|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  50 51 [52] 53 54   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Знаци на бременост
31.8.2011 10:13:58   
anedespo
Cestitki. Mislam deka mozes da odis na lekar. Imaat laboratoriski testovi za potvrduvanje na bremenosta. user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 1276
31.8.2011 12:45:58   
blaska
fala na cestitkite se nadevam deka posle dva spontani konecno ke imame user posted image

(Одговор на членот anedespo)
Непосредна врска до пораките: 1277
2.9.2011 15:34:50   
anailisav
zdravo rr prijatelki!!!!jas imam vakov problem:pred mesec i pol dena odkako mi kasnese 10dena menzisot napraviv test koj izleze pozitiven no so bleda vtora linija(me cudi sto na testot pisuvase only for in vitro use)se izraduvav vo sekoj slucaj i naredniot den otidov na doktor da mi ja potvrdi bremenosta no nisto od user posted image .beta hcg pokaza negativen rezulatat.doktorkata mi rece deka toj test preku krv e najtocen i deka sigurno nema bremenost i da ocekuvam vo skoro da mi dojde.od togas ima pominato uste mesec i pol a menzisot seuste go nema.zakazav pregled vo sreda no me interesira dali nekoj imal vakvo iskusto i od sto bi mozela da se javi vtorata linija na testot.da napomenam nemam praveno drug test povtorno ne mozam da soberam hrabrost se plasam od razocaruvanje,nemam nikakvi simptomi kako sto se cesto mokrenje oset_livi gradi ili gadenje,samo nekoi povremeni grcevi vo dolniot del od stomakot?user posted image odnapred vi blagodaram na vasite odgovoriuser posted image

< Поракaта ја уредил anailisav -- 2.9.2011 15:36:34 >

(Одговор на членот blaska)
Непосредна врска до пораките: 1278
2.9.2011 15:41:14   
AnnaMolly RR
Нема зошто да се плашиш да направиш втор тест. Веднаш во аптека и провери си, што ќе изгубиш?
Лажно позитивен тест може да се јави доколку си пиела лекови што содржат hcg. Ти оди си на гинеколог, но ништо нема да штети да си го повториш тестот за бременост и искрено се надевам дека ќе видиш user posted image user posted image !

Live and let live

(Одговор на членот anailisav)
Непосредна врска до пораките: 1279
2.9.2011 16:12:02   
anailisav
ana moli blagodaram na poddrskata!ne gubam nisto no se plasam od povtorno razocaruvanje ,golema placka sum togas koga izleze negativen beta hcg cel den placevuser posted image ,a tolku se izdraduvav na testot.dali mozebi znaes dali vo klomifenot ima hcg,posledno niv gi piev?user posted image user posted image

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 1280
2.9.2011 19:33:14   
AnnaMolly RR
mila, na internet eve sto najdov. clomiphene citrate (clomid/serophene) e mozno da pokaze lazno pozitiven rezultat na test za bremenost dokolku testot e napraven naskoro po pienjeto klomifen. isto taka i slednive lekovi moze da pokazat lazno pozitiven rezultat - profasi, pregnyl, novarel. se preporacuva da ne se pravi test za bremenost poradi pojavata na lazno pozitiven rezultat najmalku 7-14 dena po primanjeto na poslednata doza od lekot. Se nadevam deka ti pomognav.

Live and let live

(Одговор на членот anailisav)
Непосредна врска до пораките: 1281
2.9.2011 20:20:30   
anailisav
fala duso sigurno od toa e bil pozitiven testot iako go pravev 1 i pol mesec otkako go ispiv poslednoto ap4e,vo sekoj slucaj fala ti.toa me bunese dolgo vreme.pozdravi i backi

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 1282
4.9.2011 11:05:30   
Gorgeus
Hello :)
Nova sum na sajtov, i se nadevam mozam da se vklucam vo razgovorot. Godina dena sum vo brak, no do seg ane sme se trudele okolu bremenost i prosiruvanje na semejstvoto. Zavcera, vo petokot, prv pat se oslucivme da zacneme. Iskreno, neznam dali e psiha ili ne, ama uste vednas nekako cuvstvuvam deka e uspesno, i daj boze da e :).
Sakam vasa pomos.. znaci i vcera i denes cuvstvuvam poduenost vo stomakot, dali e toa nekakov znak ili ne e mozno vednas da se sluci takvo nesto. :))
Jas citav po internest sto kako, ama vaka podobro koga mozeme site zaedno da spodelime iskustvo :)
Pisete mi i sakav uste da prasam koga tocno moze so sigurnost da napravam proverka deka e uspesen obidot. Blagodaram

(Одговор на членот none)
Непосредна врска до пораките: 1283
4.9.2011 13:35:30   
liljak
zdr rr....vcera imav kafeav iscedok, denes nisto ....i se javiv na ginikologot mi rece utre da napravam test so utrinska mokraca...inace gradite me boleja premnogu pred nekoj den , denes sosem malku , jajnicite me bolat ...i eve sega lezam , posto imav pred toa dva spontani abortusi...kazete rr dali e mozno da se sluci cudo i da sum bremena...lele presrekna ke sum da sum bremena...pozzz

(Одговор на членот Anonimen)
Непосредна врска до пораките: 1284
4.9.2011 16:31:48   
LoveableMe RR
Zdravo na site,

Sakav da ve prasam za mislenje, posto 2 dena mi docnese menstruacijata, prethodno se ubiv od jadenje kiseli krastavicki, a vo poslednite 2 nedeli imam zacesteno mokrenje. Denes imam malku crveni kapki, pa ne sum sigurna dali dobiv user posted image ? Dali e mozno da sum bremena? Sovet, pleeease.

(Одговор на членот none)
Непосредна врска до пораките: 1285
4.9.2011 17:18:45   
Zoja
Zdr Loveable
pravilo e deka nema pravilo..ne ostavaj na sluchajnost trk do apteka i Sure Check user posted image
chekame odgovor shto se sluchilo user posted image

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 1286
4.9.2011 19:28:13   
LoveableMe RR
Zdravo Zoja,

Fala na poddrskata, ama izgleda sepak dobiv...gledam deka pocna da mi tece, iako ne kako drugpat....chudni simptomi imav pred toa, a eve dobiv...citav iskustva na forumot za dobivanje vo rana bremenost...ne znam dali da odam sepak na lekar, dali test preku krv sepak ke pokaze tocno sto e?

Pisete sovet. Pozdrav mnogu fala za poddrskata

(Одговор на членот Zoja)
Непосредна врска до пораките: 1287
6.9.2011 11:08:14   
Zoja
zdravo Dechki
jas sum nova ovde i sakav da ve prasham za sovet
spored Oview testot za ovulacija bev plodna i tie denovi so mm rabotevme na sluchajot :)
sega NE treba da dobijam na 11ti, inaku osekjam topli branovi kako me oblevaat plus gadenje nasabajle i navecher ama toa go osekjav i prethodnite 2 meseci pred da dobijam.. pred toa nikad ne sum imala takvi simptomi...inaku 3tiot den od ovulacijata prokrvarev malku svetla krv i chudno mi padna...SOvet?? Iskustvo nekoj drug so slichni simptomi??
fala i so zelba site da sme user posted image

Непосредна врска до пораките: 1288
6.9.2011 23:45:07   
vida
ИЗВОРНА ПОРАКА: liljak

zdr rr....vcera imav kafeav iscedok, denes nisto ....i se javiv na ginikologot mi rece utre da napravam test so utrinska mokraca...inace gradite me boleja premnogu pred nekoj den , denes sosem malku , jajnicite me bolat ...i eve sega lezam , posto imav pred toa dva spontani abortusi...kazete rr dali e mozno da se sluci cudo i da sum bremena...lele presrekna ke sum da sum bremena...pozzz

Jas imav taka kafeav iscedok tocno na datata koga trebase da dobijam i ...sega imam sin od 6 meseci user posted image Daj boze site sto si posakuvate da ste u drugo stanje user posted image user posted image

(Одговор на членот liljak)
Непосредна врска до пораките: 1289
7.9.2011 1:15:46   
brineta88
И јас мислам дека сум бремена сеуште немам направено тест ама читајќи ги постовове имам симптоми. Градите ме болат и некако ми се чудни на изглед, кичмава ме убива (а инаку секогаш ме боли дури одкако ке добијам), многу мочам по три пати станувам навечер и онака по малку како да неможам да ја задржам урината, и кога ќе легнам на стомак да спијам се осеќам некако тешка незнам чудно некое чувство. Ко улава сега станав да мерам и температура и ми е 36.9.

Инаку требаше да ми дојде вчера, ама секогаш ми касни така да имам уште малку фора, па наредна недела земам тест па ќе видиме

Women were made from a man''''''''''''''''s rib, not from his head to be superior, not from his feet to be walked on, but from his side to be equal, from under his arm to be protected and from next to his heart to be loved...

(Одговор на членот vida)
Непосредна врска до пораките: 1290
7.9.2011 22:09:56   
Sajna
Zenski pomos....
Treba da dobijam na 16 Sept, ama od vcera imam bolki vo stomakot dole kako da me sece nesto i denes eve povrakam imam kiselini i poduvanost na stomakot, temperatura merev imam normalna najverojatno 36,5, ama gradive ne me bolat dali ima sansi da mi pokaze ako e bremenost na test preku krv??? ili obicen test??

(Одговор на членот brineta88)
Непосредна врска до пораките: 1291
7.9.2011 22:35:27   
Sajna
i da ne zaboravam mocam na 2 minuti, trcam u WCuser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Sajna)
Непосредна врска до пораките: 1292
8.9.2011 1:29:35   
brankovic
najverojatno ako pravis denes nema da ti pokaze nisto, pocekaj do 16 i togas napravi test...
ako ne mozes da izdrzis, ti preporacuvam da kupis sure check, mene mi pokaza mnoooooooooogu slaba linija edna nedela pred datumot koga trebase da mi dojde... inaku da, toa se simptomi na bremenost, ama sekoj moze da se protolkuva i na drug nacin.... najdobro pricekaj si go 16 i togas ke znaes najsigurno...

(Одговор на членот Sajna)
Непосредна врска до пораките: 1293
12.9.2011 11:19:25   
Sajna
Dobro a mora li da imam bolni gradi za da znaci deka sum bremena???

(Одговор на членот brankovic)
Непосредна врска до пораките: 1294
13.9.2011 9:28:33   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: miana

Odi vo najbliskata apteka i zemi test od onoj sto moze da se napravi vo tekot na celiot den i najubavo ke si ja resis dilemata...Jas so prvata bremenost imav takov iscedok i mislev deka sum dobila i deka ne sum bremena..Arno ama svativ deka nemam krv i deka toa bese endas malce rozevo nakaj crveno,stavis vloska no nemase veke krv ..Pocnav da se somnevam i kupiv test,napraviv i ispadna pozitiven.Koga otidov na ginekolog mi rekoa deka sum bremena 5 ipol nedeli.Narednoto odenje doktorot primeti nekoe vnatresno krvarenje i mi stavase injekcii na dva pati..Prvo kupi test i vidi ..Kupi eden za preku cel den sto e i kupi eden od tie so prva urina.Imav drugarka prvese 3 testa negativni a ispadna bremena..

Miana, te molam pisi ni ako znaes zosto na drugarka ti testovite i ispadnale negativni, a bila bremena. Koga gi pravela, pred dobivanje ili..? Sto i rekoa, zosto rezultatite se negativni, a e trudna? Moze testovite ne mozele da go izmerat hCG hormonot?

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 1295
13.9.2011 21:09:37   
Andriance
Ne znam dali kje deluvam uteshitelno ili ne...ama jas nemav ama bas nikakviii simptomi...nikakvi..ostanav trudna vo neplodni denovi, neznaejki deka usm trudna 3 nedeli. ja piev tableti za odlozhuvanje ( demek za Nova godina da nemam) za nova godina si piev alkoholllposle nova godina se razbolev i piev amoksikla 1000...se dodeka ne me pratija na krvna slika kade se pokaza deka sum trudna user posted image

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

Непосредна врска до пораките: 1296
13.9.2011 21:12:27   
humana
Mene mi smetase pastata za zabi,mislam i deka zaradi toa napraviv test,pa posle spagetite gi povrakav i si vikam konecno ke gi vidam dvete crtki na testot,i taka i beseuser posted image

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 1297
15.9.2011 15:14:58   
miana
Kasno go vidov ova...Na drugarkami i kasnese malce a rabotea u veliko na bebe..TRi testa napravi - negativni i posle bas site se iznanadiveme onaka od koga ni kaza deka nema nisto i Op posle - abe lazni bile testovite...Mozno e se

Непосредна врска до пораките: 1298
16.9.2011 23:43:48   
zagrizena26
Zdravo na site, eve me posle podolgo vreme aj ve molam dajte sovet.Vo april pravev laparoskopija i histeroskopija i se bese Ok od togas redovna mi e tocno na denta e sega ovoj mesec ja nema 5 dena mi kasni simptomi imav za dobivanje ama pominaa samo stomakot mi e kako poduen neznam dali da pravam test nekako mi e strav od neuspeh a se trudime veke 4 god za bebence i mnogu go posakuvame.Dali e vreme da pravam test ili da pocekam uste nekoja den.Odnapred vi blagodaram.Pozz i uspeh na site

(Одговор на членот none)
Непосредна врска до пораките: 1299
17.9.2011 0:39:27   
Arabika
Zdravo na site!Tolku sum vozbudena so se tresam i pisam.....Ne ziveam vo Makedonija ali koga bev tamu kupiv 2 SURE TEST....I mi docnese tocno 5 dena, ne se osmeluvav da go napravam testot zosto sakav da se nadevam....I vecerava se testirav i prviot mi izlegoa 2 crticki user posted image sosema crveni...Ona so go doziveav ne se opisuva so zborovi....Odma go povtoriv i vtoriot test i toj izleze pozitiven, no vtoratata crticka bese bledo rozeva..Dali da imam somnez deka sum bremena???
VE MOLAM DA MI SE OBRATITE, VW MOLAM DA ME PROCITATE, STRASNO MI TREBA NEKOE ISKUSTVO VASE...GOSPOD SO SITE NAS!!!

(Одговор на членот zagrizena26)
Непосредна врска до пораките: 1300
Страница:   <<   < Претходна страница  50 51 [52] 53 54   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  50 51 [52] 53 54   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Dali?
Jana9

Dali pred vaset_o dete razgovarate za se?

Da (0%)

Ne (33%)

Ponekogas (67%)

Број на сите гласови: 3

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!