|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  84 85 [86] 87 88   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување - II дел
5.10.2011 10:21:07   
dafne1
zdravo sakav da ve prasam kakvi se simptomite okolu 14 den koga treba da go napravite testot za tie sto videle user posted image crti zatoa sto mislam deka me sece kako za dovaganje

(Одговор на членот chery33)
Непосредна врска до пораките: 2126
5.10.2011 12:46:08   
fanicka
Dafne, jas napraviv test 10 den od transferot i testot si pokaza pozitiven vednas napraviv test preku krv i bhcg mi bese 84 mislam deka na 10 den testot pokazuva rezultat, srekno da vidisuser posted image user posted image  user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот dafne1)
Непосредна врска до пораките: 2127
5.10.2011 12:47:10   
fanicka
Toa sto te sece neka ne te zagrizuva normalno e, 

Непосредна врска до пораките: 2128
5.10.2011 20:49:25   
Gladys
Zdravo rr
Eve i jas vi se pridruzuvam so istata cel
Posle cetvrto neuspesno ivf.......
Sakam da ve prasam dalli sekojpat vi davat
Ista stimulacia?kaj mene sekojpat se povtoruva!
Poz do site Hrabri idni mamicki

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 2129
5.10.2011 21:27:07   
Bogdancanka
Gladys dobredojde ti posakuvam prijatna druzba na ringeraja,se nadevam deka ke ti pomogneme so nasite iskustva i site zaedno ke prodolzime da se borime i  nadevame deka nabrzo ke ni se ostvari posakuvana zelbauser posted image crtki...user posted image user posted image user posted image

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

(Одговор на членот Gladys)
Непосредна врска до пораките: 2130
6.10.2011 0:11:57   
betti
GLADYS dobre ni dojde mila kade gi pravese 4 ivf kaj isti dr bidejki jas imam 5 neuspesni ni vi razlicni klini i nikada ne e ista stimulacijata se razlicito koga go pravese poslednoto ivf pozzzz

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 2131
6.10.2011 16:15:06   
dafne1
ej luge daj napisetemi kakvi simptomi imavte tie sto ostanavte bremeni so ifv pred da napravete test slicno li e kako za dovaganje menstruacija ili ne

(Одговор на членот betti)
Непосредна врска до пораките: 2132
6.10.2011 23:47:25   
brankovic
da dafne, isti simptomi, ne znaes dali te bolat gradite zasto ke ti dojde ili zasto si ostanala trudna ili zaradi lekarstvata... neznam kaj tebe koi se simptomite pred menstruacija.... ti drzam sreca za user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 2133
7.10.2011 8:29:21   
Cooper
dafne1 iskreno site simptomi mi bea kako za dovaganje..duri i polovinata me bolese...edno bese razlicno..posle 6-7 den od transferot odev mn mn vo wc i mislev deka imam neshto so bubrezite,odev navecer po 10 pati vo wc..mene toa mi napravi vpecatok...pozdrav

(Одговор на членот brankovic)
Непосредна врска до пораките: 2134
8.10.2011 15:34:54   
Gladys
Betti mila posledno ivf mi bese vo septemvri,site 4 kaj isti
Dr vo CH.cudno mi e sto nikogas ne ja smeni stimulazijata
Mislam deka najpametno ke mi bide da go smenam Dr
Pozz

Непосредна врска до пораките: 2135
8.10.2011 19:07:52   
milika
Драги девојки, од најголем број од вашите постови разбрав дека после трансферот сте лежеле две недели. Дали така ви беше препорачано од докторот кој ви ја водеше постапката? Јас се консултирав со мојот доктор (битно ми е поради работата) и ми кажа дека ќе треба да мирувам три дена, а потоа да внимавам да не се напрегам, заморувам и сл. И само толку...
Исто така прочитав и дека многу од вас замрзнаа ембриони. Дали го правевте тоа тука на некоја од нашиве клиники и колку ве чинеше?
Ви благодарам и на сите ви посакувам што побрз успех во обидите за user posted image

Непосредна врска до пораките: 2136
9.10.2011 3:20:28   
betti
Gladys ti pisam kasno gledam deka si prisutna kade gi pravese vo ch i jas vo ch nemoj veke da odis neznaat nisto tika kaj koj dr vo ch pisimi molimte da ne sme mozit kaj isti dr

(Одговор на членот milika)
Непосредна врска до пораките: 2137
9.10.2011 18:45:53   
dafne1
da ve prasam mozno lie testot da pokazuva negativen a bhcg da pokaze pozitiven

Непосредна врска до пораките: 2138
10.10.2011 13:06:19   
Cooper
mozno e..jas napraviv prvo preku krv i hCG bese 80..preku mokraca mi bese negativen..taka bese 5-6 dena sto mn se nervirav..a u meguvreme pravev hCG pak i gledavme deka se pokacuva...neznam zosto taka preku mokraca ne pokazuvase..ama kaj sekoj e razlicno..kaj mene preku mokraca pokaza koga hCg mi bese 2000 i go vidovme i na eho embrionot..

Непосредна врска до пораките: 2139
10.10.2011 16:56:26   
dafne1
deneska mi e 14 den od transverot sabajle napraviv test bese pozitiven so bleda vtorata crta zemaa mi krf za bhcg mi pokaza pozitiven testot so vrednost 42,06 doktorot mi vika ima bremenost no taa vrednost e niska trebalo da bide barem 70 da povtoram za 2 dena mozeli mislenje od vas

(Одговор на членот Cooper)
Непосредна врска до пораките: 2140
10.10.2011 17:37:33   
Olivia
Dafne ocigledno e deka nastanala bremenost no da se nadevame deka posporo se implantiralo pa ocekuvame visoka beta za dva dena, bidi spokojna se ke bide vo red mila,pozdrav

"Trust takes years to build , only seconds to break , and forever to repair"

Непосредна врска до пораките: 2141
12.10.2011 15:14:27   
Gladys
Betti nasiot dr vo ch e dr Sutrer.
No nemozeme da kazeme Deka site Dr
vo ch se isti.
Koj e vasiot Dr?

Непосредна врска до пораките: 2142
12.10.2011 15:59:06   
betti
Gladys nasiot dr e dr peter fehr vo safhauzen skogas mi ja davase istata stimulacija nisto da zameni i plus toa profesor doktor cello vreme se macam so neuspesni ivf i ne gledase kade e problemot kaj mene jajovodote bea nadueni i nemase sansi taka da zabremmenam mu se zablagoraruvam na gospod sto taka ispadna da se otkazam od kaj nego moja sovet tie dane prodolzuvas vo ch veke nemoj da gubis nades gospod e golem pisimi pp bidimi pozzzzzzzzzz

Непосредна врска до пораките: 2143
12.10.2011 16:05:51   
betti
dafne 1 sto napravi so testot te mislam dali se pokaci beta pisi pozzzzzzzzzz

Непосредна врска до пораките: 2144
12.10.2011 16:08:50   
padme
zdr.ringerajki sega ve citam i bas se iznenadiv sto pisuvate za inf vo ch bidejki jas treba da pravam inf tuka vo sistina so donator a koga bev vo fontod da se konsultiram za dokumenti mi rekoa ako imas pari odi da pravis vo ch bidejki tamu bile najuspesni inf jas nemam pari da odam vo stranstvo ke probam tuka pa sto bide neka bide a sega koga citam za vas bas se iznenadiv a i malku se utesiv za zal nemoj da me svatite pogresno ama mnogu patev bidejki nemav pari da odam vo ch ili vo solun

Непосредна врска до пораките: 2145
12.10.2011 17:40:24   
betti
padme za vo ch nemoj da se razocaruvas nemoj da trosis pari i zivci razocaruvanja jas kolku sto citam vo forumov vo mk ne e loso imat dosta uspeh isto taka naj golem uspeh imaat vo turcija i nee nogu skapo samo 2500 evra i kolku lekovi da se zemaat ista e cenata tamo se eksperti a drugo gospot ako saka gospod e golem user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот padme)
Непосредна врска до пораките: 2146
12.10.2011 19:30:08   
dafne1
zdravo denes na 16 den napraviv pak B-HCG no bese pak mala vrednosta 46 pokazuva bremenost no mala e cifrata dr vika deka treba da bide barem 400 da cekam najverojatno ke mi dojde samo me intreresira koga ke mi dojde menstruacija treba li da prekinam so utogestanot za da mi dojde duri e smesno bremenost ima a nisto od toa

Непосредна врска до пораките: 2147
13.10.2011 17:50:17   
pinokio2010
ИЗВОРНА ПОРАКА: dafne1

zdravo denes na 16 den napraviv pak B-HCG no bese pak mala vrednosta 46 pokazuva bremenost no mala e cifrata dr vika deka treba da bide barem 400 da cekam najverojatno ke mi dojde samo me intreresira koga ke mi dojde menstruacija treba li da prekinam so utogestanot za da mi dojde duri e smesno bremenost ima a nisto od toa

Ne,sam ane ja prekinuvaj terapijata zosto poznavam slucaj kade sto kako tebe prvata nedela ne rastese b-hcg kako treba no posle se ispadna odlicno i bebceto super napreduvase. Povtori ja b-hcg po dve dena i ne se otkazuvaj se dodeka ne pocne da opagja i togas ke ja prekines terapijata. kaj koj dr si za ivf?

4 x IUI =0
1.ICSI (02/2011) -:(
2.ICSI (07/2011) -:(
3.ICSI prir.ciklus + FET - :(

Непосредна врска до пораките: 2148
13.10.2011 18:33:56   
dafne1
vo RE MEDIKA kaj dr hagi lega makuli

(Одговор на членот pinokio2010)
Непосредна врска до пораките: 2149
15.10.2011 13:42:36   
pinokio2010
Dafne, sto napravi? Te mislam..
Inaku doktorite vi remedika se navistina dobri, a kako sto citam po drugive forumi, mislam deka gi imame najdobrite tuka vo Mk za invitro na cel balkan.

4 x IUI =0
1.ICSI (02/2011) -:(
2.ICSI (07/2011) -:(
3.ICSI prir.ciklus + FET - :(

Непосредна врска до пораките: 2150
Страница:   <<   < Претходна страница  84 85 [86] 87 88   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  84 85 [86] 87 88   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?