|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  6 7 [8] 9 10   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Неплодност и туѓа бременост
27.10.2011 15:33:20   
anedespo
Kumot nas, inaku drugar na maz mi, koga pravi rodenden za decata, ne dvoi, tie so deca vo igroteka, a tie bez kaj niv doma. Zivi gluposti. Pa nie sme pogolemo drustvo i vakvite proslavi se moznost site da se sobereme i vidime, zasto i obvrskite ne ni dozvoluvaat toa da bide pocesto. Vaka em ne razdvojuva, em gi navreduva tie sto nemaat. Sekoja godina e isto.  

(Одговор на членот vida)
Непосредна врска до пораките: 176
27.10.2011 15:37:16   
miana
Ama pa vo igrotekite i nema mnogu mesto za vozrasni...Kako da ve viknat ako nemate detence a ima nekoi sto imaat deca i ke mora da dojdat i da gi sednat nekade...A veruvam deka i jas poubavo bi si pominala otposle sama da si otidam raat doma otkolku vo igroteka..Vo igroteka na decata im e interesno a ne na nas..Ne ni e mestoto tamu ako nemame dete...Ne gi opravduvam sto rekle taka bas - vie nemate deca-sto ke pravite ( toa e uzasno loso) ama mozele da vi kazat vo igroteka ke slavime za decinja a doma za vozrasni..I jas taka ke pravam godinva....Decata i roditelite vo igroteka a normalno povozrasnite ili tie sto se bez deca ke si dojdat doma i gotovo...

(Одговор на членот anedespo)
Непосредна врска до пораките: 177
27.10.2011 15:38:17   
Fiao

ИЗВОРНА ПОРАКА: anedespo

Kumot nas, inaku drugar na maz mi, koga pravi rodenden za decata, ne dvoi, tie so deca vo igroteka, a tie bez kaj niv doma. Zivi gluposti. Pa nie sme pogolemo drustvo i vakvite proslavi se moznost site da se sobereme i vidime, zasto i obvrskite ne ni dozvoluvaat toa da bide pocesto. Vaka em ne razdvojuva, em gi navreduva tie sto nemaat. Sekoja godina e isto.  

E stvarno pogolema glupost ne sum cula! Jas iskreno da sum na vase mesto nikogas ne bi ni otisla...
Pa i vo igroteka si ima mesto za decata i mesto za vozrasnite, sto ima sega posebni zabavi da se pravat - lele svasta!

Непосредна врска до пораките: 178
27.10.2011 15:44:43   
lindicka
I jas isto taka mislam deka e glupost da se dvojat lugjeto, pa onie sto nemaat momentalno deca, kje imaat ponatamu, a nie ne se druzime zaradi decata. Licno mene mi e mnogu zosto se oddalecivme so prijatelkava, zatoa sto nie se druzevme i super ni bese druzenjeto, isto taka mnogu mi e milo sto kje ima dete, no toa ne menuva nisto, nie pak moze da se druzime itn. Imam drugarki koi imaat deca, pa nogjaat vreme za kafe, si se druzime, tracarime:)), mi kazuvaat nekogas i za decata i toa mene voopsto ne mi preci, duri i sakam da znam nekopi raboti za ponatamu. No, sekakvi lugje ima.

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 179
27.10.2011 15:58:04   
babyhope
ИЗВОРНА ПОРАКА: miana

Vo igroteka na decata im e interesno a ne na nas..Ne ni e mestoto tamu ako nemame dete...

Навредливо!!! Миана чуството на поделба само затоа што немам дете прво ми создава болка а потоа и ме прави „поинаква“ во очите на тие што имаат дете и се во таа игротека. Мојата најдобра другарка има две златни сонца на кои кога им е роденеден јас уживам во нивното друштво, забава и смеење. Ги сакам и секогаш сум таму со нив. За разлика од моја братучетка која воопшто не не кани за во игротека (затоа што немаме дете) не ми е јасно само како одговара на прашањата на останатите роднини кои прашуваат каде сме ние? Навистина мене ме навредува констатацијата дека на останатите родители местото им е таму а за другите можат дома... или воопшто па и не мораат да дојдат user posted image како што и не им ни одам user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 180
27.10.2011 16:01:41   
Ikana
Decki jas cuvstvuvam poriv da ja raskazam mojata prikazna. Ke vi kazam samo deka jas vo momentov sum bremena i se nadevam deka nema da me razberete pogresno. (nekoi toa go znaete od forumive)
Vaka...Jas bukvalno do pred 2 godini bev edna obicna tinejdzerka da ne recam, sto si setase kaj sto saka, koga saka i so kogo saka...kako i poveketo devojki na svetov. Znaci dete mi bese mislovna imenka, i toa vo dalecna dalecna idnina! Cuvav macor doma i toa mi bese edinstvenata obvrska bidejki ziveev so roditelite i ne znaev kako e smetka da se plati. Eden den, menstruacijata ednostavno mi podrani, odnosno dobiv 2 pati vo mesecot. Se iznenadiv, no ne se uplasiv i se javiv kaj ginekolog, sto e nasa prijatelka, koja me sovetuvase da pojdam na kontrola cisto za da bidam raat. PRviot pat odloziv. Zenata mi se javi i mi rece daj be bidi odgovorna malce i dojdi da zavrsime rabota. Vtoriot pat pak otkazav. Doktorkata i se javila na majka mi i so krajni sili me nateraa da otidam. Na pregledot se bese pod konec, eho dobro, nema=cisti i aj ater radi doktorkata, sto neli ni e prijatelka napraviv pap test. Vo rok od edna nedela, doktorkata mi se javuva i mi vika pothitno doagaj kaj mene. si vikam dobro sto e tolku itno...papot ne ti e dobar mi vika. Luge ako mi veruvate srekja sto sum go napravila toj pap, i toa na tugo insistiranje, ne na moe, zasto dijagnozata bese dojdena do kraen stadium za rak na grlo na matkata. Znaci cin3!!! Cetiri meseci pravev ispituvanja, se bavtav po lekari i na kraj okrkav operacija...sto li ke se slucelo ako ne sum proverela ne sakam da znam!!! Otkako se operirav odev reodvno na kontroli i doktorot sto me operirase, sto vecno ke mu se zablagodaruvam, kako i na prijatelkata doktorka, celo vreme me prasuvase koj ti e planot za deca....jas mu vikam nemam plan...i on pak...aaa ne taka....jas koga ke ti dadam zeleno svetlo vednas misli mu ja zasto situacijava ne e za zafrkancija. Posle nekoe vreme ostanav bremena. Ne bese od prv pat, nitu od vtor, nitu od tret, bas se pomacivme. I eve me sega mene, detiste do pred godina dena bremena. Sakav samo da kazam deka bolkata e ogromna za nesto sto go sakas i tolku se macis da go imas...navivam za site sto sakaat se da dobijat, i nikogas da ne se obeshrabruvaat...neuspehot ne e opcija!!! Izvinete ako nekogo navreduvam so prikaznava...voopsto ne mi e toa namerata! Zaklucokot izvedete go sami. Pozdrav do site!!!

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 181
27.10.2011 16:06:56   
miana
Dobro luge jas neznam vie dali ste bile vo igroteka i znaete kolkumesto ima tamu....Mislam realno vi tekbue..Pa jas licno ako nemam dete ili nemozam da imam i ako me pokanat vo igroteka i toa moze da go svatam navredlivo  -kako : znae deka nemame deca a ne vika tamu da gi gledame site veseli i srekni so decinjata..Pa  ajde vi se molam...Jas imam 30 dusi bez deca i plus dva tri para so deca i plus decata od gradinka..Pa ako gi viknam koja e taa igroteka sto ke gi sobere site 50 -60 vozrasni...Nema mesto za lutenje..Bidetee srekni sto voopsto ve vikaat a ne da prebirate,....Jas taka mislam ....ega ke ja vikam jas babami vo igroteka kako da i e tamu mestoto...Nema logika..Jas sum bila vo dve- tri igroteki do sega i bkvalno lugeto crveneat koga nema kaj da ve smestat..Sigurno jas na decata od gradinka nema da im gi vrakam roditelite da si odat zosto ke dojde babami,tuku ke gi smestam i pocestam i niv..Ova ne e nikakva diskriminacija APSOLUTNO...A ako e celo drustvo so deca a eden par bez - ke gi viknam normalno i toa ke ostavam na niv da si resat dali sakaat vo igroteka ili otposle..Pa jas ne bi otisla da nemam detence SVESNO bi rekla ( ne,ke dojdam drug den na cestitanje) a ne da zafakam mesto so mm i da gledam eden kup decinja i uste poveke da mi se kine srceto....Ne me svakajte pogresno ama eve jas se stavam vo uloga na covek sto treba da kani i koga bi imala takov slucaj navistina ne bi znaela sto e pravilno : dali da go pokanam ( i da mu bide potesko- mozebi ) ili da mu recam doma da dojde....

(Одговор на членот babyhope)
Непосредна врска до пораките: 182
27.10.2011 16:40:35   
JovanaJ

ИЗВОРНА ПОРАКА: babyhope

Vo igroteka na decata im e interesno a ne na nas..Ne ni e mestoto tamu ako nemame dete...

Навредливо!!! Миана чуството на поделба само затоа што немам дете прво ми создава болка а потоа и ме прави „поинаква“ во очите на тие што имаат дете и се во таа игротека. Мојата најдобра другарка има две златни сонца на кои кога им е роденеден јас уживам во нивното друштво, забава и смеење. Ги сакам и секогаш сум таму со нив. За разлика од моја братучетка која воопшто не не кани за во игротека (затоа што немаме дете) не ми е јасно само како одговара на прашањата на останатите роднини кои прашуваат каде сме ние? Навистина мене ме навредува констатацијата дека на останатите родители местото им е таму а за другите можат дома... или воопшто па и не мораат да дојдат user posted image како што и не им ни одам user posted image user posted image user posted image

Potpolno se soglsuvam so babyhope! Kako toa tie sto nemaat deca ne im e mesto vo igoteka??? Smesno malku i izvinete ama primitivno. Kako moze da vrsite selekcija vrz taa osnova mene navistina ne mi e jasno.
Tocno deka rodenden se pravi vo igroteka poradi decata, ama bi bilo isto kako i doma da pravis i da ne pokanis nekogo samo zatoa sto nema deca a rodendenot e detski, pa sto bara toj koga nema deca! MIslam deka ova loso zvuci! Na krajot na kraistata sekoj moze da se napie edna pijacka iako nema kaj da sedne...ako veke tolku nema mesto i dojde do takva situacija. Stom nekogo kanis na rodenden na tvoe dete sigurno e blizok i sakas so nego da go podelis toj moment bez razlika dali imaat deca ili ne. Vo odnos na toa deka samo na decata im e interesno tamu, ne se soglasuvam voopsto. Kako sto rekov ako si pokanet sigurno te cuvstvuvaat blizok i sakaat da se vidite za da ja podelat radosta so vas..zosto ne bi vi bilo interesno, ke se vidite, pomuabetite, ke mu cestitate na deteto i sl......

(Одговор на членот babyhope)
Непосредна врска до пораките: 183
27.10.2011 16:53:24   
Fiao

Dobro luge jas neznam vie dali ste bile vo igroteka i znaete kolkumesto ima tamu....Mislam realno vi tekbue..Pa jas licno ako nemam dete ili nemozam da imam i ako me pokanat vo igroteka i toa moze da go svatam navredlivo  -kako : znae deka nemame deca a ne vika tamu da gi gledame site veseli i srekni so decinjata..Pa  ajde vi se molam...Jas imam 30 dusi bez deca i plus dva tri para so deca i plus decata od gradinka..Pa ako gi viknam koja e taa igroteka sto ke gi sobere site 50 -60 vozrasni...Nema mesto za lutenje..Bidetee srekni sto voopsto ve vikaat a ne da prebirate,....Jas taka mislam ....ega ke ja vikam jas babami vo igroteka kako da i e tamu mestoto...Nema logika..Jas sum bila vo dve- tri igroteki do sega i bkvalno lugeto crveneat koga nema kaj da ve smestat..Sigurno jas na decata od gradinka nema da im gi vrakam roditelite da si odat zosto ke dojde babami,tuku ke gi smestam i pocestam i niv..Ova ne e nikakva diskriminacija APSOLUTNO...A ako e celo drustvo so deca a eden par bez - ke gi viknam normalno i toa ke ostavam na niv da si resat dali sakaat vo igroteka ili otposle..Pa jas ne bi otisla da nemam detence SVESNO bi rekla ( ne,ke dojdam drug den na cestitanje) a ne da zafakam mesto so mm i da gledam eden kup decinja i uste poveke da mi se kine srceto....Ne me svakajte pogresno ama eve jas se stavam vo uloga na covek sto treba da kani i koga bi imala takov slucaj navistina ne bi znaela sto e pravilno : dali da go pokanam ( i da mu bide potesko- mozebi ) ili da mu recam doma da dojde....

Ne mozam da razberam kakva vrska ima toa sto jas vo momentov nemam dete?! ako mene prijatelot me pokanil na rodenden kaj negovoto dete, jas ne odam tamu za da go odnesam i moeto da se iznaigra tuku odam na rodenden da go vidam negovoto sto e slavenik (moeto dete go nosam usput, da si poigraat). A i druga rabota mene iskreno mi e smesno da pravam tolku golem rodenden na moeto dete, sakam da kazam so tolku mnogu gosti, a da izberam igroteka koja nema kapacitet...
Podobro ke gi izberam onie od najtesniot krug i ke gi pokanam site zaedno, otkolku da pravam festi od po 70 lugje a da nemam kapacitet da gi soberam... nez, toa e moe mislenje...

Непосредна врска до пораките: 184
27.10.2011 17:36:33   
Viktori
Јас пак не можам да сфатам како може едни во игротека, а едни дома! Па уште друштво ако се? Шо ќе им правам на тие дома? + Ни планирам дупли трошок да правам, ни пак планирам дома да праам салати и други тракатанци и куп садови за перење.

Ако се прави, се прави за сите! Ние имаме парови што немаат деца, имаме парови што не сакаат да имаат, па сепак сите заедно се собираме.

На крај краева роденденот се прави за сите, ако веќе каниш пријатели. Мене без деца во игротека правилото не ми се свиѓа, не ми е фер дури и идиотско ми изгледа. Тогаш што бараат во игротека баби, дедовци, тетки и стрини?

Nema mesto za lutenje..Bidetee srekni sto voopsto ve vikaat a ne da prebirate

јас најсреќна ќе бидам ако некој мој пријател со ваков став, не ме покани воопшто. Не би трошела ни пари, ни време, а не би сакала ни во друштво да го имам. Мислам да бидам среќна што некој ме поканил? лол најсреќна бе...

< Поракaта ја уредил Viktori RR -- 27.10.2011 17:48:28 >

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 185
27.10.2011 17:40:02   
temjana

ИЗВОРНА ПОРАКА: Viktori RR

Јас пак не можам да сфатам како може едни во игротека, а едни дома! Па уште друштво ако се? Шо ќе им правам на тие дома? + Ни планирам дупли трошок да правам, ни пак планирам дома да праам салати и други тракатанци и куп садови за перење.

Ако се прави, се прави за сите! Ние имаме парови што немаат деца, имаме парови што не сакаат да имаат, па сепак сите заедно се собираме.

На крај краева роденденот се прави за сите, ако веќе каниш пријатели. Мене без деца во игротека правилото не ми се свиѓа, не ми е фер дури и идиотско ми изгледа. Тогаш што бараат во игротека баби, дедовци, тетки и стрини?

Потпис user posted image user posted image user posted image Нас до сега не ни се случило такво нешто можеби бидејки повеќето пријатели ни се без деца, така да мнозинство сме сеуштеuser posted image

(Одговор на членот Viktori)
Непосредна врска до пораките: 186
27.10.2011 18:03:16   
Viktori
Mislam realno vi tekbue..Pa jas licno ako nemam dete ili nemozam da imam i ako me pokanat vo igroteka i toa moze da go svatam navredlivo  -kako : znae deka nemame deca a ne vika tamu da gi gledame site veseli i srekni so decinjata

Миана, стварно не можам да поверувам што читам!
Ќе биле навредени на роденден на дете, што биле среќни родителите со децата?!?

Ако некој што нема дете ова го чувствува, нека не излегува од дома, нека не се шета на улица.
Јас искрено мислам дека вакви луѓе не постојат, а постојат такви што баш вакво мислење имаат за нив. Не фер, сожалувачко, извештачено и без осет. Не ги жалете луѓето без деца! Не им треба вашето сожалување, ни вашето пазење, ни вашиот "привилегиран" однос кон нив. Напротив тие се супер другари и другарки, кои ги сакаат нашите деца, си играат со нив и пресреќни се кога децата се среќни!!!

(Одговор на членот temjana)
Непосредна врска до пораките: 187
27.10.2011 18:39:13   
temjana
Браво Виктори, Мислам алоооо што ви е на вас луѓе какво е ова размислување? Јас обожавам деца едвај чекам некоја другарка да ми дојде на гости со дете, и она е раат бидејки јас тие неколку часа се правам и магаре, и кловн и се што ќе посака детето а она на раат може да си пие кафе. Од друга страна имам една колешка што верува дека секоја што нема деца може да и го урочи нејзинотоuser posted image при кој здрав ум некој би помисли лошо за дете???? А интересното е што нејзиното дете мене ме обожава, прв пат кога ме виде ги подаде рачињата да го земам, верувајте се стопив од радостuser posted image Лепотан на тета најубав. Како и да е навистина нема потреба да ги сожалувате луѓето што немаат деца а најмалку да ги изолирате и тргате настрана од дешавки во кои се вклучени дечиња, верувајте ниту еден од нас не јаде деца, ниту пак сме заразниuser posted image

Непосредна врска до пораките: 188
27.10.2011 19:02:38   
lilicka
A што е со оние парови што несакат да имаат деца???Мислам глупости....што нема да прочиташ!
Никој нема право на некого да суди!

(Одговор на членот temjana)
Непосредна врска до пораките: 189
27.10.2011 19:09:12   
Zoja
mislam  deka bolji psihijatar od forumive nema user posted image

(Одговор на членот lilicka)
Непосредна врска до пораките: 190
27.10.2011 22:10:59   
Bogdancanka
golemo e zadovolstvoto da se bide del od najubaviot den na nasite bliski, rodendenot na nivnite najmili...mene me ispolnuva i raduva,prekrasno e cuvstvoto da se bide opkruzen so eden kup decinja...ne mi smeta da odam na rodendeni iako nemam decinja...a zosto bi mi smetalo?naprotiv bas mi e milo da bidam i jas del od takov prekrasen den...iako ima nekoj ko neznam od koja pricina odbegnuvaat da me kanat ali toa e nivni problem ne se zamaram so takvi....

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

(Одговор на членот Zoja)
Непосредна врска до пораките: 191
27.10.2011 22:29:30   
Viktori
Од друга страна имам една колешка што верува дека секоја што нема деца може да и го урочи

Кај ги наоѓате бре или кај ве наоѓаат user posted image
Највеќе што мразам е затуцаност комбинирана со простотилук и сето тоа интелектуално обвиткано. (пошо нели на факс е)user posted image user posted image user posted image

Жени, баталете ги!!! Знам дека е тешко, ама тури пепел и продолжи! Не ве заслужуваат ни за пријателки, ни за другарки, па и роднини ако се безосетни може вода да ги носи!

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 192
27.10.2011 23:08:35   
lindicka
Podobro kazano zdravje! Potpolno se soglasuvam so Viktori RR! Vo 21 vek so predrasudi i delenje koj ima deca a koj ne?!! 

Непосредна врска до пораките: 193
28.10.2011 2:20:36   
mami2
Еве искуство од паталец... Поминав осум години голгота за да ја остварам мојата најдлабока желба. Фала на Бога за две години родив две деца, второто ми е награда за трудот и енергијата посветени да имам едно дете. Целиот тој период мене ме водеше желбата да имам дете, и ги сакав децата на моите роднини, пријатели со сето срце. Бев на сите родендени, во игротеки, дома каде што ме поканиле. Никогаш не помислив дека треба да ги игнорирам затоа што јас уште немам родено. Во тој период јас отворив игротека, уживав во работата, не знам колку бебиња на непознати луѓе изнаиграв со мерак. Ја затворив само да ја износам успешно третата бременост и да го родам првото дете....
Не ми е сфатливо како може некој кој се бори и мечтае за пород да ги доживува негативно другите туѓи чеда. „Сакам свое дете, други не можам да гледам“ ми е мизерно да го напишам, а не да замислам дека е размислување на некоја идна мајка или иден татко.
А за односот на околината кон мојот проблем, е тоа е друго прашање. Од такт ме вадеше кога ќе ми речеа и најдобронамерно „ај па едно детенце, и вас да ве измеша Господ“. Демек, ако имам дете ќе имам социјален живот и дружби, ако не ќе седам изолирана и „неизмешана“. Реално, повеќе се дружевме порано, денес со двајца индијанци се потешко е за собирање и излегување.

(Одговор на членот lindicka)
Непосредна врска до пораките: 194
28.10.2011 8:31:00   
miana

Gledam deka MNOOOOOOOGU pogresno ste me svatile - nemam komentar....Ispadnav jas diskriminiacka na luge sto nemaat deca user posted image ..Nema poveke da komentiram zosto gledam deka temava Vi otide vo kriv pravec..APSOLUTNO tvrdam deka sum MNOGU pogresno svatena i ne navleguvam poveke...Neka im dade gospod decinja na site sto nemaat a i na tie sto imaat- kolku sto sakaaat tolku neka im dade zivi zdravi i pravi...Vi posakuvam ubav den
P.S ke podrazmislam i na babami da i najdam mesto vo igroteka godinava...

(Одговор на членот mami2)
Непосредна врска до пораките: 195
28.10.2011 9:50:34   
anedespo
Nie od koga pocnavme da slavime po igroteki, sekogas ja biravme onaa so pravilen soodnos: broj na deca i broj na vozrasni i prostor za igranje i mesta za sedenje. Pa koga decava mi bea mali i koga nemase mnogu deca na rodenden, a imav poveke vozrasni, biravme igroteka so pomal prostor za igranje a mnogu mesta za sedenje. Veruvajte vo Skopjevo ima eden kup igroteki spored brojot na lugjeto sto ke ti dojdat.
Sekogas gi sobiravme site najbliski na edno mesto za da se vidime. Pa nie sakame nasata radost da ja spodelime so site sto ni se najbliski (bez razlika dali imaat ili nemaat deca).So ogled na toa sto sme prvi vo drustvoto so deca, sekogas na rodendenite imavme poveke vozrasni od deca.
A vcera bevme na slava kaj drugarot sto posleden se ozeni. Seuste nemaat deca i ovaa mojava kuma(sto gi dvoi gostive na tie so deca i tie bez deca) ni dve ni tri pred site lugje mu ja lupna: ajde ti koga dete? ic ne se trudis, ne te biva izgleda! Mi idese da i ja bpnam edna po muckata od toa sto mu go rece. Si vikam sto im e na lugjevo sto stanale tolku bescuvstvitelni. user posted image

Непосредна врска до пораките: 196
28.10.2011 10:35:51   
Viktori
A vcera bevme na slava kaj drugarot sto posleden se ozeni. Seuste nemaat deca i ovaa mojava kuma(sto gi dvoi gostive na tie so deca i tie bez deca) ni dve ni tri pred site lugje mu ja lupna: ajde ti koga dete? ic ne se trudis, ne te biva izgleda! Mi idese da i ja bpnam edna po muckata od toa sto mu go rece. Si vikam sto im e na lugjevo sto stanale tolku bescuvstvitelni.

море си требала да и лупнеш нешо, да ја запрепастиш пред сите, да не и текне уста да отвори никогаш.
Ама обично таквите без мозок, нема ни да те сфатат, ни да им биде гајле, дури и чудно ќе и биде шо лошо кажала. user posted image Ретардоси. Неам зборови...

Непосредна врска до пораките: 197
28.10.2011 14:20:49   
Zoja
Ne mora da i lupnesh ili bapnesh na takva- bapnata si e ona od prirodata user posted image

Непосредна врска до пораките: 198
28.10.2011 15:06:30   
kuklica

ИЗВОРНА ПОРАКА: mami2

„ај па едно детенце, и вас да ве измеша Господ“.

user posted image user posted image user posted image ovie luge se izmesani vo mozocine
Ne gi interesira be dali si imas maka dali imas problem nekoj dali ti e tesko
Offf majko MAKEDONIJO user posted image nikogas nema ovie raboti da se iskorenat bidejki gledam i od mladinava nekoj si pribral razmisluvanje na predcite user posted image

(Одговор на членот mami2)
Непосредна врска до пораките: 199
28.10.2011 15:45:14   
Zoja
A jas pak imam edna drugarka sekoe gledanje ili slushanje prashuva SHTO IMA NOVO>?? Ili po zaednichki drugarki prashuva :shto ima kaj nea novo??
I koga kje sedime zaedno samo za decata zbori ( so navlaganja vo detali) shto nie shto nemame ushte deca ne ni se zanimlivi do tolku, ili za trudna koja bvila, koja rodila, i na koja deteto kako shto, i kje prekjine i samo kje me fati za stomak i kej kaze ajdeee i vo ova meshe edno maloooo user posted image user posted image user posted image seto toa moze e dobronamero, ama mnooogu e naporno!!!

(Одговор на членот kuklica)
Непосредна врска до пораките: 200
Страница:   <<   < Претходна страница  6 7 [8] 9 10   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  6 7 [8] 9 10   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Ime
Jana9

Ime

Ivo (0%)

Teo (50%)

Veljko (0%)

Petar (50%)

Број на сите гласови: 4

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!