Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Вештачко оплодување - II дел 19.3.2011 0:02:00
siki1
olivija bes taguvanje znaes deka nie lugeto sme naj jakoto sustestvo na pkanetava zato nekogas ke treba rabotite da gi ostavime sami da se odvivaat kako sakaat so gospodova sila taka neka odi ,,,,,,bidi smirenasto e to e i sto e nase ke si dojde pa makar i neka e posvoenop poz siki veruvaj deka site so tebe veke taguvame ,jas bi sakala da dojdam na sobirot i da se zapoznaeme no ne ke mozam poradi so rabota sum so dogovor ne delo i ke bide malku tesko znaete sega kako ne cekaat eden mal kiks i letas.pozzzzzz
RE: Вештачко оплодување - II дел 19.3.2011 0:03:27
Bogdancanka
suze vo fondot se dostavuva seta dokumentacija sto si ja spremala,site tie ispituvanja za koj treba maticniot da te upati,moite ispituvanja bea od drzavni kliniki,samo hsg mi bese na privatno jas nemav problem so fondot.... a toa ako se pravi i vo privatnite kliniki fondot go pokriva trosakot ?za sto tocno prasuvas?izvini ne te razbrav
RE: Вештачко оплодување - II дел 19.3.2011 9:30:13
dezdemona
Zdravo Olivija Mnogu me rastazi tvojata vest i toa koga se nadevas deka se ke bide, isto kako i kaj mene sto se sluci. Ama glavata gore i so novi sili pocnuvame zaedno i se nadevam sekoja rr na forumov ke ostane i ke se reduvame site za nea. Posle pauzata so novi strategii. pozdravceee
RE: Вештачко оплодување - II дел 19.3.2011 11:14:31
smokva84
Olivia glavata gore!Ti si nasiot stolb i site nie veruvame vo tebe,,,so tebe sme sega vo ovie momenti i ke bideme koga ke ni soopstis deka si .Porano ili pokasno ke dojde toj den!!!Site pominuvame niz sekakvi iskusenija no ne se predavame,,,,te guskam i samo pozitivno!
RE: Вештачко оплодување - II дел 19.3.2011 12:33:30
babyhope
ИЗВОРНА ПОРАКА: smokva84
Olivia glavata gore!Ti si nasiot stolb i site nie veruvame vo tebe,,,so tebe sme sega vo ovie momenti i ke bideme koga ke ni soopstis deka si .Porano ili pokasno ke dojde toj den!!!Site pominuvame niz sekakvi iskusenija no ne se predavame,,,,te guskam i samo pozitivno!
Потпис!!!
Мила Olivia, знам дека ова сите го слушаме постојано но е премногу точно- Она што не не убива, не прави посилни. Браво за твојот оптмизам и сите треба да учиме од тебе
RE: Вештачко оплодување - II дел 19.3.2011 13:01:04
taci14
Mila olivija stvarno mnogu mi e zal za tvojov slucaj no nemoj da se razocaruvas znam deka eden den i nie ke uspeeme a za da uspeeme treba da se borime.sega sobiraj sili za naredniot pat i se ke bide vo red.
RE: Вештачко оплодување - II дел 19.3.2011 14:20:53
Olivia
Ne dozvoliv da se skrsam edinstveno solzi mi potekoa koga gi citav vasite postovi po mojata objava deka neuspeav no tie solzi ne gorcea tuku samo me napravija da bidam posilnai deka site vas ve imam i site zaedno cekorime na istiot pat , neka sega bog na site ni dade sila i da istraeme vo spokoj do nasata cel, ogromno blagodaram za vasata neskromna podrska Bidete hrabri kako mene vi vetuvam eden den naskoro seto ova ke bide samo edno minato, nedozvoluvajte zapirkata da se pretvori vo tocka, mojot zivot se sveduva na eden cekor napred dva nazat zatoa sega pocnuvam nova borba za naredniot cekor koj ke me odvede napred no ne sama ke ve zemam so mene na patot do uspehot, za onie sto veke imaat i srekno semejstvo rasirete gi racete vasata pregratka e potrebna doagame na vasata strana, neizmerno ve pocituvam site i ve sakam, Vasa Iskrena Olivia
p.s. dodeka go pisuvam ova mojata koza lici kako led da ja posipal , a ocite kako more sto nesmee da prelee...
RE: Вештачко оплодување - II дел 19.3.2011 14:42:50
Julie1
Оливиа ти испраќам милион прегратки , биди силна заедно скоро ќе се радуваме и како што кажа ова ќе е само едно минато кое ќе биде потопено и незначајно од прекрасните среќни моменти во блиска иднина.
RE: Вештачко оплодување - II дел 19.3.2011 17:53:06
liljak
kako mozese ova da se sluci?.....zosto?..veke ti imase ednas implatacija,zosto ovaj pat ne fati ....doktorite velat deka ako ednas fati ke bidi i drugiot pat...pocekaj olivia jas mislam deka ima uste sansi ,se sekavas li so mene na 14 den preku mokraca negativen a na 20 pozitiven, pa togas na 20 napravivi i preku krv i objasnuvanjeto na doktorot bese deka kasno se oplodilo...mozi i kaj tebe e taka , cekaj ne se predavaj treba da e pozitiven rezultatot poradi toa sto veke ednas ostana bremena ...lele neznam so da pisam krivo mi eeeeeeeee...krivo ....prasaj go doktorot so se sluci ?, zosto vaka nastana ....pozzz te sakammmmmmm
RE: Вештачко оплодување - II дел 19.3.2011 20:31:54
cece81
Olivija, mnogu mi e krivo koga tolku dobri luge spremni vo sekoj momet da pomognat im se slucuvaat vakvi raboti, Tvojot post me rasplaka no i vo ist moment ohrabri, pa site zeni zasluzuvame da bideme majki i mora da uspeeme vo toa . Ke uspees mila nasa Olivija samo da imame zdravje i ke se borime do kraj. Pozdrav do tebe i tvojot soprug . Vi posakuvam od srce neizmerna sreka ....
RE: Вештачко оплодување - II дел 20.3.2011 1:14:37
kikimiki
Olivija...stvarno prirodata si poigruva nekogas so nas. Site sme se zaprasale nekogas: Zosto bas jas? Kako i da e glavata gore, nema cekori nazad ima samo napred. Borbata e mnogu teska ama vredi da se izdrzi. Jas go osetiv toa. Pocekaj uste nekoj den, moze e seuste rano. Jas vo eden post go napisav moeto iskustvo, ako go imas procitano. Napraveno edno ivf, prosledeno so hiperstimulacija, 36 folikuli izvadeni, puknaa 28, zavrsi so niedna oplodena jajce kletka. Odma posle IVF-to sum zabremenila. Po site moi racunici, izlagase deka sum zabremenila mnogu kasno ( a vodev precizen menstrualen kalendar) duri izlagase deka oploduvanjeto nastanalo na 30 den od mestuacija. Dali e ta mozno i kako, iskreno nemam pojma, ama rezultirase so edno slatko bebence. Ajde da pocekame uste nekolku dena pa ke vidime, mozebi i kaj tebe ke dojde do pokasno oploduvanje. Nie ne ja gubime nadezta, so tebe sme i veruvame :)))
RE: Вештачко оплодување - II дел 20.3.2011 17:42:32
smokva84
Da prasam znae li nekoj kade mozam da kupam brazilsko orevce vo skopje?Procitav deka e bogato so selen koj e mnogu vazen za vreme na implantacijata na embrionite.....
RE: Вештачко оплодување - II дел 20.3.2011 21:18:54
cleo
Draga Olivia, nema zborovi koi bi go iskazale moeto zalenje za situacijata. No, ti si mnogu jaka i ke se izdignes nad site prepreki znam. Mislam deka sega sto i dakazam ke bide izlisno, no tuka sme site so tebe, so zaednicki sili da gi prebrodime teskite periodi. Sgurna sum deka sekoja od nas ke dobie dete eden svetol den, no treba samo trpenie i verba. Te gushkam mila Olivia
RE: Вештачко оплодување - II дел 20.3.2011 22:32:57
Nate76
Zenski samo da ve pozdravam i da vi kazam deka jas brojam sitno i deka planiram beta hcg vo vtornik sabajle Gi brojam mislam veke i saatite a ne sakam porano da se testiram
RE: Вештачко оплодување - II дел 21.3.2011 10:21:57
Zmej
Draga Olivia,ti si prekrasna licnost iako ne te poznavam licno preku tvoite postovi go zakluciv toa.Poslednata recenica od tvojot post kazuva mnogu za tebe."Koj se bori,moze da izgubi, koj ne se bori veke ima izgubeno"
Cel vikend nemav kompjuter i denes idejki na rabota si vikam prvo sto napravam ke otvoram 'ringeraja' Olivia denes treba da pravi test.Mnogu mi e zal, isplaci se nekolku dena i posle so novi sili hrabro napred ...
RE: Вештачко оплодување - II дел 21.3.2011 13:42:06
radovisanka
iskreno olivija me rasplaka se e kazano jas te poddrzuvam isto taka jas posle 5 godini pauza pak se vrakam zasilena od site a posebno od tebe prodolzuvame devojki na patot do nasite