|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  93 94 [95] 96 97   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување
28.11.2010 0:31:10   
betti
SE IZVINUVAM SEGA PROCITAV DEKA IMATE NAPISANO SO SREKA OLIVIA MNOGU ME IZRADUVA I JAS SUM SO ZAMERZNATI EMBRIONI MI DAVAS GOLEMA NADES LESNA BREMENOST I ZIVAJ

(Одговор на членот betti)
Непосредна врска до пораките: 2351
28.11.2010 0:35:05   
betti
SUPER UZIVAJ SEGA I MILA ZNAM MOZAM DA ZAMISLAM DEKA NE TI SE SPIJE AKO E REZULTATOT VISOK TOGAS STO POSTO MAMA OLOVIA IMA BLIZNACINJA VO STOMACETO

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 2352
28.11.2010 0:37:18   
betti
OLIVIA DA TE PRASAM NESTO PERVO IVF TI SO ZAMERZNATI EMBRIONI

Непосредна врска до пораките: 2353
28.11.2010 0:42:41   
betti
JAS NEMOZAM DA SPIJAM OD MISLI DALI KE MI USPEE OVAJ PAT PRED OVA IVF ODMERZNAA 2 EMBIONI NO MI VRATIJA SAMO EDEN EMBRION
SEGA IMAM USTE DVE MNOGU SAKAM BLIZNACINJA user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 2354
28.11.2010 0:45:19   
betti
OLIVIA DALI LEZESE CELO VREME KAZIMI MOLIMTE NEZNAM STO DA PRAM AKO SAMO LEZAM MISLAM DA NE MII STETI AKO SE DVIZAM PAK MISLAM DA NE MI STETI NEZNAM STO DA PRAVAM OD NAPRED DI SE ZABLAGODARUVAM

Непосредна врска до пораките: 2355
28.11.2010 1:00:38   
veckasr
i jas mislam taka oti mama olivia nosi bliznacinja vo stomaceto

Непосредна врска до пораките: 2356
28.11.2010 1:02:57   
Olivia
Beti jas lezev prvata nedela, no imav temperatura dva dena koga i se isplasiv mnogu, pomisliv nisto od zabremenuvanje, no piev i apcinja da se sredi toa, no veke koga mi bese podobro  t.e. vtorata nedela jas se odnesuvav tolku normalno kako da ne sum pravela IVF samo normalno izbegnuvav da krevam tesko i da ne trcam...tuku se smireno pravev..duri i bev na shoping niz gtc, nekolku pati izlegov so drugarki na kafence..so soprugot bevme nekolku pati na rucek, vo glavno bev aktivna vtorata nedela no sekogas miruvav po 2 casa vo krevet odkoga ke primev utrogestan... duri i den denes..
mojot sovet do tebe e da si ja izladis glavata i da ne mislis mnogu sto ke bide iako toa e skoro nevozmozno probaj da imas nesto sto ke ti go odvlekuva vnimanieto, ili pak nemoj da pravis nesto sto za koe bi se obvinuvala podocna...
pozz

Непосредна врска до пораките: 2357
28.11.2010 1:05:34   
Olivia
Veckasr srcka mnogu ubavo mi dojdoa tvoite zborovi... i jas tebe vaka da ti velam poskoro...

Непосредна врска до пораките: 2358
28.11.2010 1:19:00   
veckasr
daj boze da uspeam so narednata inseminacija koga ke ja pravam 

Непосредна врска до пораките: 2359
28.11.2010 1:45:37   
diti
Cestitki Olivija imaj lesna bremenost user posted image  user posted image  user posted image

(Одговор на членот veckasr)
Непосредна врска до пораките: 2360
28.11.2010 11:50:55   
Olivia
Fala Diti i ti da si docekas pobrzo....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

"Trust takes years to build , only seconds to break , and forever to repair"

(Одговор на членот diti)
Непосредна врска до пораките: 2361
28.11.2010 12:06:38   
Bogdancanka
Olivia mila cestitki ti posakuvam lesna bremenost prekrasna vest bas mi e milo neznaes kolku mnoguuuuuuuuuuuu se raduvam za tebeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

jas bi prasala na koj den od transferot moze da se pravi test za bremenost?jas vo vtornik pravam dve nedeli od transferot i nekako ovie denovi mi se najteski pozz

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

Непосредна врска до пораките: 2362
28.11.2010 12:15:00   
Olivia
Lele Bogdancanka i jas tebe so dusa te cekam da pises kako si...absolutno znam kako ti e ama ajde tuka si do mene za kratko ke go vidis rezultatot ...sigurna sum deka ke uspees i ke si imame bebence vo isto vreme...jas doma test napraviv na 11 den pa povtorno na 12 den pa na 13 napraviv uste eden test od onie domasnine(SITE BEA POZITIVNI) i podocna vo istiot den na 13 tiot t.e. vcera jas pravev test vo remedika koj pokaza pozitiven so visoKO HCG...
Iskreno bi ti preporacala da pocekas barem do utre i togas mozes da si napravis test ..no najdobro e na 14 ili 15 den od embrio transferot...ti posakuvam mnogu sreka mila moja.....

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 2363
28.11.2010 12:40:44   
Bogdancanka
ke pocekam do vtornik pa ke vidam kakvi ke bidat rezultatite se nadevam na pozitivni bidejki ne sum podgotvena za uste edno razocaruvanje neznam kako bi reagirala i kako ke podnesam ali sto e toa e...bi prasala ako nekoj moze da mi kaze na koj den od transfer dobivale menstruacia onie koi nemale uspesno invitro bidejki so seta zbrka vo mojata glava jas nemozam da se setam kako bese za moite neuspesni invitra pozz i blagodaram

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

Непосредна врска до пораките: 2364
28.11.2010 12:57:13   
cleo
Mila Olivia, prvo od se srce da ti cestitam mila za bremenosta, i za hrabrosta sto uspea da pimines mnogu predizvici na patot kon user posted image . Jas sega koga go gledam tvojov pozitiven primer se kaam zosto ne zamrznav moi embrioni, a bilogot od Sistina me ubeduvase da go napravam toa zasto navistina imaa viskok kvalitet. Ama ete od sto sum skeptik za se, taka i za ovaa rabota mislev deka sansite da ostanat dovolno kvalitetni posle zamrznuvanje se recisi nula. Ama ne e bas taka. Kako i da e sega mi preostanuva samo da se nadevam i da se molam naskoro da gi vidam moite user posted image . Pozdrav i ti posakuvam so lesno da gi pomines ovie 9 meseci user posted image

Непосредна врска до пораките: 2365
28.11.2010 13:53:42   
Olivia
Cleo mila ti blagodaram na iskrenite cestitki ... i tebe ti posakuvam da go imas ova iskustvo da go dozivees momentot koga ke gi vidis tvoite dve crticki...sto pobrzo...ke bidam celo vreme aktivna na forumov na site da vi vleam poveke zelba i verba, ocekuvajte go neocekuvanoto......ne i dozvoluvajte na podsvesta da ve vodi....ako me razbirate....stravot i pesimizamot treba da go zaboravite ..samo taka do uspehot....jas go istrcav maratonot..sega ostavam na vas moi dragi RR-ki koi ste na istata traka...sekoj den ste poblisku do pobedata.....Cleo pregratki za tebe.....

Bogdancanka mila jas so prvoto neuspesno IVF dobiv tocno na 13tiot den po embrio trancverot...

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 2366
28.11.2010 13:56:32   
Natasa981
Olivia, ako ne e nezgodno, kade pravese IVF,mislam kaj koj doktor? Pozdrav do tebe

Моќните нешта доаѓаат од малите почетоци - Џон Драјден

Непосредна врска до пораките: 2367
28.11.2010 14:08:13   
Olivia
natasa981 celata moja zivotna prikazna e napisana na forumov ako procitas nanazad....ne e nezgodno voopsto mila, jas sum kaj dotor Petanovski vo REmedika....
pozdrav i do tebe mila natasa981

(Одговор на членот Natasa981)
Непосредна врска до пораките: 2368
28.11.2010 14:12:39   
wannna baby
Draga Olivia ti cestitam na pozitivniot rezultat i ti posakuvam lesna bremenost. Mislam deka ja imas doneseno vistinskata odluka koga gi imas zamrznato embrionite. Jas vcera ja napraviv 5-ta inseminacija i vo slucaj da ne uspee pa dokolku odlucam da odam na ivf sigurno ke zamrznam embrioni. Zatoa sto i vo sovetuvanje so doktorot kaj kogo pravev inseminacija mi rece deka podobro e ivf da se napravi so zamrznati embrioni, a pricinite zosto e podobro taka, sigurno veke dobro gi znaes user posted image Vo sekoj slucaj ti cestitam uste ednas i ti posakuvam se najdobro user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Don''''''''t look back in anger.

Непосредна врска до пораките: 2369
28.11.2010 15:00:13   
betti
draga olivia ti blagodaram za soveta mnogu mi se teski ovie dve nedeli nostop mislam na toa no ovoj pat imam reseno da ne mislam nogu bidejka i psihata godi mnogu no sto da mu pravam na mojov mozok sto se na bebce misli user posted image user posted image denes ja primav stop ineksija vo cetvertok so gospot napret transfer

(Одговор на членот wannna baby)
Непосредна врска до пораките: 2370
28.11.2010 15:15:18   
betti
mila bogdazanka ako ne e uspesno ivf se dobova na 13 den od transferot kaj mene taka bese dobiv na 13 od transferot

Непосредна врска до пораките: 2371
28.11.2010 15:18:46   
betti
wannna baby i mene doktorot mi rece deka po golemi se sansite so zamerznati bidejki od punkzijata koga pravat punkcija janicite se kako da recam bolni

Непосредна врска до пораките: 2372
28.11.2010 18:12:42   
lilita
cece81,milo mi e sto se odluci za Plodnost.Imam jako custvo oti ovoj pat ke vidisuser posted image

(Одговор на членот cece81)
Непосредна врска до пораките: 2373
28.11.2010 18:17:38   
lilita
So sreka Betti,dobredojde na forumot.Edna sum od tie sto posle transfer lezese 2 saati.Po preporaka na dr.prodolziv so normalen zivot,izbegnuvam zamoruvanje,odam na rabota i napreduvam so bremenostauser posted image
Ti posakuvam i tebe  da se raduvasuser posted image

Непосредна врска до пораките: 2374
28.11.2010 18:19:29   
lilita
Olivija,cestitam mnogu se izraduvav za tebe.Posle site maki...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 2375
Страница:   <<   < Претходна страница  93 94 [95] 96 97   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  93 94 [95] 96 97   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?