|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  72 73 [74] 75 76   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување
30.10.2010 15:01:58   
babydoll
siki mila  dali dobro te razbrav 8500 denari te cinese postapkata za resenieto od ministerstvoto ili samo za donor te molam objasni mi bidejki i jas treba da odam na pravnik

(Одговор на членот siki1)
Непосредна врска до пораките: 1826
30.10.2010 15:20:48   
siki1
babidol 6200 me kostase samo psihologot ,zaedno so pravnoto lice i dvajcata se potpisuvaat na sest primeroka potoa i ti i mazot posle toa imaedne izjava sto i taa treba da ja zaveris na nota vo tri primeroka ovaa vo tri primeroka ke ti ja dadat vo bolnicata kade ke odis i pak site rabiti gi nosis vo istata bolnica ,posle tie ke gi prakaat vo min za zdrastvo,tie tebe ke te obavestat tali ti dale oda min soglasnost ili ne.znaci tvojot doktor za ivf ke go pravi tveto baranje do min za zdr.a donorot ke go platis posle koga ke ja pocnes postapkata od 800 e do 1200 evra.me svati li?a vo sistina mi gi baraa parite 1200 e unapret i toa bes smetka ajas uste nemaf ni dokumenti napraveno kako e mozno toa jas neznam.ako nesto netie jasno pisi pakuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот babydoll)
Непосредна врска до пораките: 1827
30.10.2010 15:23:00   
siki1
se zaboravif duso denari se tie 8500 den

Непосредна врска до пораките: 1828
30.10.2010 15:41:38   
Bogdancanka
здр милички инаку јас денес бев во систина ми правеа некој тест на крвта и се беше во ред затоа освен со суперфакт од денес почнувам и со фостимон потоа на 4-ти треба да одам на ехо преглед...инаку денес ме запознаа и со тоа кој колку го следува преку фондот тоа е некој лист и ми е ставен во историјата,ми го прочита сестрата и рече дека таму ќе стои до последно и потоа требало да го потпишеме на листот пишуваше
3 ехо прегледи се бесплатни
30фостимон инекции се бесплатни(ако требало повеќе ќе си ги купиме)
2шишенца суперфакт
1анестезија
3лабораторијски испитувања
1пункција
1трансфер
мислам дека е сетоа ова ако не сум испуштила нешто, се во ред али за ова мислам дека требало пред да започнеме да не информираат а не на сред постапка али што е тоа е до крај ќе видиме ако не излезе уште некој правилник позззз

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

Непосредна врска до пораките: 1829
30.10.2010 16:03:27   
Bogdancanka
ИЗВОРНА ПОРАКА: dezdemona

fala za odgovorot taci 1
Mene doktorot mi dade vo terapijata po pola apce bromergon, a suprefakt 0,1 toa mi e malku cudno zasto prethodnite 2 ifv primav superfakt po 0,5 pa 0,8 ova mi se cini mnogu malku e.(0,1)
Jas ne pijam ni jasmin samo treba da cekam da dobijam i da se bockam so suprefakt i fostimon 4 broja.
Dali e normalno tolku niska doza suprefaakt na pocetokot??
pozdravce do site XXX

mila nema sto da ti e cudno kaj sekoja e razlicna terapijata jas superfakt primav po 0,6 a sega mi go namalija na 0,4 nemora da znaci deka slaba ti e terapijata sigurno po tolku ti e dovolno jas denes sretnav edna zena i ona so ista maka kako mene si pozboruvavme i mi rece deke ona se bocka superfakt po 0,3 i jas se zacudiv mene mi se vide deka mnogu primam pozzz mila i ne se sekiraj

(Одговор на членот dezdemona)
Непосредна врска до пораките: 1830
30.10.2010 18:19:29   
siki1
bogdancanka sigurno si vo sistina samo tamu gi objasnuvaat rabotite na pola igra,no sto e toa e.vaka taka site se isti,poz do tebe se nadevame na poz rezultat sega najmalku e bitno sto i kolku kosta za tebe veke si vo igra i napret za tebeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 1831
30.10.2010 19:44:18   
ROMA
Draga Olivia,
Eve i jas se podgotvuvam za vtoro ivf so zamrznati embrioni, i se nadevam ovojpat uspesno i posledno ivf, i za dvete nas a se razbira za site nas!user posted image  Jas ne primam nisto, a bas denes mi e prv den od periodot, doktorot ne mi dade nikakva terapija, neznam, vika ne treba. Jas sum  vo Remedika, ti kade? Pa so sreka i ke gi smenime iskustvata, uspesno sega!
Pozdrav do site raj-ki i vi posakuvam uspeh na siteeeeee

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 1832
30.10.2010 21:17:23   
veckasr
posle kolko vreme od inseminacijata ili ivf go napravivte testot za bremenost

Непосредна врска до пораките: 1833
30.10.2010 21:56:52   
kik@
Ajde bogdancanka samo napred user posted image ,a po kolku fostimon inekcii ti dadoa da primas vo den,a jas utre ke si prasam nasigurno za inekciite bidejki mene mi rekoja deka me sleduvale samo 20 inekcii fostimon a inaku pisuva na listot od fondot.Pozdrav do site.user posted image

(Одговор на членот veckasr)
Непосредна врска до пораките: 1834
30.10.2010 23:04:16   
wannna baby
Jas si napraviv test za bremenost posle 6 dena od inseminacijata mi pokaza negativen i navistina ne bev trudna. No kaj sekoj e razlicno taka da najdobro e da pocekas do pred terminot koga treba da ti dojde ili daj boze da kazni pa da ti pokaze user posted image
ИЗВОРНА ПОРАКА: veckasr

posle kolko vreme od inseminacijata ili ivf go napravivte testot za bremenost

(Одговор на членот veckasr)
Непосредна врска до пораките: 1835
30.10.2010 23:13:11   
wannna baby
Zalno e sto se zarabotuva i se profitira na makata na drugite t.e. sto im se dozvoluva na nekoi privatni kliniki da go "zaobikoluvaat" zakonot i "legalno" da kradat od pacientite. Kako moze vo edna Klinika preku FZO IVF da bide 6000 den. a vo druga vo ista drzava da se naplakaat "extra uslugi" ???? Znam deka se se zaborava koga ke se pojavat tie user posted image pa covek ke si rece "aj kaj ne otisle i tie" ama zosto da ne pravat deka nisto ne rabirame...???
ИЗВОРНА ПОРАКА: stanka

zdravo na siteuser posted image
Eve posle dolgo razmisluvanje sepak se odluciv za Bitola.Imam vpecatok deka se najuspesni a i ne smeam da kiksnam bidejki mie 4 to ivf
Dezdemona koga procitav na forumot imas napisano deka 500-700 eu trebalo da doplatis vo Remedika a si so fondot se javiv direktno vo Fzom mi rekoa deka se treba da mi obezbedat vo maticnata ustanova kade ke pravam ivf i deka ke platam samo 100 eu i ako potrosam poveke od 30 ampuli si gi doplakamSe javiv vo Remedika i od tamu mi potvrdija deka dopolnitelno od 6000 ke doplakam 500/600 evra za navodno"extra uslugi"Koj se tie ne znam Se javiv vo Plodnost mi rekoja samo 6000 den i nisto drugo i ako potrosam poveke od 30 amp si gi doplakam.Ova me natera da se odlucam vo Bitola iako Remedika mi e tuka E ajde sega neka mi kaze nekoj so eden ili dva fonda rabotime ili vo dve razlicni drzaviTesko na nas Ve pozdravuvam site i da se organizirame da si gi barame pravata Ova na nisto ne lici

(Одговор на членот stanka)
Непосредна врска до пораките: 1836
30.10.2010 23:21:30   
siki1
neznam na koj mu smeta pisuvanje so golemi bukvi i kakof e toj pravilnik na ovoj forum mene so golemi bukvi mi izglede kako nesto vozviseno i popocituvano no na koj mu smeta nka ne go cita,jas so mali mozebi negledam poz user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот wannna baby)
Непосредна врска до пораките: 1837
30.10.2010 23:28:19   
mama26
siki ova e tema za vestacko oploduvanje....tvojot post treba da e na camce muabet.da go zapazime redotuser posted image

СЕ ШТО Е МОЕ КЕ СИ ДОЈДЕ ,А АКО НЕ СИ ДОЈДЕ КЕ СИ ГО ЗЕМАМ САМА.

Непосредна врска до пораките: 1838
30.10.2010 23:49:30   
dezdemona
Fala Bogdanicka za odgovorot mi olesna mnogu, aj se ke bidi kaj site nas ke se raduvame souser posted image , i ke si velime za dzabe se nerviravme.
pozdravce xxxxxx

Непосредна врска до пораките: 1839
30.10.2010 23:50:31   
veckasr
i jas mislam taka siki  zosto na nekoj bi mu smetalo ako pisuvame so golemi bukvi

Непосредна врска до пораките: 1840
30.10.2010 23:52:19   
Палешка РР
ИЗВОРНА ПОРАКА: siki1

neznam na koj mu smeta pisuvanje so golemi bukvi i kakof e toj pravilnik na ovoj forum mene so golemi bukvi mi izglede kako nesto vozviseno i popocituvano no na koj mu smeta nka ne go cita,jas so mali mozebi negledam poz user posted image user posted image user posted image user posted image

siki, Ringeraja ni nudi tolku mnogu uteha, pomos, potkrepa, drustvo, da ne i zameruvame za malite nesta sto gi bara od nas.
Pozdrav

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

Непосредна врска до пораките: 1841
31.10.2010 3:04:31   
Olivia
Roma i jas sum vo Remedika...i mene mi rece doktorot deka nema da primam nisto pa pred odlukata za emrio trensverot mi rece da pijam estrofem , taka se preporacuva za transfer so zamrznati embrioni a inace se bese vo red somene , nemam jas nikakov problem...se e odlicno...taka da neznam, kaj koj doktor si ti??? jas sum kaj dr.Petanovski
i ajde ova neka bide posledno i drugiot mesec ova vreme da si bideme so bebence vo meseto...ti posakuvam uspeh...pozz

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 1842
31.10.2010 19:53:49   
cika
lovely 30 mila moja deset pati procitav i nemozam da poveruvam deka seuste ima takvi luge kako tebe za da donira j k eve jas mila se nerviram posto nemam sestra da mi dade pa ne znam so ke pravam a bas si sakame detence bravos mila i ti posakuvam sve najdobro i mnogu mnogu de4inja pozzz

(Одговор на членот lovely30)
Непосредна врска до пораките: 1843
31.10.2010 20:50:04   
Bogdancanka
ИЗВОРНА ПОРАКА: kik@

Ajde bogdancanka samo napred user posted image ,a po kolku fostimon inekcii ti dadoa da primas vo den,a jas utre ke si prasam nasigurno za inekciite bidejki mene mi rekoja deka me sleduvale samo 20 inekcii fostimon a inaku pisuva na listot od fondot.Pozdrav do site.user posted image

kika mila mene mi dadoa da primam po dve fastimon dnevno i gi primam naednas dvata prasoka gi rastvarame so ednata tecnost pozzzz mila
a sto pisuva vo listot na fondot?za toa koj kolku ne sleduva ili?ako e taka opravdano jas site formulari gi simnuvav na kom ne zemav nisto od fondot i mozebi toa sum go propustila
ima uste nekoj koj prima fostomon i po kolku na den?pozzz

(Одговор на членот kik@)
Непосредна врска до пораките: 1844
31.10.2010 22:31:38   
cika
bogdancanka mila so sreka i ti posakuvam sto pobrzo da si vidisuser posted image user posted image    golem pozz do site rr 

Непосредна врска до пораките: 1845
1.11.2010 9:49:41   
bozin
Taci1 ti blagodaram na odgovorot, sepak tebe AMH i ne ti e tolku los, vo odnos na mojot. Ispituvaneto go pravev vo Sistina ama na rezultatot koj mi go vracija stoi logo na Adrialab. Za DHEA imav veke procitano na internet, pa ke razgovaram so mojata doktorka dali bi mozelo i jas da gi pijam.
Cika jas ke odam privatno, veke imam edno dete-6 godini (i so nego se iznamacivme, duri 3-ta inseminacija bese uspesna) i ne gi ispolnuvam uslovite od fondot. Nekogas si razmisluvam dobro, barem edno dete imam, no veruvajte prikaznata na Barbara, "prosti mi najmila moja", ja ima vo delot so vistinski prikazni na ovoj sajt, eeee tokmu taka i jas se cuvstvuvam. A i sin mi postojano me prasuva koga ke mu rodam sestricka, i mi go gleda stomakot (normalno-salceto) i me prasuva kolkavo bilo bebeto vnatre. Puh kako da mu objasnam... Ajde da ne dolzam...
Lovely30, alal da ti e na odlukata, veruvaj dovolno e samo sto taka razmisluvas i ke bides nagradena so mnoguuuu bebusi...user posted image user posted image user posted image , Gospod e golem i gleda.

(Одговор на членот taci1)
Непосредна врска до пораките: 1846
1.11.2010 10:23:05   
Eli2010
Milicka bozin,,nie se iznamacivme so inseminacii,no za sreka prvo invitro vo Bitpla i za cudo uspeauser posted image Sega sum nekade 12 nedeli bremena so bliznacinjauser posted image Ako bide iponatamu se vo red,nema da treba pak da go pominuvam neizvesniot pat do golemata sreka.Mozebi e polesno,edno detence imas dae zdravo i zivouser posted image ,no ako sakas drugo pak nesto kako da ti nedostiga i zivotot ti e poremeten neli?Veruvam deka boli dusata koga deteto te moli da mu rodis bratce ili sestrice,a ti ne si vo sostojba toa da go storis iako sakas.
Ti posakuvam mnogu sreka i sto pobrzo veke vo 2011 dase raduvate so prosireno semejstvouser posted image

(Одговор на членот bozin)
Непосредна врска до пораките: 1847
1.11.2010 10:54:08   
kik@
Denes bev vo Sistina i go potpisav formularot sto ne sleduva site preku fondot.Pocnav so suprefact 0,5 i na tretiot den od menzis ke odam za ispituvanje na hormonite i ke pocnam (taka mi rekoa) so fostimon ama po 4 ampuli na den.Pozdrav do site.

(Одговор на членот Eli2010)
Непосредна врска до пораките: 1848
1.11.2010 13:59:16   
ROMA
Ocigledno ist slucaj sme jas i ti. Jas sum kaj dr. Dimitrov, pa ke vidam moze i mene ke mi dade da pijam nesto. Pozdrav i se, se, se najubavo!user posted image

Непосредна врска до пораките: 1849
1.11.2010 14:10:36   
Zmej
Olivia mila edno prasanje - i jas sakam vo Remedika no citam na forumov a i na dr.mesto imam citano deka se doplaka 500-700eur plus iako si preku fondot ???? I ti li plati tolku koga go pravese in vitroto?

Непосредна врска до пораките: 1850
Страница:   <<   < Претходна страница  72 73 [74] 75 76   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  72 73 [74] 75 76   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?