|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  83 84 [85] 86 87   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Чамче-муабет
30.10.2010 9:31:18   
Octavia
Добро утро user posted image . Надвор е -1 степен, тмурно, јас ненаспана user posted image  идеална комбинација... Се надевам дека денот по утрото не се познава user posted image

(Одговор на членот lina 25)
Непосредна врска до пораките: 2101
30.10.2010 9:36:59   
lina 25
ajde povelete na kafence

(Одговор на членот Octavia)
Непосредна врска до пораките: 2102
30.10.2010 9:38:56   
arh_diz
dobro utro
kako ste ova utro

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 2103
30.10.2010 9:41:05   
lina 25
jas sum dobro stanav porano miev kosa,pa sega kafence i za zal posle me ceka naporen raboten den

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 2104
30.10.2010 9:41:31   
Octavia
ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка

ИЗВОРНА ПОРАКА: Octavia

Ќе станеме како на запад, нема да се исплати жената да работи кога има бебе/мало дете user posted image . Жени за чување не се наоѓаат за под 10 000 месечно, а ако треба и помош дома, тогаш се 13-15 000. И ако жената зема толку плата, каде е есапот? Сите пари треба да ги даде за непозната жена да и го чува детето. Е сега, ако е логиката да се оди на работа за да се зачува раб. место (под услов да е сигурно), ајде де. Затоа на Запад многу жени не се враќаат на работа дури децата не стигнат за школо, градинките наплаќаат многу за деца со пелени, а помош дома е исто скапо... Само што кај нас немаме стандард само мажот да работи user posted image

Дојдете во Прилеп. user posted image  Јас најдов супер тетка ...поволно.
Малку ми се ослободи душата, Миа седеше цел час кај неа в раце.
Здравје, па од 1 Декември ќе ја чува. Сега сум малку помирна, колку што се може.

Супер, Палешка, дај Боже да ви се погоди тетката, да ти е мирна душата кога ќе си на работа user posted image . Во Ск. е скапа секаква помош за дома, user posted image , тука за 9 000 за чување дете ти вика „Не ми се исплати за 9 000 да идам“, за чистење земаат 800-1000 ден од ден за 7-8 часа... Читам во околните помали места работат за цел месец за 6 000 на пр. во продавничка, ама тоа е. Има побарувачка- расте цената, пазарна економија user posted image .

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 2105
30.10.2010 9:50:50   
lina 25
devojki daj falete se nesto da pomuabetime dodeka ne stanal sin mi posle nisto od ringeraja ke mi go zafati kompijuterotuser posted image

(Одговор на членот Octavia)
Непосредна врска до пораките: 2106
30.10.2010 10:12:05   
amelbebe
zdravo devojki,ajde i jas da vi se pofalam od ponedelnik sum na rabota,ke cuvam  bliznacinja kaj stranci,bev da gi vidam  i megu decata i mene se pojavi  edna preubava pozitiva,makar sto ednoto bese malku porezervirano  a za kratko vreme se opustiuser posted image  se,ke rabotam samo dva meseca,a malku mi e zal  za moeto,nego ke go cuva baba mu,mi seuser posted image ama nema drugo care.

Непосредна врска до пораките: 2107
30.10.2010 10:17:56   
Палешка РР
Со среќа генерацијо, ајде не се секирај кога е само за два месеци.
Види како сме погодени, во ист ден тргнуваме на работа user posted image  user posted image

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

(Одговор на членот amelbebe)
Непосредна врска до пораките: 2108
30.10.2010 10:20:44   
Viktori
Со среќа Амелбебе. Подобро не можело да ти се погоди. Ќе видиш и разлика во размислувања, тотално поинаков начин, а и ќе видиш колку ние се притресуваме, дури ќе ти личи и дека на нив не им е гајле за децата user posted image user posted image user posted image
Сега зависи какви странци. Ама ако се по потекло странци, а не наши од странство, не би требало никакви проблеми да имаш.

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

Непосредна врска до пораките: 2109
30.10.2010 10:25:31   
amelbebe
fala generacijo,mora da se raboti nema drugo care,aj so sreka i na tebe se nadevam tetkata ke ti ja cuva Mia kako sto treba,mislam nie sto cuvame deca barem po mene poveke se strsuvam za tugoto otkolku za moeto,sepak toa dete veke zavisi od nas,a so deca e najubavo da se raboti

Непосредна врска до пораките: 2110
30.10.2010 10:28:54   
amelbebe
fala Victori ovie se navistina stranci ne se nasi,lugeto gi zapoznav vo tekot na nedelava mi se gledaat kako dobri i pozitivni i sto e najvazno vo godinite sme tuka,mladi se ko i ja samo sto jas imam golemi decauser posted image

Непосредна врска до пораките: 2111
30.10.2010 20:38:54   
agnes77
добра вечер, како сте, каде сте сите, досадно ми еuser posted image
на тема Агнес ги очекува ...ве испракам снег user posted image

Непосредна врска до пораките: 2112
30.10.2010 20:41:33   
mama26
tuka sum jas agness...fala na snegot,mnogu go sakam taka od daleku da go gledamuser posted image user posted image user posted image user posted image
kaj i da e i kaj nas ke padneuser posted image

СЕ ШТО Е МОЕ КЕ СИ ДОЈДЕ ,А АКО НЕ СИ ДОЈДЕ КЕ СИ ГО ЗЕМАМ САМА.

(Одговор на членот agnes77)
Непосредна врска до пораките: 2113
30.10.2010 20:45:48   
agnes77
ИЗВОРНА ПОРАКА: mama26

mnogu go sakam taka od daleku da go gledamuser posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image  снегот е најдобар во сликаuser posted image

(Одговор на членот mama26)
Непосредна врска до пораките: 2114
30.10.2010 22:17:39   
Viktori
Хелоу!!!!
Што праите? Јас бев на штикли повеќе од 2 саати и сега ќе ладам нозе во легенче user posted image   Пусти мерак.... а убаво ми кажаа за почеток да вежбам у ходник по 5 минути на ден user posted image

< Поракaта ја уредил виктори -- 30.10.2010 22:18:35 >

Непосредна врска до пораките: 2115
30.10.2010 22:21:58   
Палешка РР
Си ме изнасмеала user posted image  нозе во легенче user posted image

Туку, не е лошо и јас да вежбам, или да ги баталам штиклите за навек user posted image

(Одговор на членот Viktori)
Непосредна врска до пораките: 2116
30.10.2010 22:24:38   
Viktori
Хаха јас тек ги навикнувам. Си купив едни, од мука за парите ги носам секој ден user posted image user posted image user posted image

Инаку, старки патиче некое ептен почитувам. Ама ај.... пусти мерак.. user posted image

Непосредна врска до пораките: 2117
30.10.2010 22:30:06   
Twins
ИЗВОРНА ПОРАКА: agnes77
user posted image  снегот е најдобар во сликаuser posted image

tocno takauser posted image
leto leto i samo leto , bree sto mrazam zimauser posted image

Непосредна врска до пораките: 2118
30.10.2010 22:35:09   
mama26
lele twins nemojte za sneg muabetuser posted image   me smrznavte user posted image

СЕ ШТО Е МОЕ КЕ СИ ДОЈДЕ ,А АКО НЕ СИ ДОЈДЕ КЕ СИ ГО ЗЕМАМ САМА.

(Одговор на членот Twins)
Непосредна врска до пораките: 2119
30.10.2010 22:35:49   
agnes77
ИЗВОРНА ПОРАКА: виктори

и сега ќе ладам нозе во легенче user posted image   

сакам да се смеем ...молам превод, не разбирам во легенче

(Одговор на членот Viktori)
Непосредна врска до пораките: 2120
30.10.2010 22:54:29   
Палешка РР
lavor Јања user posted image  user posted image  user posted image

user posted image

Непосредна врска до пораките: 2121
30.10.2010 22:55:13   
Viktori
хахахаха за малку и бојата ќе си ја погодела user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 2122
30.10.2010 23:01:25   
agnes77
ха ха сега може да се смејем и јас user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

фала Палешкаuser posted image

Непосредна врска до пораките: 2123
31.10.2010 6:44:05   
jovanka
Почнува зимското сметање на времето

Летното сметање на времето завршува в недела, на 31 октомври, кога стрелките на часовниците се поместуваат еден час наназад, така што три часот по полноќ ќе се смета како два часот.

Воведувањето на летното сметање на времето бил долг процес и често пати бил менуван во текот на годините. Се почнало со Бенџамин Френклин, кој додека бил американски делегат во Франција, во 1784 го напишал есејот „Економичен проект“.

Преминот од летно кон зимско време прв пат е забележано во 1916 година во земјите во северна Европа, а досега е воведено во околу 70 држави, претежно на северната хемисфера. На 21 мај 1916 година Велика Британија, следејќи го примерот на Германија прв пат го воведува летното сметање на времето. Отпрвин договорот бил часовниците да се поместуваат по 20 минути во текот на четири последователни недели, односно вкупно 80 минути. Причината била, исто како и денес, повеќе да се искористи сончевата светлина во текот на приквечерието, а помалку светлина да остане неискористена во текот на утрото, но сето тоа да не биде многу драстично.

Поместувањето на сказалките во западна Европа воведено е на почетокот на ’70-те години од минатиот век, со образложение дека со тоа се продолжува денот, се овозможува заштеда на потрошувачката на електрична енергија, се зголемува продуктивноста, се подобрува прилагодувањето на луѓето и работниот ден е поефикасен.

Во Европа во 1996 година постигнат е договор од зимско кон летно сметање на времето да се преминува во последната недела од месец март, точно во 01:00 часот наутро според универзално време, односно во 02:00 часот според средноевропско време.

Европската унија и останатите земји во Европа од 2002 година одредија летното време да почнува последната недела од март и да завршува последната недела од октомври.

Поместувањето на времето во повеќето случаи се врши ноќта меѓу сабота и недела, со цел да не предизвика поголеми проблеми за работното население.

Исланд е единствената европска земја, која не го воведе зимското и летното сметање на времето.

Од 2007 Американците го сменија начинот на кој го сметаат времето, односно почетокот и крајот на летното сметање на времето, така што сега тие ги менуваат часовниците вториот викенд од март и првиот викенд во ноември.

На јужната хемисфера почетокот и крајот на летното време е спротивен во однос на северната.Повеќето од земјите на екваторијалниот појас воопшто не го менуваат времето, бидејќи таму и не се чувствува многу промената на должината на денот и ноќта во текот на годината.

Повеќето модерни компјутерски оперативни системи имаат можност за автоматски премин на летно сметање на времето. Меѓутоа Израел до пред неколку години го менуваше летното време различно од остатокот од светот, поради посебниот лунарен календар, така што повеќето системи не можеа да преминат кон израелското летно време.

Некои астрономи меѓутоа се против поместувањето и вештачкото продолжување на денот, бидејќи сметаат дека „природата не треба да се измачува“, дури и доколку како оправдување се користат економските причини.

Zivotot e podarok a podarocite se za da se raduvame.

Непосредна врска до пораките: 2124
31.10.2010 8:17:32   
penelopa
ИЗВОРНА ПОРАКА: jovanka

Почнува зимското сметање на времето

[/quote

Да, да инаку не би се разбудила толку раноuser posted image

"When planning for a year, plant corn. When planning for a decade, plant trees. When planning for life, train and educate people."- Kuan Tzu

(Одговор на членот jovanka)
Непосредна врска до пораките: 2125
Страница:   <<   < Претходна страница  83 84 [85] 86 87   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  83 84 [85] 86 87   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.