|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  21 22 [23] 24 25   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вакцинирање на детето
1.2.2011 13:25:28   
Felly RR

[/quote]

Епа мислам дека баш такви работи што содржат белка треба да има пробано и ако нема реакција во ред е, а ти дај и само белка пред вакцина за сигурно
[/quote]

Само белка нас пед. ни рече дури после еден месец. Ај вие ако одите утре, ќе кажеш што ви рекле, дали само белка, или работи што содржат белка.

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 551
2.2.2011 12:10:21   
penelopa
И ние денес требаше да ја примиме првата вакцина ама оддложивме прво да направиме алерголошки тестови па ако е се во ред ќе се вакцинираме. Се спаси син ми од боцкањеuser posted image

"When planning for a year, plant corn. When planning for a decade, plant trees. When planning for life, train and educate people."- Kuan Tzu

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 552
2.2.2011 13:22:24   
Snowhite RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Felly

Епа мислам дека баш такви работи што содржат белка треба да има пробано и ако нема реакција во ред е, а ти дај и само белка пред вакцина за сигурно

Само белка нас пед. ни рече дури после еден месец. Ај вие ако одите утре, ќе кажеш што ви рекле, дали само белка, или работи што содржат.

Фели да те информирам, бевме на вакцина, прво ме праша дали има пробано јајце, и реков има, ама дека повраќа не му давам, па после ме праша дали има пробано кифла или торта, нешто што содржи цело јајце, реков да има, ако нема реакција на тоа во ред е, така да можи слободно да одите ако сте немале реакција. А зошто се уште не сте ја примиле вие?

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

Непосредна врска до пораките: 553
2.2.2011 13:23:25   
Snowhite RR
Инаку ми рекоа дека денеска нема реакција, можи дури по една недела малку Т и да се нафрли

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

Непосредна врска до пораките: 554
2.2.2011 13:58:23   
Nadezna
Denes na Damjan mu stavija Vakcina, i toa HIB i Diteper.
im vikam jas , neli treba Diteper 3 mesec?
Ne, po novo bilo vtori mesec
?!?!?!?1

Непосредна врска до пораките: 555
2.2.2011 19:31:59   
Axel
Nadezna a kolku imate meseci? Zasto i nie treba vo petok da se vakcinirame na 2 meseci samo za HIB.

(Одговор на членот Nadezna)
Непосредна врска до пораките: 556
2.2.2011 21:54:40   
Nadezna
Axel, i jas taka mislev, pa go bocnaa damjan i za DiTe PEr.
Verojatno i kaj vas ke bide taka.
Prasaj si za cepcija za temperatura, zosto Diteper moze da predizvika t.

(Одговор на членот Axel)
Непосредна врска до пораките: 557
2.2.2011 23:35:26   
Felly RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Snowhite

. А зошто се уште не сте ја примиле вие?

Па Матеа беше настината точно тој период кога требаше да ја прима, цел месец ја држеше настинката и сега изгледа другата среда ќе одиме

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

Непосредна врска до пораките: 558
12.2.2011 19:24:44   
Felly RR
Во средата бевме, и ја примивме оваа вакцина. Snowhite, вие како поминавте? Имаше ли некаква реакција кај Михаил?

Непосредна врска до пораките: 559
12.2.2011 20:01:06   
Snowhite RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: Felly

Во средата бевме, и ја примивме оваа вакцина. Snowhite, вие како поминавте? Имаше ли некаква реакција кај Михаил?

За среќа не појави никаква реакција, еве вчера му беше 10 ти ден и не крена ни Т, ниту се нафрли, и вие така да поминете Фелиuser posted image

Непосредна врска до пораките: 560
12.2.2011 23:14:50   
gvenda
lele luge sega ve citam nie imame 9 meseci i bevme na kontrola vo sredata i ni vika ke primite vakcina za morbili kao sea po novo bilo taka od 6 meseci im davale posto neli s epojavija i fino lepo i stavija vakcina i eve veke 4 den nema reakcija nikakva
eee bas se nerviram vaka ama si vikam deka oni znaat a bas me prasa dali ima probano jajce i ja i kazav deka nema
i tek sea i dadov zolcka
aj se nadevam nema da ima problem zosto ako ima ne daj boze ka idam i ke ja zapalam taa

Непосредна врска до пораките: 561
15.2.2011 12:41:40   
petra27
Nie vo petokot ja primivme diteper....(race,nodze i so lazice)....znaci na tri meseci...i mi krena temperatura 38.6...drugiot den 37.3......od nedelata nema.....iako vikaat deka od prvata nema reakcija no ete ima.Od vcera primetiv deka grpceto mu e malku nafrleno,ima sansi toa da e od vakcinata?
Go namackav so mustela i sega mu smireno

(Одговор на членот gvenda)
Непосредна врска до пораките: 562
15.2.2011 14:51:47   
Pepelaska *
Вакцината Дитепер има реакција нема врска прва втора трета доза еве и ние првиот пат кренавме 37 со 7 вториот ништо и денес последна примавме па ќе видиме, ставај му облоги со 40% алкохол и давај му парацетамол/далерон по потреба а за грбчето не верувам дека може да е од вакцината

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

(Одговор на членот petra27)
Непосредна врска до пораките: 563
15.2.2011 15:12:13   
arh_diz
Vakcinata Diteper mislam deka mozete da si ja kupite i samite i e so edno bockanje se vika Pentaxim . Mislam deka ovie vakcini so edno bockanje Vo MKD gi stavaat samo na pdvremeno rodeni decinja besplatno Tanja imase pisano se sekavam.I od nejze nema nikakvi reakcii
vakcinata cini vo apteka okolu 30 evra , mojata kuma si ja kupuva

< Поракaта ја уредил arh_diz -- 15.2.2011 15:17:37 >

Биди тоа што си

(Одговор на членот Pepelaska *)
Непосредна врска до пораките: 564
15.2.2011 17:46:19   
annie
denes gi primivme prvite vakcini(2 vo noginjata):
-diphterie
-tetanos
-hepatit  b
-polio i
-pneumocoque

srcka mamina mnogu ja bolat ne dava da ja pipneme po nozete se utepa vreskajki samo sto se smiri malku i zaspa.ako vaka pak ja boli vecer ke i dadam 2,5 ml dafalgan(taka ni rece pedijatarot)

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 565
15.2.2011 19:15:09   
gvenda
pazete so vakcinata za morbili MMR pocnaa po novo da ja stavaat od 6 meseci a e teska vakcina moze da ima reakcii jas se zeznav dozvoliv na 9 meseci bidejki neznaev za ova i sreka nemame reakcija eve veke 6 den megutoa  moze da ima i do 10 den zatoa koski mi se tresat

(Одговор на членот annie)
Непосредна врска до пораките: 566
15.2.2011 19:39:40   
Pepelaska *
гвенда каде се става таа вакцина мене никој не ми спомна таква

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

(Одговор на членот gvenda)
Непосредна врска до пораките: 567
17.2.2011 17:02:07   
Felly RR
Ние еве денес осми ден откако ја примивме вакцината за сипаници, и денес имаше Т 37,7. Дали може реакција на вакцината само да крене Т без да и се јави исип, или ако, веќе крене Т тогаш ќе и се јави и исипuser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Pepelaska *)
Непосредна врска до пораките: 568
17.2.2011 18:05:57   
mila mama
Felly moze i samo so temperatura da pomine, makar sto najcesto se javuva i osip okolu 14-ot den. Daj Boze da si pominete najlesno sto moze.

Razbirlivo e deteto da se plasi od temninata...
No, ne e razbirlivo vozrasen da se plasi od svetlinata.

Непосредна врска до пораките: 569
18.2.2011 9:12:53   
BILE.F
И ние примивме вакцина за грип минатиот понеделник и од вчера има температура 37 со 2,3, се надевам дека со тоа ке поминеме!

Пред да скокнеш, кажи оп!

(Одговор на членот mila mama)
Непосредна врска до пораките: 570
18.2.2011 9:28:51   
Maca25
Вакцинава за грип не спаѓа во регуларните вакцини во МК, така? или нешто се сменило?!?

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот BILE.F)
Непосредна врска до пораките: 571
19.2.2011 0:30:57   
mec21
sakam da prasam dali znae nekoj zosto e taa vakcina MPR?

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 572
19.2.2011 18:25:07   
mila mama
ИЗВОРНА ПОРАКА: mec21

sakam da prasam dali znae nekoj zosto e taa vakcina MPR?

Morbili (vid sipanici), Zauski, Rubeola.

(Одговор на членот mec21)
Непосредна врска до пораките: 573
19.2.2011 18:41:16   
mec21
mila mama fala ti..No kako ovaa vakcina ja primaat i maski i zenski koga vo kniskata pisuva deka rubeola e vakcina samo za zeski i se prima na 7god,a nasite dok vikaat deka vakcinata mpr se prima na 1na godina i site ja primaat,kolku e toa dobro posto jas imam vo familija detence koe po primanje na taa vakcina se pojavuva autizamot,a sea imam i sin koj sto ke treba da se vakcinira od taa vakcina i mi e strav da ne mu se sluci istoto...vie sto mislite?

(Одговор на членот mila mama)
Непосредна врска до пораките: 574
19.2.2011 22:29:18   
mila mama
Mec21, rubeola se prima od site za da se namali kontingentot na verojatna zaraza, t.e da ima pomala verojatnost za rasprostranuvanje na bolesta. Na 7 godini e vtorata doza. Sekoja drzava izbira koga ke pocne. Kaj nas e na 1 godina. Za autizmot ne navleguvam vo detalji, rabotite se senzitivni. No, sepak posovetuvaj se so lekar. Ne znam dali kaj nas ima moznost da se odlozi primanjeto na taa vakcina, zatoa sto vo drugi drzavi prvata doza e na 18 meseci, i do togas eventualno ke se vidi ako deteto pokazuva nekakvi znaci na autizam i bez vakcinata.

(Одговор на членот mec21)
Непосредна врска до пораките: 575
Страница:   <<   < Претходна страница  21 22 [23] 24 25   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  21 22 [23] 24 25   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?