|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  11 12 [13] 14 15   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Царски рез
16.6.2011 9:17:30   
anedespo
Go vadat tocno 24 saati posle poragjanje. I togas i ti e prvoto stanuvanje do WC. Ne e bolno, taka da ne se grizi.

(Одговор на членот Calypso)
Непосредна врска до пораките: 301
16.6.2011 10:28:56   
Lokica1
Mene mi go izvadija posle 2 dena, a togas i stanav prv pat od krevet, tie dva dena bev na infuzija..barem vo Stip taka bese...mislam deka vo Skopje te stanuvaat naredniot den. Sekade razlicno.

(Одговор на членот anedespo)
Непосредна врска до пораките: 302
16.6.2011 15:46:00   
AnnaMolly RR
Јас се породив во 14:40 а катетерот ми го извадија утрото околу 8 часот. А и пред тоа ме станаа од кревет, па шетав со катетер низ болница некое време.
Една жена што беше со мене во соба не можеше да станува од болки, па мислам дека и 3-4 дена по царскиот и стоеше. Различно е. А мислам дека нема врска вадење на катетерот со станување, многу жени си се шетаа со катетер.

Live and let live

(Одговор на членот Lokica1)
Непосредна врска до пораките: 303
16.6.2011 18:00:09   
bombica
Mene mi go izvadija katetarot koga porvpat stanav odprilika 30h posle carskiot.Malku e neprijatno cuvstvo no voopsto ne boli.

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 304
16.6.2011 18:14:21   
nelaa
posle kolku vreme od carskiot idi bioloska?

(Одговор на членот bombica)
Непосредна врска до пораките: 305
17.6.2011 8:31:11   
anedespo
ИЗВОРНА ПОРАКА: nelaa

Da go doobjasnis prasanjevo.

(Одговор на членот nelaa)
Непосредна врска до пораките: 306
17.6.2011 8:36:20   
dostickage
minimum dve godini.

Непосредна врска до пораките: 307
17.6.2011 8:59:43   
panda9

ИЗВОРНА ПОРАКА: anedespo

prasanjeto e super objasnato
mene mi dojde posle 2 dena neznam zosto taka

Непосредна врска до пораките: 308
17.6.2011 10:23:50   
panda9

ИЗВОРНА ПОРАКА: panda9

izvini greska po skoro eden den mi dojde sorry

prasanjeto e super objasnato
mene mi dojde posle 2 dena neznam zosto taka

(Одговор на членот panda9)
Непосредна врска до пораките: 309
17.6.2011 10:37:29   
Slagjana

И јас ништо не разбрав. Што е тоа биолошка?

Непосредна врска до пораките: 310
17.6.2011 10:44:51   
panda9
MENSTRUACIJA bre luge :)))))))))))

(Одговор на членот Slagjana)
Непосредна врска до пораките: 311
17.6.2011 11:00:13   
Slagjana
user posted image Помислив на тоа, ама ме збуни одговорот „мин. 2 години“. Ај тогаш и јас да одговорам. Индивидуално е. Мене по 7 месеци.

Непосредна врска до пораките: 312
17.6.2011 11:15:56   
panda9
po 7 meseci ?????????zosto tolku kasno????

(Одговор на членот Slagjana)
Непосредна врска до пораките: 313
17.6.2011 11:17:13   
Maca25
ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly

Јас се породив во 14:40 а катетерот ми го извадија утрото околу 8 часот. А и пред тоа ме станаа од кревет, па шетав со катетер низ болница некое време.
Една жена што беше со мене во соба не можеше да станува од болки, па мислам дека и 3-4 дена по царскиот и стоеше. Различно е. А мислам дека нема врска вадење на катетерот со станување, многу жени си се шетаа со катетер.

со спинална се породи??? ако да, нели треба 24 часа да се лежи и да не се станува? Барем мене така ми објаснија. Јас се породив во пон. во 10 а во вторник во 11 ме станаа од кревет и ме однесоа до тоалет.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

Непосредна врска до пораките: 314
17.6.2011 11:31:56   
anedespo

So prvoto posle 9 meseci, a so vtoroto pominaa 13 meseci. Koga intenzivno dois, moze da ne ti dojde, no toa ne znaci deka ne si plodna. Mozes da zabremenis pak iako ne ti doagja.

Непосредна врска до пораките: 315
17.6.2011 23:26:13   
Slagjana

Изгледа заради доењето. Само знам и случаи што и покрај тоа добиле менструација и по 6 недели.

Непосредна врска до пораките: 316
20.6.2011 8:48:09   
AnnaMolly RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: Maca25

ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly

со спинална се породи??? ако да, нели треба 24 часа да се лежи и да не се станува? Барем мене така ми објаснија. Јас се породив во пон. во 10 а во вторник во 11 ме станаа од кревет и ме однесоа до тоалет.

И јас тоа се чудев. Ај мене ме станаа следното утро, околу 6. Значи 16 часа по породувањето. А жената што лежеше до мене на интензивна се породи со спинална во 1 по полноќ, а ја станаа од кревет во 6 часот утрото, исто кога ме станаа и мене. Интензивна беше полна, па мислам дека им требаа слободни кревети.

Live and let live

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 317
20.6.2011 13:35:56   
Maca25
Значи како се заебаваат со животот на родилките!!!!!!!!!! Не смеат 24 часа да те станат од кревет!

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

Непосредна врска до пораките: 318
20.6.2011 15:48:11   
heba
lelee 24 saata vo krevet offfffbarem neka me nakljokaat so nesho da spijam ko konj

Непосредна врска до пораките: 319
20.6.2011 15:52:03   
Maca25
не се секирај, ќе ти се лежи не 24 туку и повеќе!user posted image

(Одговор на членот heba)
Непосредна врска до пораките: 320
20.6.2011 18:02:09   
rina13
ke pominat tie 24 saati brzo ke ispodoagjaat tvoite najbliski ,100 pati ke vlezat sesri doktori pedijatri anesteziologot ke letne odma vremeto..jas koga lezav vo operaciona sala mi vika anesteziologot te gledam umorna ke se odmoris sega sakas li,jas mislam cisto onaka mi prai muabet deka sega ke si zaspijam deka posle poragjaj i deka ne bev spiena cela nok i mu vikam da sakam bas ke si pospijam,koga i vika sestro ajde mi nacukaa nesto so eden spric i ja vikam ejjj pa ne mislev jas da mi dadete nesto za da spijam,ama ne zaspav i pokraj sredstvata na intenzivna lezese zenicka sto neznaese makedonski pa neznaese da im kaze na sestrite sto i e pa si se iznaplaka a jas oko ne sklopiv...

Непосредна врска до пораките: 321
20.6.2011 21:28:45   
heba
auuu ako sepogodi nekoj taka offf daplache da vika kje kubam kosa, nego kaj kjedoagjaat najbliskite neli ne smee  nikoj ja mu vikam seana mm da doe naredniot den 

(Одговор на членот rina13)
Непосредна врска до пораките: 322
20.6.2011 23:30:45   
bombica
Heba pred 2 meseca se porodi edna poznanicka i mi kaza deka mazot i go pustile na intenzivna da se vidat.Mobilni ne dozvoluvale na intenzivna, davale od nivni tel. da se javis ama si imala pravo samo na 2 povika pa ti biraj kaj ke zvonis user posted image Zenava dodeka lezela ne bila dozvolena poseta, duri ni sinceto ne dozvolile da vleze da ja vidi samo mazot i.E sega neznam dali e tolku stroga posetata,ova bilo vo ekot na epidemijata so sipanici.

(Одговор на членот heba)
Непосредна врска до пораките: 323
21.6.2011 0:41:19   
mami 3.
Jas so prviot carski odma stanav, naravno cekav narkozata na nozete da mi pusti i odma pobarav da stanam i sestrite mi pomognaa zatoa sto im bese strav sama da me pustat da setam poradi toa sto moze da dobijam vrtoglavica. A so vtoriot carski nemozev cel den da se osvestam zatoa sto bev so celosna narkoza. I pustaja da me vidat na intenzivna, mazmi po cel den bese so mene, ali sekako ako jas samata baram da ne pustaat onda tie ne pustaat. A i ako sakaat roditelite da te vidat samo ke im kazes deka gi ocekuvas i onda tie pustaat.

(Одговор на членот bombica)
Непосредна врска до пораките: 324
21.6.2011 10:24:25   
heba
ova sekade e praktika ili za privatnive zborime?? vo sistina pushtaat li  na intenzivna?? i od tamu mozam li da se javam? i ako ne davaat telefon ich dane go nosam znachi da mi go donesat nareden den??

(Одговор на членот mami 3.)
Непосредна врска до пораките: 325
Страница:   <<   < Претходна страница  11 12 [13] 14 15   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  11 12 [13] 14 15   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Kasicki
Goga 27

Kakvi kasicki mu davate na Vaset_o bebe?

Hipp (81%)

Bebevita (8%)

Frutek (8%)

Alete (4%)

Број на сите гласови: 53

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!