|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  6 7 [8] 9 10   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Наметлива свекрва - Секогаш знае подобро!
7.7.2011 23:46:20   
nadica
ИЗВОРНА ПOРАКА:AnnaMolly

Мој совет за тебе е да не се нервираш, ќе си го изгубиш млекото и ќе биде под стрес и бебенцето. Ако ти досаѓа со бабини деветини, остави ја нека си зборува, ти климај со главата, нека си мисли дека ја слушаш. Нека прави што сака, нека пере, нека менува навлаки на перница... Тебе мува нека не те лази. Мене ми пречеше секој нејзин потег, и самото нејзино присуство ме вадеше од кожа. Ама како што реков, научив со тек на време да не ме нервираат нејзините глупости. Поради мене, а најмногу поради Филип. Не сакам детето да ми расте во напната околина.

Ти гледај си го бебето, друго ништо нека не те допира.

кажете ми лек како успеавте да ги игнорирате????????
мојата бидејќи беше во англија 3 месеци и се навикнав без неа сега и 5 минути и се многу за да ме изнервира

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 176
8.7.2011 0:08:03   
blond

ИЗВОРНА ПОРАКА: Martins mom

Блонд, без навреда, ама твојата свеки е изгледа припроста, затоа го прави тоаuser posted image Не се нервирај, кога е во твое присуство, направи ја да биде дух...абе исто ко да ја нема.
А што е проблемот со ова свекрвите бе, кога ќе дојде мајката на невестата во „нејзината“ куќа одма прашина се креваuser posted image user posted image user posted image

Каква навреда user posted image па тоа е жива вистина.

Инаку еве денес за прв пат (или пак втор не знам) свекрвата го зема малиот во раце. Ама ја знам болката што е, мајка ми е овде по цел ден го држи и чува, па сега и она да се покаже. Ако, не ми смета тоа, ама да го прави и кога мама нема да е овде, а не само сега.

И да, АнаМоли, кажи како да се однесувам дека не е овде? Како да ја игнорирам? Не сакам јас такви работи, се обидувам на секој можен начин да ја подобрам комуникацијата, ама јбг, не збориме ист јазик user posted image
Па и плус јас имам 22, а она 62 user posted image ... Их ми текна добра идеја во моментов, ќе ја испробам деновиве па ќе се пофалам како поминала user posted image

(Одговор на членот Martins mom)
Непосредна врска до пораките: 177
8.7.2011 0:28:55   
kapina
mnogu e lesno da se ignorira ona si zboruva ona si slusa jas si teram po svoe ne e zadovolna mojta sveki od nisto taka da ne se zamaram so nea veke kako ona preme mene taka jas prema nea

(Одговор на членот blond)
Непосредна врска до пораките: 178
8.7.2011 0:36:45   
Тања РР
Гледам повеќето овде се советувате да ги игнорирате свекрвите. Нешто не ми е јасно: Зарем така не додавате масло на огнотuser posted image  Нели е поедноставно и побезболно да се обидете да се однесувате добро со свекрвата, колку и да е лоша, добриот третман ќе и годи и во секој случај ќе имате повеќе корист и помирна куќа отколку ако цело време сте „во војна“.

There are two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as if everything is."......А.А

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 179
8.7.2011 0:53:58   
vida
a jas ne ni ziveam so nejze i pak me zamara se ona znae najdobro.Jas go dojam maliot lezeecki ona mi go pomestuva deka ne mu bilo zgodno taka jas zivci kinam...sin mi e skletcija ona ke zeme dve kebinja ke go zavitka jas i vikam toplo mu e ona mi vika jas ne mislam taka lele lele mi ide da ja frlam niz terasa...sega srekja svati izglea deka ne ja podnesuvam pa prestana da doagja inace sin mi ako ne im go odnesam na gosti ke go zaboravat kako izgleda od koga sse rodi mu nema kupeno edno ligavce nisto bukvalno a se sto imame mi davaat mojte i za sin mi i kolicka krevetce i se sto trebase za bebus mi kupija mojte pred da se porodam ona samo si kuti.Da vi kazam strasno me pogoduva sto aj mene ne me saka ama sinot i vnuceto da ne si gi saka i da nema merak nisto da im kupi nemozam da svatam.A i ona raboti svekor mi raboti imaat dobri primanja...lele se nanervirav mozam kniga da napisam sto mi pravat ne se nadevav deka vaka ke bide.I uste nesto izvinete dolg mi e postot ama polesno mi e vaka.Pred nekoj den sin mi stucka i zemav da mu dadam vodicka ona go trga sisenceto i mu vika ne ti dava toa baba (ne trebalo voda da mu se dava) aj da odime ovaa majka ti ne ti dava da cicas sto ne ti dava lele sakav lom da ja napravam ama izdrzav nekako e samo neznam uste kolku ke se vozdrzuvam.Mnogu loso imam videno od tie luge...

(Одговор на членот Тања РР)
Непосредна врска до пораките: 180
8.7.2011 8:16:19   
AnnaMolly RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: blond

И да, АнаМоли, кажи како да се однесувам дека не е овде? Како да ја игнорирам? Не сакам јас такви работи, се обидувам на секој можен начин да ја подобрам комуникацијата, ама јбг, не збориме ист јазик user posted image

ИЗВОРНА ПОРАКА: Тања

Гледам повеќето овде се советувате да ги игнорирате свекрвите. Нешто не ми е јасно: Зарем така не додавате масло на огнот  Нели е поедноставно и побезболно да се обидете да се однесувате добро со свекрвата, колку и да е лоша, добриот третман ќе и годи и во секој случај ќе имате повеќе корист и помирна куќа отколку ако цело време сте „во војна“.

Значи јас не ја игнорирам, не дека не и зборам и се правам дека не е тука. Само ги игнорирам нејзините глупости, не дозволувам да ме повредат. Порано кога плачеше Филип ми викаше : Да не си заборавила да му смениш пелена? Му даде да јаде на детето, да не плаче дека е гладно? Добро, јас ненормална ли сум да не му менувам пелени и да не знам кога е гладно детето? И таквите работи ги игнорирам. Ќе и речам: Не, не заборавив. Или: Да, сега јадеше. Не се расправам. На такво игнорирање мислев. А со нејзе сум фина, не викам, не се карам и да има зошто.

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 181
8.7.2011 13:29:02   
blond
ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly

ИЗВОРНА ПОРАКА: blond

ИЗВОРНА ПОРАКА: Тања

Гледам повеќето овде се советувате да ги игнорирате свекрвите. Нешто не ми е јасно: Зарем така не додавате масло на огнот  Нели е поедноставно и побезболно да се обидете да се однесувате добро со свекрвата, колку и да е лоша, добриот третман ќе и годи и во секој случај ќе имате повеќе корист и помирна куќа отколку ако цело време сте „во војна“.

Значи јас не ја игнорирам, не дека не и зборам и се правам дека не е тука. Само ги игнорирам нејзините глупости, не дозволувам да ме повредат. Порано кога плачеше Филип ми викаше : Да не си заборавила да му смениш пелена? Му даде да јаде на детето, да не плаче дека е гладно? Добро, јас ненормална ли сум да не му менувам пелени и да не знам кога е гладно детето? И таквите работи ги игнорирам. Ќе и речам: Не, не заборавив. Или: Да, сега јадеше. Не се расправам. На такво игнорирање мислев. А со нејзе сум фина, не викам, не се карам и да има зошто.

o izvinete dolg mi e postot ama polesno mi e vaka.Pred nekoj den sin mi stucka i zemav da mu dadam vodicka ona go trga sisenceto i mu vika ne ti dava toa baba (ne trebalo voda da mu se dava) aj da odime ovaa majka ti ne ti dava da cicas sto ne ti dava lele sakav lom da ja napravam ama izdrzav nekako e samo neznam uste kolku ke se vozdrzuvam.Mnogu loso imam videno od tie luge...

За водичката и мене ми рекоа чајче да му давам кога ќе има грчеви а она ми збори: не му давај чај или вода, нема да сака после да цица од тебе. Ахам, да, затоа на секој час ми бара цицка user posted image
АнаМоли и јас истото го правам, ама не можам да го поднесам тоа така да се да ме прашува. Јас закачив сега една бактерија од болницата и треба да сум подалеку од малиот, само за цицање да е до мене, па мајка ми го гледа постојано. И вчера кога за прв или втро пат свекрвата го зема во раце му збори (иако де не разбира, ама што има така да му збори) еее мама е болна, не може да те држе, ах мамо мамо ич не си се грижила за здравјето, сега може и тебе да те разболе.
Па у user posted image јас ако не се грижам за своето здравјеи за здравјето на моето бебе, ти се грижиш ????
Успеав некако да преќутам. Ама јас си знам колку се нервирам само на овие нејзини непотребни коментари.
Или пак кога ќе рече: Блооооооооонд, не го оставај така да спие свртен на таа страна, не е добро така, на времето не ги остававме така да спијат (а зошто и она не знае).Не ја вклучувај климата ќе измрзне детето ( а ако не ја пуштам ќе се се варам ко кокошка во котел).

Па колку и да имаш челични нерви, попуштаат на такви непотребни коментари.

< Поракaта ја уредил blond -- 8.7.2011 13:30:30 >

Непосредна врска до пораките: 182
8.7.2011 13:35:24   
Mihaela 2010
Off citam i ve zalam...jas nemam svekrva ama zatoa imam ZOLVA ..beter

Непосредна врска до пораките: 183
8.7.2011 13:39:14   
blond
ИЗВОРНА ПОРАКА: Mihaela 2010

Off citam i ve zalam...jas nemam svekrva ama zatoa imam ZOLVA ..beter

Барем не живее со тебе... или ??? user posted image

(Одговор на членот Mihaela 2010)
Непосредна врска до пораките: 184
8.7.2011 13:46:56   
Mihaela 2010
Ne zivee ama koga ke kaze "nesto" kazano e...ona se znae ..

Непосредна врска до пораките: 185
11.7.2011 0:36:34   
Nadezna
More zeni!
I jas se nervirav koga bese Damjan pomal, taa se znaese, ama veruvajte, nemaat pustite losa namera so decata, samo sakaat da pomognat, najcesto....
A ako nesto ne vi godi, vikate PEDIJATAROT ZABRANI i gotovo

(Одговор на членот Mihaela 2010)
Непосредна врска до пораките: 186
11.7.2011 0:56:56   
Melanija *
Mojata svekrva navistina ,, se znae,, a najcesto sme slicni vo znaenjeto (moja sreka) pa nekako dobro se slozuvame. Vsusnost ubavo go primenuvam sovetot od majka mi ,,krotko jagne od dve majki cica,,i navistina bilo taka.user posted image

(Одговор на членот Nadezna)
Непосредна врска до пораките: 187
27.10.2011 13:46:54   
miana
A devojkiu da Ve prasam dali Vasite ajki se seznajki i dali mozat da ve izvadat od takt????Mojata majka redovno go pravi toa..Se mesa vo se i najtragicno e sto te UBEDUVA deka e ona u pravo...I majkami i sveki se bliznaci u horoskop i dvete SE ZNAAT...Eve za detska soba i kazuvam na majkami kako sakam a taa e ubeduva deka mojot krevet ( izvadok od krevet na sprat ) bil mnogu nov,da sum go prepravela( da sum dodala fioka za dusek odozdola) i da im napravam krevet..Abre zeno - jas sakam ubava detska soba a ne pravenka...i me ubeduva do tocka na vrienje...

(Одговор на членот Melanija *)
Непосредна врска до пораките: 188
27.10.2011 13:55:22   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija *

Mojata svekrva navistina ,, se znae,, a najcesto sme slicni vo znaenjeto (moja sreka) pa nekako dobro se slozuvame. Vsusnost ubavo go primenuvam sovetot od majka mi ,,krotko jagne od dve majki cica,,i navistina bilo taka.user posted image

melanija da toa e tocno krotko jagne od dve majki cica ama nekogas stvarno ne se istrpuva i te izvadi od kontakt i ne mozam da izdrzam pa koga ja otvoram jas mojata "LAMNJA" pa se zivo i dizo i iznakazam,do deka da se porodam se ona znaese se sakase komandi da dava deka da odeme so mm sto akko da praveme pa edno vreme se smiri i dokazav deka ne e vo pravo eve sega se porodiv skoro dva meseci i taa pak pocna so nejzinite zakoni se ona znae sto e dobro za moeto bebe se kako ona kaze taka se ona da go umiri stom malku puste glas da plaka taa vednas mi ja zima kako taa da i e majka kako taa da samo moze da ja umiri i mene eden den mi pukna filmot pa koga ja otvoriv jas mojata "LAMNJA" pa se zivo i iznakazav i i kazav deka ne se e ona macila da go raga moeto dete i deka nema pravo da mu se prave majka pa duri nekolku pati mu se obrna so zborot mamce kako taa da mu e majka pa se sto mi lezese na srce i iznakazav i od togas e po druga i veke ne smee da smilse da i se obrne na mojata kerka so zborot mamce a ne pa taka da i rece sto si e za baba za baba a sto za majka za majka si e i sega koga plaka  ne smee da mi ja zeme da ja smiri ako jas i recam da ja zeme zeme ja ako ne samo zalika okolu mene kako kuce okolu koska,kako mojata majka moze da dojde da go vide da go podrze i da si otide ne mi e ni eden zakon dala ni najmalku ne mu se pravi majka na moeto dete a sveki kako ona da se e cepila za nego e nema taka vo nekoj situacii treba da se pokaze malku zabi

(Одговор на членот Melanija *)
Непосредна врска до пораките: 189
27.10.2011 14:54:47   
amelbebe
devojinja,me podrazmislivte malku so ova ogovaranje svekrvi,ke treba i jas da podrazmilam pred da kazam nestouser posted image i jas sum takva jadelo li cicalo li u user posted image user posted image

(Одговор на членот mamicka77)
Непосредна врска до пораките: 190
27.10.2011 15:03:16   
miana
ИЗВОРНА ПОРАКА: miana

A devojkiu da Ve prasam dali Vasite ajki se seznajki i dali mozat da ve izvadat od takt????Mojata majka redovno go pravi toa..Se mesa vo se i najtragicno e sto te UBEDUVA deka e ona u pravo...I majkami i sveki se bliznaci u horoskop i dvete SE ZNAAT...Eve za detska soba i kazuvam na majkami kako sakam a taa e ubeduva deka mojot krevet ( izvadok od krevet na sprat ) bil mnogu nov,da sum go prepravela( da sum dodala fioka za dusek odozdola) i da im napravam krevet..Abre zeno - jas sakam ubava detska soba a ne pravenka...i me ubeduva do tocka na vrienje...

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 191
27.10.2011 15:05:22   
AnnaMolly RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: amelbebe

devojinja,me podrazmislivte malku so ova ogovaranje svekrvi,ke treba i jas da podrazmilam pred da kazam nestouser posted image i jas sum takva jadelo li cicalo li u user posted image user posted image

Ние збориме, ама нашите снаи за едно дваесетина години нас тука на рр ќе не оговараат! user posted image
Ти си добра свекрва, комшике. Млада си, имаш модерни сфаќања. И башка снаата ти е многу фина, сигурно не зборува вака за тебе.

Live and let live

(Одговор на членот amelbebe)
Непосредна врска до пораките: 192
27.10.2011 15:09:36   
miana
теши ја,теши ја user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 193
27.10.2011 16:20:09   
Annet
eh leleeee mamicka 77 i mojata svekrva nekolku pati i rekla "NA mama"?? ama ne namerno ,ke se secne i ke me pogledne,ja si vikav so i e na zenava ke mi se mesa sea duri ke se raskarame,ama ne....se podmesuva ama normalno,
pa ako ne prasa ke vikam - ne ja interesira? i kakko e podobro?
staviv ja granica uste odma i se znae.........od ednoto vleguva od drugoto izleguva...
sakaat oni da se napravat seznajki golemi,samo oni deka rodile deca,ama nema da im go obrnes vnimanieto i ke si ja "svitkaat opaskata".stoznam mozebi e individualno.gospod da ne cuva od zenska belja hahahahhahaha
mojot mm nikogas usta ne otvoril ni za arno ni za loso,pa ako kazam nesto ja ke bidam kriva,vaka ednas kazav dosta e.nataka koj da znae so me ceka? samo neka rastat decata oni znaaat koj e majka , koj e baba............................

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 194
27.10.2011 16:51:58   
blond
Е мојата свекрва не вели на бебето на мама, ама мене ми вели: татко ти ова татко ти она (а мисли на свекорот user posted image ).
Туку, на мајка ми и се испушти два-три пати и се насмеа веднаш во моментот кажа:" Леле леле аха мама, мислев баба пу, не можам да се навикнам на ова баба". И не и замерувам бидејќи ова и е прво внуче. Ама свеки да каже ќе се налутам најверојатно user posted image

(Одговор на членот Annet)
Непосредна врска до пораките: 195
27.10.2011 22:11:55   
Џесика
Еве баш у моментов се прашувам што и требало да ми дотура вода во течниот сапун? Дека немало мене да ми текне ако сакам да зашпарам у сапун???user posted image user posted image user posted image

Жената по природа е АНГЕЛ, но ако и ги скршат крилата таа лесно ќе научи да лета на метла!!!

Непосредна врска до пораките: 196
27.10.2011 22:23:17   
Viktori
свекрва ти е многу Икономична user posted image user posted image user posted image

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

(Одговор на членот Џесика)
Непосредна врска до пораките: 197
27.10.2011 23:37:15   
Natuska85
Еве ви ги последните модели на каучи за свекрвите,инаку превземени од кај Џесика од фб,па дури и маж и го тагнала да види каков кауч ќе и купи на мајка муuser posted image user posted image user posted image user posted image .Луда си Џесuser posted image user posted image user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

(Одговор на членот Viktori)
Непосредна врска до пораките: 198
27.10.2011 23:41:08   
nadica
дај еден и за моја свеки user posted image user posted image user posted image  
мислам дека најмногу ќе и одговара вториот user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

(Одговор на членот Natuska85)
Непосредна врска до пораките: 199
28.10.2011 10:33:40   
Џесика
ИЗВОРНА ПОРАКА: Џесика РР

Еве баш у моментов се прашувам што и требало да ми дотура вода во течниот сапун? Дека немало мене да ми текне ако сакам да зашпарам у сапун???user posted image user posted image user posted image

Аууу сега ми текна, она уствари ми „украла“ од сапунот за кај неа, па да не приметамuser posted image

Жената по природа е АНГЕЛ, но ако и ги скршат крилата таа лесно ќе научи да лета на метла!!!

(Одговор на членот Џесика)
Непосредна врска до пораките: 200
Страница:   <<   < Претходна страница  6 7 [8] 9 10   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  6 7 [8] 9 10   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.