Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Рецепт за зголемување на можноста за забр... 21.1.2011 10:34:03
*mika*
Tie FEROGLOBIN se navistina dobri, i jas gi piev koga hemoglobinot mi bese nizok. Se pijat uz jadenje. Inaku, mene doktorot mi kaza deka ne e strasno ako zelezoto e nisko, se dodeka hemoglobinot e vo normala. Navodno vika, zelezoto vsusnost gi pretstavuva rezervite na zelezo vo krvta, i mene kako sto mi kaza, sto ke i se rezervi ako ne ti se povrzuva so hemoglobinot (koj za srekja posledniot pat mi bese ok). Vo bremenosta e druga situacija bidejki ti trebaat rezervi za bepceto, a vaka, barem mene mi rece dovolno bilo so hrana da probas da go pokacis, i toa meso, spanakj, kakao, cveklo i tn..
RE: Рецепт за зголемување на можноста за забр... 22.1.2011 23:02:15
cleo
Zdravo vikiii. Kako mislis da se otstranat? Dali ti e pokacen testosteronot i dali e otkriena pricinata poradi koja ti e pokacen?? Eve na primer kaj mene e pokacen poradi policisticnite janici koi gi imam odamna, a koi voedno mi se precka pri zabremenuvanje Mene mi dadoa terapija so kontraceptivi Mikroginon 21 den, pa otkako ke dobijam ciklus na 3 den da pocnam so Klomifen. Kakov e kaj tebe slucajot? Pozdrav
RE: Рецепт за зголемување на можноста за забр... 22.1.2011 23:09:22
vikiiii
a na mene i mi kasnese ciklusot i mi dadoa primolut i otkako ke mi dojde od 3 den go pijam i jas klomifen ama nema efekt od nego a i kaj mene e zaradi jajnicite pokacen
RE: Рецепт за зголемување на можноста за забр... 22.1.2011 23:15:04
veckasr
pa odi si na endokrinolog za nego on ke ti dade soodvetna terapija jas poveke pati napisav oti endokrinolozite se specijalisti za hormonite ne ginekolozite i jas odprvo dozvoliv da mi gi sreduvat hormonite ginekolozite no se pokajav i sega odam na klinika za endokrinologija
RE: Рецепт за зголемување на можноста за забр... 22.1.2011 23:18:20
cleo
Vo sekoj slucaj ne moze a i ne treba da go nemas sosema testosteronot. I toj e eden od hormonite vo zenskoto telo iako e maski hormon i si ima odredeni granici vo koi treba da bide. E sega ako dobro te razbrav i ti poradi pco imas pokacen testosteron i ti docni ciklusot. Kaj meen na primer Klomifenot ima golem uspeh, jas imam odlicna ovulacija so nego. Tebe sto ti kazuvaat doktorite, sto e pricinata sto ne deluva Klomifenot? Mozebi ti treba pojaka terapija.
RE: Рецепт за зголемување на можноста за забр... 22.1.2011 23:22:32
veckasr
se pokajav zatoa sto prolaktinot mi bese visok i za nego ginekologot dr jadranka mi dae dostinex i mi vika dodeka gi pies niv mozes da ostanes bremena i mi vikase nema potreba da odes na endokrinologija no jas samoinicijativno otidov na endokrina i koga i kazav na endokrinologot sto kako imam pieno i oti ginekologot mi vikase oti nema potreba da dojdam tuka mi vika lele lele ti devojko znaes li oti dostinexot se stetni za plodot ako dodeka gi pies ostanes bremena i posle toa mojot slucaj dojde do ministerstvoto za zdrastvo i od tamu im zabranija na ginekolozite da izigravat endokrinolozi
RE: Рецепт за зголемување на можноста за забр... 22.1.2011 23:27:39
veckasr
da i od niv ostanav bremena ama imav spontan abortus poradi hormonsko poremetuvanje zatoa ti kazuvam da si odes na endokrinologija da ne dozvoluvas nekoj da eksperimentira vrz tebe
RE: Рецепт за зголемување на можноста за забр... 9.2.2011 20:23:23
anailisav
девојки дали некоја од вас знае доколку пијам примолут а во мегувреме сум останала бремена дали ке му штети на плодот.јас пијам 4 дена примолут, денес ми е последен ден,мегутоа вчера и некна имав грчеви во стомакот, па си мислев да не сум останала бремена бидејки и пртходно пиев и не осекав мачнини како сега.одев на лекар и докторката на ехо не мозеше да види бременост но се плашам да не е рана бременост па да не може да се види на ехо.мерев синоке и температура 37,2.ај ве молам помогнете.последен пат незаштитен однос имавме во саботата.поздрав до сите!
RE: Рецепт за зголемување на можноста за забр... 15.2.2011 1:32:10
ninana
dali e mozno da se ostane bremena ako se ima nezastiten odnos den pred da pocne ciklusot? i ako se sluci kako ke se odrazi na ciklusot bidekji mene normalno mi se pojavi i zavrsi kako stalno??? ve molam kazete
RE: Рецепт за зголемување на можноста за забр... 15.2.2011 14:58:30
Sajna
Anaisilav Sekoe apce mu steti na plodot , pogotovo tie hormonskite zatoa najubavo e da se konsultiras odma so ginekologot zatoa sto primolut nor se sepak apcinja so visoka doza na hormoni koj se pijat za dobivanje na ciklus, jas piev DOBROSTON i sega posto se spremame za vtori mi gi prekinaa se nadevam ne e nisto strasno pozzz
RE: Рецепт за зголемување на можноста за забр... 15.2.2011 16:50:12
busavka
Zdravo na site! Bi sakala da prasam nesto vo vrska so receptot za zgolemuvanje na moznosta za zabremenuvanje, koj go procitav tuka na forumov> 1 kg teven med 1kg kristaliziran med 10 gr priroden mlec 500 gr melen polen 500 gr meleni lesnici 500 gr meleni f`staci 500 gr meleni indiski orevi 500 gr meleni bademi
mene mi preporacaa da napravam nesto slicno na ova, isto so fstaci, bademi, orevi, lesnici, med i taan i eden filgan caj od kamilica.. Sto mislite za dodavanjeto na taan-ot i cajot tuka dali e podobro da dodadam ili ne?
RE: Рецепт за зголемување на можноста за забр... 16.2.2011 0:14:25
baby_bump
ginekologot mi vikase oti nema potreba da dojdam tuka mi vika lele lele ti devojko znaes li oti dostinexot se stetni za plodot ako dodeka gi pies ostanes bremena i posle toa mojot slucaj dojde do ministerstvoto za zdrastvo i od tamu im zabranija na ginekolozite da izigravat endokrinolozi
Драга Veckasr во многу постови ги читам твоите коментари за лекот и морам да реагирам зашто лекот dostinex, ако убаво пролисташ малку низ интернет ќе видиш дека е доста широко употребуван и успешен во регулацијата на пролактинот и дека нема ама баш НИКАКВИ штетни последици за плодот, зашто тоа е меѓу другото и ЛЕК со чија помош се остварува бременоста полесно, во случите на пациентки со покачен пролактин....воедно е лек и за покачување на либидото и лек за импотенција..... Единствено што треба да направи жена што останала бремена е ДА ПРЕСТАНЕ да го пие лекот ако се потврди бременост, исто како што треба за време на бременост да се прекинат и СИТЕ други лекови што се примаат за да не му наштетат на плодот. Не знам како можел лекар ендокринолог на клиника да ти ги каже сите погоре споменати работи, кога на истата таа клиника за ендокринологија, на мене професор доктор ендокринолог, ми го препиша токму тој лек за да останам бремена? Многу ме иритираат вакви дијаметрално спротивни мислења за една иста работа, ако навистина така ти објаснил ендокринологот................ А се сложувам дека гинеколог не треба да се занимава со лечење на хормони, зашто мојот гинеколог првично ме прати на рентген за да ми ја сликаат хипофизата и да утврдат дали има аденом, што е нон сенс бидејќи хипофизата е меко ткиво а не коска за така да се открива тумор..... поздрав
RE: Рецепт за зголемување на можноста за забр... 16.2.2011 0:18:32
baby_bump
ne ne e mozno da e dojdelo do bremenost bidejki ti dosol ciklusot
Можно е да дојде и во овој случај до бременост, имаше такви случаи во мојата блиска околина, зашто може неколку јајце клетки да созреале, па една од нив да биде оплодена а другата/те да предизвикаат нормално крварење како за мензис. А знам и за еден случај, кога и покрај утврдена бременост, жената добиваше мензис нормално на 28 дена, 3 месеци од бременоста.
RE: Рецепт за зголемување на можноста за забр... 18.2.2011 23:07:22
cleo
Vecka, nemoj da me svatis pogresno, i jas ke se nadovrzam na baby_bump. Mislam deka treba da sme svesni deka sekoj slucaj e poseben za sebe i individualno treba da se tretira. Jas go razbiram tvojot revolt kon ginekolozite, no toa si ti i tvojot slucaj. Eve na primer jas imam pco i kaj mene nema potreba od tretman od endokrinolog, iako imam blago poremetuvanje na hormonalniot balans. No, sosema e dovolno sto mojot ginekolog ke mi prepise kontraceptivi i Klomifen za ovulacija i toe e se, resen problem. E sega sosem drugo e sto ovoj pat na primer ne reagirav so tolku mala doza od edno apce, no nareden ciklus ke ja zgolemime dozata. Znaci kaj mene i pokraj toa sto preckata za zabremenuvanje se pco, mnogu lesno e resliv toj problem i nema potreba od seriozen tretman od endokrinolog. I na krajot na kraistata ima eden kum primeri na zeni so hormonalni problemi koi dobile soodvetna terapija od profesionalen ginekolog koj seriozno se zafatil so nivniot problem i uspeale da zabremenat. Se nadevam ke me razberes, toa e moeto mislenje. Pozdrav