drugi dobri mladi d-ri a ne samo Adamova ili Sapunov..Mene pred 6g.me porodi G.Tofovski koj imase togas 32g i jas super pominav..i sega za vtorovo planiram povtorno toj da me porodi...drugarka moja pred6mes.se porodi tamu ja porodi Dabeski i taa e prezadovolna....A sto se odnesuva do Sistina e tamu sakaat cisti situacija a ova go znam zasto na moja bliska drugarka starosvaticata koja bese bremena od invitro vo Sistina koga dojde momentot na poroduvanje go bara d-r koj ja vodese a toj koga videl deka e rizicno,ja transportira pacientkata vo drzavna bolnica kade sto ja porodija vednas i se super zavrsi..taka da devojki odete kaj sto e vasiot d-r na koj MNOGU MU VERUVATE i ne slusajte muabeti..neka ve vodi intuicijata.pozdrav
RE: Во која болница се породивте? 24.9.2010 14:17:22
anedespo
Луѓе не е се во врските. Во ГАК ме породи млада специјализантка (со царски рез), без врски отидов иако имав. Негативно искуство од претходниот пат во Чаир(ем со врски ем ја утнаа работата). Има многу млади добри доктори, само треба многу распрашување, зашто докторот е најбитен во целата ситуација. Сестрите нема да ги коментирам зашто се ужас и се прават поголеми и од самите доктори.
RE: Во која болница се породивте? 24.9.2010 14:28:07
mami2
И јас имав случај како тебе Весна1, по игра на судбина, генетика, се случи неубаво и се пораѓав слично како тебе. Се плашев да поминам покрај Државна од сите трауми таму. потоа се пораѓав во Систина каде по лекарска грешка се породив со дете со минимални шанси да преживее, и веднаш го однесоа во Детска клиника, тие не можеа да го опорават и поправат она што го утнаа. ФАЛА на сите од интензивна нега, сестри, доктори, чистачки, како нив ретки се во докторската фела. Затоа со второто се вратив во Државна, сфаќајќи дека не битно каде ќе се пораѓам, туку дека е потребно само среќа, здравје и Господ да не чува за најубавите моменти во животот да бидат навистина такви
RE: Во која болница се породивте? 24.9.2010 15:07:04
AnnaMolly RR
Точно е дека здравјето на бебушот е најважно. Ако нешто треба да му се случи, ќе се случи и во ГАК и Чаир, или во Систина, Ремедика и слично. Да имам толку пари колку што чини пораѓање во приватна клиника попрво би ги дала за собирање на матични клетки, од нив има повеќе корист отколку од луксузно сместување на неколку дена.