|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  10 11 [12] 13 14   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Царски рез
30.5.2011 17:33:30   
arh_diz
Bombica jas se porodiv carski so spinalna i mnogu dobro pominav. Anestezijata ne boli voopsto najneprijatno e koga ti go stvaat katetarot.Posle poragajot vednas kupi si pojas sirok i nosi go postojano bez nego ne stanuvaj i nema da imas problem.Barem jas taka napraviv kicmata me bolese nekolku pati ama mislam deka toa mi bese poveke od nastinka bidejki doev.Linijata na mene recisi voopsto ne mi se poznava bese crvena sega izbele i e vo ista boja so kozata.

Биди тоа што си

(Одговор на членот bombica)
Непосредна врска до пораките: 276
30.5.2011 17:40:26   
AnnaMolly RR
И јас со спинална се породив со царски, воопшто не ме болеше кога ми ја ставија, после тоа ни резот не ме болеше, а не носев појас воопшто. Гледај кога ќе ти кажат сестрите да станеш од кревет, станувај. Што почесто движи се, така полесно се закрепнува. Јас нон стоп шетав по ходници и многу лесно поминав. И до ден денес немам проблеми со болки во грбот ни ништо. 

< Поракaта ја уредил AnnaMolly -- 30.5.2011 17:41:16 >

Live and let live

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 277
30.5.2011 17:49:20   
anedespo
Ic ne boli, ti stavaat lokalna anestezija na mestoto kade ke te bocnat (tecnost) i nisto nema da osetis.

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 278
30.5.2011 17:58:51   
bombica
Fala vi devojkiuser posted image A dodeka trae carskiot se oseka nesto?Mi imaat spomnato kao se osekalo tegnenje, pa edna duri mi rece deka osekala i slaba bolkauser posted image
Arh_diz bev budna koga mi go stavaa katetarot pogrozno nesto ne sum osetilauser posted image
Ah da mozam prirodno user posted image

(Одговор на членот anedespo)
Непосредна врска до пораките: 279
30.5.2011 18:30:27   
anedespo
Kateterot ti go stavaat posle anestezijata pa taka i toa ne se oseka(barem kaj mene). A dodeka si pod anestezija nisto ne se cuvstvuva,a doktorite koga rabotat te mrdaat malku.Izgledaat kako da se borat koga go vadat bebeto.

Непосредна врска до пораките: 280
30.5.2011 18:35:38   
heba
auuu zoshto da ne go stavaat katetaron posle c c c samo kolku neshto da boli znachi!! jas i da vi kazam najmnogu se sekiram za klistiranjeto neznam koj go ismizlil toa :)) uzasno e neprijano poneprijatno ne moze da bide i ushe posle koa kje mi buknat hemoridive ima da bide veselo!!! kazete mi samo dali vi bufnaa neshto za smiruvanje i dali posle toa sedevte cel den na intenzivna, vi go doneso li bebeto pak da go vidite i dali se spie posle eden den :)) 

Непосредна врска до пораките: 281
30.5.2011 19:21:31   
rina13
znaci ako si lokalna anestezija  bebeto ti go davaat odma da go vidis,na intenzivna bev 2 saati posle carski rez,a toa so klizmata e neviden uzas sestrata mi stava cepcinja toa pece uzas najverojatno zaradi vnatresni hemoroidi a vo isto vreme i kontrakcija me fati si vikam ke se ostavam tuka,i taka ja prikacena na ctg mi vika sestrata trpi 5 min ke dojdam ke te isklucam pa ke ides vo wc...arno ama pominaa 5,10 15 min ona me zaboravila jas mislev gotovo ke otkacam i aparat i sve....srekja izdrzavuser posted image user posted image user posted image user posted image ,a katetar mi stavija posle anestezijata normalno za da bide bezbolno inace nema zsto bi go stavile pred anestezijata

(Одговор на членот heba)
Непосредна врска до пораките: 282
31.5.2011 9:54:36   
penelopa
ИЗВОРНА ПОРАКА: rina13

znaci ako si lokalna anestezija  bebeto ti go davaat odma da go vidis,na intenzivna bev 2 saati posle carski rez,a toa so klizmata e neviden uzas sestrata mi stava cepcinja toa pece uzas najverojatno zaradi vnatresni hemoroidi a vo isto vreme i kontrakcija me fati si vikam ke se ostavam tuka,i taka ja prikacena na ctg mi vika sestrata trpi 5 min ke dojdam ke te isklucam pa ke ides vo wc...arno ama pominaa 5,10 15 min ona me zaboravila jas mislev gotovo ke otkacam i aparat i sve....srekja izdrzavuser posted image user posted image user posted image user posted image ,a katetar mi stavija posle anestezijata normalno za da bide bezbolno inace nema zsto bi go stavile pred anestezijata

Тука во Сло е различно- некаде ставаат клизма некаде не. Јас ја имав таа среќа не ми ставија . Бебето си го видов дури сабајлето ама спокојна бев знев дека е во сигурни раце user posted image . А за катетарот уф ужасно грозно чувствоuser posted image

"When planning for a year, plant corn. When planning for a decade, plant trees. When planning for life, train and educate people."- Kuan Tzu

(Одговор на членот rina13)
Непосредна врска до пораките: 283
31.5.2011 10:02:30   
skorpijana
mene mi go stavija kateterot pred anestezijata i ne me bolese samo nekoe cudno custvo pocustvuvav

zivej go sekoj dena kako posleden

(Одговор на членот penelopa)
Непосредна врска до пораките: 284
31.5.2011 10:29:59   
mamicki
Lele, strav me fakja od carski rez, jas si bev psihicki podgotvena za priroden poragjaj, i sega nabrzinka treba da se naviknam i da prifatam deka poragjajot kje bide so carski... Prviot poragjaj mi bese priroden, i ne mi stavija klizma, uzas me fakja od toa! , a za katetar, se nadevam deka vekje kje bidam pod anestezija koga kje go stavaat! Ima li razlika vo protokolot od bolnica do bolnica?

(Одговор на членот skorpijana)
Непосредна врска до пораките: 285
31.5.2011 10:34:06   
dostickage
jas bev so celosna anestezija,megutoa katetarot mi go stavile otkako me uspale.i toa blagodarenie na anesteziologot,fala i.imase eden tip kako mesar bese i se zapna da mi stavi katetar pa ne zna a =anesteziologot mu vika aman be so se zapna za katetar cekaj prvo da ja uspieme pa posle sea mackaj so jod i uzivaj:))))se spasiv za malce a taka trgna na nekolku pati,mislam da ne mi bea vrzani nozete kje mu udrev kloca u faca:)))))

(Одговор на членот mamicki)
Непосредна врска до пораките: 286
31.5.2011 11:07:45   
Calypso
Мислам дека катетерот и не се става пред анестезијата. И јас се породив со царски, со општа анестезија, а катетерот ми го ставија откако ме успаа. Не би требало да има разлика од болница до болница, по правило би требало да има протокол кој сите го следат. Ама кај нас - нема правилаuser posted image

All that is gold does not glitter,
Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither,
Deep roots are not reached by the frost.

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 287
31.5.2011 11:24:56   
Lokica1
Jas se porodiv so spinalana anestezija, katetarto mi go stavija pred anestezijata, i voopsto ne bese bolno tuku samo mala nelagodnost...kako koga ke otides na ginekolog da ti zemat bris..bar ja taka se cuvstvuvav. Inaku stavanjeto na anestezijata ne me bolese voopsto, rezot veke bledee stanuva kako bojata na kozata, so nisto go nemam mackano, nemav nikakov problem so ranata. Edino 4-5 dena me bolese glavata od anestezijata, samo treba sto poveke tecnosti da se pijat za da ja isfrlis pobrzo.

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 288
31.5.2011 12:03:11   
AnnaMolly RR
Мене катетерот ми го ставија уште пред да ме однесат во сала.
Ме легнаа на носилката и ми ставија катетер. Воопшто не ме болеше, баш како брис, така и јас би го опишала чувството. 

Live and let live

(Одговор на членот Lokica1)
Непосредна врска до пораките: 289
14.6.2011 23:30:15   
bombica
RR kolku vreme odprilika trae carskiot?Procitav na druga tema edna RR pisala 1 saatuser posted image Mene ovoj ke mi bide vtor carski ama za prviot bev psihicki katastrofa( vo 28 ned.) taka da nitu znam koga me vnele vo sala nitu koga me iznele. Vo edna prilika go prasav mm no ne mi odgovori, nesaka da razgovara na taa tema user posted image

Непосредна врска до пораките: 290
14.6.2011 23:39:02   
Maca25
Целата процедура со внесување во сала, па приклучување на апарат за притисок мислам, до спинална и на крај чинот на пораѓај и шиење не трае подолго од 1 саат.Барем кај мене беше околу 50 мин се вкупно, додека да ме изнесат и ме однесат на интензивна.
Се сеќавам дека мм ме однесе до салата, отиде со моите да пие кафе и уште не го имал допиено кога му јавиле дека сум се породила.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

Непосредна врска до пораките: 291
14.6.2011 23:41:56   
AnnaMolly RR
Јас бев во сала околу еден час и 40 минути, но имав мали компликации. Инаку, откако ќе почнат со работа во рок од 5 минути мора да се извади бебето. После тоа со шиењето има повеќе работа, околу 20-30 мин максимум. Значи вкупно околу 35 минути најмногу. И плус времето што ќе го поминат во подготовка пред и по царскиот за да те носат во соба.

< Поракaта ја уредил AnnaMolly -- 14.6.2011 23:42:59 >

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 292
15.6.2011 0:26:27   
bombica
Fala mamicki za brziot odgovoruser posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 293
15.6.2011 10:41:24   
Slagjana
Дали сите што сте се породиле со царски рез по операција ве носеле на интензивна нега или директно во соба? Или зависи од моменталната состојба?

Непосредна врска до пораките: 294
15.6.2011 10:44:04   
AnnaMolly RR
Јас се породив во 14:40 часот, на интензивна бев до сабајле. А немав никакви компликации, се беше во ред. А друга жена донесоа во 1 по полноќ и сабајле ја префрлија со мене во соба. Мислам дека сабајле пред визита ги префрлаат жените во соба. 

Live and let live

(Одговор на членот Slagjana)
Непосредна врска до пораките: 295
15.6.2011 10:45:09   
Calypso
После било каква операција, прво те носат на интензивна нега, па потоа во соба. Ни царскиот рез не е исклучок. Јас скоро два дена бев на интензивна само затоа што немаше место ни во соба, ни во апартман (ова во ГАК).

Непосредна врска до пораките: 296
15.6.2011 16:27:34   
Slagjana
Фала ви на одговорите. И јас бев со царски и ми беше чудно зошто ме однесоа директно в соба, а не се породив наутро. И цимерката во соба ја донесоа право од сала. Ама сега не е важно- помина.

(Одговор на членот Calypso)
Непосредна врска до пораките: 297
15.6.2011 17:42:10   
Lidina
Девојки, ме интересира кога ви го отстранија катетерот, и дали кога ќе го извадат катетерот ве тераат да станувате, за колку време би требало да станете е сега знам дека е индивидуално ама отприлика?

Непосредна врска до пораките: 298
15.6.2011 18:35:41   
Slagjana
Мене катетерот ми стоеше 3-4 дена, а ме натераа да станам првото утро по пораѓајот. 

(Одговор на членот Lidina)
Непосредна врска до пораките: 299
15.6.2011 21:26:16   
Calypso
Мене катетерот ми го отстранија штом станав, значи вториот ден после царскиот рез. Верувам дека и порано ќе ми го извадеа, ако порано ме однесеа во соба. Без проблем си одев во wc иако раната ме болеше, ама со движењето болките ми се намалуваа.

Непосредна врска до пораките: 300
Страница:   <<   < Претходна страница  10 11 [12] 13 14   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  10 11 [12] 13 14   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Kasicki
Goga 27

Kakvi kasicki mu davate na Vaset_o bebe?

Hipp (81%)

Bebevita (8%)

Frutek (8%)

Alete (4%)

Број на сите гласови: 53

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!