Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Вештачко оплодување - II дел 25.12.2010 17:59:54
Leona01
Posle ET doktorot mi dade 8 inekcii Pregnil da primam po 2 na sekoj vtor den.Vcera gi zavrsiv site.Iki 82 dali pravese test preku krv, zatoa sto koga razgovarav so doktorot i mu go kazav rezultatot od krvta mi rece deka sum bremena.Citav i na drugi mesta kade sto go procitav istovo sto ti mi go napisa,zatoa uste nemozam ubavo da se izraduvam.A i vtornik koga ke treba da go pravam testot ke pominat samo 4 dena od poslednata inekcija.??????
RE: Вештачко оплодување - II дел 25.12.2010 18:24:15
iki82
off leona ne znam sto da ti kazam...ti posakuvam da si bremena od srce :) jas ne pravev togas preku krv, samo sekoj den da ne recam pravev testovi, i kako pominuvase dejstvoto na inekcijata taka mi bledeese vtorata crta. ne znam ne sum pametna sto da ti kazam, sigurno doktorot znae najdobro. ajde daj boze da si bremena i da ne izraduva nabrzo.
RE: Вештачко оплодување - II дел 25.12.2010 21:08:55
dezdemona
Zdravo na site rr Cestitki do tie so i onie koi cekaat seuste samo napred, pozitivni misli. Me interesira dali nekoja probala so zamrznati embrioni kolku i vratile i ostanala trudna????? Pozdravce
RE: Вештачко оплодување - II дел 25.12.2010 23:44:10
siki1
dobro ni dojde leona i,ne se izmacuvaj mnogu treba da mislis deka si trudna i ke bides ako sakas da uspees i ke uspees ako veruvas vo pozitivna smisla taka i ke bide .ti cestitam i samo napret zasto kako sto ti kazal doktorot i vo ftornik nema da bidat pominati 10 dena od posledniot pregnil trba da veruvas deka si bremena sestitkiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
RE: Вештачко оплодување - II дел 26.12.2010 12:30:53
mareto
zdr dezdemona jas sega se spremam so zamrznati embrioni.kolku so citam pokazuva pozitivni rezultati.i velat deka verojatnosta e pogolema da se ostani bremena zatoa sto se izbegnuva krvarenjeto od punkcijata.kolku e tocno ova ne znam.ke vidime.pozzz
RE: Вештачко оплодување - II дел 26.12.2010 15:04:01
Katerina81
vcera bev na dezuren bidejki stvarno se uplasuv, Boskovski mi se padna dezuren 2 saata me gledase i rece deka imam hiper. megutoa ne za hospitalizacija, pa mi gi dade slikickite i utre ili zadutre ke idam do kaj Petan da mu gi pokazam....inaki ne mi se zgolemuva mi bese vcera 95 sramotiluci....pa posle stignav do 90,,,sabajle pak 93-4 izgleda kako sum idena u wc e ) Se trudam da pijam voda kolku sto mozam i eve lezam ne mrdam....da Ve prasam dali toa sto me gledaa vaginalno eho i ovaa sostojba moze daa mi vlijae negativno?? I uste nesto dali od utrogestanot ilim od toa sto cesto mokram radi vodata mi se nadrazni nekako dole iako vlaznite maramici se non stop do mene pa dali steti da se mackam so pavloviceva ili kantarion...??? Falaaaa....doslo pa ke se trpi...,a kolku se raduvav sto imam milion jk....da sum znaela )))
RE: Вештачко оплодување - II дел 26.12.2010 15:26:54
cleo
:)))) interesno, prv pat slusam...ama ako toa e lekot samo napred se nadevam deka na kraj ke bide se vo red, deka ne e tezok oblik na hiperstim. Inaku, poznavam licnost so mnoooogu loso iskustvo od hiperstim, so vadenje voda od stomak i eden ton proteini, pa rodi zivo zdravo dete tokmu vo Remedika kaj Petan. Taka da uzivaj sega i opusti se, ke mine
RE: Вештачко оплодување - II дел 26.12.2010 16:33:15
Olivia
Katerina i mene doktorot posle punkcija mi rece da se meram, i ako ne spadne ili ako se zgolemuva otokot na stomakot vednas da odam vo bolnica zatoa i ti pisav predhodno ako ne se smali stomakot vednas na lekar, a toa sto mokris cesto ti e od samoto otekuvanje pritiska na mocniot meur i jas taka bev na sekoi 5 min, a ne ti preporacuvam vlazni maramici podobro da se odmivas so voda i vednas so suva krpa da se brises a kantarionot ke ti go smiri crveniloto, se nadevam ke ti pomogne ovoj post, pozz
RE: Вештачко оплодување - II дел 26.12.2010 16:49:51
dezdemona
Fala na odgovorot Mareto Ke mi kazes kako ke bide posto jas ke odam vo fevruari, taka mi rekoa imam 2 zamrznati samo. Ti koga planiras da odis da ti gi vratat i dali ti dadoja nekoja terapija? Ti drzam sreka pozdravce
RE: Вештачко оплодување - II дел 26.12.2010 16:59:38
Olivia
I jas edvaj cekam da dojde februari imam i jas uste dve zamrznati, jas veruvam deka verojatnosta so zamrznati emrioni da se zabremeni e pogolema so toa sto veke punkcija ne postoi i samoto telo e po opusteno i od terapijata i od samiot zafat !!! Mareto ti drzam sreka mila, Dezdemona zaedno so novi sili vo februari, pozz
RE: Вештачко оплодување - II дел 27.12.2010 0:34:13
Olivia
Eli2010
so sreka mareto,jaS BEVSO ZAMRZNATI SPERMATOZOIDI.Mi rekoa vo Plodnost deka pomali se sansite,pa sepak zabremeniv kaj niv,thanks god. user posted image
Eli mislis na zamrznati embrioni ili jajce kletkite ti bea oplodeni od zamrznati spermatozoidi, odnapred ti blagodaram za objasnuvanjeto, uzivaj vo bremenosta mila
RE: Вештачко оплодување - II дел 27.12.2010 9:42:23
Eli2010
draga olivija,mene mi pravea ivf so zamrznati spermatozoidi od tesa.Spermata na mm e so mnogu slab kvalitet ama ete,sme imale sreka Posle trznsferot imam i zamrznati embrioni,ako mi se rodat zdravi i zivi bliznacinja,silno se nadevam deka nema da ima potreba od niv.Super se osekam,vi posakuvam i tebe Olivija i na site prijatelki od rr sto se trudat,da go dobijat posakuvanoto ili
RE: Вештачко оплодување - II дел 27.12.2010 15:33:49
dezdemona
Zdravo Olivija Ajde sega praznicive da pominat da se poraduvame pa so novi sili vo fevruari ke odime samo nadez ke bide kaj site. I jas se nadevam so zamrznati ke uspee. Pozdravce i uzivajte
RE: Вештачко оплодување - II дел 27.12.2010 15:39:06
Olivia
Eli mila fala ti za iskrenite zelbi Dezdemona srcka jas vo januar sakam nekoi ispituvanja povtorno da pocnam da pravam za sekoj slucaj da gi povtoram samo ke cekam da dobijam prvo, a nedelava mora da otidam na kontrola da vidam kako e sostojbata po kiretazata, trebase uste pred 5 dena da odam ama imav dobieno i toa me zbuni nekako mnogu rano po kiretazata dobiv samo po edna nedela??? a februar ili mart ne ni bega za transver, sega samo da gi napolnime "bateriite" i srekno
RE: Вештачко оплодување - II дел 28.12.2010 12:22:24
adabejb
Ej devojki da ve prasam nesto:) Znam deka si zamisluvam ama ajde sepak nadezta sekogas posledna umira:) Pred nekoj den pocna da mi se pojavuva kaveav icedok i toa mi e normalna pojava pred sekoj ciklus znak za dobivanje ,a veke naredniot den se pojavi crveno krv ama samo na hratijata i tolku...vcera pak se sluci istoto ...ova nikogas ne mi se slucilo obicno se pojavuva crveno i prodolzuva so menstruacija a ova neznam sto e... I sega prasanjeto mi e dali da napravam test za bremenost,ama uste ne mi ni kasni sevo ova se slucuva 7 dena porano od denot za dobivanje,ili da si sedam madro i da cekam da dobijam:) I se slucilo li na nekoja nesto vakvo slicno i so pozitiven test normalno:) Inaku mesecov na folikulometrija imav dve preubavi jajce kletki i imav oblicni hormoni:)
p.s znam deka porakava ne e za vo ovoj folder ama se cuvstvuvam deka ovde pripagam so dve neuspesni IVF pa zatoa pisuvam ovde>>>ako nekoj smeta deka ne i e mestoto tuka slobodno neka ja premesti porakava:)