|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  8 9 [10] 11 12   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела
23.12.2010 15:33:27   
bozin
Brisevite gi pravev dodeka primav stimulacija za IVF, znaci pred nekade 45 dena i se bese ok, nemav apsolutno nikakva infekcija. No ne lezam 30 min, tuku samo 15 min po stavanje na vaginaletkata, potoa sedam edno cas i polovina, neznam mozno e i da e od toa, no nemam kako poinaku, stanuvam vo 6 casot za da stavam utrogestan!

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 226
23.12.2010 15:38:12   
arh_diz
Cestitki mimi imaj lesna bremenost

Биди тоа што си

(Одговор на членот mimi*)
Непосредна врска до пораките: 227
23.12.2010 18:17:35   
lady_bug
tuka sme nekade hahauser posted image mene posledna menstruacija mi bese na 16.11 i vise ne mi ja treba ja nejkam hahah neka si sedi sega neka odmara edno 9 meseci user posted image user posted image
no imam prasanja nekoi dokolku nekoj e zapoznaen neka mi kaze jas sum mnogu panicar golem pred malku mi se javi nekakov blag bol vo dolniot del na stomakot ama cudenona kako koga treba da se dobie ama slab bol a i me tera na odam vo wc dosta cesto dali treba da odam pod hitno kaj lekar ?????????

(Одговор на членот bozin)
Непосредна врска до пораките: 228
23.12.2010 18:49:58   
Annet
и кај мене до 6 тата недела ми се јавуваа нон стоп такви мали благи болки како кога треба да добиеме но брзо исчезнуваа,сега сум 6та и 4 дена па се помалку се јавуваат,но имам проблем со гадење,и апетитот ми е намален,кафе веќе по 1 или ниедно на ден пијам,а пиев по 3-4 user posted image .... ајде се ќе издржме за бебчињатаuser posted image
иии од кревет не се помрднувам мноогу ми се спиеееее хахаахахха

< Поракaта ја уредил Annet -- 23.12.2010 18:53:11 >

(Одговор на членот lady_bug)
Непосредна врска до пораките: 229
23.12.2010 19:53:27   
MMM27
za bolkite koi se malki, kako predmenstrualni, mislam deka se normalni, ima takvi prasanja i odgovori na prethodnite stranici od ovaa tema user posted image . Imam prasanje do site ringerajki.....pred nekoe vreme doktorot mi dade vaginaleti kanesten. vo upatstvoto pisuva deka ne se preporoacuvaat pred 12ta nedela, a doktorot mi rece ne bilo problem. Jas sum 10ta, gi kupiv no uste se mislam dali da gi stavam. Dali nekoja od vas ima iskustvo so toa? ne znam dali e opasno ili ne  user posted image

Непосредна врска до пораките: 230
23.12.2010 20:28:50   
Pepelaska *
Мене не ми даваа пред 12 недела, а инаку на сите вагиналетки пишува дека не треба да се ставаат во бременост ама јас скоро цела така ја поминав. Откако ми проверија брис после ми даде негде околу 14 недела, штом ти рекле дека не е страшно значи може. Најверојатно имаш инфекција која мора да се исчисти.

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

(Одговор на членот MMM27)
Непосредна врска до пораките: 231
23.12.2010 20:30:25   
heba
bozin jas stanuvam isto 5.30h za da stavam apche ama lezam eden saat najmalce mislam deka za pola saat pochnuva da se topi zatoa polezi povekje. inaku do koga treba da gi koristish? mojot reche da gi preknam posle 4d pregledot a drugiot doktor mi reche aj ushe 2 nedeli za sekoj sluchaj .....ama jas ja prepoloviv dozaa do pred dva dena koristev 3 pati po 200 a sega ja prepoloviv dozata sabajle 100 i navecher 200....vishe mi e gad da gi stavam iskreno ....i bashka svrbenjevo ne se trpi..
tuku da ve prasham so opstipacijava sho praite jas nedelno ednash idam u wc i od napinjanje mi izlegoa hemoroidi i mn me boli ne ni znam sho da stavam za da mi pominat edvaj odam bogdachuva .....

(Одговор на членот MMM27)
Непосредна врска до пораките: 232
23.12.2010 21:53:27   
Annet
pa probaj so faktu mast e toa ,za drugo stvarno neznam user posted image

(Одговор на членот heba)
Непосредна врска до пораките: 233
24.12.2010 9:18:24   
bozin
Lele ke pocnam i jas da stanuvam 30 min. porano, sto se mora, mora. Vo semata mi pisuva do 12 nedela, no koga ke odam na kontrolen pregled ke preprasam. Vo momentov dozata koja ja koristam e 3*200. Od vcera pocnav da se mackam so krema od neven i nekako mi e podobro, pa ke vidime, ne uspeav da ja dobijam doktorkata za da slusnam nejzino mislenje.

Za opstipacijata jas nautro prvo pijam 2 casi voda, pa jadam kivi, mandarini ili suvi slivi, i ne deka mnogu pomaga, sepak kloku-tolku barem ednas vo denot odam vo WC. Doktorkata me sovetuvase da pijam mnogu sok od portokal i ako imam problem da pijam prasok od tegavec (go ima vo Zegin)koj sto posle ET mi zavrsi rabotauser posted image

(Одговор на членот heba)
Непосредна врска до пораките: 234
24.12.2010 9:34:30   
Calypso
За опстипацијата може лененото семе да ви помогне. Го има во аптеки и во маркети, може да го јадете во салата или да го пиете со јогурт. Јас така правам, во една чаша јогурт или кисело млеко си ставам ленено семе. Тоа ми помагаше пред да останам бремена, ептен она ако имав запек, а и сега помага. Освен тоа, здраво е за желудникот, го штити од дејството на киселините што се составен дел од бременоста.

Непосредна врска до пораките: 235
24.12.2010 11:51:06   
lady_bug
aaaaaaa za spienje ne pravime muabet spijam kako mecka vo zimski son hahahah mnogu spijam i jas za jadenje nekako na momenti mi se menja raspolozenieto i mi se jade i ne ali zatoa navecer bas imam apetit(ke stanam mece)heheheh,dodeka so gadenje slabo ama pak vo tek na den obavezno mora da mi se zgadi ili da mi se smaci vo glava kafe pijam i jas 1 samo posle dorucek nego ke istrpime silni sme nie zenite taka?????hahahahahuser posted image user posted image user posted image

pozdravce do site trduniciuser posted image

(Одговор на членот Annet)
Непосредна врска до пораките: 236
24.12.2010 13:08:31   
Anestis
Мои user posted image , првите три месеци се посебна приказна, додека да сфатиш дека всушност е тоа нешто што ти се случува тебе...и спиење- да не кажам ко мечка во хибернација, и мачнини и киселини и лошење  и тоа шо ти било слатко да ти стане гадно, а  ако не си јадел кисело па да го прејадеш итн, итн.....МОжеби нема да има ништо од ова, а може и се во комбинација. Вие уживајте, пазете се во нормала, правете се што сте правеле до сега, али пазете оти сега има user posted image во стомачето.....

Непосредна врска до пораките: 237
25.12.2010 11:15:26   
Pozitiva
Поздрав до сите,јас сум во седма недела,бев вчера на УЗВ,бебенцето е ок,заради сигурност ми препиша докторката Дабрестон.

(Одговор на членот Anestis)
Непосредна врска до пораките: 238
25.12.2010 21:06:47   
heba
dobrestonot e isto sho i utregostanot
kazi mi bozin sho kje ti kazat do koga treba da gi korisitsh

(Одговор на членот Pozitiva)
Непосредна врска до пораките: 239
25.12.2010 22:25:39   
Annet
сакам да си кажам дека многу имам мачнини ,јадам со сила,нагони за повраќање нон-стоп,како некоја кнедла да имам во грлото денес повратив малку,уфффф не можам сама да си се поднесам,има ли нешто некои бомбони или слично да земам,оти мислам ќе полудам вакаuser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот heba)
Непосредна врска до пораките: 240
25.12.2010 23:16:50   
bozin
Heba, eve seuste se mackam so krema od Neven, (jas imam od Rojal) i iskreno epten mi pomogna, denes nemam voopsto nikakov svrabez, super mi e, konecno! Vidi probaj i ti, vo Zegin ima kremi od Neven, od nekoja germanska firma se, bi trebalo i tie da se efikasni.

(Одговор на членот heba)
Непосредна врска до пораките: 241
26.12.2010 11:26:24   
Lara2224
Jas eve sum vo 10ta nedela. No od pred edna nedela, iako so losenje i macnini pominuvam super (seuste ne sum povratila a drugoto e mnogu kratkotrajno i so mal intenzitet) jas imam drug problem koj ne se izdrzuva... Premnogu sum nervozna i na momenti pocnuvam da stanuvam i losa. Se me nervira! Znam deka moram da sum smirena i pozitivna no ne mozam mnogu da si pomognam okollu ova.... Mozebi vo ova doprinesuva malku i mojata okolina - lugje koi ili ne znaat sto mi se slucuva ili ne se zamaraat ili bar mene taka mi izgleda...
Uste nesto premnogu se plasam da ne nesto mu se desi na bebenceto i celo vreme mislam na takvi raboti. Po priroda sum inace mnogu pozitivna i vedra, ama eve sega....
Pomagajte, ne mi se place vekje..!

Непосредна врска до пораките: 242
26.12.2010 11:52:24   
lilicka
Здраво Лара јас сум 12 недела и кај мене беше сличен проблемот не ми се лошеше премногу ама бев напната и нервозна но мислам дека многу брзо го пребродев сама додека не увидев до кај ми оди мојата нервозаа што не е баш убаво за бебето!Прави нешта што те прават срекна,шетај со пријателките,разговарај не се затворај се дома си казувам од искуствоuser posted image не се секирај мисли на позитивно и се ке биде во ред без нервози!!Поздрав се најдобро user posted image

(Одговор на членот Lara2224)
Непосредна врска до пораките: 243
26.12.2010 12:08:50   
AnnaMolly RR
лара, мора да се обидеш за бидеш смирена поради бебушот.
Оди на масажа или некој убав третман, купи си нешто убаво, почасти се.
Читај некоја убава книга. Во право е лиличка, прави се што те расположува.
Дај си време за себе. Излези и купи му нешто на бебето, верувај дека тоа ќе те расположи. Не мора којзнае што, едни чорапчиња.
Јас кога ме фаќаа такви периоди во бременоста, излегував и ќе купев лигавче, чорапчиња, ракавички... И кога и да ме фатеше лошо расположение, си ги вадев од плакар и им се радував.
Ти посакувам се најубаво, па пиши пак.
user posted image

Live and let live

(Одговор на членот lilicka)
Непосредна врска до пораките: 244
26.12.2010 15:16:14   
Lara2224
Od sabajlevo resiv da pravam taka, setam, si kupuvam i gledam da ne mislam na gluposti... no jas ete neodamna se doseliv tuka pa nemam mnogu so kogo da razgovaram, a ne sakam da zboram za ova po telefon, pataka ni so lugjeto so koi mozam da razgovaram-ne mozam..... zatoa si dremam na forumi user posted image
Fala vi za sovetite, ke gi primenuvam sigurno...
Sega odam da odmaram so user posted image pa posle nesto drugo zabavno...user posted image user posted image

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 245
27.12.2010 12:35:29   
lady_bug
dragi trudnici ve molam pomagajte user posted image user posted image mnogu sum isplasena od sabajle koga stanav bev vo toalet i koga na hartijata gledam bled malku kafeav iscedok lele si vikam uste ovami trebase ama se smiriv bidejki sum sama doma i si vikam moram da se smiram,posle toa pak koga bev vo wc nekako uste pobled iscedok ama onaka samo na toalet hartija i posle po tret pat nemase nisto se normalno
ako nekoja od vas e imala slicno nekoe iskustvo daj neka mi kaze ve molam tolku sum potistena nz sto da pravam a utre ja zavrsuvam 6ta vleguvam vo 7 nedela pa se spremam popladne da odam na lekar vo Remedika pa seuste nz sto i kako.PISETE VE MOLAMuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Lara2224)
Непосредна врска до пораките: 246
27.12.2010 13:15:04   
arh_diz
lady_bug smiri se e ke bide vo red. Dodeka da trgnes za vo Remedika lezi odmaraj stanuvaj samo za vo wc i bez nervoza  se ke bide super

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 247
27.12.2010 13:39:55   
Pepelaska *
lady_bug smiri se jas go imav istiot problem, mene mi preporacaa miruvanje dodeka da se oformi postelkata, primav nekolku inekcii progesteron i piev dabroston do 16 nedela, ne e tolku strasno ne panici, kako sto rece arh_diz odmaraj i opusti se ke ti kazat vo Remedika ako treba terapija i sto i kako da pravis pa pisi kako si pominala

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 248
27.12.2010 14:27:14   
lady_bug
imam uste nesto da ve prasam dokolku odam posle na lekar na vaginalnoto eho dali ima sansi da se slusne srceva akcija bidejki utre polnam 6nedeli 7 pocnuvam??????a bas sega vo cetvrtokot trebase da odam kaj maticniot da slusneme srceva akcija pa zn sto da pravamuser posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Pepelaska *)
Непосредна врска до пораките: 249
27.12.2010 15:31:42   
AnnaMolly RR
lady_bug, исто и мене во 6 недела ми се случи. Се утепав од плачење, мислев готово, го изгубив бебето. Отидов на контрола и докторката ми рече дека ако е кафеав, темен исцедок не е страшно. Лошо е ако е црвено, светло.
Најверојатно ќе ти даде утрогестан, ништо страшно. И да, имаше тогаш срцева акција.
Само смирено и те чекаме да пишеш.

< Поракaта ја уредил AnnaMolly -- 27.12.2010 15:35:08 >

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 250
Страница:   <<   < Претходна страница  8 9 [10] 11 12   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  8 9 [10] 11 12   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?