Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Pocituvani, Sakam da ve konsultiram, ima li nekakvo vlijanie toa stose odlozuvaat vakcinite.., pr. moeto since seuste nema dva meseca i ni odlozija vvakcina hepatit b poradi toa sto imav gosti devojce koe po dva dena se isfrli od varicela, pa sega ne sme siguni dali i on ke fati iline??!!!
ИЗВОРНА ПОРАКА: arh_diz
Bjanka dobredoje na RR Sto se odnesuva do vakcinata hepatit B nisto strasno sto ste ja odlozile taa moze da se prima i pokasno , duri i nekoi pedijatri go preporacuvaat toa.Bebeto treba da dojde vo kontakt so krv na bolen od hepatit B za da se zarazi
Pocituvani, Sakam da ve konsultiram, ima li nekakvo vlijanie toa stose odlozuvaat vakcinite.., pr. moeto since seuste nema dva meseca i ni odlozija vvakcina hepatit b poradi toa sto imav gosti devojce koe po dva dena se isfrli od varicela, pa sega ne sme siguni dali i on ke fati iline??!!!
Бјанка не се секирај може нема да фати исто ни се случи и на нас имавме гостинче што по неколку дена доби сипаници на нас не ни беше ништо и еве редовно ке ја примаме на една година вакцината за мали сипаници
Bi sakala ako nekoj znae da mi dade lista na vakcini so period koga se primaat. Najdov na rr, ama ne mi e jasno :) Fino lepo, prepisano od kniska....Fala
Nadezna jas neznam sto ne ti e jasno za vakciniranjeto , toa taka kako sto e napisano na RR nikoj od RR ne ja izmislil taa tabela samo za nas clenovite. Jas se rakovodam po taa tabela i ok e se , a i da ti gi napise nekoj od kniska mozebi nekoj toj kasnel so vakciniranje poradi X pricini i pak nema da znaes. Najubavo ti e na sekoja kontrola da go prasuvas pedijatarot koja e naredna vakcina i taka ke si znaes
Deneska ja primivme 3doza od Di-Te-Per i detska paraliza.Se nadevam deka ke pomineme lesno kako so drugite dve dozi.Do 1godina ni ostana uste 1doza hepatit B
Bi sakala ako nekoj znae da mi dade lista na vakcini so period koga se primaat. Najdov na rr, ama ne mi e jasno :) Fino lepo, prepisano od kniska....Fala
Мила Надежна, убави е објаснето на РР и јас отпрвпо не можев да се снајдам еве ќе пробам да ти олеснам, значи БСЖ и хепатит б се примаат по раѓањето на бебето уште во болница. После уште една доза хепатит б, негде пред два месеци па следна е ДИТЕПЕР ( дифтерија, тетанус и пертусис ( магарешка кашлица ) со боцкање и во ноџе и во раче од оваа имаш три дози , еве ние последната ќе ја примаме на 5 и пол месеци а прва и втора доза на 3 и пол и на 4 и пол месеца заедно со оваа вакцина му ја ставаат и таа за детска парализа со лажиче затоа може си збунета од календаров и после до година мислам нема вакцини. Ако сум згрешила негде нека ме поправи некој и уште една хепатит б после дитепер
< Поракaта ја уредил Pepelaska### -- 31.1.2011 15:29:18 >
BSZ i hep B (vo bolnica ) hep B 2 doza (na 1 mesec) HIB 1 doza (na 2 meseci) DiTePer + Polio 1 doza i HIB 2 doza (na 3 meseci) DiTePer + Polio 2 doza i HIB 3 doza (na 4.5 meseci) DiTePer + Polio 3 doza i hep B (na 6 meseci) MPR na 13 meseci i se zavrsuva so vakcinacijata. Na 18 meseci i posle toa se revakcinite. Jas mislam deka taka bea po red Pozdrav
Ние во среда треба да одиме да ја примиме МПР, од оваа реакција може да се очекува и по 10 дена, како ми е страв, дека јас и на работа сум нема да бидам во можност да го следам цело време, ама тоа е, ќе поминеме се надевам со лесно
Мислев само белка, од варено јајце. А такви работи што содржат цело јајце и имам дадено.
Ние во среда треба да одиме да ја примиме МПР, од оваа реакција може да се очекува и по 10 дена, како ми е страв, дека јас и на работа сум нема да бидам во можност да го следам цело време, ама тоа е, ќе поминеме се надевам со лесно
Kerka mi imase reakcija od MPR 9 den , blaga pokacena temperatura, blag osip po teloto ama nisto strasno. Se pomina lesno i brzo. Nemoj da se sekiras ni ti :))) Ajde so lesno
Ние уште не сме ја примиле, оти Матеа беше настината, може и ние да одиме во среда. А му даде ли белка да проба, Snowhite?
Па имаме белка пробано уште од 9 месеци, ти не си му дала? Кифличка не си му дала или нешто што содржи белка? Ајде можи ќе се видиме во среда на вакцина
Мислев само белка, од варено јајце. А такви работи што содржат цело јајце и имам дадено.
Епа мислам дека баш такви работи што содржат белка треба да има пробано и ако нема реакција во ред е, а ти дај и само белка пред вакцина за сигурно
Ima voobicaeni reakcii, blago pokacena temperatura ( a i nemora) i bolki vo nozeto. Moeto bebule imase reakcii od site vakcini a tokmu poradi ovaa na 2 meseci pocnav da davam paracetamolce 3-4 saati posle aplikacijata na vakcinata