|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  27 28 [29] 30 31   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација
12.10.2011 0:11:16   
zagrizena26
Zdravo Sarlot,se nadevam deka si trudnicka samo pozitivno.Dali ti dadoa nekakva terapija posle insiminacijata?Dali ti zabranija nekoi raboti?I sto vi rekoa za odnosi da imate ili ne?Pozzzzzzz

(Одговор на членот sharlot)
Непосредна врска до пораките: 701
12.10.2011 0:32:44   
sharlot
zagrizena 26 da ti kazam doktorot ne mi rece ama bas nisto.jas go prasav dali treba da odmaram toj mi rece da si prodolzam normalen zivot,mi dadoa folna kiselina -tifol i tableti utrogestan so 100 mg dva pati na den.plus toa jas pijam i dostinex za prolactinot,do testot ne treba da go prekinuvam. e sega bidejki doktorot ne mi rece nisto za odnosi nie imavme dva pati kratko seks,ne mozevme da se vozdrzime :) pa se nadevam deka ne napravivme nekoja fatalna greska .utrogestanot go stavam vo 6:30 nauto i vo 18:30 pa sega cekame pozitivni rezultati:)

(Одговор на членот zagrizena26)
Непосредна врска до пораките: 702
12.10.2011 8:36:52   
zagrizena26
Sharlot ajde samo pozitivni misli i imas samo uste 1 den do tvoie 2 crtki, sigurno ce bides trudnicka.Opusteno i stiskame palci.Utre odma pisi ni....Pozzzz

Непосредна врска до пораките: 703
12.10.2011 9:50:33   
Sajna
Vaka ima eden test vo zegin 175 denari i e 5 dena po zacnuvanje demek 100 posto e tocen sto mislite vie za nego dali imate iskustvo posto jas sum nestrpliva dve nedeli mislam deka kako dve godini ke mi bidat planiram da si go kupam za 4 dena user posted image Dali ste go koristele?

Непосредна врска до пораките: 704
12.10.2011 9:51:38   
Sajna
SHARLOT utre cekame user posted image ili user posted image samo pozitivnooo se ke bidee

(Одговор на членот Sajna)
Непосредна врска до пораките: 705
12.10.2011 16:29:21   
zagrizena26
Zdravo
Denes mnogu me bole zeludnikot dali smeam nesto da se napijam sali znaete?Posle insiminacija dali mozam da se napijam nekoe apcence ili caj?Pozzzz i ve molam pisete mi oti stvarno me boli.Pozzz

(Одговор на членот Еца)
Непосредна врска до пораките: 706
12.10.2011 16:44:46   
Sajna
mozes caj od nane slobodnoo, a ako imas kiselini maslinki ili biskviti mene toa mi pomaga

Непосредна врска до пораките: 707
12.10.2011 16:48:29   
arh_diz
zagrizena26 mozes da probas so nekolku goltki ladno mleko, so cajot od nane nemoj da preteruvas imam citano deka ne se preporacuva vo golemi kolicini kaj bremeni zeni.Vnimavaj na ishranata

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 708
12.10.2011 17:03:09   
zagrizena26
Fala vi mnogu, ke probam i so mleko i so caj a za preteruvanje nema sansi i onaka mnohu caj ne obozavam samo mislev dali mozes Ruporut tableti da se smukaat.Nemam kiselini samo taka kako bodezi.Neznam zosto.Uste ednas fala vi mnogu na brzite odgovori.Pozzzz

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 709
12.10.2011 19:12:41   
andrijana_s
Zdravo devojki!
I jas pravev inseminacija na 6 i 7 ovoj mesec , no poslem vtorata inseminacija mi se pojavija bolki vo jajnicite koi traea dva dena. Od ponedelnikot nemam bolki, samo ponekogas custvuvam slaba bolka na desniot jajnik na koi bea i folikuliite. Dali ste imale vakvi simptomi i vie user posted image

Непосредна врска до пораките: 710
13.10.2011 10:07:39   
zagrizena26
Ajde Sharlot izraduvaj ne so ubava vest uste od sabajle, so netrpenie te ocekuvame.Pozzzz i stiskame palci

(Одговор на членот andrijana_s)
Непосредна врска до пораките: 711
13.10.2011 11:05:34   
Sajna
Luge jas samo ve zamaram ama nema koj drug da prasam denes cel den me boli kicmata kako za dobivanje i mnogu mi se jade i stomakot si go osekam so grcevi mali i kako opduen da mi e dali imate vakvi simptomi posle inseminacijata???

Непосредна врска до пораките: 712
13.10.2011 14:48:02   
Melanija RR
Може мала помош ако некоја од вас знае user posted image
Не ми е јас дали инсеминација може да се врши преку фондот ,а ако може дали мора да е изборот на тие наведени неколку болници?
Јас мислев да правам инсеминација кај мојата матична (со картонче) во ординација.Незнам дали е подобро да се направи во болница.Разбрав дека некои видови на инекции биле на листа за поврат на пари,дали некој знае кои се тие.Досега сите стимулации сум си ги плаќала.
Ако веќе нешто државата ми нуди сакам да искористам,зошто да не.Фала однапред

Шарлот знаеш дека те чекаме user posted image .Сања сигурно во текот на денот некоја РР ќе ти одговори

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 713
13.10.2011 16:08:47   
Sajna
Melanija jas pravev vo sistina i inekciite FOSTIMON i PREGNIL koj sto cinat negde okolu 25o evra se na tovar na fondot jas veke ppodnesov dokumenti i se nadevam za brzo vreme ke mi bidaat vrateni pozzz

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 714
13.10.2011 16:43:56   
sharlot
dragi moi ringerajki,konecno dojde i mojot den   BREMENA SUM!!!!!! user posted image deneska pravev test preku krv i e pozitiven ,seuste ne mozam da se smiram i da poveruvam deka ova navistina mi se slucuva,deka konecno dojde i mojot den. naredna nedela treba da odam kaj doktorot da me vidi na eho. do togas da si prodolzam so folnata i so utrogestanot.Sanja i zagrizena 26 vi posakuvan naj naj brzo i vie da go pocustvuvate ova sto jas deneska go custvuvam.user posted image vi ja posakuvam celatat sreka na svetot.

Непосредна врска до пораките: 715
13.10.2011 16:46:21   
zagrizena26
Cestitki Sharlot ne znaes kolku sum happy imaj lesna bremenost i se najdobro ti posakuvam,samo sakam da te prasam dali imase nekakvi simptomi pred da napravis test.Pozzzz

Непосредна врска до пораките: 716
13.10.2011 17:55:43   
Sajna
user posted image user posted image user posted image Bravooo Sharlooot user posted image user posted image user posted image sega uzivaj vo najubavite momenti i ti poosakuvam najlesna bremenost
Zagrizena sega jas i ti sme na red user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 717
13.10.2011 20:26:37   
Bogdancanka
cestitki mila user posted image user posted image user posted image ti posakuvam ubava i lesna bremenost,uzivaj milauser posted image user posted image user posted image

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

Непосредна врска до пораките: 718
13.10.2011 20:33:36   
Melanija RR
sharlot user posted image user posted image user posted image ЧЕСТИТО!!!Ти посакувам најубава бременост

Сања и Загрижена сега вие сте на ред,а јас веројатно следниот месец.
Ви ја праќам сета среќа на овој светuser posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 719
13.10.2011 23:05:53   
kapina
sarlot cestitki imaj si lesna bremenostuser posted image i edno zivo i zdravo bebceuser posted image

Непосредна врска до пораките: 720
13.10.2011 23:45:27   
sharlot
Vi blagodaran na site za podrskata i za cestitkite od se srce:).nemam nekoi posebni simptomi odveme navrema imam nekoi bodezi vo dolniot del od stomakot i nekoi mali bolki vo polovinata.nesto slicno kako za dobivanje .gradite ne me bolat voopsto barem za sega.

Непосредна врска до пораките: 721
14.10.2011 9:20:11   
Sajna
Sharlot sega me utesi jas osven nekoi sitni i lesni bolki vo stomakot dole nemam a site mi vikaat trebalo gradite da me bolat da ne sum mozela da si gi pipnam za da sum trudna ama ajde zdravje za edna nedela ke vidime se nadevam user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 722
14.10.2011 12:28:15   
zagrizena26
Zdravo na site, sakam da ve prasam tocno posle insiminacija na 15 den li pravite test(vklucuvajki go denot na izvrsuvanje na insiminacijata)ili broite 15 den eden den posle insiminacijata.Mene 15 den mi paga nedela na 23 okt a i ponedelnik neli 24 e neraboten pa se mislam koga da napravam test??????Dali prvo da napravam test preku mokraca pa posle da napravam preku krv????Edvam cekam da pomine tesno minuvaat denovite.Od vcera nesto pocna i polovina da me bole i tesko se izdrzuva od nervoza i pritisolot mi se kacuva.Neznam kako bi izdrzala do uste 10tina dena.Pozzzzz

(Одговор на членот denicka)
Непосредна врска до пораките: 723
14.10.2011 14:20:06   
Sajna
lugeeeee denes mi e 6 den od inseminacija i bidejki sum mnogu nestrpliva go kupiv SELF CLEAR testot sto e 5 dena po zacnuvanje i mi izlegoaaa user posted image dve rozevi ubavi crtiii bez da gi baram so lupa user posted image i uste ne mozam da si poveruvam ginekolot mi go preporaca mu se javiv da mu kazam i vika cim se dve so sreka naredna nedela na pregled
ama prasanjeto mi e dali nekoja druga go ima koristeno i kolku se verodostojni po vas? vo ponedelnik zdravje planiram i od krv da napravam pa ke vidime se nadevam i tamu ke ia user posted image

Непосредна врска до пораките: 724
14.10.2011 14:23:11   
temjana
user posted image user posted image user posted image user posted image Честиткииии со лесно сега. Ова се твоите user posted image знаеш нели? уживај миличкаuser posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 725
Страница:   <<   < Претходна страница  27 28 [29] 30 31   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  27 28 [29] 30 31   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?