|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  17 18 [19] 20 21   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вакцинирање на детето
10.11.2010 16:53:37   
slavicav
Nie ja primivme posle eden mesec potochno posle 33 dena,prv pat slusham deka trebalo posle 42 denauser posted image

(Одговор на членот MihaelaM)
Непосредна врска до пораките: 451
11.11.2010 16:02:00   
emma1
toa treba doktorite i sestrite od institucijata kade se davaat vakcinite da kazat. oni si vodat evidencija vo kartonite i ne bi trebalo da dadat ako e rano. taka da veruvam deka stom go vakcinirale posle 33 dena ne bilo rano. ne se vajda do tolku... nie vtorata doza trebase posle 45 dena mislam ama poradi nekoj obvrski go odnesov malku pokasno, ne e nisto strasno

(Одговор на членот slavicav)
Непосредна врска до пораките: 452
20.11.2010 14:32:07   
arh_diz
Samo sto primivme vakcina ,se nadevam deka dobro ke pomine

Биди тоа што си

(Одговор на членот emma1)
Непосредна врска до пораките: 453
20.11.2010 14:53:43   
Maca25
Нина прими пред 2 недели ДиТеПер, малку касневме со вакцинација, од август, но ни рекоа дека најкасно до 2 години треба да се прими оваа ревакцина. Поминавме до висока температура 2 дена, нејадење, неспиење...и нервоза. Конечно завривме со вакцините. Следната е на 4 години. Имаме 2 години одмор user posted image

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 454
20.11.2010 15:11:23   
arh_diz
Bravo za vas ke odmorite i ke bide pogolemka. na nas pedijatarot za vecer ni dade sveki eferalgan kako prevencija od visoka temperatura

Биди тоа што си

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 455
20.11.2010 15:11:58   
*miki mami*
Ние треба да одиме сега на 9полни за белегот од бесже,да видат дали ни се познава мислам дека имаме белег малку му се гледаuser posted image
има ли реакција ова ревакцинаваuser posted image
ја примал ли некојuser posted image

Непосредна врска до пораките: 456
20.11.2010 15:13:51   
*miki mami*
Си најдов user posted image user posted image

(Одговор на членот *miki mami*)
Непосредна врска до пораките: 457
20.11.2010 15:40:39   
Maca25
јас мислев дека кај нина не се познава белегот и се консултирав со докторката во советувалише и таа ми го покажа белегот, кој е толку мал што не се ни забележува. Значи има белег, а јас толку време не можев да го видам user posted image

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

Непосредна врска до пораките: 458
23.11.2010 13:44:13   
Mamiiii
Мамички ве молам помагајте... Дали некоја од вас последните 3 недели го однела бебето да ја прими хепатит Б, и дали има некакви последици од вакцината, или пак дали имате слушнато дали е во ред вакцината или не е, какви освети добивате...? ве молам пишете треба деновиве да го носам син ми да ја прими 3-тата доза од хепатитот, ама не знам што да правам?????

Непосредна врска до пораките: 459
23.11.2010 14:05:05   
slavicav
Nie ja primivme na 09.11 isto tretata doza vo J.Sandanski i nikoj nishto ne ni kaza za vakcinata,najverojatno e se vo red.Inaku nie kachivme temperatura pa cela nok si dezurav ama mislam deka od hepatit B nema reakcija tuku od diteper.

(Одговор на членот Mamiiii)
Непосредна врска до пораките: 460
23.11.2010 14:05:07   
sone
Jas ja nosev pocetok na noemvri, potocno na 02.11.2010 i nemase nikakvi reakcii. Moeto bebce ima 7 meseci i 23 dena.Bez problem pominavme.Kolku sto jas mislam Hep B ne dava nikakvi reakcii, samo na mestoto na vakcinata stavaj oblogi od fizioloski r-r za da ne i potece t.e. da ne i stane kako grutka,pa ke treba da pomiine izvesen period za da splasne.Ne se sekiraj.Se ke bide OK.
ИЗВОРНА ПОРАКА: Mamiiii

Мамички ве молам помагајте... Дали некоја од вас последните 3 недели го однела бебето да ја прими хепатит Б, и дали има некакви последици од вакцината, или пак дали имате слушнато дали е во ред вакцината или не е, какви освети добивате...? ве молам пишете треба деновиве да го носам син ми да ја прими 3-тата доза од хепатитот, ама не знам што да правам?????

(Одговор на членот Mamiiii)
Непосредна врска до пораките: 461
23.11.2010 14:17:03   
sone
ИЗВОРНА ПОРАКА: slavicav

Nie ja primivme na 09.11 isto tretata doza vo J.Sandanski i nikoj nishto ne ni kaza za vakcinata,najverojatno e se vo red.Inaku nie kachivme temperatura pa cela nok si dezurav ama mislam deka od hepatit B nema reakcija tuku od diteper.

Da da.Od DiTePer i Polio ima reakcija.Malaksanost,kenkavost i visoka t.Od Hepatit B nema. Kaj nas bese interesna prikaznata posle 3-tata doza Haemophilis Influenzae koja bebceto ja primi na 03.09.2010.Pocetok na oktomvri (znaci mesec dena posle vakcinata) se pojavija zeleni mrsuli, krena samo ednas t od 38.Ne i dadov nisto ja odnesov direktno na detska klinika noke vo 03h.Utredenta davavme bris pokaza "+" rezultat na istata bakterija. I sto? Go povtorivme brisot vo Avicena i tamo pokaza "+" rezultat.Dr. pedijatar kaza deka mozebi izmutirala bakterijata i deka posle 3-tata doza ne bi trebalo da pokaze pozitiven rezlutat.Ne i dade nikakov antibiotik zatoa sto veke bese OK.Nemase mrsuli,nemase t.bese super.Organizmot najverojatno se izboril sam.I sto da kazam?Dali da veruvam vo nasite vakcini?

Непосредна врска до пораките: 462
23.11.2010 18:07:06   
mami2
На 04. 11 прими вакцина за Хепатит Б, трета доза. Реакции немаше, сем што стававме облоги на ногата за да не ја боли местото каде што ја боцнаа.
Незнам дали има смисла да не се прими последната доза од вакцината поради сомнежи во исправност или слично?

(Одговор на членот sone)
Непосредна врска до пораките: 463
24.11.2010 15:50:39   
gvenda
utre treba tretata doza od diteper da ja primame malku mi e strav ama so ogled na toa deka nemase raeakcii predhodno ne bi trebalo ni sega ama en se znae
sakam da prasam koga e slednata vakcina sto e ova mn cesto pa veke traumi imaat bebinjava ?sekoj mesec vakcini
sega ja bockaat i vo nodze i race i so lazice veke tret pat ke i bide i plus primi i na 1 mesec i na 2 i nekoja vo bolnica

(Одговор на членот mami2)
Непосредна врска до пораките: 464
25.11.2010 16:34:28   
Octavia
Мамички со бебиња на 6 месеци
Побаравте ли совет за ова итново вакцинирање против морбили? Леле, мене многу страшно ми изгледа, 7 месеци порано! Посебно за морбили. За поголемото ме вратија прво да имал пробано белка од јајце, па после вакцина. Па зарем на бебе од 6 месеци белка да му давам? И што е поопасно, да прими вакцина толку многу порано или (не дај Боже) да се разболи? Целата сум user posted image  Следната недела одам на педијатар и ќе прашам, ама би сакала повеќе мислења, оти вакцинирањево не е баш играчка. И врска немам што да правам... user posted image
Еве од вести:
Ширењето на заразата ги крена здравствените власти на нозе. Комисијата за заразни болести со вонредни мерки ќе спречува ескалација на болеста. Од утре во градовите каде има епидемиска појава сите бебиња на 6-месечна возраст ќе бидат вакцинирани против морбили, наместо на 13 месеци како што е редовната имунизација.

(Одговор на членот gvenda)
Непосредна врска до пораките: 465
25.11.2010 16:41:15   
slavicav
Iskreno strav mi e da se javam da gi parasham a ne pak da ja nosam na vakcina i ne bi ti preporachala sega na pedijatar da odish,za da ne se meshate so bolni od taa prichina.Javi se na tel. poubavo.

(Одговор на членот Octavia)
Непосредна врска до пораките: 466
25.11.2010 16:46:40   
gvenda
e kako sega ova denes bev na vakcinizacija za diteper i bas prasav za morbilite rekoa deka nema nisto novo i deka ako ima ke izvestat ne znam ne se panicete jas taka mislam a i da nemase za hepatit vakcina na nivo na skopje i ne vratija za taa ke ni se javele na telefon
zdravstvovo ni e uzas najblago kazano

Непосредна врска до пораките: 467
25.11.2010 20:09:09   
*miki mami*
Ние денес бевме на ревакцинација не ни беше успешна бесаже и докторкава ни рече не смееме да примаме друга вакцина 6 недели
мислеше на оваа против мали сипаници ако ја воведат
и за тоа ни препорача да си седиме дома дека ова со маливе сипаници не било шала,а посебно да се пазат дечињата што одат во градинка ме фати страв некако мене ова ми е прво и колку ке пазам сите наши пријатели имаат деца во градинкаuser posted image user posted image

(Одговор на членот gvenda)
Непосредна врска до пораките: 468
29.11.2010 20:03:05   
sone
Mi rekoa denes na oddelot kade se primaat vakcini deka e veke zapocnato vakciniranjeto protiv mali sipanici (morbili).I na TV rekoa deka e proglasena epidemija.Namesto so polni 13 meseci ke zapocne na polni 6 meseci.Moeto bebcevo sreda polni 8 meseci i treba da pominat 45 dena od poslednata vakcina za da ja vakciniraat.Rekoa deka ke se javuaat na telefon.

Непосредна врска до пораките: 469
30.11.2010 12:17:05   
*miki mami*
45 dena od poslednata vakcina za da ja vakciniraat.

isto i kaj nas mozeme da se vakcinirame duri na 10 januari,a me faka strav nekako sto do togasuser posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот sone)
Непосредна врска до пораките: 470
30.11.2010 12:20:43   
Martins mom
Вакцинирањето ќе биде само во градовите што ги спомнаа, со најмногу заразени или низ целата ни државичка???

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

Непосредна врска до пораките: 471
30.11.2010 12:55:04   
*miki mami*
Martins mom децава ни се некаде на иста возраст ние сме една недела постари.За тие што ке примаат вакцина не е страшно но што ке правиме ние што не смееме да се вакцинираме user posted image user posted image user posted image
Ако ви била успешна бесаже немате пробле можете да се вакцинирате порано наместо на 13месеци                                                                                         

(Одговор на членот Martins mom)
Непосредна врска до пораките: 472
30.11.2010 22:11:24   
sone
Ако ви била успешна бесаже немате пробле можете да се вакцинирате порано наместо на 13месеци
ИЗВОРНА ПОРАКА: *miki mami*

Ova ne go znev so BSG.

Непосредна врска до пораките: 473
1.12.2010 13:19:23   
cevlice
Ve zamoluvam imam prasane od edna prijatelka?
dali dokolku ne se primat 2 vakcini se povtoruvale site od ponovo?
za dete od 10 meseci . cekam vase mislene ili iskustvo

Непосредна врска до пораките: 474
1.12.2010 15:11:12   
Maca25
За кои 2 вакцини се работи?
Мислам дека ниедна не се повторува. Тоа најдобро да се праша во советувалиште.

(Одговор на членот cevlice)
Непосредна врска до пораките: 475
Страница:   <<   < Претходна страница  17 18 [19] 20 21   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  17 18 [19] 20 21   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?