Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Рецепт за зголемување на можноста за забр... 14.1.2011 15:49:02
Bogdancanka
добредојде на нашите нови рингерајки ви посакувам што побрзо да си ги видете многу работа,опуштеност и позитивна енергија и на крај вашата посакувана цел никакво земање таблети на своја рака позз женски и уште еднаш ви посакувам многу среќа до вашата цел
RE: Рецепт за зголемување на можноста за забр... 17.1.2011 13:28:01
Olivia
Maca83 koga se pojavuvaat akni ili narodno kaano bubuljici na dolniot del od liceto nakaj vratot vednas treba da se azurira postoi monost da nesto ne e vo red so jajnicite ili hormonite no toa ne e strasno moze da e momentalna nestabilnost na organizamot,najdobro prvo na ginekolog pa potoa vidi dali ima potreba od dermatolog!
RE: Рецепт за зголемување на можноста за забр... 17.1.2011 13:40:14
maca83
DR.mi rece deka taka se pojavuvaat od policisticni jajnici,ama jas nemam policisticni.ne znam od sto e!sakam da odam kaj nekoj dobar gineko.predlozete mi nekoj od Skopje.Blagodaram
RE: Рецепт за зголемување на можноста за забр... 17.1.2011 14:02:28
Olivia
Maca83 doktorot e vo pravo najcesto se pojavuvaat od toa, no nemora a naci mozebi imas malo otekuvanje na jajnicite sto moe da e momentalno kako sto rekov pa i predivikano od nadvoresno vlijanie, nepravilna ishrana, stres pa i vremenska promena vidi vremevo kakvo e cel organiam e bunet ne se nae ni leto ni zima, atoa najubavo pravo na ginekolog Klik OVDE mozes da procitas za preporaki na ginekoloi od nasi RR-ki Se nadevam ova ke ti pomogne, pozz
< Поракaта ја уредил Olivia -- 17.1.2011 14:04:08 >
RE: Рецепт за зголемување на можноста за забр... 17.1.2011 23:21:51
taci83
zdravo na site veke odredeno vreme se obiduva me da ostanam trudna so 2 dete so prvoto ostanav bez problem od 1 a sega ne saka taka,pravev ispituvanje pap test i mikrobiologija i e se ok,ovulacija mi bese od 12-17 a jas vo cetvrtok na 13 bev na lekar i mi rekoa deka imam sozrean folikul od 16 na desnata strana,a vcera cel den imav bolki vo predelot na stomakot a posebno vo desnata stran a denes veke nemam bolki,dali doslo do pukanje na folikulot ili ovulacijata bila mn jaka
RE: Рецепт за зголемување на можноста за забр... 18.1.2011 0:25:19
*mika*
Devojki sum nasla edna mnooogu interesna strana i sakam da ja spodelam so vas :)) se raboti za eden vid na grafikon na koj se prikazani eden kup simptomi, znaci i sto li uste ne vo vrska so menstrualniot ciklus, presmetuvanje na ovulacija, plodni denovi, mozna bremenost... i seto toa vrz baza na bazalna temperatura..sekret...bolki itn itn.. ima mnooogu raboti.. jas seuste otkrivam novi i novi nesta :))) kako igra e :))) samo mora da se zaclenite prvo (normalno besplatno), i ako imate mereno izminatiov period temperatura.. osekjam vecer ke ostanete bez spienje (dodeka da vnesete se)..prilicno e tocna (barem kaj mene)
RE: Рецепт за зголемување на можноста за забр... 19.1.2011 21:52:42
bremenicka
Eve i jas da se pridruzam na grupava :)) Posle dolgo citanje na forumov resiv da se zaclenam i da si spodelam so vas iskustva :))) Od utre pocnuvam so pienje cajot ocajnica i ke vidime kako ke se odvivaat rabotite :)))
RE: Рецепт за зголемување на можноста за забр... 19.1.2011 22:21:53
bremenicka
fala mnogu :)) Ama imam edno prasanje za cajot!Jas denes go kupiv ocajnica,ama go barav pod marubium vulgare,ama preeska procitav na sajtov deka ocjanica se vika marubium herba,apa sega me maci dali tocno sum go kupila ili sum pogresila:((
RE: Рецепт за зголемување на можноста за забр... 19.1.2011 22:26:42
Zara
I jas sakam vakvi dve!! Cajot jas go imam pieno pred nekoj period i isto go imam kupeno pod ime marubium vlugare,e sega neznam zasto nekade se koristi marubium herba,ama ke se javat drugi clenovi i ke kazat!! Srekno bremenicka
RE: Рецепт за зголемување на можноста за забр... 19.1.2011 22:29:09
Olivia
Bremenicka jas mislam deka stanuva zbor za istiot caj, stom ti rekle deka narodno go vikaat ocajnica toj e toj, samo mislam deka negde misuvase kako se pie i vo koi kolicini, pobaraj negde nazad na stranava, a tebe koj ti go preporaca mora li da go pies pozz?
RE: Рецепт за зголемување на можноста за забр... 19.1.2011 22:33:26
bremenicka
Procitav dosta za toj caj,a bidejki imam neredovna menstruacija na 45 dena otprilika ,a slusnav deka dosta pomaga za toa pa resiv da go kupam,edvaj go najdov barav na zeleno pazarce po apteki i denes go najdov :)) Od utre pocnuvam da go pijam,ne drugo se nadevam barem ciklusot ke mi se regulira za pocetok,a drugoto ke si dojde poleka :))
RE: Рецепт за зголемување на можноста за забр... 19.1.2011 22:38:16
Olivia
Bremenicka ako sakas mozes tuka da ni pises kade moze da se kupi toj caj, mnogu rr-ki sakat da go kupat pa moze tvojata informacija da im olesni mnogu, a ti proveri prvin so ginekolog dali smees da go pies bidejki ako imas problemi so neredoven ciklus mozebi treba poinakva terapija koja pobrzo i zagarantirano ke ti pomogne za zabremenis !
RE: Рецепт за зголемување на можноста за забр... 20.1.2011 1:45:09
misla
Dali ako imas redoven mesecen ciklus smees da go pies ovaj caj ili ne'? deka nekoj vikat deka smee da se pie nisto ne steti ako zenata ima redoven mesecen ciklus..
RE: Рецепт за зголемување на можноста за забр... 20.1.2011 10:37:21
adabejb
Jas samo da dopolnam za Ocajnicata ja ima na Bit Pazar i tamu so sigurnost e Ocajnica ja prodava edna zenicka i pisuva Ocajnica na samata tezga.Jas ja piev ednas mnogu gorci i dodeka ja piev nekako izdrzuvav no od koga prestanav da ja pijam koga ke mi tekne kako bese "gadna"ne,ne:) Inaku ima po sajtovive kako da ja prepoznaete so sliki od samiot cvet mislam deka ima i kolicina kako se pie da razgledate,treba da otstoi malku kako i sekoj caj,pa da se pie...
RE: Рецепт за зголемување на можноста за забр... 20.1.2011 10:43:42
adabejb
I mislam deka nisto ne steti jas imam sekogas redoven ciklus i ja piev i ne mi poremeti nisto no mislam deka ima odredeno kolkav period ke ja pies pa treba da se napravi pauza ,mislam deka tri ciklusi se pie ,od koga ke ti zavrsi ,pravis pauza koga ke dobies ako ne si zabremenila :)(ne se pie dodeka imas dobieno) . Ocajnicata ja preporacuvaat za neredoven ciklus,da ja zgolemi ovulacijata i da gi sredi site hormoni se na se pomaga za site zenski problemi ,bez gajle:) Ne treba da se pie ako si bremena,daj boze:)
RE: Рецепт за зголемување на можноста за забр... 20.1.2011 21:31:53
veckasr
na mene prolactinot mi bese sega najvisok nikogas pred toa ne mi bil tolku visok i tiroksinot mi e visok a zelezoto vo krvta nisko za prolaktinot pijam bromergon za tiroksinot pijam eutirox od 25 mg od ponedelnik do cetvrtok i od 50 mg od petok do nedela i za zelezoto pijam vitamin c i tothema dali na nekoja od vas i se ima sluceno da i bide nisko i sto ima pieno za nego
RE: Рецепт за зголемување на можноста за забр... 20.1.2011 22:05:24
kasiopea
veckasr, mene mi e nisko zelezoto i po preporaka na bliska prijatelka koja e mr. po farmacija pijam FEROGLOBIN, proizveden od Vitabiotics. Mi kaza deka za razlika od drugite preparati so zelezo ovoj ne stetel na zeludnikot a vo sostavot ima i folna kiselina, b12, b6 i zink. Inaku mi kaza deka isto taka dobar preparat e i FeFol ama toj go nema kaj nas, pa ako te vodi patot kon grcija mozes od tamu da go nabavis, i toj e isto kombinacija na zelezo i folna.
RE: Рецепт за зголемување на можноста за забр... 20.1.2011 22:13:30
veckasr
kasiopea kolku pari e ferglobin jas od deneska pijam tothema i vitamin c bidejki za prv pat mi bese ispitano zelezo vo krvta i mi bes nisko se drugo e vo red samo zelezoto bese nisko mi bese 4,6 a normalno e od 7- 10
RE: Рецепт за зголемување на можноста за забр... 20.1.2011 22:35:35
Olivia
veckasr mila vidi ovde ima napisano za slaboktvnost i nedostig na zelezo , moze da najdes nekoi drugi mislenja sto da se pie za nedostig na zelezo, se nadevam ke ti pomogne , pozz
RE: Рецепт за зголемување на можноста за забр... 20.1.2011 23:38:15
kasiopea
ИЗВОРНА ПОРАКА: veckasr
kasiopea kolku pari e feroglobin jas od deneska pijam tothema i vitamin c bidejki za prv pat mi bese ispitano zelezo vo krvta i mi bes nisko se drugo e vo red samo zelezoto bese nisko mi bese 4,6 a normalno e od 7- 10
okolu 400 i nesto den. e , 30 kapsuli ima a se pie 1 dnevno. Poskap e od drugite ama koga e za zdravje nekako ne mu ja mislam.Isto taka da ne zaboravam, sto i da odlucis da pies treba da go pies min. 3 meseci (barem mene taka mi rekoa)