|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  12 13 [14] 15 16   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Кломифен
9.4.2011 19:11:24   
BabyPhat
Fala Bethany... opustena sum da ti kazam pravo edvaj cekam da dobijam za da pocnam da gi pijam i da vidam dali ke ima nesto pozitivno...ti kako so klomifenot dali imase nekoi negativni pojavi i dali ti uspea so niv
pozdrav i do tebe

Life is just a mirror, and what you see out there, you must first see inside of you.

(Одговор на членот Anonimen)
Непосредна врска до пораките: 326
9.4.2011 20:07:46   
Bethany
Првиот месец имав само болки во јајниците, многу јаки, али докторот ми кажа дека тоа било нормално, јајниците се будеа од сонuser posted image Третиот месец со кломифен останав бремена, ама тој месец посебно се бев опустила и не се оптеретував да ли ке останам или не, како претходните месеци.
Ти посакувам наскоро да ги видиш своите user posted image или user posted image user posted image

(Одговор на членот BabyPhat)
Непосредна врска до пораките: 327
11.4.2011 11:40:25   
mimo
bethany ke mi kazes li kako gi pise klomifenot od koga do koj den cocnuvase i kako po kku na den dali seko mesec ja zgolemuvase dozata?

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 328
11.4.2011 13:49:51   
Bethany
Mimo, јас ги пиев од 2. ден на циклусот по две апчиња и тако 5 дена. Сите три месеци исто пиев.
Е сега, тоа е зависно како ке ти рече докторот од кога и како да пијаш.
А ти пијеш ли кломифен?
Поздрав

(Одговор на членот mimo)
Непосредна врска до пораките: 329
11.4.2011 15:38:56   
mimo
fala bethany, da jas pijam prviot mesec pief od petiot  den po 2 apcina na den. 5 dena, pa doktorot toj privatniot za vtoriot mesec mi preporacase da piamdupla dosa spored nekoja sema neznam kakva ali maticnata ginekoloska me pmani posto mi vikat monu jaka e dupla doza i mi vikat deka jsimam custvitelni jajnici a imase strf da ne mi se stoaat cisti pa mi rece da gi pijam isto kako prvit mesec od petiot den po 2x1 . a jas taka gi pief pa sega neznam koga treba da odam na prgled za folikulot ako znaes mozes da mi kases dali 12 dena posle menstruaci ili 12 dena posle piejne klomifen.denes mi e 13 den na menstruaci a ne znam koga mi e ovulacij .... pa se nadevam ovoj msc ke gi videme user posted image

Непосредна врска до пораките: 330
11.4.2011 20:51:03   
Bethany
Mimo, Уф и мене ми изгледа тоа нешто много 4 апчиња, али сепак нисам доктор user posted image
И даа не те лажам , али мислам дека јас бев на контрола на 14 ден од циклусот (значи од менструацијата), нисам сигурна, ама мислам така беше. Сепак тоа требаше доктор да ти каже кога да дојдеш, нели ти кажа? Јас бидејки ми е матичниот во друг град, одев само тогаш (еднаш во месецот) на контрола и он проценеше отприлике кога фоликулите ќе достигнаат жељена големина. И обично ми овулација беше за ден - два покасно од прегледот.
Се надевам ти помогнав некако, ама јас сепак ти препорачувам да го прашаш докторот (во кој имаш доверба) и да одеш кога тој ќе ти рече.
Се најубаво, и само немој много да се оптеретуваш.... верувај ми , ти зборувам од искуство, ништо нема да помогнеш со тоа user posted image Поздравче и обавестувај не до каде си. Се надевам и ти посакувам наскоро едно user posted image

(Одговор на членот mimo)
Непосредна врска до пораките: 331
12.4.2011 14:52:33   
mimo
jas denes bef kaj doktor na pregled mi vitat polna so folikuli si ednoto mi bese 23 mm a dro mi bese 20 mm i mi kaza deka mozat da puaat ovie 2 dena pa sega ne mi e jasno mozno e da imas mnogu flolikuli? posto jas minatiot mesec imaf 1 folikul i mislam deka sekogas koga sum bila na pregled po 1 sum imala a denes imaf mnogu pa doktorkata mi kaza deka sancite za user posted image  ovoj mesec mi se mnogu golemi

Непосредна врска до пораките: 332
12.4.2011 15:25:25   
BabyPhat
bethany ti blagodaram mnogu za odgovorot
znam jas deka treba covek da ne se zamara so nisto i deka treba da bide posebno opusten
no jas ne samo sto se zamaram tuku i sum pod stres ovie dva meseci.... mora da napravam nesto da ne se nerviram i da se opustam
uste si ja cekam user posted image pa so novi informacii naskoro se nadevam ubavi
pozz i blagodaram uste ednas

Life is just a mirror, and what you see out there, you must first see inside of you.

Непосредна врска до пораките: 333
12.4.2011 22:25:30   
nataly86
Dali ina nekoj informacija kolku pati moze da se pie klomifen.  i Vo koj slucaj se primaat inekciii za stimilacija. Do sega sum go piela klomifenot  3 pati i nisto user posted image

Непосредна врска до пораките: 334
13.4.2011 10:14:46   
Sajna
Klomifen se pie maksimum tri pati a potoa treba pauza od 6 meseci
pozdrav

(Одговор на членот nataly86)
Непосредна врска до пораките: 335
13.4.2011 15:07:33   
Melanija RR
nataly86 секој гинеколог си има свое видување колку треба да се пие кломифенот. Едно е сигурно што кажуваат е дека се пие до 6 пати.Нема правило дали и колку се прави пауза.Тоа најдобро со твојот гинеколог да си се договорите.Јас пиев 3 месеци по ред,па и кажав на докторката дека сакам пауза.Па после 3 месеци пак почнав со кломифен.Но ќе мора со појака стимулација(некои инекции) за да се добие фоликула на посакуваниот јајник.
Сите имаме свои искуства,но како ќе си се договориш така и направи.Со среќа

(Одговор на членот Sajna)
Непосредна врска до пораките: 336
13.4.2011 22:24:32   
nataly86
Fala vi mn na odgovorite... jas sum go piela tri pati no ne  kontinuirano 3 meseci. epten mi e strav od nekoi nesakani dejstva.. zatoa i prasuvam..
pozdrav

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 337
13.4.2011 22:31:52   
bozica83
zdravo nataly86 i jas isto gi piev klomifen pred 2 meseci no nemase nikakva promena a gi piev dva pati na den a inekciite se primaat za prskanje na folikulot i da se zgolemi verojatnosta za bremenost so sreka 

Непосредна врска до пораките: 338
13.4.2011 22:35:09   
bozica83
 i zaborivaviv da ti napomenam  deka nema nikakvo stetno dejstvo klomifenot jas go piev 5 ciklusi ama za zal nemase podobruvanje daj boze kaj tebe da imauser posted image

(Одговор на членот bozica83)
Непосредна врска до пораките: 339
13.4.2011 23:25:52   
nataly86
prvite 2 pati koga go piev jajce kletkite mi rasteja mn dobro.. 20mm i imase poveke folikuli... posledniot pat imase samo eden folikul koj bese 10mm. primil preglin i sledniot den napraviv inseminacija ama user posted image . zatoa se plasam da ne se naviknuva ogranizmot pa da ne reagira poveke. sum slusnala i za inekcii koi se zamena za klomifen (bile okolku 1200 den edna) so niv imalo podobri rezultati.
Pozdrav i fala na ubavite zborovi i pozitivnite misli

(Одговор на членот bozica83)
Непосредна врска до пораките: 340
14.4.2011 0:24:51   
Bethany

ИЗВОРНА ПОРАКА: nataly86

prvite 2 pati koga go piev jajce kletkite mi rasteja mn dobro.. 20mm i imase poveke folikuli... posledniot pat imase samo eden folikul koj bese 10mm. primil preglin i sledniot den napraviv inseminacija ama user posted image . zatoa se plasam da ne se naviknuva ogranizmot pa da ne reagira poveke. sum slusnala i za inekcii koi se zamena za klomifen (bile okolku 1200 den edna) so niv imalo podobri rezultati.
Pozdrav i fala na ubavite zborovi i pozitivnite misli

Nema zosto da se plasis, naprotiv, klomifenot bi trebalo da ima efekt i vo meseci od koga se prestane so zemanje na klomifen. Mojot doktor insistirase da go zemam kontinuirano 3 meseci i mi vikase ako ne bide nisto, ke se prave pauza od nekolku meseci i deka klomifenot i togas bi trebalo da ima efekt. E sega ne znam sto bi se desavalo ponatamu.
Pozdrav!

Непосредна врска до пораките: 341
14.4.2011 1:15:12   
ZLATICKO
neznam kade da go napisam ova,dali nekoj znae resenie za cistitis vospalenje na mocniot meur,vo posledno vreme mi se javuva posle odnos,ve molam za sovet,i drugo prasanje  za apcinjata klomifen dali gi ima tuka kaj nas tie hrvatskite?

Непосредна врска до пораките: 342
14.4.2011 10:27:15   
BabyPhat
da da gi ima od belupo, jas nekna zemav na pozitivna lista bile, mene striktno mi rece doktorot od tie da kupam od belupo zosto makedonskite rece deka ne bile bas dobri

(Одговор на членот ZLATICKO)
Непосредна врска до пораките: 343
14.4.2011 15:47:23   
Melanija RR
Велат дека кломифенот е почетен најслаб тип на стимулација.Следно би биле инекции кои незнам точно како се викаат и чинат околу 30 евра.
Но посакувам никој да не дјде до тоа.Да кломифенот е на белупо и се на позитивна листа.

Непосредна врска до пораките: 344
18.4.2011 15:22:26   
BabyPhat
ne daj boze....

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 345
18.4.2011 22:42:55   
sharlot
Draga ZLATICKO,i mene mi se slucuva toa,veke so godini nanazad.jas duri i bev na urolog zatoa sto mi bese mnogu strav.Mnogu e bitno vednas po odnosot da odiv vo toalet i da se izmokris a potoa da se izmies so mlaka voda.e sega od koga mi go kazaa toa jas go praktikuvam i mnogu poretko mi se javuva cistitot.e sega bidejki se obiduvam da zabremenam mora poveke da lezam posle odnosot no gledam posle najveke eden cas da odam vo toalet.isto taka mene mnogu mi pomogna kombinacija na citeral i palin antibiotik zaedno so b kompleks kpoi mi gi prepisa doktorot i koga ke me zaboli besikata vednas gi pijam 14 dena,caj od brusnica,uvin cas i spazmeks tableti protiv bolovi. sepak mislam deka mozebi treba da odis na doktor pa da napravis urinokultura za da se vidi dali imas bakterija i na koj antibiotik e osetliva.se nadevam deka ti pomognav.

Непосредна врска до пораките: 346
22.4.2011 22:28:32   
ZLATICKO
draga sharlot mnogu fala za sovetot,i jas planirav da odam na lekar,i jas pijam caj od brusnica i mnogu mi pomaga.

(Одговор на членот sharlot)
Непосредна врска до пораките: 347
26.4.2011 23:43:45   
zagrizenaa
dali nekoj znae dali tabletite mikroginon se pijat site 21 ili moze i pomalce zs mene gin mi dade samo 14 dena po 1 navecer.ve molam odgovorete mi?????

Непосредна врска до пораките: 348
8.6.2011 14:51:50   
BabyPhat
здравоо еве ме мене...после долго време,конечно го испив кломифенот, на 9-от ден бев на доктор ми рече имало фоликули и до 10 и 11 мм, а на 12 ден ми останаа само 2 едната фоликула со големина од 13.5мм а др со големина од 15.5мм, има ли шанси да останам бремена,ако има некој искусен од оваа област нека пише,ме интересира многу...

(Одговор на членот zagrizenaa)
Непосредна врска до пораките: 349
26.7.2011 10:49:22   
mazule
Zdravo rr. Sto mislite vie jas imam normalna ovulacija no ne doaga do zacnuvanje, pa sakam da probam so klomifen, nemam cisti i slicno. Ve molam za sovet, samo se razocaruvam.user posted image

Непосредна врска до пораките: 350
Страница:   <<   < Претходна страница  12 13 [14] 15 16   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  12 13 [14] 15 16   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Најинтересни теми на форумот
Julie1

За што сакам најмногу да пишувам на форумот на Рингераја?

забременување (29%)

бременост (15%)

бебе и дете (25%)

вери (2%)

сексуалност (18%)

брак (11%)

Број на сите гласови: 65

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!