|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  46 47 [48] 49 50   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Знаци на бременост
2.5.2011 2:35:59   
Anonimen
Luge moi, nemozam da zaspijam a utre sum na rabota,a son ne mi ide nikako,se utepav od mrdanje!
So mm. pocnavme da se obiduvame da imame dete od mnogu skoro....Eve veke edna nedela imam cuvstvo kako da mi se slucuva nesto vo stomakot, imam nesto nalik na menstrualni bolki(a rano mi e),kako da mi e polno vnatre, vecerava osekam i bolki vo kicmata...preku den imam nevidena enrgija....Si velam mozebi e psihicki seto ova!
Preselena sum vo stranstvo i ne sum razgovarala so nikoj za ova, ke ve zamolam za sovet,STVARNO MI TREBA PREGRATKA...Rano e za alarmi kaj moite najbliski, zatoa se oslonuvam na VAS!!
Sega ke probam da spijam ama mislam zaludno e veceravauser posted image

(Одговор на членот praski4ka)
  Непосредна врска до пораките: 1176
2.5.2011 9:11:14   
mama26
anonimna po toa sto opisuvas ne e cudno i da si bremena ,sepak treba da pocekas i da napravis test za najsigurno.pozdrav

СЕ ШТО Е МОЕ КЕ СИ ДОЈДЕ ,А АКО НЕ СИ ДОЈДЕ КЕ СИ ГО ЗЕМАМ САМА.

(Одговор на членот Anonimen)
Непосредна врска до пораките: 1177
4.5.2011 23:47:17   
Anonimen
Pozdrav za site..
Osekam nekoe cudno cuvstvo vo ustata,kako poinakva da mie plunkata....Vo predelot kaj jajnicite sum potecena kako pred dobivanje a imam vreme za do user posted image i NAJKARAKTERISTICNO MI E sto osetiv bolka tamu(kaj jajnicite) VEDNAS posle nasheto vodenje ljubov so mm. Ve molam obratete mi se nekoi koi ste imale vakvo iskustvo!
Strasno mi treba spodeluvanje so vas!!!!

(Одговор на членот mama26)
  Непосредна врска до пораките: 1178
8.5.2011 14:00:27   
sandrin
imam edno prasanje vo ime na edna moja bliska prijatelka
imeno, i taa veke nekoe vreme se obiduva da ostane user posted image , pa ovoj mesec po ovulacijata zabelezala simptomi koi i se cudni (a prethodno gi nemala), kako glavobolka... na nekolku dena i se javuva silna glavobolka koja pominuva po odmaranje (spienje)
dali nekoja od vas zabelezala nesto vakvo kaj sebe?
moeto prvo iskustvo ne bese prosledeno so glavobolki, pa ova e edinstveniot nacin na koj mozam da se obidam da i pomognam... :)

(Одговор на членот Anonimen)
Непосредна врска до пораките: 1179
8.5.2011 18:01:58   
sladjana ms
Zdravo Sandrin!Kaj mene ova bese obratno sekogas pred da dobijam imav silna glavobolka,a koga ostanav bremena samo togas nemav i toa mi bese znak deka sum bremena,a isto taka i bolki vo sredniot del na grbot. Megutoa sekoja zena ima razlicni simptomi i toa e individualno ne treba da se zamara so simptomi koga ke dojde denot za menzis ako i docni ke si proveri so test.Pozdrav!

(Одговор на членот sandrin)
Непосредна врска до пораките: 1180
8.5.2011 18:18:52   
Maca25
ИЗВОРНА ПОРАКА: sandrin

imam edno prasanje vo ime na edna moja bliska prijatelka
imeno, i taa veke nekoe vreme se obiduva da ostane user posted image , pa ovoj mesec po ovulacijata zabelezala simptomi koi i se cudni (a prethodno gi nemala), kako glavobolka... na nekolku dena i se javuva silna glavobolka koja pominuva po odmaranje (spienje)
dali nekoja od vas zabelezala nesto vakvo kaj sebe?
moeto prvo iskustvo ne bese prosledeno so glavobolki, pa ova e edinstveniot nacin na koj mozam da se obidam da i pomognam... :)

Јас имав главоболки, страшни и многу ми се спиеше. Мислам дека по цел ден можев да спијам. А во тој период не знаев дека сум бремена. За среќа не се имав напиено ниту едно апче против главоболка, како да имав некое предчувство. Дури ме пратија на очно за главоболките затоа што ниеден доктор не можеше да открие од што ми се. user posted image

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

Непосредна врска до пораките: 1181
8.5.2011 18:25:47   
sandrin
vi blagodaram za spodelenite iskustva
se nadevam deka ovoj mesec ke moze da se raduva na user posted image
ova so spienjeto mi e poznato, jas od krevet ne mozev da se odlepam, ama za glavobolkite ne znaev... iako i spienjeto i zamorot gi pocustvuvav osobeno od koga doznav deka sum user posted image , najverojatno ne bea del od najnajranata faza!

nea i e osobeno cudno zatoa sto do sega nemala problemi so glavobolki, kako i da e, moze da e i od vremevo... treba i toa da se ima na um za da se izbegnat razocaruvanja...

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 1182
8.5.2011 19:53:52   
Maca25
јас не ни помислував на бременост. за повраќањето викав дека ми е стомачен вирус, за спиењето - паднат притисок, за главоболките - од времето. баш крај на мај некаде и времето беше исто како и сега, час топло, час ладно. Да ми текнеше порано тест да направам, да не мафатав толку по доктори. 

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

Непосредна врска до пораките: 1183
11.5.2011 23:13:58   
zagrizena26
Zdravo na site
Sakam da prasam dali ima nekoj kako moeto iskustvo da mi pomogni:Pred mesec dena pravev laparoskopija i histeroskopija i se izleze vo red i dr rece uste odma mozeme da se obiduvame za bebce, minatiot mesec mi dojde na 7.4 a eve ovoj nikade a nema(imav neredoven ciklus pred operacija) a imam simptomi:mnogu vrtoglavici poslednite 3 dena, gradite mislam deka ke mi ispukaat i oteceni, stomak me bolese ama veke ne i bazalna temperatura poslednite denovi e nonstop 37 a vcera pravev test i bese negativen.Sto mislete dali bese rano za testot?Dali povtorno da go povtoram za nedela dena ili da odam na dr?Fala vi odnapred.Pozzz

(Одговор на членот porcelina)
Непосредна врска до пораките: 1184
11.5.2011 23:27:28   
AnnaMolly RR
Загрижена, повтори го тестот за неколку дена или најсигурно ќе ти биде да отидеш на гинеколог. Мене ми доцнеше 8 дена месецов и таман да купам тест добив.

Live and let live

(Одговор на членот zagrizena26)
Непосредна врска до пораките: 1185
14.5.2011 10:52:56   
zaljubena1
ke ve zamolam ako moze da mi pomognete so ovaa dilema.minatata nedela so decko mi imavme odnosi i toj svrsi vo mene.koga treba da otidam na ginekolog za da vidam dali sum ostanala trudna???

(Одговор на членот Lady)
Непосредна врска до пораките: 1186
14.5.2011 11:49:46   
sandrin
zaljubena1, zavisi od toa do kade si so mesecniot ciklus
dokolku vo toj period si imala ovulacija, bremenost ke mozes da potvrdis za dve nedeli (od togas, ili edna nedela od sega).

(Одговор на членот zaljubena1)
Непосредна врска до пораките: 1187
14.5.2011 12:50:10   
zaljubena1
pa posledna menstruacija imav na 12.04.2011 i seuste nemam dobieno???dali treba da odam na ginekolog ???

Непосредна врска до пораките: 1188
14.5.2011 13:22:55   
arh_diz
Mozes da napravis test ke vidis dali si bremena , dokolu si bremena i na eho bi se videlo

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 1189
14.5.2011 13:26:53   
zaljubena1
pa imam razbrano deka polse odnosot treba da pocekam 1 nedela i posle da napravam test ili toa ne e tocno???

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 1190
14.5.2011 14:11:16   
zaljubena1
ve molam za odgovor dali da kupam test ili seuste e rano da pocekam da pomine edna nedela???

Непосредна врска до пораките: 1191
14.5.2011 15:18:36   
sandrin
zaljubena1, specificna ti e situacijata, dokolku posledno si dobila na 12.4, a nezastiteni odnosi si imala samo minatata nedela mozno e da si bremena poradi toa sto ovulacijata ti zadocnila, no ne mi se veruva (pri docnenje na ovulacijata) deka ke mozaes da dobies vistinski rezultat na testot, spored mene seusste e rano da imas pozitiven test dokolku do oploduvanje e dojdeno minatata nedela!

Непосредна врска до пораките: 1192
14.5.2011 15:20:57   
sandrin
a, i zavisi od toa kolku ocekuvana ti e bremenosta, dokolku e planirano, strpi se uste malku
no, dokolku se "plasis" od pozitiven rezultat, pojdi si na ginekolog vednas!

Непосредна врска до пораките: 1193
15.5.2011 11:25:04   
zaljubena1
vi blagodaram na site za odgovorite sto mi gi dadovte.bremenosta e planirana pa ako dojde do toa bi bila presrekna pa najdobro da zakazam kaj ginekolog pa da vidime koi se rezultatite.

Непосредна врска до пораките: 1194
15.5.2011 15:53:23   
sandrin
zaljubena1, togas relaksirano mozes na ginekolog...
te prasav dali ti e planirano, zatoa sto nie od pusta zelba za bebe, zaboravame deka ponekogas do rr moze da dojde i nekoj koj se "plasi" od pozitiven rezultat... sovetite sepak za sekoj slucaj se razlicni:)

Непосредна врска до пораките: 1195
15.5.2011 15:54:00   
sandrin
ti posakuvam user posted image

Непосредна врска до пораките: 1196
15.5.2011 22:09:24   
slip
Moze li nekoj da mi kaze dali bolkite vo polovinata i vo jajnicite e nekakov simptom na bremenost? Inaku nemam bolni gradi, a treba da dobijam vo petok na 19. Blagodaram 

Непосредна врска до пораките: 1197
15.5.2011 23:43:28   
porcelina
sekako deka moze da bide simptom za bremenost, no moze da bide i simptom za dobivanje...shto sekako ne ti go posakuvam. i jas nemav bokla vo gradite pred da doznaam deka sum bremena, samo malo peckanje vo stomakot. kako i da e ne se zamaraj so simptomi, kaj nekoi gi ima, kaj drugi gi nema, a kaj tie sto gi ima moze da bidat razlicni. uzivaj si do petok, najdi si zanimacija i preokupacija pa ako ne dojde napravi test da vidish na shto si. od se srce posakuvam site da si gi videte user posted image

(Одговор на членот slip)
Непосредна врска до пораките: 1198
17.5.2011 15:28:03   
zaljubena1
dali moze da dobies menstruacija a sepak da si trudna???

(Одговор на членот porcelina)
Непосредна врска до пораките: 1199
18.5.2011 21:48:15   
baby mama
Jas imam slusnato deka moze, ama ako znae nekoja povekje za ova neka pise.Imase i nekoj naziv za toa ama nemozam da se setam koj bese. 

Always kiss your children goodnight - even if they''re already asleep.

Непосредна врска до пораките: 1200
Страница:   <<   < Претходна страница  46 47 [48] 49 50   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  46 47 [48] 49 50   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Ovoshje
AnMari

Koe ovoshje e pozdravo za detskiot razvoj?

Kajsija (67%)

Vishna (0%)

Praska (33%)

Број на сите гласови: 3

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!