|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  23 24 [25] 26 27   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Адаптирано млеко
23.10.2011 15:01:20   
kikicka
isto i jas vo termos samo imav i plus ladna voda vo dr sisence i go pravev 50:50 za da bide bash 37stepeni spremno za pienje

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 601
23.10.2011 17:57:47   
mamicka77
a kolku vreme termosot ja drzi vodata vrela pa duri i mlaka za da moze da go pie i dali e rosvaen termosot bidejki znam deka vo termos moze da se cuva samo ne znam kolku vreme ja drzi topla a najveke mi treba koga odeme nekade za da ne gream non stop i da mknam so mene gezvinja i trista raboti

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 602
23.10.2011 18:26:59   
Calypso
Pa skoro cel den ja drzi topla vodata. Nie imavme takov rostfraen, kako sto go kaza ti, epten vrsi rabotauser posted image

All that is gold does not glitter,
Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither,
Deep roots are not reached by the frost.

(Одговор на членот mamicka77)
Непосредна врска до пораките: 603
23.10.2011 19:04:36   
Annet
jas imam na vicko ama drzi edvaj 4 saati i pak mora da toplam a mi go falea mnogu,ssega razmisluvam za greac za sisinja da si kupam....................

(Одговор на членот Calypso)
Непосредна врска до пораките: 604
23.10.2011 22:41:51   
kikicka
mene majka mi mi go donese od grcija JUMBO takov rosvajt i od vecerta koga zovrivam bidejki sega samo navecer pieme mleko drzi uste moze nekogas den ipol da ja drzi topla.ne e na nekoja firma ama vrshi rabota imav pred toa i pomal taka za vo torba za koga odevme nekade da ne go mknam toj golemiot.

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот Annet)
Непосредна врска до пораките: 605
24.10.2011 11:59:15   
AnnaMolly RR
Мојот го купив од Веро, од половина литар е и ми држеше цела ноќ топла вода. Во 22 ја ставав врела во термос, сабајлето накај 7 беше топла накај млака. Беше околу 300-350 денари.

Live and let live

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 606
24.10.2011 12:33:25   
mamicka77
jas gi gledav vo stip vo adziko rosvaen od 250 pa nagore zavisi na gramazataznaci takov ke zemam

Непосредна врска до пораките: 607
24.10.2011 15:10:35   
bebuskicka
Jas sum vo dilema.za nekoj den polnime edna godina.Do pred dve nedeli cicase no i davam i NAN2.Sega e super si go pie mlekoto no ne znam koga e povolno da premineme na kravjo mleko.Ili pak da preminam na NAN3.user posted image user posted image user posted image Dajte nekoj sovet.....

Непосредна врска до пораките: 608
24.10.2011 15:51:47   
kikicka
ne bre mojot epten drzi sega go miev ysh faka od vodata bigor i koga ja isturiv vodata beshe uste zeska a sinoka ja vriev vo 22h,epten drzi

(Одговор на членот bebuskicka)
Непосредна врска до пораките: 609
24.10.2011 16:47:15   
AnnaMolly RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: bebuskicka

Jas sum vo dilema.za nekoj den polnime edna godina.Do pred dve nedeli cicase no i davam i NAN2.Sega e super si go pie mlekoto no ne znam koga e povolno da premineme na kravjo mleko.Ili pak da preminam na NAN3.user posted image user posted image user posted image Dajte nekoj sovet.....

bebuskicka, ТУКА можеш да прочиташ повеќе за воведување на кравјото млеко. Сигурна сум дека ќе најдеш одговор на твоето прашање.

Live and let live

(Одговор на членот bebuskicka)
Непосредна врска до пораките: 610
25.10.2011 13:35:55   
libra.n
Ja prevrivate vodata i ako e flasirana kupecka, ili samo ako e od cesma?  

Непосредна врска до пораките: 611
25.10.2011 14:17:39   
Calypso
Jas ja prevrivav i flasiranata do 6 meseci, sega veke ne ja prevrivam, taka si ja pie (odamna ne sme na AD mleko).

(Одговор на членот libra.n)
Непосредна врска до пораките: 612
25.10.2011 14:20:40   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: libra.n

Ja prevrivate vodata i ako e flasirana kupecka, ili samo ako e od cesma?  

jas ja previrivam 10min iako e kupecka i koristam samo rosa kupecka a planiram da i davam do 6 meseci od aptamilot a potoa da premineme na tetrapak ne sum vo plan da i davam do 1god

Непосредна врска до пораките: 613
26.10.2011 14:13:03   
LeelooN

ИЗВОРНА ПОРАКА: lilicka

Денес бевме пак на педијатар ни кажаа да и земам Новалак да и давам,има некој искуство со ова млеко????

Здраво мамички, нова сум на форумов иако со рингераја сум уште од првиот ден на мојата бременост. Моето бебенце пред два дена направи 3 месеци и од самиот почеток сме на АД млеко ХиП Комбиотик. На почетокот го пиеше без проблем, некогаш дури бараше и повеќе, но уште пред да наполни 2 месеци наместо да пие повеќе таа почна количински да намалува. Си реков може е период но еве во последните 2-3 недели ми пие се помалку и помалку. Инаку и го давам на 3-4 часа, се гледа дека е гладна но едвај ќе испие 50-60 мл, најмногу до 100мл и тоа шетајќи се по дома, пеејќи или сл. Најмногу ми има испиено 130мл ама тоа се случува ретко. Понекогаш воопшто не сака да пие, па пробам да и дадам чај бекутан и го пие без престан (значи дека е гладна). Првиот месец ми качи 1кг и 200г, вториот 800гр, а третиот едвај 500г. На ум сум да и го променам млекото, може се има заситено од ова. Педијатарот ми го препорача Аптамил со објаснување дека имал благ вкус и обично сите дечиња најлесно го прифаќале. Мамички кое е вашето мислење? Со кое млеко да пробам како најдобро? Навистина сум во двоумење и не можам да ја оставам вака бидејќи едвај пие по 500мл на ден што мислам дека е малку, согласно со нејзината возраст и килограмите (тешка е 5кг и 350г).
lilicka ти како помина со Новалак? Го прифати ли малото или...?

Ве молам за мислење бидејќи навистина не знам како да постапам... ако и го сменам да не и направам уште поголем проблем... навистина не знам...

(Одговор на членот lilicka)
Непосредна врска до пораките: 614
26.10.2011 14:35:04   
dostickage
Vednas smeni go mlekoto.Imam pogore pisuvano jas Aptamil najtoplo preporacuvam.
Mislam deka Novalac-ot so Aptamilot mi se tuka negde.Mene doktorkite site mi vikaa prvo Aptamil pa posle Novalac,pa Hipp pa Nan pa site drugi.A sum bila kaj povekje doktorki poradi specificnosta na slucajot so deteto moe.
Normalno e da mu se menuva vkusot.Jas bi rekla samo da ne davate drugi tecnosti kako voda,caj i sl zasto tolku malo bebence ke se zasiti od tecnosta i ke pie pomalku mleko.I ova mi e od poise doktorki user posted image

Pozdrav

(Одговор на членот LeelooN)
Непосредна врска до пораките: 615
26.10.2011 20:45:53   
libra.n
Leeloon, i kaj mene e slicno,cajot go obozava a za mlekoto se borime, pluka, place, samo na spienje mozam da ja fatam ili so cuclata lazalka. Koga ja cuca cuclata naednas ja vadam i i go stavam siseto..ama retko pali i toa...koga ke se seti deka ne e cuclata, place. I mojata pred nekoku dena napravi 3 meseci i razmisluvav da go smenam ama si velam da pocekam uste malku da pocneme so kasicki uste eden mesec pa ako ne biduva i togas ke menuvam mleko. Nekogas se slucuva da pie i po 600-700 ama nekogas odvaj 500ml. Pisi ako se odlucis da go smenis mlekoto i ako imas pozitivno iskustvo. Pozdrav

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 616
26.10.2011 21:11:23   
lilicka
LeelooN....ние сменивме неколку ад млека неќе и неќе да јадее Новалак не го сака па пак се вратив на Нан тоа барем колку толку го јаде.....се боримее кога јадемеuser posted image
Инаку послетолку недели педијатарот виде дека user posted image има воспаление на едното уво и ми рече дека може од тоа не јадеuser posted image
Додека пораснеме ќе ми обеле косата мислам.....овие денови дали 2 часа сум спиела се на се!!

Непосредна врска до пораките: 617
26.10.2011 23:27:03   
LeelooN
libra.n i nie ponekogas taka se lazeme so cuclata lazalka, ama i kaj nas ne pali sekogas. Sega sum neodlucna uste poveke, kako sto napisa i lilicka i moevo user posted image ima mal problem so zacrveneto grlce i pokaceni limfociti, odnosno blaga nastinka i si velam nemoj pa od toa da e. Denes vaka cel den mi jadese epten po malku i bev resena deka od utre pocnuvam so Aptamil no vecerta mi se rasplaka za jadenje i dusicka za 5-10 min ishmuka 170ml bez prestan (inaku se hranime najmalku pola cas), ne vrati ni kapka nazad, pa duri i pobara uste ama ne i dadov, se uplasiv da ne i stane tesko na meseto. I taka imam pocnato edno paketce od HiPP-ot pa najverojatno ke go potrosime i ke vidam kako ke se odvivaat rabotite slednive 2-3 dena. Ako se resam da menuvam definitivno ke probam prvo so Aptamil, no se plasam deka ako ne go prifati potoa nema da saka nitu HiPP-ot da go pie pa maka da macime probuvajki i drugi ad mlekca, ama dokolku ne probam nema da znam.
Pozdrav

(Одговор на членот lilicka)
Непосредна врска до пораките: 618
27.10.2011 11:18:53   
libra.n
istoto i kaj mene koga ke ja nacekam moze po 150 najmnogu da ispie ama togas e veke pregladneta. Jas za sega ne go menuvam, doktorkata me sovetuvase da pocekam deka ne im se jade sekogas isto na decata ako dobro se razviva, ne e strasno, i rece deka kako ke rastat taka po maklku ke stavaat vo tezinata, samo rece bitno e da se zapazi na 5 meseci deteto da ja duplira rodilnata tezina. Pozdrav i samo zdravi da ni bidat decinjata

Непосредна врска до пораките: 619
27.10.2011 11:22:04   
Annet
dobro e ova sto go kazuvas, ama za voda mi velat mene davaj i da ne e samo na mleko , da ne dehidrira? a mene ne mi e jasno kako moze da dehidrira koga si pie mlekce malo bebe od 2 mes???
ja davav aptamil ne go podnesuvase sega nan dobro si pie samo sto poslednive 2 dena pie kako mace.lize i zaspiva....ama vazno ke go ispie....
ИЗВОРНА ПОРАКА: dostickage

Vednas smeni go mlekoto.Imam pogore pisuvano jas Aptamil najtoplo preporacuvam.
Mislam deka Novalac-ot so Aptamilot mi se tuka negde.Mene doktorkite site mi vikaa prvo Aptamil pa posle Novalac,pa Hipp pa Nan pa site drugi.A sum bila kaj povekje doktorki poradi specificnosta na slucajot so deteto moe.
Normalno e da mu se menuva vkusot.Jas bi rekla samo da ne davate drugi tecnosti kako voda,caj i sl zasto tolku malo bebence ke se zasiti od tecnosta i ke pie pomalku mleko.I ova mi e od poise doktorki user posted image

Pozdrav

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 620
27.10.2011 13:33:27   
LeelooN
Annet mene pedijatarot me sovetuvase da i davam po malku voda ili cajce koga bese mnogu toplo, bidejki e rodena vo juli, da ne dehidrira, inaku nemalo potreba od dopolnitelni tecnosti. Jas i davam od pricina sto imase problem so stolicata, a so cajceto uspeavme da ja sredime kolku-tolku. Mi ispiva najmnogu 50ml caj vo tekot na denot. Inaku od HiPP-ot mnogu sum zadovolna vo smisla deka mojot bebus ne znae sto se toa grcevi i super si go piese do pred 2-3 nedeli, zatoa i mi e tesko sega da se resam da i go promenam...

(Одговор на членот Annet)
Непосредна врска до пораките: 621
27.10.2011 14:18:14   
mamicka77
mamicki onie bebinja koi se na ad mleko mora da pijat vodicka bidejki vo majcinoto mleko postoi voda a ova e jako mleko i mu go susi grlceto i go zeze na zeludniceto teska hrana e i zatoa mora vodicka da pijat mojata kerkicka na pocetokot se zasrknuvase od vodata pa i davav poveke cajce a sega si pie i vodicka i cajce po 80 do 100 gr mi ispie

Непосредна врска до пораките: 622
27.10.2011 17:31:32   
vanessa30
 Jas go koristam HIPP mlekoto, vo remedika takvo mu davaa i prodolziv na toa. Zabeleazv dek od HIPP bio stolicata mu e malku po cvrsta, dodeka od Hipp probiotikot e malku po kasesta. Pa sega mu kombinirama od ednoto i od drugoto, bidejki i dvete ubavo si gi prifaka. Ama za poklon od sestrami dobivme 2kutii NAN i sega neznam dali da mu menuvam, da ne mu napravam problem so stomaceto??? Aj molam za sovet.
Voedno da prasam so sto voda go pripremate mlekceto????? Skopskata voda znaeme deka e katastrofa ima mnogu bigor, pa mu kupivam HIPP voda ama i taja ja zovrivam. Aj kazete sto voda koristite za priprema na mlekceto?????
Pozzdrav

Непосредна врска до пораките: 623
27.10.2011 21:34:10   
Annet
eve 2 dena go povraka mlekoto pak i pie mnogu bavno..neznam sto da pravam....i davam jas voda i caj ama po nekoe vreme ke povrati malku,vasite decinja povrakaat li od voda i caj??? i davav bekutan pa hipp ama od hipp povraka...i sega samo vodicka davam;-)) neznam veke ,na doktor mislat nie mladite makkji sme smesni,ama se prasuvam i mi odgovaat so pola odgovor ako ne bese RR neznam sto ke pravev,vaka barem imam nekoja nasoka kako da pravam;-)))

(Одговор на членот vanessa30)
Непосредна врска до пораките: 624
27.10.2011 22:46:12   
Calypso

ИЗВОРНА ПОРАКА: vanessa30

Jas go koristam HIPP mlekoto, vo remedika takvo mu davaa i prodolziv na toa. Zabeleazv dek od HIPP bio stolicata mu e malku po cvrsta, dodeka od Hipp probiotikot e malku po kasesta. Pa sega mu kombinirama od ednoto i od drugoto, bidejki i dvete ubavo si gi prifaka. Ama za poklon od sestrami dobivme 2kutii NAN i sega neznam dali da mu menuvam, da ne mu napravam problem so stomaceto??? Aj molam za sovet.
Voedno da prasam so sto voda go pripremate mlekceto????? Skopskata voda znaeme deka e katastrofa ima mnogu bigor, pa mu kupivam HIPP voda ama i taja ja zovrivam. Aj kazete sto voda koristite za priprema na mlekceto?????
Pozzdrav

Nemoj da mu go menuvas mlekoto stom ubavo si go prifakja toa na HIPP, teraj so nego. AD mlekoto ne se menuva, osven ako ne mu odgovara na maloto ili ne saka da go pie. A za voda, jas koristev LADNA prevriena do 6 meseci, a sega veke ne ja prevrivam, taka mu ja davam.

ИЗВОРНА ПОРАКА: Annet

eve 2 dena go povraka mlekoto pak i pie mnogu bavno..neznam sto da pravam....i davam jas voda i caj ama po nekoe vreme ke povrati malku,vasite decinja povrakaat li od voda i caj??? i davav bekutan pa hipp ama od hipp povraka...i sega samo vodicka davam;-)) neznam veke ,na doktor mislat nie mladite makkji sme smesni,ama se prasuvam i mi odgovaat so pola odgovor ako ne bese RR neznam sto ke pravev,vaka barem imam nekoja nasoka kako da pravam;-)))

Annet, moze da povrakja i od cajot i od vodata, ako se precica i od niv i plus ako e lakomo. I sin mi povrakjase od cajot na HIPP od komorac, ama i ne sakase nisto osven mleko. Ako ne povrakja vo mlaz i ako ubavo si napreduva, povratenoto e visokot, taka go isfrla.

(Одговор на членот vanessa30)
Непосредна врска до пораките: 625
Страница:   <<   < Претходна страница  23 24 [25] 26 27   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  23 24 [25] 26 27   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

/
Jana9

Koga odite na zimuvanje sto poveke preferirate ?

Skijanje (0%)

Snoubord (50%)

Sankanje (50%)

Број на сите гласови: 2

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!