|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  15 16 [17] 18 19   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Килограмите за време на бременоста
14.9.2011 9:20:28   
KRISTIJANA*
I jas Mila ne se osekam debelo duri i mi vikaat deka ne sum ( me tesat :)))) megjuta koga ke stapnam na vaga i koga ke gi presmetam cifrite sto sum gi kacila pa mesecite sto mi ostanuvaat me faka panikaaaaauser posted image

Само една работа е поубава од тоа да бидеш жена, а тоа е да бидеш мајка....

(Одговор на членот @Mila@)
Непосредна врска до пораките: 401
14.9.2011 9:27:25   
mila28
И мене ме фаќа паника со килажава, почнав со 68/ 172 сум висока, а сега 25 недела имам + 13, 14 хахах колку што некоиuser posted image качуваат за цели 40 недели, ако ми е за утеха и мене сите ми викаат не сум поравена само стомакот и навистина стомакот ми е доста голем и оди само напред, алиштата горе доле ми се точни со исклучок кај стомакот аво нозе раце ок се..ќе слабеам псоле..ќе вртам орбитрекuser posted image само user posted image да ми е добро

(Одговор на членот KRISTIJANA*)
Непосредна врска до пораките: 402
14.9.2011 9:30:33   
mila28
 И јас овие 11-12 кг ги качив до 16 недела, а од 16 дос ега 25та само +2-3..се тешам дека јас сум од тие user posted image кои качуваат највеќе во почетокот а покасно помалку(читав има и такви случаеви )..зашто веќе имам резерви за user posted image  user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот mila28)
Непосредна врска до пораките: 403
14.9.2011 11:00:34   
TeacherMom

ИЗВОРНА ПОРАКА: sani 13

kako uspea samo tolku da kacis ziti se?? alal da ti e ti zaviduvam :))

Сани 13, јас цела бременост внимавав на исхраната - многу овошје и зеленчук, а и за чудо не можев да поднесам брза храна, чоколади и слатки. Гинекологот ми беше супер и при секој преглед ме советуваше и за исхраната. Се движев постојано (а таква ми е и работата) и мислам дека тоа ме спаси. Но, не грижи се, по породувањето килограмите сами ќе се симнат.

(Одговор на членот sani 13)
Непосредна врска до пораките: 404
14.9.2011 11:12:08   
Luci
Ајде трудници не се секирајте ке ги симнете тие килограми додека трепнете, бебињата ке ви помогнат user posted image

Рани куче да те лае!!!

(Одговор на членот TeacherMom)
Непосредна врска до пораките: 405
14.9.2011 13:29:42   
sani 13
of lele daj boze stavrno me faka panika :(

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 406
14.9.2011 14:47:47   
mila 3

ИЗВОРНА ПОРАКА: TeacherMom

ИЗВОРНА ПОРАКА: sani 13

kako uspea samo tolku da kacis ziti se?? alal da ti e ti zaviduvam :))

Сани 13, јас цела бременост внимавав на исхраната - многу овошје и зеленчук, а и за чудо не можев да поднесам брза храна, чоколади и слатки. Гинекологот ми беше супер и при секој преглед ме советуваше и за исхраната. Се движев постојано (а таква ми е и работата) и мислам дека тоа ме спаси. Но, не грижи се, по породувањето килограмите сами ќе се симнат.

kade odis na ginekolog?

Непосредна врска до пораките: 407
14.9.2011 23:26:43   
TeacherMom
Мила 3, јас сум од Кичево и матичниот гинеколог ми е од тука. Презадоволна сум.

< Поракaта ја уредил TeacherMom -- 14.9.2011 23:28:44 >

(Одговор на членот mila 3)
Непосредна врска до пораките: 408
17.9.2011 16:47:17   
Jule0712
Јас сум 39-та недела и сум поправена 15 кг , на почетокот многу повраќав се до 5-ти месец па тогаш имав ставено само 2 кг ама потоаааuser posted image user posted image user posted image глава боли од 5-ти до 6-ти месец се здебелив 6 кг user posted image па потоа пак малку по малку и стигнав до цели 15 кг user posted image почнав со 56кг а сега имам 71 кгuser posted image user posted image се надевам ќе симнам барем нешто и ќе се вратам во нормала барем до 60 кг .....малку барам нели ???user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 409
18.9.2011 21:43:25   
sani 13
jule ic ne se sekiraj jas mislam deka so poragaj tolku ke gi simnes!!

(Одговор на членот Jule0712)
Непосредна врска до пораките: 410
19.9.2011 9:52:41   
Fiao
Eve me mene pak. Veke sum 28ma nedela, a kaciv do sega vkupno 6,5kg... Strav me fakja sto od kako vlegov vo 7mi pocnav da dobivam cudni nekoi zelbi za jadenje, a i ne se lisam mnogu od niv user posted image . Kako i da e ke vidime sto ke se slucuva ponatamu i kako ke tecat rabotite user posted image

(Одговор на членот @Mila@)
Непосредна врска до пораките: 411
19.9.2011 10:07:43   
miana
mene mi e mnogu strav..denes vleguvam vo 7mi mesec i imam kaceno 11kg :( Leleeee mene mnogu strasno mi zvuci ako se zeme predvid deka vo prvata bremenost imav kaceno 13kg user posted image Ne sakam da se debelam poveke

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 412
20.9.2011 0:14:45   
Zivka*
Jas deneska bev na kontrola,i za dve neli sum kacila skoro 2 kg + user posted image veke ja pocnav mojata 33ta nedela,i do sega vkupno imam kaceno 15 kg,ama poslednive nedeli zabusavav ne jadev tolku ovosje ,ama od denes pak si pocnav so ovosje i navecer samo casa cokoladno mleko si pijam :))) bebusot moj super si napreduva ,pa da se nadevame deka nema uste mnogu da kacam do kraj user posted image i sreka golema se u stomak imam staveno ,na drugo mesto ne sum voopsto popravena,seuste me sobiraat moite alistenca,od pred bremenosta osven pantaloni neli sto nemozam da gi zakopcam kaj stomakot heheh user posted image

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 413
21.9.2011 14:41:26   
miana
Lele od kade mi  e ovoj apetit? 27ma nedela + 11kg kaceni i taman resiv da vnimavam malce- Op odednas sum postojano gladna user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Весна)
Непосредна врска до пораките: 414
22.9.2011 13:02:40   
kremco
Miana jas kaciv 6kg a sum 26ned,i toa bez nekoj apetit sum a voopsto ne mi se primetuvaat kg-te se e vo stomak,kade mozam da vidam kolku uste kje se zdebelam?neli sega najmnogu se kacuva? so prvoto jas bev ogromna,ne se sekiraj moze nema da kacis mnogu,jas bev 18+ vo 27ned pa simnav..user posted image

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 415
22.9.2011 14:31:40   
fila
za eden mesec sum se popravila samo polovina kilogram neznam dali e toa normalno a 28-ma nedela sum utre ke odam na kontrola da vidam kako napreduva bebeto

Непосредна врска до пораките: 416
22.9.2011 14:46:34   
mila28
ИЗВОРНА ПОРАКА: fila

za eden mesec sum se popravila samo polovina kilogram neznam dali e toa normalno a 28-ma nedela sum utre ke odam na kontrola da vidam kako napreduva bebeto

A kolku imas od samiot pocetok?? Kako taka vi uspeva smao pola kg za cel mesec ne mi e jasno user posted image ne jadam preterano..nemam nokni obroci ili strv da me faka z aodredena hrana a kg pak se lepat kako ludiuser posted image

(Одговор на членот fila)
Непосредна врска до пораките: 417
22.9.2011 14:48:49   
KRISTIJANA*
isto i jas mila .......ne mi e jasno nisto user posted image

(Одговор на членот mila28)
Непосредна врска до пораките: 418
22.9.2011 15:57:35   
sani 13
abe i jas jadam ko i porano imam normalen apetit, dodusa mm mi vika deka pocesto jadam blago za razlika od porano, imam tri obroka od koi za dorucek jadam zitarici, i imam nekolku uzinki koi se isklucivo ovosje, imam jaka vecera toa da i jadam leb i blago ama bidejki vo sprotivno mi pagase sekerot narocito vo spienje i user posted image mi zaostanuvase so razvojot-ne se hranese dovolno! e sega meso takvi stvari za zivo cudo mnogu retko jadam skoro ic a imam kaceno 24 kg i sum veke 40 nedela!! e sega gi otkazav i cigarite posle 16 godini user posted image a i najmnogu kaciv vo prvo tromesecje okolu 6-7 kg-koga se ubivav od povrakanje,e aj segauser posted image

Непосредна врска до пораките: 419
22.9.2011 18:52:04   
KRISTIJANA*
lele sani13 isto i jas i jas kaciv tolku vo prvo tromesecie i jas se ostkazav od cigarite togas i da ne mi bea tie bez potreba keceni ke si bese se super zatoa sto sega kacuvam normalno kolku sto treba ....megjutoa imam 13 + a sum 30 nedela user posted image

Непосредна врска до пораките: 420
22.9.2011 19:10:54   
sani 13
pa dobro se drzis ti!! jas mnogu se plasev od devtiot mesec site mi vikaa deka togas najmnogu kacuvale dodusa sekoja nedela po edno kilo kacuvam, ama bratucetka mi na primer u deveti kacila 10 kila ako ti se veruva!! nema uste mnogu da kacis ti do kraj ke vidis!!

Непосредна врска до пораките: 421
22.9.2011 21:03:09   
cece81
AAAAAA tuka ste bile so temata za kg. dobro jas sega ve najdovuser posted image . E pa vaka sum zabremenila so 51 kg i visina 160 , vo skoro 16 nedela bev 52 kg , za edna nedela izminata mislam deka imam kaceno uste 1 kg , me faka panika do krajot na bremenosta , jas sum izgleda od tie trudnici sto kacuvaat vo 2-3 , doprva bilo moetoooooooooooo, leleleeeeeee, so 160 visina na trkalo ke licam user posted image . mazotmi ke bega od mene user posted image hahahaha...., zdravje posle poragaj ke imame ubav predizvik Simnuvanje na KG.

Непосредна врска до пораките: 422
23.9.2011 21:26:00   
sani 13
cece mislam deka ti nema ni da stignes do preporacanata kilaza a ne pa da ja prekoracis ili uduplis kako nekoi kako mene :))

(Одговор на членот cece81)
Непосредна врска до пораките: 423
24.9.2011 0:19:12   
cece81
sani13 mila fala za podrskata, znam deka momentalno nemam krenato na kilaza, ama me buni toa sto za edna nedela 1 kilo se zdebeliv, ako vaka si prodolzam sto ke bide do 40 nedela !user posted image user posted image user posted image !!??

Непосредна врска до пораките: 424
24.9.2011 11:30:50   
mila28
ИЗВОРНА ПОРАКА: cece81

sani13 mila fala za podrskata, znam deka momentalno nemam krenato na kilaza, ama me buni toa sto za edna nedela 1 kilo se zdebeliv, ako vaka si prodolzam sto ke bide do 40 nedela !user posted image user posted image user posted image !!??

хахах  Cece81..иживај 1 кг не е ништо..и нормално е ад почнеш да качуваш на килажа 16та недела си ако не с елажам со +1-2 е супер, јас за едн недела можам и три да качам  user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот cece81)
Непосредна врска до пораките: 425
Страница:   <<   < Претходна страница  15 16 [17] 18 19   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  15 16 [17] 18 19   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Цртани филмови.
пеперутка16

Дали вашите деца гледаа цртани филмови како Тинејџерски мутант нинџа желки, Ју Ги О, Покемон... и станаа насилни поради нив?