|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  7 8 [9] 10 11   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Полот на бебето
18.7.2010 21:01:50   
stojanoskad
jas za dve nedeli vleguvam vo deveti.
Inaku ova mi e vtora bremenost,i za razlika od prvata dosta pokomplicirana.
Za polot na bebeto slusnavme razlicno mislenje,na klinika tvrdea deka e devojce,dodeka maticniot ginekolog momce.
A bidejki najmnogu od se sakame se da zavrsi dobro,i posle se sto pominavme,iskreno i ne mi e vazno neka e samo zdravo i zivo a nie ke si go sakame kakvo i da e

(Одговор на членот Еца)
Непосредна врска до пораките: 201
26.8.2010 9:07:50   
Luci
Koga bev na screening vo 13-ta nedela doktorkata mi rece deka po konstitucija i licelo na user posted image megjutoa ne bese sigurna zosto sepak bese seuste rano. Na sleden pregled ke odam za 2 nedeli, togas ke bidam 17-18 nedela pa se nadevam deka mojot ginekolog ke moze da mi kaze sto nosam. Najvazno mi e da e zivo i zdravo a dokolku mozam da biram bi odbrala user posted image user posted image . Sum citala niz razni knigi deka dokolku nosis user posted image poveke te tera da jades blago a dokolku nosis user posted image te tera poveke na soleno i kiselo, sto mislite vie za ova? Jas licno jadam mnoooogu poveke soleno a blago mnogu retko

(Одговор на членот stojanoskad)
Непосредна врска до пораките: 202
30.9.2010 12:25:51   
Luci
Definitivno e masko, bev denes na 4d eho kaj d-r Adamova vo drzavna i mi rece so 100% sigurnost deka e user posted image user posted image

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 203
30.9.2010 15:34:29   
omorfo89
jas sum 12 nedela doktorkata kazuva deka e rano za polot no i lici na user posted image a i otcukuvanjata na srceto se 156 pati vo minuta , kaza i deka spored otcukuvanjata moze da se doznae polot na pocetok, zenskite imaat poveke od 140 otcukuvanja vo minuta a maskite pod 140. pa ke vidime ponatamu kako i da e zivo i zdravo neka e user posted image

[img]http://lb3f.lilypie.com/aJqIp2.png[/img]

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 204
13.10.2010 18:34:49   
bushavka
jas bev pred dva dena i mi kazaa deka e user posted image ....neka mi se rodi zivo i zdravo..mu se napravi kefot na mm ama iskreno i na mene..

(Одговор на членот omorfo89)
Непосредна врска до пораките: 205
13.10.2010 18:44:25   
mama26
polot? epa rekoa zensko a se rodi masko...ustvari mi kaza doktorot zensko 100 posto,a edna komsika babicka deka nosam masko....sve sto kupiv dadov na moja prijatelka koja se porodi 6 meseci posle mene,ako imam vtoro ne go polnam regalot predvreme user posted image

СЕ ШТО Е МОЕ КЕ СИ ДОЈДЕ ,А АКО НЕ СИ ДОЈДЕ КЕ СИ ГО ЗЕМАМ САМА.

(Одговор на членот bushavka)
Непосредна врска до пораките: 206
23.10.2010 23:31:14   
Natuska85
Јас сум 10та недела и знам дека е уште рано,но се надевам за месец дена кога ќе одиме на преглед ќе ни кажат што е.Неможеме да дочекаме со мм.Тој сигурен е дека user posted image ќе е,и име му смисли веќе,а мене се исто ми е живо и здраво да е, но потсвесно посакувам user posted image  user posted image .

(Одговор на членот mama26)
Непосредна врска до пораките: 207
23.10.2010 23:36:33   
AnnaMolly RR
Јас кога бев 12 недела д-р Черепналкова ми рече дека е машко по положбата на бешиката. На машките им била погоре. И погоди user posted image

Live and let live

(Одговор на членот Natuska85)
Непосредна врска до пораките: 208
23.10.2010 23:42:12   
denicka
user posted image user posted image user posted image naseto ke bide gimnasticarka user posted image  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   toa nie so mm si prepostavuvame zasto e extremno aktivna. do sega 4 pati ni rekoa user posted image  pa se nadevame takvo ke izleze. a navistina polot ne e mnogu vazen. vazno e da e zdravo i zivo

Bless and you will be blessed!

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 209
23.10.2010 23:46:33   
Natuska85
А да заборавив да пишам...според кинескиот календар пошто го знам денот на зачнување ми излегува дека ќе еuser posted image ,хаххаа.А и проверив на мајка ми според датумите на раѓање за мене излегува user posted image , а за брат ми user posted image .точно значиuser posted image .ај баш ќе видиме user posted image

< Поракaта ја уредил Natuska85 -- 23.10.2010 23:47:13 >

(Одговор на членот denicka)
Непосредна врска до пораките: 210
5.11.2010 18:22:01   
elka
Nas veke nekolku pati ni kazaa deka e devojce a iskreno toa i posakuvav

Непосредна врска до пораките: 211
8.11.2010 11:03:04   
Cheeky^
Драги рр user posted image

Подолго време ве читам, и еве конечно дојде моментот и да се помачам да напишам нешто user posted image Јас сум 27ма недела, во среда влегувам во 28ма, и се` уште не знаеме што пол е бебето....во 12та недела беше машко, за во 22ра да се конвертира во женско, и во 27ма да се сврти како мајмунче кон мене (со грбчето нанадвор) и да не можеме ништо да видиме
Што и да е, живо и здраво нека ни е user posted image Него, имам друго прашање: докторка од Гинекологија ми рече дека ако ареолите се потемнети - тогаш е машко, а обратно женско....има ли некој слушнато за ова верување? Мене ми се бааѓи потемнети, уште од старт ми потемнаа и во 4ти месец ми се јави и линијата до папокот, меѓутоа јас мислам дека сето тоа има врска со типот на кожата на жената.....или не? user posted image Има ли некоја што родила женско, а и` биле потемнети ареолите на градите?
Ви посакувам на сите лесна бременост, уште полесен пораѓај и здрави и најубави бебиња user posted image

(Одговор на членот elka)
Непосредна врска до пораките: 212
8.11.2010 13:02:10   
strelec 1982
ZDRAVO toa sto go kaza za areolite e tocno i mene mi kazaa taka deka ako e masko se potemni i taka bese mene od pocetokot na bremenosta mi bea mnogu temni i masko rodiv.Inaku i mi vikaa ako ti se spie e masko mene mnogu mi se spiese vo bremenosta isto taka ako jades kiselo masko ako jades blago zensko bar kaj mene ispadna se tocno.pozdrav inaku ne e vazno samo da e zdravo i zivo

(Одговор на членот Cheeky^)
Непосредна врска до пораките: 213
8.11.2010 13:10:02   
*baby*
Zdravo na site user posted image Jas ke rodam devojce a areolite mi se mnogu temni uste otkoga ostanav bremena taka da ne mora da znaci user posted image Pozdravcinja user posted image

(Одговор на членот strelec 1982)
Непосредна врска до пораките: 214
10.11.2010 23:23:57   
tnade
zdravo, jas od pocetok imav cuvstvo deka euser posted image , koga prv pat go pocuvstvuvav kako pravi koluk napred-nazad na denot na rodendenot na mm, bev 50% sigurna deka euser posted image , a na poslednata kontrola doktorot ni potvrdi, a od druga strana i reagira samo na tato drug nikoj ne ja zanima (a negova zelba e-tatina maza)

(Одговор на членот *baby*)
Непосредна врска до пораките: 215
10.11.2010 23:31:59   
AnnaMolly RR
Мене воопшто не ми потемнеа ареолите, а родив машко. Мислам дека ова нема врска, исто како со линеа негра.

Live and let live

(Одговор на членот tnade)
Непосредна врска до пораките: 216
13.1.2011 18:53:34   
omorfo89
I jas imav nekoe cuvstvo deka e zensko od samiot pocetok user posted image Vo 13 nedela mi kazaa deka mozebi e zensko , potoa vo 17 nedela pam mi go kazaa istoto ama deka ne e sigurno , a na 23 nedela bev na 4d mi kazaa deka e devojce i jasno se gledase user posted image  

[img]http://lb3f.lilypie.com/aJqIp2.png[/img]

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 217
13.1.2011 18:58:16   
mama26
user posted image user posted image user posted image  user posted image samo za ubavo neka e i so lesno na site trudnici user posted image

(Одговор на членот omorfo89)
Непосредна врска до пораките: 218
17.1.2011 22:18:31   
Natuska85
ИЗВОРНА ПОРАКА: Natuska85

А да заборавив да пишам...според кинескиот календар пошто го знам денот на зачнување ми излегува дека ќе еuser posted image ,хаххаа.А и проверив на мајка ми според датумите на раѓање за мене излегува user posted image , а за брат ми user posted image .точно значиuser posted image .ај баш ќе видиме user posted image

user posted image user posted image user posted image Сеа читам што сум пишала.Море точен излезе овој кинескиот календарuser posted image user posted image user posted image

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

Непосредна врска до пораките: 219
18.1.2011 11:48:49   
mama26
mene mi pokaza devojce a imam masko...od site kineski ovoj mi pogodi za site i za setsra i majkami i drugarka mi

klik

Непосредна врска до пораките: 220
18.1.2011 12:31:11   
*miki mami*
јас кога дознав дека сум бремена бев сигурна дека ми е женско и името си го знаев Ива не давав никој да спомне машко и на 4д ни вика на мене и на мм др Елена Петрова знаете какво е јас викам знам женскоuser posted image
е од кај знаеш така чуствувам мора да е женско user posted image
и на крај од прегледот ми вика се е во ред со бебето и е машкоuser posted image
јас до крај неможев да се помирам а и сите кинески календари ми покажуваа машко мм пресрекенuser posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 221
18.1.2011 14:19:09   
Bubba
Мислам немам тука пишано досега, но како и да е,да кажам дека е женско, барем досега двајца гинеколози така ми рекоа. И се надевам не згрешиле, не за друго, туку дека се навикнавме на идејата дека е девојче, а и мм мноогу сакаше девојче. Мене ми беше мисла само докторот да кажува здраво е , супер е, друго не слушав. user posted image

(Одговор на членот *miki mami*)
Непосредна врска до пораките: 222
20.1.2011 12:23:26   
baby27
Ние во вторник одиме на преглед и тогаш ќе го дознаеме полот, нестрплива сум и едвај чекам да ми кажат дека се е во најдобар ред, но и да ми го кажат полот. Инаку сум 21ва недела и ќе правам скрининг во Систина кај Др.Петровска. Последен пат бев исто таму но беше рано 13та неела и не можеше да ми каже. user posted image

(Одговор на членот Bubba)
Непосредна врска до пораките: 223
20.1.2011 12:25:21   
mama26
baby 27 aj bas proveri za tebe i taka negoznaes polot dali ke ti pogodi kineskiot pogore kaj sto imam pisano na postot stisni na klik.pa posle da vidime dali se sovpaga so doktorkata user posted image

(Одговор на членот baby27)
Непосредна врска до пораките: 224
26.1.2011 22:30:26   
baby27
Vcera bev na screening vo Sistina i mojata princeza e odlicna ... da da user posted image e , a inaku po site testiranja na internet izleguvase deka e masko user posted image

Непосредна врска до пораките: 225
Страница:   <<   < Претходна страница  7 8 [9] 10 11   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  7 8 [9] 10 11   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?