|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  14 15 [16] 17 18   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување - II дел
24.12.2010 12:38:14   
Katerina81
vazi fala ke izbegavam na stomak.....utrogestanot da vaginalno go zemam od vcera i posle toa bar 2 saata ne idam vo wc ama sepak zabelezuvam na hartijata kako sve da mi istekuva.....se prima li nesto voopsto??

(Одговор на членот chery33)
Непосредна врска до пораките: 376
24.12.2010 13:36:29   
arh_diz
Toa sto treba ostanuva Katerina negrizi se

Биди тоа што си

(Одговор на членот Katerina81)
Непосредна врска до пораките: 377
24.12.2010 16:00:52   
Katerina81
Luge normalna li mi e situacijava.....aj so me kine desniov jajnik uste od punkcija dr.rece deka e od sto mi izvadile baagi folikuli pa aj trpam....nego stomakov mi e ko 5 mesec, naduen po malku tvrd.....neznam paniki me fakaat do zeludnik gore mislam deka mi e otecen???/[pp

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 378
24.12.2010 16:23:45   
siki1
KATERINA normalni se tie simptomi toa e od vaganjeto na folikulite.a isto taka js kako sto vikas bef cela naduena duri i so se gradi mislis ke ispukas.neplasise bidi opustena kako da se slucuva na druk.ne izmacuvajse so nisto ke bide user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 379
24.12.2010 16:30:23   
adabejb
Mila Jana81 mnogu mi e zal za neuspehot ,nemoj da se sekiras se ke bide ke dojde denot i za nas...
Za iskoristenite sansi od fondot nemoj da se plasis mila ke se najde nacin eve jas ti preporacuvam po priroden pat e mnogu po eftino bez terapijata moze samo so klomifen:)
Pozdrav i te guskam mila

(Одговор на членот siki1)
Непосредна врска до пораките: 380
24.12.2010 16:37:18   
adabejb
Katerina 81 vnesuvaj mnogu voda minimum 2l na den zaradi mnogute JK i podueniot stomak toa mene mi go rekoa posle punkcija jas imav 20JK.
So sreka:))

(Одговор на членот adabejb)
Непосредна врска до пораките: 381
24.12.2010 16:45:31   
Katerina81
Fala za sovetite.....jas pa gledam pomalku da se dujam za da ne idam cesto vo wc :)))) aj ke pijam valjda ke prestane bolkava vo jajnikov....inaku i ja sum vo slicna situacija 18 jk mi izvadija :)))
Dr. rece deka sekoja posebno se bocka pa za nekoja ako ne se fati od prva bockaat 2-3 pati dur ne ja fatat....kaj mene ko da se iznautinjale :))))

(Одговор на членот adabejb)
Непосредна врска до пораките: 382
24.12.2010 17:00:38   
Bogdancanka
Јана мила многу ми е жал знам колку е тешко кога ќе видиш негативен тест и колку боли сето ова што ни се случуваuser posted image user posted image user posted image но мила не се разочарувај биди позитивна никогаш не се знае глава горе и како што напиша бори се до крај...сигурна сум кога тогаш сите не чекаат среќни денови,денови кога и ние ќе се радуваме наuser posted image user posted image user posted image user posted image

Катерина мила јас тебе би ти препорачала да се опуштиш деновиве биди ми ведра насмеана и се ќе биде во ред...стискаме палци мила и чекаме да не израдуваш со позитивни вестиuser posted image user posted image user posted image

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

(Одговор на членот jana81)
Непосредна врска до пораките: 383
24.12.2010 17:17:42   
mareto
katerina ne sakam loso da me sfatis no i jas isto taka mi bese stomakot poduen kako da sum bremena i mi bese zdrven pojdov na doktor i mi dadoja infuzija za hiperstimulacija.mnogu tesko mi bese cela se zdrviv.te molam kazimu na doktorot i vidi so ke ti reci mene ko me vide mi vika lele so se sluci ko trudna da si lele i me fati panika i odma na infuzija.nemoj da panicis da ti kazam se dvoumev dali da ti pisam da ne napram poloso ama sakam da ti pomognam.
jana ne razocaruvaj se.kolku so procitav vo minatite postovi ti napravi test na 6 den od et cekaj mila mozi ne e tocen cekaj ne se razocaruvaj.mozi e rano .kaj sekoj e razlicno.pocekaj da pominat 14 dena.znam deka cekanjeto izmacuva ama to e.i jas ne sum poarna samo vo wc odam da ne mi ima slucajno dojdeno.pa sega cekam da mi probie i konecno da pocnam so et.pozzzzzzzzzzzz

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 384
24.12.2010 17:23:10   
jana81
devojki vi blagodaram za podrskata samo vie mozete da ja razberete vistinski ovaa bolka ova cuvstvo na bespomosnost, no ke mine ne e prvo,
da mila Bogdancanka kako sto napisav ja izgubiv i ovaa bitka no ke ima uste borba,se dodeka ne se postigne celta......kolku ubavo i lesno zvuci neli

Непосредна врска до пораките: 385
24.12.2010 17:49:50   
jana81
mareto mila denes mi e 8mi den od et, pravev self clear test koj moze da se pravi posle 5tiot den i ne veruvam deka lazno mi pokaza, no da bidam iskrena ke prodolzam so terapija do kraj, zasto nadezta posledna umira nikogas ne se znae pozzdravce

Непосредна врска до пораките: 386
24.12.2010 20:17:24   
ROMA
Mili  R-ajku, sakam da vi kazam nesto, neznam kako ke me razberete, malku moze e i cudno, ama jas  veruvav, i bev iako mojot soprug ne bese tolku za toa ama jas otidov. Vaka bese, pred da go pravam prvoto ifv vo Remedika, sretnav slucajno edna truudnica koja bese nekade 7 mesec i mi go kaza ova. Vo Bitolsko selo Kravari, toa e na patot za medzitlija, ima eden  covek se vika Slave, koj koga odis ti kazuva sto da napravis, ama da napravite se kako ke vi kaze, i ke vidite. Taka jas bev posle neusxpesnoto ifv, i napraviv se sto m i kaza. On raboti so ikoni, ostavas kolku sakas parfi, i za 15 minuti si gotova,  Ama i soprugot treba da dojde so vas i burm ite da gi  nosite. Posle toa naredniot mesec ostanav trudna, on mi rece do nova godina. I neznam , ama mora da ima nesto!Pa odete, nisto ne gubite. So sreka vo sekoj slucaj

*Администратор: Пораката е уредена се со цел да се избрише контакт телефон. Ве молиме не поставувајте контакт телефони на форумите.

< Поракaта ја уредил Julie -- 24.12.2010 20:45:05 >

Непосредна врска до пораките: 387
24.12.2010 20:40:40   
stanka
Jana bas me razsalosti Znam kako Izgledaseto toa .Tocen e clear self eve  denes i obicniot test pocna da mi pokazuva slaba vtora crta a na clearot odma dvete crti bea jaki No nema pravila vo medicinata cekaj do 12 den ne gi ostavaj lekovite
Sto se odnesuva Katerina za lezenje jas prvite tri ivf sum gi lezela i nemase uspeh Dr Tase mi preporaca samo dva dena i da si gi imam site aktivnosti Znam mi posoci primer na nasa sograganka koja zivee vo Amerika koja posle embriotransferot ne lezela ni tie voobicaeni 2 sati odma go fatila avionot ostanala bremena se porodila Po vtor pat naredna godina otisla za vtoro isto posle embriotransfer stanala odma i setala niz grad Za nea devizata da se seta posle embriotransfer bila uspesna- ostanala so trojki po vtor pat  i ima 4 deca Taa redovno mu  praka na doktorot cestitki i go potsetuva da im sugerira na pacientkite da ne lezat Ima li poavtenticen od ovaj primer
Sto se odnesuva do podubanjeto posle punkcija kaj onie sto imaat izvadeni mnogu jajni kletki kaj niv treba lezenje i ne treba nikakva aktivnost bidejki ke im se nasobere tecnost vo stomakot pri dvizenje Samo tie treba da lezat Pozdrav

Непосредна врска до пораките: 388
24.12.2010 20:43:18   
stanka
Roma .Da bajaci imat psiholoski efekt .Koj bajac Slavco petko ili trajko ke mu pomogne na onie so zapuseni jajovodi slabi spermogrami  zagubeni rezervi na jajnicite Priznavam bajac tamu kade sto e se normalno Barem psiholoski ke te rastereti drugoto e se e.. veter

(Одговор на членот stanka)
Непосредна врска до пораките: 389
24.12.2010 22:00:00   
diti
Jana mnogu mi e zal mila no ne se razocaruvaj, pocekaj do 14 den moze testot ne bil tocen, bidi hrabra i ke dojde i nasiot den i nie ke gi vidimeuser posted image .

(Одговор на членот stanka)
Непосредна врска до пораките: 390
25.12.2010 14:13:40   
Katerina81
Zdravo zenski....jas pak od dosada
Da ve prasam koi se glavnite simptomi za hiprestimulacija......jas eve ftor den po red pri sanuvanje do wc pogotov sabjle tolku mi se losi sto se prepotuvam mi se trese snagava ..ke si legnam i za minutka pominuva
Vtoro stomakov uste mi e poduen sega pa najloso mi e gore kaj zeludnikov dali deka lezam celo vreme abe si go osekam koga se vrtam....da se pritisnam dali mi e tvrd stomakov mislam deka sve nagore mi ide....
Inaku nemam bolku osven poduenost i koga ke stanam za u wc mislam od toa mi se losi cela utroba me pritiska....offf da idam li na lekar?

(Одговор на членот diti)
Непосредна врска до пораките: 391
25.12.2010 14:24:32   
ROMA
Nemam komentare na nekoi vasi razm isluva nja navistina. Jas sakav da vi kazam, i da pomognam, ne zboruvav za nikakov bajac, niti magionicar, ama gtledam pogresno me svakate. Vo red toa e vase, dali ke odite ili ne vas izbor, ama reakcijava vi e katastrofalna!
Vi posakuvam na site se najdobro, a, jas pov eke nema da bidam na forumov.
Vi blagodaram.

Непосредна врска до пораките: 392
25.12.2010 14:32:02   
cleo
Katerince, ne sakam da te uplasam te molam ne me svakaj pogresno, no eve ja mojata prikazna. Jas den-dva posle transfer dobiv nenormalni bolki i poduvanost na stomakot, no bolkite gi osekav vo zeludnikot i toa dosta gore pod gradite, i kicmata. Ednostavno ne mozev zdiv da zemam. Koga ke zemev kako so noz nesto da me riese. Tka na 2 den od et jas se vrativ vo Sistina i lezev 2 veceri so dijagnoza Hiperstimulacija. No, mojot doktor koj mi go pravese ivf tvrdese deka ne bilo hiperstim. tuku ednostavna reakcija na teloto od punkcijata i brojot na izvadeni jajce kletki. E otposle, koga slusnav i procitav za slucai na vistinska hiperstimulacija iskreno mu poveruvav na doktorot. Taka da obidi se sto poveke da lezis i jadi proteinska ishrana- urda i pileski supi. Ako epten ti e loso sepak javi se na doktorot. Pozdrav, se nadavem ne te uplasiv

Непосредна врска до пораките: 393
25.12.2010 14:37:11   
Katerina81
Ne ne naprotiv fala za objasnuvanjeto.....jas nemam bolki sega za sega inaku 3 den od et mi e ....edinstven probelm mi e toa sto mi , si mislam deka ako izedam uste nesto ke puknam... naduen do zeludnik ne e tvrd onaka....i toa mi pravi problem....inaku lezam celo vreme ....aj ke vidmado ponedelnik pa ke se javam....fala

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 394
25.12.2010 14:42:20   
arh_diz

ИЗВОРНА ПОРАКА: ROMA

Nemam komentare na nekoi vasi razm isluva nja navistina. Jas sakav da vi kazam, i da pomognam, ne zboruvav za nikakov bajac, niti magionicar, ama gtledam pogresno me svakate. Vo red toa e vase, dali ke odite ili ne vas izbor, ama reakcijava vi e katastrofalna!
Vi posakuvam na site se najdobro, a, jas pov eke nema da bidam na forumov.
Vi blagodaram.

Roma neznam zosto se lutis na forumot , dokolu e za toa sto e izbrisan konataktot, znaj deka javno nesmejat da se ostavat telefoni. Sto se odnesuva do toa sto go napisa nemozes da ocekuvas site da se soglasat so tebe , site sme razlicni neli. Ima zeni na mnogu ke im pomogne ovoj tvoj post . Taka da glavata gore i ostani so nas na RR.

Биди тоа што си

(Одговор на членот ROMA)
Непосредна врска до пораките: 395
25.12.2010 17:12:58   
Leona01
Zdravo,jas sum nova na forumov i sakam so vas da spodelam edna dilema.Pravev invitro i denes mi 9 den od ET.Test mi rekoja da napravam na 14 den od punkcija (28.12),no bidejki bev nestrpliva napraviv test na 7 den od ET i pokaza pozitiven,bidejki ne mi bese verno vednas otidov da ispitam preku krv i tie rezultati bea pozitivni.Uste ne mi se veruva i sakam da ve prasam dali moze pozitiven rezultat da se pokaze od Pregnil inekcii koi gi primav do vcera.

Непосредна врска до пораките: 396
25.12.2010 17:18:23   
Olivia
Leona dobredojde na forumov, i cestitki od mene ti definitivno siuser posted image , i za toa uzivaj i odmaraj ...lesna bremenost!user posted image

"Trust takes years to build , only seconds to break , and forever to repair"

(Одговор на членот Leona01)
Непосредна врска до пораките: 397
25.12.2010 17:35:01   
Bogdancanka
добредојде Леона user posted image user posted image user posted image честитки од мене сигурно си бременаuser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Leona01)
Непосредна врска до пораките: 398
25.12.2010 17:43:23   
Bogdancanka
Рома мила нема зашто да не се дружиш  повеќе со нас на рр секој има право на размислување....јасно ни е дека маката ќе не натера секаде да одиме и се да пробаме и дека никогаш ништо не се знае...понекогаш лекот ни е без пари но сепак за секој е различно некој верува некој не....позз мила

Непосредна врска до пораките: 399
25.12.2010 17:43:58   
iki82
Leona01 daj boze da si bremena, no ne znam ako si primala pregnil do vcera kako sto vikas,, togas ne znam dali se verodostojni rezultatite. bidejki pregnilot e cist HCG hormon istiot onoj sto se pokacuva za vreme na bremenost. i ako do vcera si primala pregnil togas toj isto taka pokazuva pozitiven test. treba da pominat minimum 7-10 dena od poslednata primena pregnil inekcija za da se pokaze tocen rezultat na test ili preku krv. I jas za prvata inseminacija primav pregnil i testot mi pokazuvase celo vreme pozitiven, veke negde nakaj 10 dena od poslednata inekcija pocna da bledee vtorata crta i na 14 den od inseminacija veke ja nemase. a zosto si primala ti do vcera pregnil? jas znam deka go davaat samo ednas pred da pravat punkcija? 

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 400
Страница:   <<   < Претходна страница  14 15 [16] 17 18   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  14 15 [16] 17 18   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Dali?
Jana9

Vli se slucilo da nemate sto da oblecete iako plakarot vi e prepol so garderoba?

Da (67%)

Ne (0%)

Ponekogas (33%)

Број на сите гласови: 3

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!