|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  14 15 [16] 17 18   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Најубави имиња
28.7.2011 13:23:48   
mamicka77
I jas mislam deka Sofija treba da e so J 

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 376
28.7.2011 13:38:18   
anedespo
Како и да решите е сосема во ред, дали со Ј или без Ј, тоа е ваше дете.

(Одговор на членот mamicka77)
Непосредна врска до пораките: 377
28.7.2011 22:52:52   
mama30
ИЗВОРНА ПОРАКА: miana

Znaci isto kako jas  i mm..Za prvata kerka izborot bese moj,ama i na mm mu se dopagase....Sega od nasa Daria a jas Mila..Sega pa neznam kako bi trebalo Darija ili Daria?  Na mm babamu pokojna se vikase Darinka i najmnogu zaradi toa zapinja da se vika Daria...Kazete kako e pravilno Daria ili Darija?

Vo makedonskiot literaturen jazik megu bukvite "I" i "A" sekogas stoi bukvata "J" . taka e po pravpis, a inace sloboden izbor, koj kako saka. Bez "J" ili so "J" seedno e, imeto e ubavo.

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 378
1.8.2011 13:36:58   
dacineli
eve kaj nas bebco e ili mnogu sramlivo ili mnogu inat,pa i vo 7mi mesec ne saka da si go pokaze polotuser posted image pa taka zauser posted image mi se dopagaat Kaja,Tea ili Daria a zauser posted image Oleg,Teo ili Maksim.

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 379
8.8.2011 14:57:44   
miana
Vi se veruva li deka na kogo i da kazeme doma deka sakame DARIA ni se mrstat ,se cudat..Cudno im bilo-vaka taka

(Одговор на членот dacineli)
Непосредна врска до пораките: 380
8.8.2011 15:08:10   
Yummy Mammy

Vi se veruva li deka na kogo i da kazeme doma deka sakame DARIA ni se mrstat ,se cudat..Cudno im bilo-vaka taka

ke se naviknat user posted image

There are no strangers, just friends you haven''t met yet!

Непосредна врска до пораките: 381
8.8.2011 15:08:47   
dostickage
eve kaj nas bebco e ili mnogu sramlivo ili mnogu inat,pa i vo 7mi mesec ne saka da si go pokaze polotuser posted image pa taka zauser posted image mi se dopagaat Kaja,Tea ili Daria a zauser posted image Oleg,Teo ili Maksim.

Glasam za Darija i Oleg.Iako mene mi e bitno da si odgovara i so prezimeto :-)

Непосредна врска до пораките: 382
8.8.2011 15:11:42   
miana
Ako taka resime - ke mora da e naviknat
Taka bese i za MIA pa eve sega im e ubavo

(Одговор на членот Yummy Mammy)
Непосредна врска до пораките: 383
9.8.2011 17:01:49   
mama30
miana, bidi unikatna, DARIA ti e super izbor. prvata moja kerka se vika Lina, pa ne da im bese cudno na site, tuku prv pat slusale za takvo ime!!! jas sakav ime sto ne e tolu cesto, a dodeka se rodi ne poznavav nitu edna Lina. normalno so tek na vreme zapoznav 2-3. Za vtorata kerka isto taka sakav nesto unikatno, pa se odlucivme za darija iako poznavam nekolku so toa ime. Cudno ni bese i nam da se navikneme na pocetok, no pominaa veke 2 i pol meseci i si se naviknavme. A jas se otkazav od mojot izbor za da bidi Mila zaradi toa sto veke toa ime e precesto. pozz

Непосредна врска до пораките: 384
9.8.2011 17:05:48   
Anki
Zdravo na site:) eve i jas odluciv da pisam kako da se vika moeto since...se dvoumam pomegu Filip i Mihail?????

(Одговор на членот mama30)
Непосредна врска до пораките: 385
9.8.2011 17:15:43   
kikicka
filipovci gi ima dosta Mihail e redok:) ti si znaesh

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот Anki)
Непосредна врска до пораките: 386
9.8.2011 18:43:55   
Snowhite RR
Мојот син се вика Михаилuser posted image така да гласам за Михаил, а и јас мислев дека е ретко, ама откако го крстивме сфатив дека и не е баш

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 387
9.8.2011 19:41:32   
Natasa981
zenski, moj sovet : nikomu ne kazuvajte kako planirate da si gi krstite bebcinjata,zasto vo sprotivno ostavate prostor za komentiranje od pobliskata okolina..eve kaj mene na primer, se sto mi se dopadna na mene kako ime -moite pobliski samo se mrstat i komentiraat. Zatoa dogovorete si se so mazite, a za drugite ic da ne vi e gajle! do posleden den ne kazuvajte.Zimi sve jas taka planiram da napravam! a ne vaka, abe edno ime da im se dopadnese, edno! a dadov predlozi mnogu. epa nema veke, kako ke si ja vikame- taka! ke si doznaat otkako ke se rodi:)

Моќните нешта доаѓаат од малите почетоци - Џон Драјден

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 388
9.8.2011 21:55:55   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: Anki

Zdravo na site:) eve i jas odluciv da pisam kako da se vika moeto since...se dvoumam pomegu Filip i Mihail?????

jas glasam za FILIP toa i mi bese favorit ako nosev masko ama ono e zensko i ke bide MILA ili BISERA

(Одговор на членот Anki)
Непосредна врска до пораките: 389
10.8.2011 9:45:10   
Yummy Mammy
ИЗВОРНА ПОРАКА: Natasa981

zenski, moj sovet : nikomu ne kazuvajte kako planirate da si gi krstite bebcinjata,zasto vo sprotivno ostavate prostor za komentiranje od pobliskata okolina..eve kaj mene na primer, se sto mi se dopadna na mene kako ime -moite pobliski samo se mrstat i komentiraat. Zatoa dogovorete si se so mazite, a za drugite ic da ne vi e gajle! do posleden den ne kazuvajte.Zimi sve jas taka planiram da napravam! a ne vaka, abe edno ime da im se dopadnese, edno! a dadov predlozi mnogu. epa nema veke, kako ke si ja vikame- taka! ke si doznaat otkako ke se rodi:)

Hahahhahaah... imas pravo, eve sto i da smislam jas na svekrva mi se i zvuci evrejsko, bugarsko, pa ne bilo nase... user posted image user posted image user posted image  A mladite gi prasuvam posto oni poveke imaat oset sto e in a sto out. I so prvoto taka anketa im pravev kako im zvuci

There are no strangers, just friends you haven''t met yet!

(Одговор на членот Natasa981)
Непосредна врска до пораките: 390
10.8.2011 9:54:06   
miana
Mama 30 od koj grad si ti? Jas poznavam edno devojcence sto se vika Lina i majkai e pak trudna i se od K.Palanka.Da ne si ti taa?
Pozdrav  p.s. Fala za sovetot user posted image

(Одговор на членот mama30)
Непосредна врска до пораките: 391
10.8.2011 9:56:56   
miana
Kerkami saka de Tijana,de Angela,de Seherezad,a od vcera Stefani.I jas sakam Stefani ama mm nesto mi molci..ke vidime.I nikomu ne kazuvam poveke kako ke se vika ( od domasnite) Svekrvami odma mi prokomentira za Daria- neslusnala za takvo ime,cudno i bilo,babami isto,majkami odma vika - i kako ke ja vikaat nagaleno - Daca? I takvi komentari sto me stavija vo misla..Ke ve poslusam i od sega sto i da resime ne kazuvam na domasnite.

(Одговор на членот Yummy Mammy)
Непосредна врска до пораките: 392
10.8.2011 11:17:37   
KRISTIJANA*
Anki jas glasam za MIHAIL :) najverojatno i naseto since ke se vika taka ...megjuta vo pravo ste ne treba da se komentira so okolinata poradi komentarite .....

Само една работа е поубава од тоа да бидеш жена, а тоа е да бидеш мајка....

Непосредна врска до пораките: 393
10.8.2011 12:11:19   
vanessa30
I mene Mihail mi se dopaga, mi bese edno od iminjata i za moeto bebce, ama na soprugot i na svekormi poveke im se dopagase David, a mene mi bese seedno koe od dvete iminja. Za zensko ni bese opcija Mihaela. Bidejki kukna slava ni e Sv Arhangel Mihail, mislev so edno da si cekame i imenden.

(Одговор на членот KRISTIJANA*)
Непосредна врска до пораките: 394
10.8.2011 12:15:16   
miana
Nas kukna slava ni e sv.nikola ja slavime zasluh ( mislam taka deka se vika ) na 18.12.2011 a mene termin mi e 19.12.2011 bas denot sv.Nikola..Nosam devojce ama ne sakam da se vika Nikolina.Nina Nikolija i sl..Ako bese masko ke bese Nikola 100% a vaka si mislam treta opcija pa neka ni prosti dedo sv.Nikola ( sto bi rekla kerkami ) 

(Одговор на членот vanessa30)
Непосредна врска до пораките: 395
10.8.2011 12:19:45   
Џесика
Можеш Николета, Никита...

Жената по природа е АНГЕЛ, но ако и ги скршат крилата таа лесно ќе научи да лета на метла!!!

Непосредна врска до пораките: 396
10.8.2011 12:24:11   
miana
ne,ne,ne..Nisto od Nikola za zensko.... fala za predolizte ama nekako za nikola zensko - NE... Si rekov ako e masko ke se vika nikola ama ako e zensko bogami - NE...Gospod mi dari devojce iako znaese deka nema da go krstam po praznikot  pa takada znae deka nema da se vika Nikolina user posted image

(Одговор на членот Џесика)
Непосредна врска до пораките: 397
10.8.2011 12:28:41   
Maca25
миана од каде знаеш дека баш тогаш ќе се породиш, на 18.12?!? може на 20.12, а може и на 10.12, така?! така да не мораш да се водиш според празникот.
Инаку за мене Никита е многу убаво име, и здравје ако имаме уште едно дете некогаш ќе се вика Никита ( и да е машко и женско).

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

Непосредна врска до пораките: 398
11.8.2011 0:53:07   
kuklicka26
Eve zenski:                        Maski:

Simona                               Dimitar
Sara                                    Dragan
Valentina                            Darko
Magdalena

(Одговор на членот katence)
Непосредна врска до пораките: 399
13.8.2011 1:12:44   
mama30

Mama 30 od koj grad si ti? Jas poznavam edno devojcence sto se vika Lina i majkai e pak trudna i se od K.Palanka.Da ne si ti taa?
Pozdrav  p.s. Fala za sovetot user posted image

Jas sum od Bitola, imam 2 kerki, Lina i pomalata (Darija) koja ima 2 i pol meseci, i nedaj boze pak da sum trudnauser posted image

Непосредна врска до пораките: 400
Страница:   <<   < Претходна страница  14 15 [16] 17 18   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  14 15 [16] 17 18   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?