Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 9.4.2011 19:46:32
luckygirl
Humana mila se najdovme, sakam da te prasam nesto,dali te bolese stomakot tebe,jas mislam deka sum 3 nedela,a go cuvstvuvam stomakot kako da sum 3 mesec,dali e toa normalno mila te molam odgovori mi.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 9.4.2011 20:05:13
Natuska85
Лаки грл еве и јас ќе ти одговорам па нека ти каже и Хумана.Значи кај секој различно,јас се мислам дека и мене ме болеше само што незнаев дека сум и мислев дека ми е како пред добивање .Така да не се секирај ако си ги видела свои нема потреба за грижа .Добредојде во клубот на .
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 9.4.2011 20:10:07
luckygirl
Fala ti nate najmnogu ama me fati strav da ne e nesto drugo ne daj boze nekoj problem,zasto se cuvstvuvam kako da sum 3 meseci bremena a ne 3 nedeli poduen mi e stomakot.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 9.4.2011 20:12:10
Bethany
Не се грижи luckygirl, јас на почетокот бев многу подувана, ама докторка ми кажаа дека тоа било од хормоните, прогестеронот се качувал, ништо не е страшно. Уживај!
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 9.4.2011 21:27:09
Sweetheart
Драги рингерајки еве ме на форумов повторно, заврши се она што требаше да се заврши, ми се отстрани плодот. Да ви кажам искрено многу тешко го преживувам ова многу ме фаќа депресија, постојано си викам зошто јас. Многу ми е тешко мислам дека никогаш повеќе нема да ја осетам љубовта на мајка кон своето дете. Трудници чувајте се ве молам!!!
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 9.4.2011 21:32:08
humana
Humana mila se najdovme, sakam da te prasam nesto,dali te bolese stomakot tebe,jas mislam deka sum 3 nedela,a go cuvstvuvam stomakot kako da sum 3 mesec,dali e toa normalno mila te molam odgovori mi. [/quote ne da me bolese me secese ic da ne se sekiras toa e od matkata a pa i kolku mi e poduvam,mi vika mm ako sega ti e olakv samo 5 nedeli sto ostanalo do 9 meseci
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 9.4.2011 21:35:37
humana
Драги рингерајки еве ме на форумов повторно, заврши се она што требаше да се заврши, ми се отстрани плодот. Да ви кажам искрено многу тешко го преживувам ова многу ме фаќа депресија, постојано си викам зошто јас. Многу ми е тешко мислам дека никогаш повеќе нема да ја осетам љубовта на мајка кон своето дете. Трудници чувајте се ве молам!!!
----znam kolku ti e tesko i jas pominav niz istotomnemoj da se nerviras mila sve ke si dojde na svoe mesto,ke si ostanes pak trudna,i prethodno ti pisav mene mi rece ginekologot posle vtorata mozam odma ama mi se pojavia drugi problemi i samo od stresovi,eve sega sum pak trudna i pak go cekam da mu go slusnam srcenceto i pak sum pod neviden stres,ama se nadevam deka ke bide sve dobro ovoj pat,zasto ginekologot mi rece deka sansite se mnogu mali da se povtori pak
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 9.4.2011 22:05:47
Sweetheart
Мила од твоја уста во божји уши, незнам како ќе го издржам ова што ми се случи,се надевам дека набрзо ќе се сеќавам на ова како на лош сон. Ти посакувам се најубаво во бременоста и да му го слушнеш срценцето на малото срценце, и да ни кажеш за тоа какво е чувството. Те бакнувам
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 10.4.2011 3:46:29
bombica
Sweetheart draga znam kolku e tesko, znam deka nikoj nemoze da te utesi sega no veriuvaj so tek na vreme bolkata ke bide se pomala i pomala.Go molam Boga da ti dade sila sto pobrzo da se oporavis pred se psihicki i naskoro da ne izraduvas so II crticki. .
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 10.4.2011 15:46:49
sladjana ms
Zenicki zdravo mala pomos od vas!Denes vleguvam vo 11 nedela i namesto da mi se namalat macninite mene se potesko i potesko mi e, ne povrakam no mnogu mi se gadi i nasablle i navecer non stop.Imam edno prasanje do vas smeam li da pijam nesto za glavobolka denes cel den me boli glavata i eve veke nekolku dena cuvstvuvam srcebienje.Pozdrav se nadevam na brz odgovor!
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 10.4.2011 16:38:47
bombica
Sladjana za glavobolka mozes da se napies bedoksin drugo ne.A za macnini probaj pij caj od nane ili od gumbir.Bas vcera citav deka cajot od gumbir pomagal za macnini.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 10.4.2011 17:29:10
Natuska85
Слаџана и парацетамол можеш да се напиеш,јас еве 34та недела сум и неколку пати се имам напиено кога имав главоболка,нормално по препорака од матичниот
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 11.4.2011 6:48:57
Палешка РР
За главоболка во бременост се пие комбинација на Парацетамол, Ц Витамин и Б6. Секако дека може да се пие и во првото тромесечје, тогаш трудницата има најмногу главоболки.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 11.4.2011 19:27:08
Natasa981
ИЗВОРНА ПОРАКА: sladjana ms
Zenicki zdravo mala pomos od vas!Denes vleguvam vo 11 nedela i namesto da mi se namalat macninite mene se potesko i potesko mi e, ne povrakam no mnogu mi se gadi i nasablle i navecer non stop.Imam edno prasanje do vas smeam li da pijam nesto za glavobolka denes cel den me boli glavata i eve veke nekolku dena cuvstvuvam srcebienje.Pozdrav se nadevam na brz odgovor!
of lele isto i jas..ist slucaj sme
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 18.4.2011 19:39:57
Natasa981
kade ste mamicki, ve nema:) jas uste ovaa nedela ve druzam ovde pa potoa se prefrlam vo vtoro tromesecje:) vo cetvrtok sum na 4d skrining pa mnogu sum vozbudena, edvaj cekam da si go vidam malovo mece..mozebi i ke mi go nagovestat polot! lele super
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 18.4.2011 23:11:26
humana
Женички ајде ако има некој искуство нека ми каже-една моја другарка само сто дозна дека е бремена ама денеска прокрварила како локна крв и протекло и престанало,има ли некој вакво искуство да ми каже,а и има некои миоми на матката мислам дека,возможно ли е го доноси бебето,или досло до некој спонтан
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 18.4.2011 23:15:28
heba
za glavobolka obavezno C vitamin od 1000g na glava vrzi edna krpa postegnata so seckan komppir ili rakija i posle eden saglam tush ko nova kje bidesh ja maka macham so migreni i toa od pocetokot ama tek minatata nedela dodeka ne dodjov do pagjanje vo nesvest ja nachekuvav na sam pochetok i so site ovie peripeti ja presekuev i kje mi prestaneshe cim chustvuvash deka kje te zaboli odma deluvaj
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 18.4.2011 23:15:54
Olivia
Humana trebala vednas da pojde na lekar ako ne uspeala neka odi utre ,malku krv ne e opasno ama stom imala mnogu kako sto velis ti moze i da e problem,daj boze da bide se vo red i nei dozvoluvaj da se obeshrabr,pozz