mamicka77
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: blond РР помагајте. Мајка ми е овде оваа недела, да ми помогне малку додека застанам сама на нозе (сепак со царски се породив и тешко ми е се сама да правам дома). Свекрва ми прави ручек и најчесто таа е задолжена за перење на алиштата на мм (на бебето се трудам јас да ги перам). Е сега, откако е тука мајка ми, свекрва ми се качува по 10 пати во денот да види што прави малиот, а претходно пред да дојде мајка ми кога ми беше најтешко со свежа рана јас сама да го гледам малиот, се качуваше 3-4 пати во цел ден. Што и да земам да направам таа е постојано зад мој грб, постојано ми кажува како треба. Зарем јас не знам тоа да го направам? Оди по мене и кога пружам алишта, да ми каже каде да ги спружам Сабајлево така тргна по мене и и одвратив да не оди постојано по мене, па она ми се развика. Плус ја фатив дека стои на врата и прислушкува (си мисли дека со мајка ми сега ја оговараме). Преска баш се случи нешто неверојатно. Доаѓа во соба и вели да ја смени навлаката на перницата ( а никој не и рече тоа да го стори). Она ја зеде навлаката, ја извади старата и и ја фрли на мајка ми перницата со навлаката и и кажа: Ајде сваќе стави навлаката. Мислам глупости бе, веќе кога самоиницијативно го направи тоа, една навлака да е тешко да ставиш?!? Не знам навистина не можам да ја сфатам. Можеби си вели сега еве ја дојде мајка и и се однесува како да е дома. Па мајка ми е дојдена кај ќерка и за да и помогне во закрепнувањето, а не кај некоја комшивка на кафе, нормално дека ќе се осеќа како дома. Е сега сум на две. Не знам како да постапувам веќе со неа. Си ќутам не бива, зборам пак не бива. Мм постојано ми вели да не се нервирам дека таква си е мајка му. Ама не можам а да не се нервирам. Некој постојано да ви кажува што како да направите, дури како и да го доите сопственото дете, е навистина оди на нерви. И плус, не знам можеби само јас си замислувам дека е така, ама некако не чувствувам дека таа вопопшто се грижи за мене ни 1 %. Пред да дојде мајка ми, она само ќе се качеше и ќе почнеше да ми кажува од тие бабините деветини (да не сум го вртела натаму да гледа на таа страна не било убаво, да сум ставала светена вода секое бањање и секое утро да се напивам јас на гладно (дури се качуваше секое сабајле да ме потсети да се напијам )). Зборот ми е дека се грижи само за оние бабините деветини да се по ред, а никогаш не ме праша дали сум јас добро. Користи ситуација само пред мм ме прашува дали сум добра и пред него кажува: Блонд ако не можеш ти да переш, да перам јас? И што да и кажам, не можам ајде ти земи?Се прашува такво нешто ??? Јас мислев дека се подразбира, исто ти е како да прашаш жеден - сакаш да ти купам вода? Се плаши да го земе малиот во раце, а како планира натаму да го лува кога ќе тргнам на работа не знам. И нешто што највеќе ми смета, си мие она заби наутро, ама на пладне кога ќе се качи кога јас го дојам малиот и кога ќе почне да зборува (дека се доближува до мене близу) мислам дека ќе се онесвестам, не знам како да и кажам за мирисот. За сето ова пробувам околу од околу да разговарам со мм, ама не сакам директно да му кажам што се прави мајка му, еднаш му кажав така па ме сфати погрешно и малку се скаравме. Сега не знам како да постапам. Помагајте зошто не бива вака. Навистина ќе треба да почнам да се карам со неа и ич да не ми е гајле, нека се лутат сите околу мене, немам нерви повеќе. blond duso ne se sekiraj sekade go ima toa nikade svekrva i snaa ne se se pogodile i mojata na pocetokot koga se ozenivme pocna da mi kazuva se po nejno ali ja si teram po moe i ne ja slusam samo i kazam ne moze toa taka i gotovo i celo vreme se zakoni davase,i pred 6 7 meseci koga da ja krstime nasata mala kumasinka i jas i kazav deka ke kupam i od onie banjarcinja so se so ogrtac za oblekuvanje deka takva sakam da mu zemam i gotovo ona ne taa ne bila prakticna trebalo kako pelena obicna da se zeme i otisla vo prodavnica i kupila mislela deka ako kupe takva kako sto i na nejze odgovara i deka jas ke ja zemam i ke si pretraam i koga ja vidov deka ide so kese i ja nose i gotovo mi pukna filmot i ona vika ja zema nesto i jas i vikam a koj ti rece da zimas ti ke go krstes bebeto ili jas koa si bila ti kuma i koga si go krstela nejzniot tatko na bebcto togas si imala pravo sto sakas toa da kupes a sega jas sum kuma i jas sto zemam toa ama ovaa e poevtina ne mi e mene bitno dali e evtina ili ne koga sum se nafanala da bidam kuma ke bidam so site mozni troskovi za imeto isto taka da sme go podnovile fakticki na bebeto na nejziniot dedo i jas samo i rekov vie koga ste krstele ste davale ime a sega jas ako sakam ke kazam ako sakam ke si gi prasam ne mozete vie da mi kazuvate i od togas mila veruvaj mi deka prestana so nejzinite zakoni taka po nekat pa znae nesto da kaze ama vide deka ne ja registriram i si pretrae i sega koga pocnavme da kupuvame za nisto sama ne e kupila vide i mi rece da idam da go vidam ako mi se sviga da go zeme ako ne ne oti znae deka nema da go vide iskoristeno za krevenceto isto taka zosto ne kupime drvno bilo po prakticno a jas samo im rekov vie ke go kupuvate krevenceto i vase e ili moite ke go kupat i moe si e kakvo sakam takvo ke kupam ako sakam i od najlom i veke tolku stama za krevenceto.Izvini za golemiot post teraj si po svoe i nemaj gajle
(Одговор на членот blond)
|