|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  13 14 [15] 16 17   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Спонтан абортус
2.9.2011 20:46:27   
elenam
Zdravo na site! Jas sum nova na forumov, i duri sega go najdov ova ubavo mesto za da mozam super da se opustam...user posted image Jas imav eden spontan abortus pred 4 godini, koj mnogu loso go preziveav, a najlosoto e sto jas i decko mi toa go pominavme skroz sami, i jas nekako seustenemozam da pominam pokraj toa. Zaedno sme skoro 9 godini, i znaeme deka ako dade Gospod ke si imame edno planirano kaj i da e, ama ova mene uste me maci. Najmnogu mi e strav sto jas sum rH negativ a on e pozitiv, iako primiv inekcija, ne e nikakva garancija deka nemam antitela. Se nadevam deka se ke bide vo red koga ke dojde vreme za nasiot user posted image Se izvinuvam za dolgiot post, ama ubavo mi olesna... Pozdrav, i se citame! =]

(Одговор на членот liljak)
Непосредна врска до пораките: 351
6.9.2011 12:49:49   
shambala
moram da vi soopstam deka verbata i pozitivnosta mozat mnogu da vi pomognat ...po 3 mes.od vtoriot spontan ostanav bremena i sega veke sum 6  mes .....taka da vi posakuvam sreka na site i sto pobrzo da vi ispolnat zelbite isto kako i mene gospod neka vi pomogni pozdrav 

(Одговор на членот emaaaa)
Непосредна врска до пораките: 352
9.9.2011 12:35:21   
liljak
shambela ...dali napravi nekoe ispituvanje za spontaniot ili sega stavas inekcii ili pies nekoi tableti za pak da ne se predizvika...inace pravese pauza od 3 meseci i po 3 meseci ostana...eve i jas se boram po dva spontani , napraviv ispituvanja i go najdovme problemot imam mutiran gen i jas i mazotmi ....no nekako tesko sega se faka , eve nemozam da ostanam veke 4 meseci se plasam dali pak ke mozam ili .....mila primase nekakva terapija za da ostanis pak bremena ...jas ovaj mesec primiv pregnil inekcija no nisto pak ne se fati....pozzzzzzzzzz

(Одговор на членот shambala)
Непосредна врска до пораките: 353
10.9.2011 18:04:05   
eli07
Devojki eve i jas da vi se priklucam na muabetot.... i jas imav spontan pred 8 meseci dosta kompliciran bese me cistea tri pati (vklucuvajki i histeroskopija) pa nosev spirala za prevencija...... Vo Juni mi ja izvadija i od togas do denes se obiduvame so mm za user posted image .Ali tesko ni ide.Mene i ciklusot mi se poremeti,cas mi podranuva pa mi kasni po 10 dena a porano mi bese redovna do minut. Ne znam so moze da e.Ajde spodelete nekoe vase iskustvo posto ne znam dali da pocanm da se zamaram so ispituvanja, sledenje folekuli, inekcii idr. cuda.Fala pozdrav

Непосредна врска до пораките: 354
11.9.2011 11:19:24   
liljak
eli ...jas imav dva spontani abortusi , neznam dali mi gi procita minatite postovi no se izvinuvam ako go povtoruvam istiot muabet...mene celo vreme mi velea se e vo red ne se sekiraj samo bidi smirena od toa demek ne mi fakalo, noneznam kako na doktorot mu tekna  mi vika ke odis na imunologija i ke napravis ispituvanaj mi napisa koj i duri po 4 meseci mi stignaja rezultatite i vo niv se najde problemot , jas i mazotmi imame mutiran gen sto predizvikuval spontan abortus i eve sega ovie denovi ke odam skopje da primam terapija od kleksan inekcii, da ispitam d- dimer i neznam koj uste drugi raboti...mila barajsi sama za ispituvanje oti nikoj neznaj kako e da dozivee spontan abortus , kako nie toa go dozivuvame...mnogu e lesno da ti recat nebilo za tebe, taka trebalo da bide...no to e ke se borime za user posted image ...pozzzzzzzzzzzzz

(Одговор на членот eli07)
Непосредна врска до пораките: 355
11.9.2011 21:56:47   
nadja_s
Почитувани пријателки, молам да го споделите вашето искуство со мене. Јас имав прекин на бременоста во 11-та недела поради неразвиен плод (едноставно ембрионот го немаше иако во 7-ма недела беше како што треба и имаше срцева активност). Причината не се откри. Тоа се случи на почетокот на август, и јас сеуште немам циклус. Колку време по интервенцијата добивте циклус? Инаку ова ми беше втора бременост (првата, фала Богу сосема нормална - имам прекрасна речиси петгодишна ќеркичка).

Поздрав, здравје, успех и исполнување на сите ваши желби user posted image

Непосредна врска до пораките: 356
17.9.2011 14:28:50   
brankovic
jas sum bremena vece 6 nedela, ni pred nekoj den, potocno na 9 doziveav spontan.... lekarite mi kazaa oti najverojatno sum nosela bliznaci i oti ednoto ostanalo, a so drugoto sum go pobacila... i od togas nitu mozam da se raduvam kako treba na mojata bremenost, koja mi e prva tuku se so strav.... mi kazaa oti ima uste opasnost, nesto kako hematom, i deka istoto treba poleka poleka da izleze samoto.... ama sekoe idenje vo wc e kako horor... nedaj boze pak da ima krv... po cel den lezam nisto ni mi se jade ni mi se pie....

(Одговор на членот nadja_s)
Непосредна врска до пораките: 357
17.9.2011 15:18:43   
liljak
brankovic...lezi ne mrdaj od krevet borise za drugoto bebce....eve mila jas sekoj den samo se nerviram nemozam pak da ostanam po spontaniot, ne e bas taka lesno kako so velat ednas ostana pak ke ostanis...mi ozivea veke ginikolozite a za vo wc i mene mi e kako vo horor koga treba da mi dojdi menstrucija veke ne mozam da izdrzam .... to e mila ....pozzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

(Одговор на членот brankovic)
Непосредна врска до пораките: 358
21.9.2011 1:30:42   
lindicka
Prijatelki, imav abortus (kiretaza) zaradi nerazvivanje na plodot koj morase da se otstrani pred 6 meseci. Ovie denovi mu bese terminot, odnosno trebase da se porodam. Mnogu mi e tesko. Ne znam kako kje ja izdrzam ovaa nedela, so ogled na faktot deka sega kje bev majka! Uste potesko mi e sto ne ostanuvam bremena ovie 2-3 meseca. Toa, samo sakav da go spodelam ova so vas. Mm ne saka vekje voosto da zboruvame za kiretazata, koga da ja spomnam moite velat da ne mislam na toa, bil pominalo. Ama ne mozam da ne mislam. Samo ovde mozam da kaam kako se cuvstvuvam. P.S. Izvinete sto sum pateticna. Pozdrav

Непосредна врска до пораките: 359
21.9.2011 8:42:29   
belabela
Lindicka nemoj da se opteretuvas so spontaniot prodolzi ponataka najdi si nekoja zanimacija sto poveke se opteretuvas tolku pomali se sansite za bebus.
Jas imav eden spontan pred 12 meseci ne se razvivase plodot i samiot organizam go isfrli vo 8 nedela,pravevme pauza 5 meseci se pazevme i posle od prva se zafati sega sum bremena 33 nedela. Jas ne se opteretuvav mnogu so toa imavme doma renoviranja si imav obvrski eden kup i ne ocekuvav duri deka taka od prva ke ostanam bremena.

Opusti se i ke vidis deka za brzo vreme ke ne izraduvas so bremenost user posted image

(Одговор на членот lindicka)
Непосредна врска до пораките: 360
21.9.2011 18:42:46   
lindicka
Blagodaram na odgovorot, i na poddrskata :)))
Se trudam da mislam pozitivno, ama me fakja nekogas depresijata.
Se nadevam deka naskoro kje bide, denes kupiv i test za ovulacija, prvpat kje go koristam, pa kje go pogodime plodniot den, najverojatno :)))

POzzz

(Одговор на членот belabela)
Непосредна врска до пораките: 361
21.9.2011 18:43:33   
lindicka
I imaj ubava bremenost i zivo i zdravo bebence :))

Непосредна врска до пораките: 362
30.9.2011 21:35:17   
emaaaa
zdtavo na site sto sme so isti problemi .pisuvav na site strani no nikoj ne mi odgovori na postavenite prasanja sega i tuka da se obratam.Imav dva spontani abortusi napraviv ispituvanja mi najdoa polip i rekoa toa bilo pricinata.Napraviv histero i laparo i go ostraniv Od togas do sega pominaa 3 meseci a jas nikako da ostanam bremena.bev i na kontroli velat se e vo red samo raboti na slucajot ama teskouser posted image pozzzzzz do site

Непосредна врска до пораките: 363
30.9.2011 21:43:07   
liljak
zdr emaaaaaaaaa
i jas sum so isti problem , posle dva spontani abortusi nemozam da zabremenam eve veke sest meseci, mene mi najdoja mutav gen koj se lecel koga ke ostanam bremena, no jas mila ne mozam pak da ostanam...mi velat isto kako i tebe se e vo red samo da rabotam na slucajot no ne se faka....neznam i jas kaj da se obratam , ako ima nekoi rr so vakov problem kazete nekoj nacini nie sami da prevzemime za pobrzo da zabremenime, veke mi oziveja i ginikolozi...pozzzz

Непосредна врска до пораките: 364
30.9.2011 23:16:57   
Sweetheart
Dragi Ema i Liljak jas imav eden spontan abortus pred 5 meseci, sega veke 3 meseci rabotime na slucajot i nikako da se fati user posted image . Gi napraviv site ispituvanja mi kazaa deka imam Cin 1 sto ne bila strasna rabota go imale duri i trudnicite, istoto mi go rekoa i mene "rabotete". Medzutoa seto toa e volja na GOSPOD, toj koga ke saka togas ke bide.

Непосредна врска до пораките: 365
13.10.2011 21:41:34   
emaaaa
draga liljak ne saka i ne saka .Nikoj ne saka da ne utesi na forumov da ni dade nekoj sovet user posted image veke ke se mrdnam uste nekolku dena i ke vidam dali ke mi dojde ili ne pozzzzzzzzzzzuser posted image

(Одговор на членот Sweetheart)
Непосредна врска до пораките: 366
14.10.2011 18:12:17   
Elce
Ве разбирам потполно,и јас имав спонтан во месец Февруари 2010 година,плодот не се развиваше,во седма недела прокрварив и после 5 дена бев на киретажа,кога прокрварив несакав да верувам не само што бев кај матичниот гинеколог,дури отидов и на приватно за да ми потврдат дека нема плод повеќе,мизерно.Знам дека сте опседнати со мисли,но тоа ништо не помага,во Август месец 2010 бев на одмор на мирно место,но таму заработив циститис и бактерија,го прекинавме одморот,за на 11 Септември да ја имам последната менструација и само со еден сек,однос во тој месец точно знам и на кој датум да останам бремена,само отпуштено,сега имам 4 месечна бебушка.Знам какво е чувството,но тоа е зад вас,кога лежев на болница дента имаше една мајка која имала еден спонтан,па родила дете и потоа и втор спонтан,таа ми даде подршка мене,јас ви ја давам вас и ви посакувам на сите да имате две црти и убави бремености(јас поради тој спонтан многу се замарав во бременоста,секоја втора недела бев на трансфузиологијa).Само отпуштено.

Непосредна врска до пораките: 367
19.10.2011 11:53:40   
liljak
zdr ...elence  posle kolku vreme ostana bremena od spontaniot abortus?i sto ti dadoja za da ne se povtori pak spontan?jas imav dva spontani vo istata nedela i sega i koga ke ostanam se plasam pak istoto da ne se povtori.doktorot vika odma koga ke ostanam da se ispita dimerot posto ni najdoja mutiran gen i demek navodno vo toa e problemot za spontan abortus.No ne mi e jasno vo imunologija koga gi zemav rezultatite mi rekoja problemot e najden treba tri meseci da stavas kleksan inekcii pred da ostanis bremena za da nemas spontan, no doktorot vika ostani pa ke go izmerime dimerot i ke klavame inekcii, i sega cela sum vo zabuna...od edna strana se boram da zabremena sega sum pod terapija na klomifen i pregnil inekcija a od druga strana se plasam da ne se sluci pak istoto posto eden veli edno drug veli drugo .....prosto kazano nie sme sami na sebe prepusteni i ako ne e forumot za da se posovetuvame nisto ne pravime ...pozzz i pisetemi rr koja terapija ja primavte posle spontani abortusi?

(Одговор на членот Elce)
Непосредна врска до пораките: 368
23.10.2011 21:21:43   
eli07
Liljak jas imav spontan na 1 Januari 2010, me cistea 3 pati,pa nosev spirala  za da na kraj pak se nerviram oti ne mozam veke so meseci da ostanam bremena.Jas iskreno ne pravev nekoi posebni ispituvanja posto navodno mi bil prv abortus (osven sto gi napraviv standardnite eho ,pap ).Ne znam dali zgresiv....ama iskreno se nadevam deka e se bozja volja i ke si dijde koga najmalku ocekuvame .Pozdrav

Непосредна врска до пораките: 369
24.10.2011 11:23:34   
arh_diz
ИЗВОРНА ПОРАКА: liljak

zdr ...elence  posle kolku vreme ostana bremena od spontaniot abortus?i sto ti dadoja za da ne se povtori pak spontan?jas imav dva spontani vo istata nedela i sega i koga ke ostanam se plasam pak istoto da ne se povtori.doktorot vika odma koga ke ostanam da se ispita dimerot posto ni najdoja mutiran gen i demek navodno vo toa e problemot za spontan abortus.No ne mi e jasno vo imunologija koga gi zemav rezultatite mi rekoja problemot e najden treba tri meseci da stavas kleksan inekcii pred da ostanis bremena za da nemas spontan, no doktorot vika ostani pa ke go izmerime dimerot i ke klavame inekcii, i sega cela sum vo zabuna...od edna strana se boram da zabremena sega sum pod terapija na klomifen i pregnil inekcija a od druga strana se plasam da ne se sluci pak istoto posto eden veli edno drug veli drugo .....prosto kazano nie sme sami na sebe prepusteni i ako ne e forumot za da se posovetuvame nisto ne pravime ...pozzz i piset_emi rr koja terapija ja primavte posle spontani abortusi?

liljak bidejki imas problem , bi trebalo da go primas kleksanot toj ke ti pomogne da zabremenis .Od taa terapija sto ti ja dal doktorot moze da ti se zgolemat d dimerite i da nemozes da zabremenis.Vaka paralelno zemaj sigurno deka ke zabremenis

< Поракaта ја уредил arh_diz RR -- 24.10.2011 11:24:59 >

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 370
26.10.2011 16:00:18   
Dulce
Eve i jas da pisam za moite problemi koi fala bogu zavrsia, no da spodelam so vas koi go prezivuvate ova loso iskustvo.inaku zad mene se tri abortusi, site se slicua priblizno vo ista nedela,prviot bese blightet owum,nerazvien plod vo petta nedela,pominav bez kiretaza, vtoriot nosev bliznaci bese mised abortus, koj zavrsi so kiretaza,tretiot pat navodno bese vonmatericna bremenost,koja zavrsi so kiretaza (imav golema sreka ,da ne mi izvadat jajnik).napraviv miljarda ispituvanja, ako zemam da vi pisuvam kakvi,ke mi treba dva dena. Inaku sum negativna krvna grupa a mazot mi  e pozitivna i posle site abortusi ne primiv niedna inekcia, ednostavno zaboravia da mi ja stavat. kako i da e , kako sto rekov seto toa e zad mene , sega si imam prekrasna kerkicka, koja ima cetiri meseci, zabremeniv posle edna godina od kiretazite i imav preubava bremenost. moeto sonce se rodi skoro pet kila zdravo pravo, i e so pozitivna krvna grupa, poradi sto primiv inekcia. toa e vo kratko crti od mene, se nadevam deka pomognav nekomu. dragi moi ne se nervirajte se sto e vase ke si dojde.pozdrav golem i ako imate potreba slobodno prasajte sto ve interesira, kolku mozam ke pomognam

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 371
26.10.2011 16:09:39   
Dulce
Inaku Liljak, kleksan primav i jas , ama otkako ostanav bremena, znaci skoro cela bremenst go primav, a dimerot kolku sto znam se ispituva duri po zabremenuvanjeto.tokmu toj dimer e najgolem pricineitel za abortus.moj sovet e obavezno, znaci obavezno, stom ke doznaes deka si bremena, da pojdes na transfuziologija i da ispitas se.

(Одговор на членот Dulce)
Непосредна врска до пораките: 372
27.10.2011 11:37:27   
liljak
arh-dis , dulce....koga gi zemav rezultatite od imunologija mi rekoja da primam kleksan pred zabremenuvanje, i otidov polse vo transfuziologija da se ispita dimerot za da se vidi kolku i kako treba da gi primam inekcite...dimerot mi bil taman pred zabremenuvanje i doktorot veli deka sega od koga ke zabremenam odma da odam da ispitam dimer i da pocnime so inekcite...no ne mi e jasno nekoj vika treba pred bremenost a nekoj vika za bremenost da se stavat inekcite...i eve sega vo iscekuvanje sum da vidam dali sum ili ne , i odma koga ke doznam odam skopje i go ispituvam dimerot .....se plasam da ne se povtori istoto....pozzz

Непосредна врска до пораките: 373
27.10.2011 12:43:48   
Dulce
liljak vo red e ako ti rekol doktor da gi primas inekciive pred zabremenuvanje, jas iskreno prvpat slusam deka taka se primale,znam deka se primaat otkako zenata ke zabremeni i se prima skoro cela bremenost , jas taka gi primav.odlicni se za dotok na krv vo placentata a gi reguliraat dimerite pri bremenost( tokmu vo bremenost ovie dimeri se zgolemuvaat, a nemaat vrska vo normalna sostojba, tie se pojavuvaat pri zabremenuvanje, zatoa se cudam sto ti rekol sega da ispitas i dimeri) kako i da e ti posakuvam pobrzo da si zabremenis i stom zabremenis vednas na transfuziologija i sama baraj si kleksan, veruvaj nema da imas maka cela bremenost so niv stitat od abrtusi

Непосредна врска до пораките: 374
27.10.2011 12:46:57   
arh_diz
liljak bidejki tebe ti e najden problem i so kleksanot polesno ke zabremenis, nekoj bez nego nemoze voopsto da zabremeni Sekoj organizam e prikazna za sebe.Konsultiraj se so uste eden doktor

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 375
Страница:   <<   < Претходна страница  13 14 [15] 16 17   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  13 14 [15] 16 17   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

IMINJA
Evgenija D

KOI SE POUBAVI IMINJA

Evgenija (62%)

ALEKSANDAR (38%)

Број на сите гласови: 8

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!