|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  8 9 [10] 11 12   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Кломифен
18.2.2011 19:16:53   
sharlot
vecka ,kakvo e voeto iskustvo so klomifenot? dali si imala uspeh so nego?

(Одговор на членот veckasr)
Непосредна врска до пораките: 226
18.2.2011 21:21:53   
veckasr
da da vtoriot pat  ostanav bremena so klomifen no posle se sluci sto se sluci 

(Одговор на членот sharlot)
Непосредна врска до пораките: 227
18.2.2011 22:30:40   
cleo
Da Vecka, gi imam ispitano site hormoni veke po sto pati. Jas imam pco i normalno e kaj mene da ima blaga inverzija na LH i FSH, i pokacuvanje na Testosteronot. Toa go regulirame mnogu lesno - edna doza kontraceptivi Mikroginon, pa Klomifen. Ama eve ovoj pat ne uspeav da ovuliram so tolku mala doza od 1 apce dnevno, pa doktorot mi ja zgolemi na 2x1 slednata tura. Se nadevam ke uspeam sledniot ciklus. Pozdrav

Непосредна врска до пораките: 228
18.2.2011 23:03:12   
veckasr
koj ti gi dava mikroginon ginekologot on li izigrava endokrinolog pa te lekuva so mikroginon ti go namaluva testosteronot kazi mu kratko i jasno za visok testosteron se davat spirinolakton i nego go lekuva endokrinolog  normalno e koga e visok testosteronot da nema ovulacija 

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 229
18.2.2011 23:19:06   
cleo
Vecka, napisav moj komentar vo vrska so ova na druga tema - "Recept za zgolemuvanje na moznosta...." Znaci kaj mene ima pokacen Testosteron minimalno koj sosema se regulira od samo edna doza Mikroginon zatoa sto moite pco se vsusnost pricinata za pokaceniot testosteron, a ne obratno. Taka da so Mikroginonot mi pukaat cistite i opaga i se regulira testosteronot. Posle taa doza koga ke zemam Klomifen se postignuva ovulacija i toa odlicna, no eve ovoj pat nemav sreka - pa neli sekoja zena ne ovulira sekoj mesec, t.e dozata mi bese mnogu mala najverojatno. Taka da sekoj organizam e razlicen i sam za sebe so site svoi specifiki. Jas kompletno mu veruvam na mojot najmil doktor (patem pozdrav do dr. Popovik od Sistina) i smetam deka nemam potreba od endokrinolog za mojov problem. Te pozdravuvam

Непосредна врска до пораките: 230
21.2.2011 23:34:49   
ZLATICKO
ve molam za sovet,denes bev na merenje na folikulite samo 14 mm ,prvpat piev klomifen no nisto.doktorkata  mi vika sea da ispitam pak prolaktin i testosteron porano imav pokacen testestoron i go regulirav so apcinja no sea ne gi pijam i izgleda pak se pokacil,pa ako e vo red da odam na invitro,mene mi e cudno kako posle edna doza na klomifen odma na invitro neznam sto da pravam,dali da probam pak so klomifen ili????nekako mi izgleda deka doktorive samo za pari se.ne sakam da ja menuvam doktorkata podolgo vreme idam kaj nea mi go znae problemot,no izgleda ke treba.sovetuvaj te me nesto denes posle ova nekako sum razocarana gubav veka volja.

Непосредна врска до пораките: 231
21.2.2011 23:43:20   
sharlot
a na koj den od ciklusot ti bea 14mm? jas na 11 den ima mv eden od 14mm i eden oid 16mm ,pa potoa na 14 den imav eden samo od 22mm i togas doktorot mi kaza deka denta mi e ovulacija.inaku i jas prvpat go piev klomifenot pa sega cekam da vidam narednatat nedela dali se fatilo:))inaku jas imav pokacen prolaktin i za nego pijam dostinex i si go drzan pod kontrola.sega ne ti ja znam tebe istorijata no mene doktorot mi rece ako n e mi uspee sega ke pravime laparoskopija pa za natamu ke vidime.mislam deka treba da se ispitaat i drugi moznosti pred da se odi na invitro

(Одговор на членот ZLATICKO)
Непосредна врска до пораките: 232
22.2.2011 0:05:45   
Olivia
Zlaticko soopstuvanjeto deka mozebi treba da pravis IVF ne go svakaj negativno, sigurno doktorkata ne ti go kazala toa da se zagriziz tuka da ti kaze ako ne biva so klomifen da ne se izmacuvas podolgo vreme moze polesno i na nekoj nacin pobrzo da stignes do celta, a samo po eden neuspesen  obid so klomifin neznaci deka ne treba da probas naredniot ciklus povtorno da vidis dali ke ima progres so folekulite i obavezno ispituvanje na hormonite,pozz

"Trust takes years to build , only seconds to break , and forever to repair"

Непосредна врска до пораките: 233
22.2.2011 8:15:41   
sesilija
zlaticko spored mene e najdobro da si gi napravis site ispituvanja i ako nesto otstapuva da go dovedes prvin vo red za da ne ti pravi i ponatamu vo bremenosta problem poz

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 234
22.2.2011 22:04:53   
biser84
devojki edno prasajne ovoj mesec prv pat bev na klomifen  imav i ovulacija se bese ok ama me maci toa sto sekogas pred menzis me bolat gradite a sega ne imam samo mala bolka vo bradavicate i nekogas oskam i nekoe blago peckajne ve molam za sovet

(Одговор на членот sesilija)
Непосредна врска до пораките: 235
24.2.2011 22:30:38   
Тања РР
ИЗВОРНА ПОРАКА: animsaj

Dali moze da se sluci da ne dojde do prskanje na folikulite,po terapija so klomifen i po primen pregnil?Ima li nekoj slicno iskustvo?

There are two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as if everything is."......А.А

(Одговор на членот biser84)
Непосредна врска до пораките: 236
25.2.2011 9:31:57   
arh_diz
ИЗВОРНА ПОРАКА: dafne1

ve molam mozeli nekoj da mi kaze kako da porasnat folikulite a da ne pies klomifen jas gi imam no tie ne rasnat

ИЗВОРНА ПОРАКА: babyhope

Браво dafne1 за темава. И јас го имам истиот проблем, имам фоликули, не растат и не пукаат. Со тоа не доаѓа до овулација. До сега не сум пробала со кломифен, и ако има некој „рецепт“ за овој проблем нека пише.

ИЗВОРНА ПОРАКА: animsaj

Eve jas sto mozam da vi kazam...Klomifen se zema za da se predizvika sozdavanje na folikuli,tekovno se odi kaj maticen im go meri rastot,koga ke stasat do 20mm precnik ke vi stavat inekcija pregnil,so koja se predizvikuva prskanje na folikulot..Za drug "recept" ne znam,a vprocem i zosto go odbivate klomifenot?Pozdrav

ИЗВОРНА ПОРАКА: babyhope

Не мила animsaj, не дека имам нешто против кломифенот- напротив. Едвај чекам да го почнам и да видам како ќе реагирам. Но сепак тоа е лек, па мислев да не има некој природен процес кој што може да даде слични резултати. Поздрав

Биди тоа што си

(Одговор на членот Тања РР)
Непосредна врска до пораките: 237
2.3.2011 11:05:54   
Sajna
Jas pocnuvam od denes so klomifen wish me luck...pred dve nedeli pravev pap, mikrobiologija i kolposkopija i se mi bese ok se nadevam deka ovoj pat ke se sredime so edno user posted image pa moze i user posted image user posted image user posted image
Dali imate nekoj sovet da mi preporacate ... za pogolem uspeh
Vi blagodaram

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 238
2.3.2011 12:12:36   
Bethany
Draga Sajna, jas koga ostanav bremena so klomifen, toj mesec imav odnosi vo vreme na plodnite denovi, nasabajle. Bev citala nekade na forumov, deka togas vam se tela topli i odmorni pa probav. Ama , sepak mislam deka e najdobro da probas da se opustis psihicki, da bides rasteretena i da ne mislis sto ke bide. Veruvaj vo Gospod deka Toj ke dade vo Negovoto vreme i uzivaj!
Ti posakuvam naskoro edno slatko user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Sajna)
Непосредна врска до пораките: 239
3.3.2011 22:25:54   
cleo
Dragi Ringerajki mi treba sovet. Denes mi e vtor den od ciklus i od utre treba da pocnam so Klomifen 2x1. Ama i prethoniot ciklus piev Klomifen i ovie dva dena otkako dobiv imam bolki i pritisok vo edniot jajnik. Se grizam mnogu da ne e nekoja cista napravena od prethodnata tura (ne mislam na cisti od PCO). Na samoto upatstvo pisuva da ne se pocnuva so Klomifen ako postoi cista, a jas utre treba da pocnam. Ne sum sigurna dali bolkite mi se od dobienovo ili navistina ima nesto user posted image user posted image  Navistina se grizam, nekoja ako ima slicno iskustvo neka mi pise...HELP!user posted image

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 240
4.3.2011 0:57:47   
Olivia
Draga Cleo stom imas somnezi pojdi si na lekar da ti gi vidat na eho jajnicite, vo tvojov slucaj so pcso mislam nemoj da rizikuvas, stom se osiguras deka nemas cista vednas pocni so klimifenot, i ajde cekame pozitiven rezultat od tebe, te user posted image

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 241
4.3.2011 13:19:41   
Bethany
Mislam deka stom si dobila, se e vo red, ako imas cisti ke nema da dobijes na vreme. Sepak ako se mnogu zagrizuvas, otidi na lekar. user posted image

Непосредна врска до пораките: 242
4.3.2011 20:45:52   
biser84
i jas devojki pocnav pak od denes so klomifen ,b6 folna kiselina i vitamin E pa ke vidime so ke bide minatot mesec se bese ok imav i ovulacija i endometriumot bese ok ama nisto ne bidna nov mesec novi sili i nova nades

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 243
4.3.2011 21:31:16   
mila mama
Ajde biser84, ti ja pustam cela sreka na svetov user posted image

Razbirlivo e deteto da se plasi od temninata...
No, ne e razbirlivo vozrasen da se plasi od svetlinata.

Непосредна врска до пораките: 244
4.3.2011 22:09:17   
biser84
ti blagogaram se nadefam ke ja fatimeuser posted image ovoj mesec

(Одговор на членот mila mama)
Непосредна врска до пораките: 245
5.3.2011 0:05:06   
sharlot
ajde biser84 ti drzam sreka.i na mene ne mi uspea so klomifenot ovoj mesec.imav ovulacija ama ne se fatilo.sega cekam da mi javi doktorot sto ponatamu.vo sekoj slucaj ti drzam sreka ovoj mesec,samo naaaapprrreeedddd!!!!!

Непосредна врска до пораките: 246
6.3.2011 21:48:11   
biser84
fala dusicki za srekata da se nadevame ovoj mesec mozebi ke bideuser posted image kaj site nas 

Непосредна врска до пораките: 247
8.3.2011 11:29:16   
Sajna
jas sum na prva kontola u cetvrtok wish me luck user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 248
8.3.2011 20:05:08   
Olivia
So sreka Sajnauser posted image

(Одговор на членот Sajna)
Непосредна врска до пораките: 249
9.3.2011 21:55:34   
biser84
denes ja napraviv prvata kontrola ovoj pat imav 2 folekula na desen jajnik edniot 12mm drugiot 13-14mm i endoetriumot bese vo red denes pravevme i spermogram bese odlcen stignafme do 45% podviznost mnogu sum srekna user posted image user posted image daj boze i srekno da ni zavrsi ovoj mesec

Непосредна врска до пораките: 250
Страница:   <<   < Претходна страница  8 9 [10] 11 12   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  8 9 [10] 11 12   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

ILARIJA
sweety***

Dali vi se dopaga imeto ILARIJA?

da mnogu (11%)

da (6%)

i taka i taka (11%)

ne (72%)

Број на сите гласови: 47

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!