|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  54 55 [56] 57 58   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување - II дел
6.4.2011 16:49:47   
bile_r
se javiv vo fondot da prasam i mi rekoa deka celata punkcija e besplatna i koga im kazav za slucajot mi rekoa demek tie pari izgleda se za nekoi dopolnitelni proceduri sto gi pravat a ne podlezat na fondot koi i da se tie
kako i da e samo da vidamuser posted image

(Одговор на членот vodickata)
Непосредна врска до пораките: 1376
6.4.2011 17:19:19   
cleo
Devojki, e ova sto go kazuva bile navistina me iritira. Pa dobro kako moze vo edna bolnica da e edno, a vo druga drugo, a pravilata na Fondot i ona sto ni sleduva kako pacienti treba da vazi za site isto. Za ova sme diskutirale i porano an forumov. Nesakam da pravam antireklama za Remedika - nemam nisto protiv, ima odlicni profesionalci za ivf, no ovie uslovi koi gi nudi ednostavno ne se fer. Garantiram deka vo Sistina baraat samo 6 000 denari za participacija i se doplaka samo ako ima potreba od poveke od 30 Fostimoni kolku sto pokriva Fondot, prasav pred nekolku dena. A koga prasav vo Remedika - mi velat se plaka participacija + 300 do 500 evra za terapijata, i da si gi cuvam fiskalnite, pa potoa sama da si gi baram od Fondot da mi gi refundiraat. A koja procedura e toa nikoj ne te prasuva, poznavajki gi nasive institucii - i prasanje dali ke ti gi vratat. No, se razbira odat na taa karta deka koga se raboti za dete nikoj ne treba da misli na pari, i taka e , no ne e fer. Mislam deka ke se slozite so mene. Pozdrav

(Одговор на членот bile_r)
Непосредна врска до пораките: 1377
6.4.2011 18:56:47   
vodickata
cleo se slagam so tebe skros pa nema smisla... za remedika sum slusnala deka se plka 300 do 500 evra plus a vo sistina jas licno si doplativ samo 2 fostimona...i

:))СЕКОЈ НОВ ДЕН НОСИ НОВА НАДЕЖ :))

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 1378
6.4.2011 20:02:25   
Melanija RR
Јас мислам дека и фондот и болниците имаат ќар и тоа како,свесни дека многу парови (во последниве години премногу) имаат проблем со забременување па има воопшто луѓе што не ги интересира мака и болка тука само контото.
Лично искуство немам,но сум слушнала неважно за каде дека се плаќа 6.000ден. партиципација а терапијата од свој џеп.Не дај боже да стигнам до тоа.
Се е игра никој и никаде нема да ни каже што точно треба и кои услови за одобрување на ифв(надвор од наводните кои ги има на страната на фондот),што се плаќа,каде и како.Се во државава е не доречено,а луѓе страдаат.
Едно ќе кажам кај ќе им оди душата на луѓево стварно незнам.

Непосредна врска до пораките: 1379
6.4.2011 21:29:53   
Olivia
Jas ne svakam kako moze da se zamarate kade kolku se plaka , koj i kolku zarabotuva na nas , alo bre se raboti za odluka koja ke ni go promeni zivotot, mislime da najdeme nacin kako da sozdademe nov zivot, a na vas pametot vio e vo 100 ili 200 evra ova stvarno ne mozam da go razberam, mislime na dete a ne ce cenkame kako da ste na pazar,ako imate dilema rasprasajte se so diktorite a ne od rekla kazala.Neznam dali ke me svatite vo pravata smisla, no nesakam da se diskutira bolnica versus bolnica!

"Trust takes years to build , only seconds to break , and forever to repair"

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1380
6.4.2011 22:01:28   
mikimini
zdravo na site,jas sum nova na forumov i sakam da go spodelam moeto iskustvo so vas.pred tri dena mi bese napraven embrio transferot vo sv.lazar i mi vratija dva.Sega cekam da pominat dve nedeli i celo vreme sum vrzana za krevet stanuvam samo za vo toalet i za jadenje.Doktorot mi rece da lezam samo na grb i malku mi e toa tesko posto veke pocnaa koskite da me bolat a navecer koga spijam zaboravam i malku se svrtuvam na strana,ste imale li vie vakvo iskustvo deka treba da lezite samo na grb? i citajki tuka na forumov naidov na testot za bremenost clear self koisto se pravel na petoit den posle transferot.jas nekako ne sum strpliva i sakam da go zemam i da go napravam no mm nekako se plasi vika da cekame do 18.04 posto togas treba da mi utvrdat dali sum bremena preku krv,ne znam sto da pravamuser posted image .Sega se dosaduvam i ova mi e najteskiot del zatoa sto po cel den lezam i samo lezam,no daj boze da se isplati.Pozdrav do site sto ocekuvaat user posted image i se nadevam zaedno ke se hrabrime user posted image

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 1381
6.4.2011 22:19:54   
vodickata

ИЗВОРНА ПОРАКА: Olivia

Jas ne svakam kako moze da se zamarate kade kolku se plaka , koj i kolku zarabotuva na nas , alo bre se raboti za odluka koja ke ni go promeni zivotot, mislime da najdeme nacin kako da sozdademe nov zivot, a na vas pametot vio e vo 100 ili 200 evra ova stvarno ne mozam da go razberam, mislime na dete a ne ce cenkame kako da ste na pazar,ako imate dilema rasprasajte se so diktorite a ne od rekla kazala.Neznam dali ke me svatite vo pravata smisla, no nesakam da se diskutira bolnica versus bolnica!

olivija mila nemoj da me svakas pogresno no stom sme trgnale preku fond da se akame i da cekame pa ne vratile pa ajde od novo... sigurno sme ograniceni so finansii i zosto nekoj da go zloupotrbuva naseto pravo ako fondot pokriva ivf i treba da se platat 6000 toa e toa i ne e fer nekoj da ne molzi za svoj dzeb na seta maka ... da se bi napravile za dete... no ne gi gleda sekoj tie 100, 200...500 evra so isti oci pozdravcinja

Непосредна врска до пораките: 1382
6.4.2011 22:30:25   
Olivia
Da ne odime offt topic, nema da se diskutira poveke za biranjeto na bolnici i doktori na ovaa tema, ke se zadrzime samo na diskusija za postapkata IVF
Dokolku nekoj ima negativni mislenja za nekoja klinika sekogas postojat alternativi!!!
Ova ne e mesto kade ke pisuvate za frustracii i nezadovolstava od nasite kliniki.

Непосредна врска до пораките: 1383
6.4.2011 22:31:01   
radovisanka
Da znam deka sigurno ke bide,bi se pozajmila i bi go dala posledniot denar za vestacko oploduvanje.Se mislime seuste kaj da si ja probame srekata.
Na site neka ni pomogne boguser posted image

Непосредна врска до пораките: 1384
6.4.2011 22:40:55   
Bogdancanka
Mikimini mila ti posakuvam dobredojde na ringeraja i ti posakuvam prijatna druzbauser posted image ajde mila daj boze nabrzo da si gi vidis posakuvaniteuser posted image crtki stiskame palci za tebe....najdobro bi bilo da gi poslusas sovetite na lekarite i ovie dve nedeli da izdrzis,misli pozitivno i sigurno ke bide se vo red...za testot jas nemam iskustvo,moe mislenje bi bilo da si pocekas no kako i da e toa e tvoja odluka...pozzzz mila od srce ti posakuvam da si gi vidisuser posted image crtki

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

(Одговор на членот mikimini)
Непосредна врска до пораките: 1385
6.4.2011 23:00:24   
goca 5
devojki da go spodelam moeto iskustvo so va se nadevam deka ke dobijam i nekoj sovet jas imam praveno 2 IVF so komlet stimulacii i edna punkcija vo priroden podpomognat ciklus site 3 pati mi izvadija jajce kletka ja oplodija no ne se deli i nema transfer pa doktorot mi predlaga da odam so donor na jajce kletka i nezna so da pravam pa ako ima nekoj slicno iskustvo ke ve molam da mi odgovorite

Непосредна врска до пораките: 1386
6.4.2011 23:31:58   
pinokio2010
Goca imase uste edna rr sto bese ist slucaj kako tvojot, posle mnogu IVF i rekoja da se obide so donor jajcekletki i taa zamina vo Plodnost vo Bitola i tamu i napravija IVF i sega e bremena. Dali imas provereno AMH i FSH? Ako se dobri, pa i ako ne se tolku losi mozebi e problemot samo vo terapijata, bidejki sekoja zena na razlicna terapija razlicno reagira, moze treba da pies DHEA, ili da probas so drugi inekcii za stimulacija, kratok ciklus, dolg ciklus..ne se otkazuvaj vednas.
Pozz i ti posakuvam se najdobro i naskoro da ostanes user posted image

4 x IUI =0
1.ICSI (02/2011) -:(
2.ICSI (07/2011) -:(
3.ICSI prir.ciklus + FET - :(

(Одговор на членот goca 5)
Непосредна врска до пораките: 1387
6.4.2011 23:51:48   
goca 5
da ispitani mi se AMH=1.8 a FSH e dobar AMH go ispituvav vo analizis jas so stimulacii dobivam malku folekuli na prvoto IVF imav samo 5 folekuli a mi izvadija 2 jajce kletki stimulacijata bese so puregoni

(Одговор на членот pinokio2010)
Непосредна врска до пораките: 1388
7.4.2011 8:28:18   
bile_r
jas utre odam na kotrola i ke mi kazat kolku folikuli imam i kako reagiram na terapijata   edvaj cekam da vidam kolku se i dali e se vo red bidejki dobro se osekam
Pozdrav
Mikimini uzivaj si i cekaj gi tvoite user posted image
se ke pomine sega ke pominat uste 2 nedeli pa te cekame so srekniot odgovor

(Одговор на членот goca 5)
Непосредна врска до пораките: 1389
7.4.2011 10:40:38   
mikimini
Fala vi na site za podrskata se nadevam deka site ke se izraduvame Eden den,daj Boze.Cekam so dusa da pominat ovie dve nedeli no nekako stanuvam se ponervozna a I po priroda sum dosta nervozna licnost a znam deka sega najmalku sto treba e da se nerviram.pozdrav do site,so vas epten mi mine vremeto

(Одговор на членот bile_r)
Непосредна врска до пораките: 1390
7.4.2011 14:21:15   
eva3
 Mi ostanaa uste  tri dena  da go napravam testot za bremenost , ama malce poveke se sopnav koga sabajleto na gakitwe imav malku kafeavo  pa sega mi e strav deka  niso nema da bide   a pose izgleda i ke mi dojde ili ne  uf leleeeeeeeeeeeee   

(Одговор на членот Gorde J)
Непосредна врска до пораките: 1391
7.4.2011 14:25:04   
Gorde J
eve prestana li i jas prokrvarev 12 den od transver ne mora da znaci legni i spij neka mine vremeto

(Одговор на членот eva3)
Непосредна врска до пораките: 1392
7.4.2011 15:02:28   
Olivia
eve mila ostani spokojna i miruvaj, ti posakuvam da si gi vidis user posted image za tri dena.

Непосредна врска до пораките: 1393
7.4.2011 16:21:15   
radovisanka
nemij da se razocaruvas eva 3,nisto ne e toa.se ke bide vo reduser posted image

(Одговор на членот eva3)
Непосредна врска до пораките: 1394
7.4.2011 18:07:02   
mikimini
Eve jas mislam deka moze da stanuva zbor za implantacisko krvarenje koga plodot se zakacuva na matkata togas moze da prokrvaris ili da imas kafen iscedok ne se plasi moze toa e znak deka veke si bremena pozdrav

(Одговор на членот radovisanka)
Непосредна врска до пораките: 1395
7.4.2011 19:19:38   
smokva84
eva jas mislam deka treba da se opustis i da ne mislis,i jas prviot pat se zamarav so simptomi i gluposti i stvarno gi imav,a sega ne se zamaram so nisto i nemam nikakov simptom,znaci se e vo glavata i kaj sekoja zena e razlicno,nekoi imaat simptomi ,nekoi nemaat,zatoa ne misli,opustise i veruvaj deka ke bide,a kafeaviot iscedok voopsto da ne te plasi,nekogas toa e pozitiven znak,,,znaci ako treba da bide ,ke bide!

Непосредна врска до пораките: 1396
8.4.2011 13:58:25   
Gorde J
Mojata kerka vcera napolni 16 meseci. Dobiena e od IVF vo Remedika. Prvoto iVF go pravev vo Sistina kaj Lazarevski i sum krajno  nezadovolna od neprofesionalen odnos a go pravev na privatno.
DR. Petanovski e br. eden vo Makedonija za IVF a nikoj ne e primoran da odi kaj nego. Mislam deka site odat na IVF od zelba za da imaat dete. A mislam deka nikoj vo Remedika nema da vi kaze na kraj deka treba da platite tolku i tolku se si e transparentno. Ako na nekoj mu odgovaraat tie nadstandardni uslugi neka odi ako ne ne. Neli i vo site prodavnici ima za eden ist proizvod razlicni ceni. Nema potreba da svarate tenzii bez problem. Vie treba da se bunite deka ako za parite koi gi pokriva fondot ne gi dobivate tie uslugu.
I na kraj videte gi procentite na uspeh pa resite kade ke odite.

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 1397
8.4.2011 14:59:33   
vodickata
znaci ajde ve molam bez navivanje veke preku glava doktorite site si se profesionalni na svoj naci kako sto kaza edna od rr vo sekoja bolnica ima i uspeh i neuspeh i toa e najnormalno jasl kaj lazareski eve imam ubavo iskustvo si nosam bebence vo mene i go custvuvam kako dosta profesionalen i sega gorde ajde da se fatime vo gusa ??? :))))) znaci se slucuva kako sto site znaeme nekolku invitra pa nisto na kraj mozno e i prirodno da se ostane user posted image i sto nikoj znaci ne e profesionalen od doktorite mazot si ja zavrsil rabotata pa ajde za nego da navivame mislam deka e dosta dajte da pomogneme na tie sto si se na pat da si dobijat user posted image user posted image user posted image bez razlika na toa koj kaj si resil da si ja bara srekata od muabet so plakanje pocnavme so vreganje i na bolnici i na doktori i megu sebe a toa ne e vo red mislam deka site imame potrba od pozitivna energija i toa eden ton pa vi prakam nasmevki na site silni gushki i ve molam prekinete so natprevari koj kaj koj ubavo ili loso iskustvo imal ili neka se otvori tema :))))

Непосредна врска до пораките: 1398
8.4.2011 15:23:40   
mikimini
Epten se odalecivte od temata ajde da ja vratime povtorno nazad I da spodeluvame iskustva.Jas Sakam da prasam Dali onie koi pravele ivf I ostanale bremeni imale nekoi simptomi vo tie dve nedeli dodeka go cekale rezultatot? I Dali nekoj ima iskustvo so testot za bremenost self clear?pozdrav

(Одговор на членот veckasr)
Непосредна врска до пораките: 1399
8.4.2011 15:31:01   
Палешка РР
ПОВЕЛЕТЕ тема за искуства со докторите и клиниките.

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

Непосредна врска до пораките: 1400
Страница:   <<   < Претходна страница  54 55 [56] 57 58   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  54 55 [56] 57 58   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Калин или Владимир
nence

Кое име повеќе ви се допаѓа?

Калин (58%)

Владимир (42%)

Број на сите гласови: 152

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!