|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  43 44 [45] 46 47   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување - II дел
8.3.2011 23:39:40   
pinokio2010
ИЗВОРНА ПОРАКА: cleo

Smokva84 i ti li ja napravi istata greska kako mene? Pa neli mila Smokvicke nekolku pati pisuvav bas za ova na forumov i od iskustvo ve sovetuvav da ne pravite test pred vreme a osobeno ne so urina. Sosema znam kako ti e sega, samo da znaes deka sansi ima seuste, zatoa pocekaj do 14-15 den i napravi test preku krv. Ti ja pustam seta sreka sepak da bide uspesno. user posted image user posted image user posted image

Se soglasuvam potpolno so Cleo, i mene ona istoto me sovestuvase i jas ne ja poslusav i napraviv test  na 12dpt i izleze negativen. Posle toa preku krv koga jka pravev betata izleze pozitivna no za zal zavrsi kako biohemiska. I doktorot isto mi rece deka vo rana bremenost koncentracijata na betata e niska i moze da ne pokaze na test preku urina a preku krv na 14 den pokazuva. Na eden drug forum procitav deka za da ti pokaze preku urina, treba koncentracijata na betata vo krv da ti bide nad 100. Zatoa i doktorite davaat preku krv da se pravi i toa najrano na 14 den od transferot. Na nekoi kliniki kaj nasite sosedi duri na 21dpt pravat test preku krv. Znaci, da ne dolzam user posted image  se uste nema mesto za razocaruvanje i panika, cekaj si beta preku krv taa najsigurno ke kaze dali si ili ne user posted image . Ti posakuvam uspeh, ti stiskam palci da uspeesuser posted image

4 x IUI =0
1.ICSI (02/2011) -:(
2.ICSI (07/2011) -:(
3.ICSI prir.ciklus + FET - :(

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 1101
8.3.2011 23:50:57   
smokva84
Sto ke pravam jas bez vas!!!e sega me napolnivte malku so pozitivna energija,,vi blagodaram mnogu,utre ke odam da mi zemat krv pa ke vi pisam!!!!
Dobra nok na site!

(Одговор на членот pinokio2010)
Непосредна врска до пораките: 1102
9.3.2011 12:57:37   
Nate76
Zenski bidna i mojot transfer sinoka vi blagodaram na site na podrskata user posted image sega ostanuva samo da projdat najdolgite 2 nedeliuser posted image

(Одговор на членот smokva84)
Непосредна врска до пораките: 1103
9.3.2011 13:32:46   
liljak
nate i olivia ajde srekata da se nasmee......da viditeuser posted image
nate i ti si so transfer na zamrznati embrioni i oti piese nekoj apcina bomerong neznam ni dali tocno gi napisav.....oti jas piev estrofem , utorgestan pred transferot ..... kakava sema imase pred transferot.....poz.ve sakammmmmmmm

(Одговор на членот Nate76)
Непосредна врска до пораките: 1104
9.3.2011 14:22:20   
babyhope
Olivia, smokva 84, nate 76 - ви ја пуштам сета среќа на овој свет милички..  Ајде набрзо да не израдувате сите нас со user posted image user posted image . Ве гушкам user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот liljak)
Непосредна врска до пораките: 1105
9.3.2011 14:36:39   
Nate76
babyhope user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот babyhope)
Непосредна врска до пораките: 1106
9.3.2011 15:26:22   
smokva84
bHCG =1,nisto od mojata bremenostuser posted image user posted image user posted image ,poveke sreka naredniot pat.Olivia aj te molam objasni mi kako odi sega procedurata so zamrznati embrioncinja,,zs doktorot mi kaza stom ke dobijam odma da pocnam so estrofem,pa neli e toa mnogu brgu?????pozdrav

Непосредна врска до пораките: 1107
9.3.2011 15:35:11   
Olivia
Mila smokva zal mi e vaka sto izleze absolutno se soziveav so tebe, no samo ke ti kazam glavata gore i ostavi se zad sebe , nova borba pocnuva od denes, nikogas ne e prebrzo za transfer so zamrznati embrioni se dodeka si ti spremna na toj cekor,jas pravev pauza 3 uredni ciklusi samo zaradi spontaniot inaku nemase da cekam ni jas, sto se odnesuva do mene barem neka pomine eden ciklus i pocni si so estrofemot, da ne ti dojde knap lezenje po doma, sega ti treba druzenje i posveti si se na sebe , se ke bide vo red, ova e samo uste edna zapirka po koja mora da prodolzime, user posted image

"Trust takes years to build , only seconds to break , and forever to repair"

Непосредна врска до пораките: 1108
9.3.2011 15:38:55   
Bogdancanka
smokva mila bas mi e zal user posted image ajde mila glavata gore naredniot pat sigurno ke uspeeuser posted image user posted image user posted image samo pozitivno, ke bide se vo red,ke dojde denot koga na site nas ke ni se ostvari posakuvanata zelba i ke si gi vidime i nie nasiteuser posted image crtki....a zasto vednas da zapocnes so estrofem?nema da pravis pauza?

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

Непосредна врска до пораките: 1109
9.3.2011 15:42:47   
smokva84
Pa neznam ,doktorot taka mi kaza,samo sto jas bev tolku izgubena vo toj moment sto nisto ne go prasav.Utre ke se javam za da vidam,toj mi kaza stom ke dobijam vednas da pocnam so estrofem od prv den na ciklusot,ili pak imam nesto pogresno razbranouser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 1110
9.3.2011 15:46:02   
babydoll
smokva bas mi e zal za ova no sepak vremeto e pred tebe i samo glavata gore,se sto e nase ke si dojde.i jas ke pravam sega so zamrznati embrioni no ke pocekam eden ciklus da pomine ,ne za drugo tuku malku da se sovzemam taka da za edno mesec i pol ke pocnam pak so podgotovkite  t.e. so estrofemot.pozz mila i ne se sekiraj ke imame poveke sreka sledniot pat

Непосредна врска до пораките: 1111
9.3.2011 15:47:42   
Bogdancanka
eve i Olivia napisa deka nemalo potreba od pauza so zamrznati embrioni,sigurno i doktorot najdobro znae...pozzzz mila user posted image user posted image user posted image

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

Непосредна врска до пораките: 1112
9.3.2011 15:51:50   
smokva84
Jas sekako ke se javam da go prasam pak,se mi e strav da ne zgresam nesto,oti vo ovoj moment neznam kako se vikamuser posted image user posted image user posted image ,no ne se predavam,ke uspeam i ne samo jas ,,site ke uspeeme !!!!!!!!!!!!!

Непосредна врска до пораките: 1113
9.3.2011 15:57:03   
taci14
Dragi moi rr konecno dojde i mojot odgovor od fondot pozitiven i sega se mislam dali da odam kaj mojot doktor sto mi pravese 2 ivf ili da go smenam.Inaku 2 ivf mi gi pravese dr Popovic od Sistina i sum zadovolna od nego.Sega sakam da pravam so zamrznati niski od testisite ama mnogu mi e strav dali ke uspejam.Ako nekoj ima vakvo iskustvo neka mi kaze sto e podobro.

Непосредна врска до пораките: 1114
9.3.2011 15:58:17   
Olivia
ИЗВОРНА ПОРАКА: babydoll

ne se sekiraj ke imame poveke sreka sledniot pat

Vaka ve sakam samo ostanete pozitivni ne dozvoluvajte nisto da ve spreci za ponatamosna borba, nasiot den doagauser posted image

Непосредна врска до пораките: 1115
9.3.2011 16:45:08   
babydoll
olivia mila me interesira kolku cinese transferot?

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 1116
9.3.2011 16:59:50   
pinokio2010
Smokvicke duso, znam deka ti e sega tesko, no ke pomine..i mene taka mi bese eden den no veke naredniot pocnav da smisluvam strategija sto ponataka. Kaj tebe barem ima zamrznati embrioncinja a kaj mene od 16 ne ostana niedno, no jas vo nieden moment ne pomisliv deka nema da bidam majka, eve sega cekam da mi pomine user posted image  i posle toa odma prodolzuvame prirodno, koj moze da znae moze ke se fatiuser posted image

4 x IUI =0
1.ICSI (02/2011) -:(
2.ICSI (07/2011) -:(
3.ICSI prir.ciklus + FET - :(

(Одговор на членот babydoll)
Непосредна врска до пораките: 1117
9.3.2011 17:19:05   
Nate76
Smokva84 dusickeuser posted image mnogu dobro znam kako se cuvstvuvas posto imam 2 neuspesni in-vitrauser posted image user posted image no mila moras da bides silna i da odis ponatamu, utre e nov den a tvojata srekicka ke si dojde user posted image user posted image
Prokleto e tesko, znam no mora da prodolzime ponataka. Super sto imas zamrznati embrioncinja taka da mnooogu brzo pak ke ni se pridruzis na listata na iscekuvanje i zdravje boze sledniot obid user posted image user posted image dupla radost od srce ti posakuvamuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот pinokio2010)
Непосредна врска до пораките: 1118
9.3.2011 19:19:52   
diti
Mnogu mi e zal Smokvicka user posted image user posted image user posted image , ajde glavata gore i zapocni so podgotvuvanje na strategija za embrioncinjata koi te cekaat i koi sigurno naredniot pat ke uspeat da se zadrzat vo tebe i site da se raduvame na tvoite user posted image user posted image .

Непосредна врска до пораките: 1119
9.3.2011 21:56:14   
smokva84
Neizmerno vi blagodaram za podrskata,mnogu mi znaci vo ovoj momentuser posted image user posted image user posted image ,fala

(Одговор на членот diti)
Непосредна врска до пораките: 1120
9.3.2011 22:11:04   
liljak
nate te molam pisimi ja semata so ja primase ti za transferot.....so bromerong mozi i ne gi napisav tocno.....

Непосредна врска до пораките: 1121
9.3.2011 22:23:23   
Zmej
Srcki ,projde i mojot transfer utrovo,sega si odmaram opustena sum i ic ne mu ja mislam....pozdrav do site 

(Одговор на членот liljak)
Непосредна врска до пораките: 1122
9.3.2011 22:27:44   
veckasr
smokvicka mila nie sme hrabri zeni ke izdrzeme se i ke ja ostvareme nasata cel  zal mie zatoa sto ne  ti uspea ivf  ama naredniot pat ke ti uspee ako bitkata e izgubena vojnata nee  

(Одговор на членот Zmej)
Непосредна врска до пораките: 1123
9.3.2011 22:32:55   
Nate76
LILJAK ti pisav i pogore dusicke imas privatna poraka uste od pred nekolku casauser posted image  

(Одговор на членот Zmej)
Непосредна врска до пораките: 1124
9.3.2011 22:48:55   
Olivia
Zmej dobredojde vo klubot na cekanjeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , ajde sega hrabro da izdrzime i da uspeemeuser posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1125
Страница:   <<   < Претходна страница  43 44 [45] 46 47   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  43 44 [45] 46 47   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?