Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 18.4.2011 23:16:15
Тања РР
Humana тоа што прокрварила не значи дека настанало спонтан. Има жени на кои им се случува тоа, има дури и жени кои добиваат менструација додека се бремени, но во секој случај треба да се консултира со гинеколог и ако е потребно да се превземат неки мерки за да се спречи спонтан абортус.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 18.4.2011 23:17:28
humana
I jas i vikam deka moze ne e nisto,ama iskreno i jas neveruvam vo toa,sega prokrvarila,zakazala za utre na lekar pa ke vidime,daj Boze da i e sve vo red od koga se obiduvaat i sega vaka bas mi e zal
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 18.4.2011 23:20:35
Тања РР
Зошто да не веруваш? Нависти не мора ништо да значи. И јас прокрварив уште во 4 недела од бременоста а и потоа на неколку пати ми се случуваше истото. Можеби ќе треба да пие лекови или да става инекции за поддршка на бременоста и да успее да го исноси бебето. Искрено се надевам дека се ќе биде добро.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 18.4.2011 23:54:57
Pepelaska *
Хумана јас прокрварев во 16 недела, одеднаш почна да ми тече крv и тоа на работа отидов на болница ме прегледаа немаше ништо бебето беше супер, ноќта цела не заспав кога се разбудив пак бев целата со крв, пак отидов на болница пак се добро, ми препорачаа мирување , после тоа се утврди плацента превиа , само сакам да ти кажам што ми рече мене докторот вечерта кога се тресев од страв: Јас ќе направам се што можам ама не можам да ти кажам што ќе биде, тоа само Господ го знае, фала му се беше супер , се надевам и на твојата другарка, не значи одма дека дошло до абортус , само без паника
< Поракaта ја уредил Pepelaska### -- 18.4.2011 23:55:31 >
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 22.4.2011 8:27:16
fila
eve me i mene i jas da se pisam vo 5-ta nedela sum se uste nema srceva akcija ke odam za dve nedeli pak na kontrola i ke vidime kako se odviva bremenosta za sega treba da pijam dabroston i folan pa ke vidime kako ke bide
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 22.4.2011 9:52:50
vodickata
luge jas sum skoro 10ta nedela nemam nekoi posebni simptomi ama polovina me ubiva koga ke me fati ne mozam da se pomrdnam od krevet da ne znaete nekoe lekce babinsko bilo kakvo ve pozdravuvam
Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 24.4.2011 12:06:28
Mrs.Tinka
Zdravo! Jas sum nova na forumov. Imam edno prasanje: bremena sum vo 6 nedela. Malku me voznemiruva faktot sto do pred nekoj den imav mnogu macnini, gadenje, pritisok vo gradite, slabi grcevi vo stomakot, cesto mokrenje... i naednas ovie simptomi isceznaa. Osven slaba napnatost na gradite i malku grcevi, nisto drugo ne cuvstvuvam. Treba li da bidam zagrizena? Ima li nekoj vakvo iskustvo?
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 27.4.2011 9:52:14
vanessa30
Mrs Tinka, ic ne se sekiraj se e vo red, sekoj individualno ja podnesuva bremenosta. Na sledniot pregled ke ti kazat dali e se vo red so bebenceto. Ti sega samo uzivaj si. Pozzz
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 28.4.2011 8:08:59
Mrs.Tinka
Fala ti vanessa30. Denovive i toa kako mi se vratija site simptomi, edvaj funkcioniram . Samo toj den ne znam kako, mi isceznaa site simptomi, pa se uplasiv. Pozdrav
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 28.4.2011 11:49:30
vanessa30
mrs.Tinka, Ne se sekiraj macninite se samo prvite tri meseci, i jas imav macnini i gadenje ama samo navecer. I gradite mi se poduja, a cestoto mokrenje ke trae site 9 meseci. Za gadenjeto probaj so fermentirani nepeceni bademcinja (odstoeni preku nok vo voda) imam pogore napisano i kisela voda za podzdrignuvanje.
Za site rinderajki recept za podobruvanje na zelezoto vo krvta: Pokraj cveklo, spanjak itn, najgolema koncentracija na Fe ima i vo koprivata. Zatoa navecer vo sholja jogurt ili kiselo mleko stavite malo lazice seme od kopriva (go ima vo bilna apteka) da odstoi preku nok, i na sabajle na gladno da go ispiete. Ako nesakate vo jogurt mozete vo tegla da go izmesate so med i malku limon odnosno na 1 tegla med okolu 100 gr seme od kopriva i 1 limon isceden, i nasabajle po edna golema lazica od vaka podgotveniot med. Pozz
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 28.4.2011 12:09:43
Mrs.Tinka
Fala uste ednas, vednas ke probam i so bademcinjata i so semeto od kopriva. Posebno mi e strav za krvnata slika, zatoa sto i onaka ne mi bese kako sto treba, a da ne ti zboram kolku vrtoglavici imam otkako sum bremena. Uste ednas fala
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 29.4.2011 2:27:49
humana
Pomoss smeam li da se napijam paracetamol,zasto mislam deka ke puknam od glavava,nosot mi e zatnat nemozam dda disam,neznam sto da pravam vise ,a zgora na sve i grlo me boli
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 29.4.2011 8:27:39
belabela
Humana slobodno napij se paracetamol ne e steten, podobro da se napies otkolku da trpis bolka i temperatura i vari si cajcinja pij cedeni limoni i ke ozdravis.
Jas vo pocetokot uste ne znaev deka sum bremena piev paracetamol isto imav nekoja nastinka sega sum 12 nedeli doktorite go dozvoluvaat dokolku navistina ima potreba.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 29.4.2011 10:33:37
*mika*
Humana kako si ni denes?? Se napi li nesto?? grloto kako ti e??? i jas znam deka paracetamol e dozvoleno, ama ako nemas temperatura.. naznam zasto bi go piela.. probaj za glavobolkata so mnogu tecnosti, makar i edno kafence, isceden limun, i toa bi trebalo da ti pomogne. A i za grloto, cajce od kamilica, so med, limun... isto tecnosti. Ne sum sigurna za Septolete, dali smeat da se lizat vo bremenosta, ako se dozvoleni, mene tie epten mi pomagaat, po edno na 3-4 saati i ko nova sum. Prasaj u apteka, ili nekoj od ringerajkive ako znae.. i ne se davaj nikako.. mnogu tecnosti, ovosje, zelencuk, cveklo pogotovo, cedeni sokovi..
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 29.4.2011 16:54:32
bombica
Humana ako nemas temperatura nemoj da pies paracetamol.Dozvolen e vo bremenost no mojata gin. na pr ne dozvoluva da se pie vo prvo tromesecie .Ako imas inhalator slobodno inhaliraj se so fizioloski rastvot, stavaj vo nos fizioloski, za grloto mozes septolete da lizes no ne da preteras max 3 vo den.Isto mozes da se inhaliras i da pravis gargara so caj od zalfija , ima antivospalitelno dejstvo.I normalno poveke texcnosti, mlaki caevi.Pozdrav i utre da procitam deka si podobra
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 29.4.2011 18:43:18
humana
jas sinojka se napiv paracetamol i zamisli ne mi pomina ama mislev deka ke mi padne glavava,ni tus ni nisto ne mi pomogna,go prativ mm vo 4 sat po koka kola,i mislam od nea mi se smiri maku od malku,se nadevam deka ke mi pomine i deka ne sum napravila nekoj problem so paracetamolot