|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  14 15 [16] 17 18   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Спонтан абортус
27.10.2011 16:03:27   
emaaaa
zdravo na site posakuvam na site sto pobrgu da si gi vidat tie neverojatniuser posted image . mene mojot doktor posle 2 spontani abor ne mi dade nikakva terapija nitu inekcii nitu nisto a tuka citam cite zemate po nekoja terapija eve pomina i 3 mesec i nisto.Ima li nekoj da mi kaze posle kolku vreme mozes da ostanes bremena od spontan( gi pominav site ispituvanja histero laparo brisevi pap itn se e vo red rezultan nema )

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 376
27.10.2011 16:18:35   
arh_diz
Genetsko ispituvanje treba da napravis, dali ti otkrija zosto se slucile spontanite

Биди тоа што си

(Одговор на членот emaaaa)
Непосредна врска до пораките: 377
27.10.2011 19:04:01   
liljak
emaaaaaa....toa sto go ispita nema da spreci povtorno abortus mila...odma javuvaj se kaj doktorot te molam i recimu da ti dade upati za imunologija za da ispitas genetski ispituvanja...ovie ispituvanja se cekat po 3 ili 4 meseci...jas imam uste za zemanje rezultati od imnunologija a bev vo mesec maj....zamisli samo del mi se gotovi i vo tie so mi se gotovi go najdoja problemot, i sega mi rekoja odma da zabremenam i da pocnam so inekcii...ama jas nemozam pak da zabremenam...sega cekam da vidam so ke bidi ovoj mesec , uste nekoj den ako ne mi dojdi ke bidi super i po sovet od arh-dis ako nisto ne bidni ovoj mesec ke se javam kaj doktorot i ke mu recam da gi primam inekcite pred da zabremenam...pisi so ke napravis

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 378
27.10.2011 19:25:26   
Dulce
Emaaaa bese li na transfuziologija, obicno tie ispituvanja se najpotrebni za zdrava bremenost i od niv mozes da doznaes i od ste ti bil abortusot.pobaraj si od maticniot ginekolog upat za tamu i ispitaj si, ako ne si pobaras na ginekolozive ne im teknuva da ti kazat, a imunologija pravev i jas koga zabremeniv megjutoa ni traga ni glas od rezultatite,nemale reagensi zivi gluposti

Непосредна врска до пораките: 379
27.10.2011 19:47:33   
temjana
Генетските испитувања не се прават во МАНУ? Другарка ми таму работи баш на тоа генетски причини за абортуси и канцер на дојки исто така генетски. Затоа прашувам бидејки јас мислев дека само во МАНУ ги праватuser posted image

(Одговор на членот Dulce)
Непосредна врска до пораките: 380
27.10.2011 20:08:58   
Dulce
gi pravat vo drzavna, potocno na medicinski fakultet

(Одговор на членот temjana)
Непосредна врска до пораките: 381
27.10.2011 23:17:00   
emaaaa
da mi ja najdoa pricinata za spontanite sum imala polip nadvor na matkata i toa sprecuvalo da se razviva plodot.Stom plodot pocne da rasne polipot go pritiskal i plodot nemal mesto kade da se razviva.Jas bev na histero i go ostraniv no od togas pominaa 3 meseci i nemame rezultat> bas denes se javuvav vo drzavna kaj mojot doktor sto mi ja vrsese intervencijata mi kaza pak isto sto i togas mi ko rece deka trebalo poveke vreme da pomine za mi se celosno matkata sredila.ajde velam ke cekam jas tolku vreme cekav pa i uste malku ke pocekam.Mozebi e toa a mozebi i ne koj znae sto e pricinata pa ne ostanuvam.

(Одговор на членот Dulce)
Непосредна врска до пораките: 382
28.10.2011 21:56:34   
emaaaa
sto ke me sovetuvate sto da napravam????????????

Непосредна врска до пораките: 383
3.11.2011 15:20:57   
liljak
rr kazuvajte sovet ...posle spontaniot nemozam da zabremenam, ni so klomifen , ni so pregnil, ni so recepti so mlec, nisto ne mi pomaga , samo so se zdebeliv, i od mlecot i od apcinjata...davajte sovet....pozzzz

Непосредна врска до пораките: 384
5.11.2011 18:02:27   
Dulce
liljak znam deka nema da ti pomognam dokolku ti recam ne se nerviraj, ne misli na toa, ama navistina e taka, jas koga bev opteretena so zabremenuvanje nikako nemozev da zabremenam, koga se opustiv i si rekov sto bide neka bide, togas zabremeniv, zatoa moj sovet ti e, pij vitamin E (EVITOL) i opusti se , probaj da ne mislis na toa ke vidis deka ke ima rezultat, fakt e deka ti prirodno dosega si zabremenila, a cim ednas se slucilo ke se sluci pak uzivaj

(Одговор на членот liljak)
Непосредна врска до пораките: 385
2.1.2012 18:51:39   
bera
pozdrav do site ne znam na koja rubrika da pisuvam za ova no ako nekoj znae nesto i ima preziveano neka mi kaze bev na ginekolog i mi kaza deka plodot e mnogu nisku jas sum vo 11 nedela ova mije vtoro dete mi rece poveke da miruvam i da pijam apcinja dabroston no jas nemam ni bollki ni kervarenje me isplasi do koska mi rece moze vo sekoj moment mozam da izgubam bebevo veruvajte za nigde sum

(Одговор на членот delfince)
Непосредна врска до пораките: 386
2.1.2012 20:27:01   
AnnaMolly RR
бера, немој многу да се нервираш. И мене ми беше многу ниско бебето, дури и прокрварев во 7 недела, па примав утрогестан и еден месец мирував дома, па се беше во ред, понатаму во бременоста немав проблеми и еве син ми има 18 месеци. Слушај го докторот, примај терапија и одмарај.
Се надевам дека се ќе биде во ред и дека ќе имаш лесна бременост!

Live and let live

(Одговор на членот bera)
Непосредна врска до пораките: 387
11.1.2012 20:25:47   
amela
zdravo na site rr eve i jas sakam da spodelam nesto so vas koi nemozam so drug na 19 dekevri prekrvarev po malku lezev edna nedela vo bolnica mi prekina po malku krvarenjeto pa me pustija doma posle edna den kako so si dojdov doma pocnav da imam porodilni bolki bev vo 15 nedela od bremenosta tie bolki  gi trpev doma samo za de ne go zagubam bebeto bolkite gi trpev doma cela nedela bese nova godina tatkomi se javi da odam kaj niv zaedno da slavime no moeto slavenje bese kako na trnja utroto okolu 5 sabajle me fana bolki jaki porodilni pa odma me odnesoa vo kavadarci vo bolnicata  tamu lezev 3 dena so  jaki bolki primav fizioloski no cabe pak mirekoa da odam u stip bozem pogolema klinika tamu mi prekina bolkite utroto okolu 5 mipukna vodenjakot  i kazav na doktorkata me pregleda mi kaza malku e namalena vodata no ne e strasno a od mene voda tece kako bure nekoe da se isturilo jas od tamu skrisum otidov kaj mojot maticen da vidam so ke mikaze koga me pregleda mikaza deka nema ic voda vo mene jas se seknav neznaev so da pravam od tamu mi dade uput za skopje koga stignav tamu nemase koj dame prima vikav vikav od jaki bolki koi nemozev da gi izdrzam veke 2 nedeli bev so porodilni bolki me pregleda kaza deka bebeto e zivo no voda nema oni se cudea deka seuste e zivo mi stavija 2inekci se smiriv malku posle 2 sata pak me fana bolki i vecerta vo 01:00h pocna moeto poragajne i naj tragicno e so jas sama si go rodiv i go vidov toa malo bebence koe imase se na nego duri i nokti izvinite no nemozampoveke da pisam se uste nesum psihicki sovzemena i neznam  uste kolku ke bidam no tesko e da rodis pa da izgubis so prazni race da si odes doma user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

amela

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 388
11.1.2012 21:50:56   
Luci
Амела мила, жалам многу за тоа што си го проживеалаuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Знам дека нема зборови кои ќе те утешат.....

Рани куче да те лае!!!

(Одговор на членот amela)
Непосредна врска до пораките: 389
11.1.2012 23:04:58   
AnnaMolly RR
Амела, многу ми е жал што ти се случило ова! Не можам да речам дека разбирам како ти е, ама искрено сочувствувам со твојата загуба и ти посакувам што побрзо едно убаво пораѓање и раѓање на едно мало ангелче да ја заменат оваа слика што верувам дека постојано ти е пред очи!

На Рингераја секогаш можеш да најдеш утеха, а тоа мислам дека многу ќе ти помогне да се соземеш и да се спремиш за убави работи во животот!

user posted image

Live and let live

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 390
12.1.2012 12:17:08   
sladjana ms
user posted image Amela navistina e tazna tvojata situacija.Ti davam podrska da izdrzis vo ovie teski momenti i da bides hrabra i istrajna ke si imas povtorno tvoeuser posted image .A sto se odnesuva do ona deka si se porodila sama tocno e, zatoa sto koga jas se porodiv vo oktomvri mesec posle mene edna zena se porodi sama na krevet. Zalno i tazno.Pozz do tebe i glavata gore!

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 391
12.1.2012 12:29:33   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: amela

zdravo na site rr eve i jas sakam da spodelam nesto so vas koi nemozam so drug na 19 dekevri prekrvarev po malku lezev edna nedela vo bolnica mi prekina po malku krvarenjeto pa me pustija doma posle edna den kako so si dojdov doma pocnav da imam porodilni bolki bev vo 15 nedela od bremenosta tie bolki  gi trpev doma samo za de ne go zagubam bebeto bolkite gi trpev doma cela nedela bese nova godina tatkomi se javi da odam kaj niv zaedno da slavime no moeto slavenje bese kako na trnja utroto okolu 5 sabajle me fana bolki jaki porodilni pa odma me odnesoa vo kavadarci vo bolnicata  tamu lezev 3 dena so  jaki bolki primav fizioloski no cabe pak mirekoa da odam u stip bozem pogolema klinika tamu mi prekina bolkite utroto okolu 5 mipukna vodenjakot  i kazav na doktorkata me pregleda mi kaza malku e namalena vodata no ne e strasno a od mene voda tece kako bure nekoe da se isturilo jas od tamu skrisum otidov kaj mojot maticen da vidam so ke mikaze koga me pregleda mikaza deka nema ic voda vo mene jas se seknav neznaev so da pravam od tamu mi dade uput za skopje koga stignav tamu nemase koj dame prima vikav vikav od jaki bolki koi nemozev da gi izdrzam veke 2 nedeli bev so porodilni bolki me pregleda kaza deka bebeto e zivo no voda nema oni se cudea deka seuste e zivo mi stavija 2inekci se smiriv malku posle 2 sata pak me fana bolki i vecerta vo 01:00h pocna moeto poragajne i naj tragicno e so jas sama si go rodiv i go vidov toa malo bebence koe imase se na nego duri i nokti izvinite no nemozampoveke da pisam se uste nesum psihicki sovzemena i neznam  uste kolku ke bidam no tesko e da rodis pa da izgubis so prazni race da si odes doma user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

amela draga te svakam kako ti e i jaas minav niz isto kako i ti sega koga te citam i se vrativ na mojata zaguba jas vo 14gn nedela go izgubiv plodot uste od 5gn  pocnav da krvaram i vo krevet non stop ni viluska podiganje ni sedenje so skrsteni racew samo lezenje i non stop krvarenje kako reka od krv vo 9gn iso epten golemo krvarenje so krvavi topki od mene i se javiv na doktorkata moja elena  petrova vo remedika i rece trk vo skopje vednas a jas sum od probistip i vo kola pusti sedeiste vo lezecka i so moze najbrzo dovagate bese 01 polnok stignavme vo remedika doktorkata od doma ja izvikav dusa covek cel zivot ke i bidam dolzna me primi i me ostavo vo remedika da lezam a sabajleto vodici mm trebase da se vrla po krstot bidejki taa god se vencavme kako li ni bese i na dvajcata samo da znaes ama ne ni bese nisto vazno samo bebceto ni bese lezev tamu 2 dena bidejki finansiski ne mozevme da izdrzime za dva dena plativ 7800den i me pusti doktorkata doma da lezam isto kako prethodno so nikakvo sedenje po dve nedeli pak prokrvarev i se javiv i vika odma pak pravec skopje me pregleda i rece moras da ostanes ama bidejki finansiski ne mozete da se pokriete vo remedika a treba poveke da lezes ajde vo cair kade i sto rabotese prethodno me primija lezev 10 dena se stabilizira se  i bas koga trebase da me pustat me gledaat na eho i mi vikaat nema srceva akcija plodot ama celata bolnica mi se srusu celiot svet kako da padna vrz mene mi rekoa da cekame do sabajleto i sabajleto ako e isto ke me cistat cela nok neznam kako ja pominav nikoj blizok so mene tamu ne pustaat moite site vo probistip mm vednas totrca   no dzabe bese  nisto nemozese nasata bolka da ja ublazi sega pisuvam i solzi mi tecat mi stavija dve inekcii so edna nemozese da go iskaram so vtorata go iskarav i sto bese najbolno izleze bez glava posebno od teloto bevme skrseni i dvajcata  no gospod bese so nas i  po dev godini ni podari prekrasna kerkicka koja sega ima polni cetiri meseci
ne taguvaj znam deka e tesko i golema e mnogu bolkata no se ke pomine gospod ke bide so vas i ke ve usreki kako sto nas ne usreki

Непосредна врска до пораките: 392
12.1.2012 12:32:39   
Viktori
user posted image user posted image user posted image user posted image

Amela, ќе помине.. тешко е до тогаш, не можам ни да замислам колку, ама ќе помине.

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

Непосредна врска до пораките: 393
18.1.2012 23:15:00   
amela
vi blagodaram na site za utehata ajde so gospod napred i glavata nagore so nades site koj sme pominale niz vakvi traumi sto pobrzo da ja nadoknadime zagubata na site vi posakuvam sreka i toa sto go dakate da go dobite eve jas  so dusa cekam da pominat 6 meseci pa da bidam pak user posted image pa potoa da si imam prekrasno user posted image  user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Viktori)
Непосредна врска до пораките: 394
21.1.2012 16:01:20   
Sunny Day
Zdravo na site,

Jas imav spontan pre 7 meseci i od koga se zavrsi se, mi najdoa chlamydia i rekoa toa e pricinata. Ispiv edna doza antibiotici i se iscisti bakterijata, a mazot mi ja nemase na isituvanja, pa mu rekoa nema potreba da gi pie apcinjata. Ovoj mesec konecno odlucivme da probame da zabremenime, pa za sreka otidovme da napravime analiza na krvta i urinata. Sega pak, jas nemam nisto, a kaj nego se pojavi chlamydia i sega cekame da se iscisti kaj nego. Sreka sto ne probavme nisto pred analizata :s A ginekologot mi kaza da ostanam bremena 3 meseci po spontaniot, da ne cekam mnogu... Moeto prasanje e dali ima nekoj so slicno iskustvo i ako znae da mi kaze od sto moze da se fati chlamydia osven od polov odnos (pr. domasni milenici i sl.) i sto moze da se sluci (ne daj boze) ako se ceka mnogu do naredno zabremenuvanje???

Fala vi odnapred,
Pozdrav

Непосредна врска до пораките: 395
16.2.2012 19:10:57   
emeto
Dali nekoj bi mozel da me posovetuva pred 2 godini se porodiv pri krajot na 8 mesec, se bese vo red vo tekot na bremenosta i poradi golemo iskustvo na doktorite po 3 dena bebeto mi pocina, 2011 godina vo juli ostanav bremena megutoa do 5 nedela plod ne se gledase i na 3 avgust prokrvavev - spontan, vo noemvri povtorno bremenost beta hgc raste plod nema i na 8 dekemvri potvorno krvarenje, sega gi napraviv site potrebni ispituvanja mikrobiologija, pap test, LA, antifosfolipidni antitela, d- dimeri, torch, so ogled deka sum negativna krvna grupa, site rezultati mi se dobri, a jas neznam sto i kade ponatamu :'( :(

(Одговор на членот Sunny Day)
Непосредна врска до пораките: 396
16.2.2012 19:16:04   
emeto
user posted image user posted image user posted image user posted image , znam kako, jas bev na poragaj, 2-3 dena da vlezam vo 9 mesec, rodiv zdravo i zivo bebe, koe placese, duri go drzev i vo race cela minuta i veke ne go vidov, go nema veke moeto bebence samo tagata e najgolema

Непосредна врска до пораките: 397
7.3.2012 21:54:47   
bera
zdravo poslednite objavuvanja na clenovite me shokira
jas sum na 20 nedela imav odnos i posle 4 sata imav kervarenje ne cisto kerv taka kafevo i sama tolku malku otidov vo cair ginekologija tamu lezev edna nok i mi dadoa ta pijam dabroston 3 pati po edna bollki nemam no eve 4 den ja imam po malku kafeavo mnogu malku samo da ne bidam cista ke spobudallam ot siklet da ne me najde nesto loso ginekolozite mi rekoa deka mi e od odnosot mi rekoa da miruvam dali nekoja imala vakva prikazna neka mi pise oti jas gotovo ke me fati depresija

ИЗВОРНА ПОРАКА: emeto

user posted image user posted image user posted image user posted image , znam kako, jas bev na poragaj, 2-3 dena da vlezam vo 9 mesec, rodiv zdravo i zivo bebe, koe placese, duri go drzev i vo race cela minuta i veke ne go vidov, go nema veke moeto bebence samo tagata e najgolema

(Одговор на членот emeto)
Непосредна врска до пораките: 398
7.3.2012 21:55:51   
bera
izvini emeto maliot pred mene stoi i samo pipka nesto

(Одговор на членот bera)
Непосредна врска до пораките: 399
7.3.2012 22:21:45   
kikicka
Бера не се нервирај мила само можеш полошо да си направиш со такви мисли,братучеда ми во 7 месец исто од односи прокрваре беше во болница и од тогаш односи никаконемаше со бебето беше се ок пред месец се породи здраво живо супер е се,така да немој да мислеш на најлошото.
ИЗВОРНА ПОРАКА: bera

zdravo poslednite objavuvanja na clenovite me shokira
jas sum na 20 nedela imav odnos i posle 4 sata imav kervarenje ne cisto kerv taka kafevo i sama tolku malku otidov vo cair ginekologija tamu lezev edna nok i mi dadoa ta pijam dabroston 3 pati po edna bollki nemam no eve 4 den ja imam po malku kafeavo mnogu malku samo da ne bidam cista ke spobudallam ot siklet da ne me najde nesto loso ginekolozite mi rekoa deka mi e od odnosot mi rekoa da miruvam dali nekoja imala vakva prikazna neka mi pise oti jas gotovo ke me fati depresija

ИЗВОРНА ПОРАКА: emeto

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот bera)
Непосредна врска до пораките: 400
Страница:   <<   < Претходна страница  14 15 [16] 17 18   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  14 15 [16] 17 18   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Свежо месо
NIgMa

Од каде најчесто купувате свежо месо?

Веро (35%)

Тинекс (10%)

Рамстор (6%)

Промес (14%)

Локална месара (25%)

Друго (10%)

Број на сите гласови: 146

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!