|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  87 88 [89] 90 91   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување - II дел
3.11.2011 17:51:31   
Olivia
user posted image Milika ajde da se nadevame deka se dvete vo meseto, dupla radost, ostani vedra i so pozitivni misli , raduvaj se i te cekam so mnogu visoka beta vo ponedelnik user posted image

"Trust takes years to build , only seconds to break , and forever to repair"

(Одговор на членот milika)
Непосредна врска до пораките: 2201
4.11.2011 10:44:42   
Oli17
Zdravo,

Podolgo vreme vi gi sledam razgovorite i se voodusevuvam na pozitivnosta so koja se odnesuvate kon problemot.

Pred dve nedeli gi podadov dokumentite za in-vitro vo fondot, mi rekoa deka treba da cekam 20 dena za odgovor. Seuste nemam odluceno vo koja bolnica (dokolku mi odobrat) da pravam in-vitro, pa ve molam dokolku imate ubavo iskustvo od nekoja bolnica vo Skopje ili potocno od nekoj doktor da mi preporacate za da ja razgledam taa moznost dodeka sum vo iscekuvanje na pozitiven odgovor od strana na fondot.

Vi blagodaram!!!

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 2202
4.11.2011 10:58:09   
LUBA
Dobredojde Oli17 ti posakuvam uspeh vo se ponatamu nie sme ovde za se da te podrzime i pomogneme,jas samo keti kazam nakratko vo bilo koja klinika samo ne vo Sv.Lazar katastrofa se jas bev privatno tamu iposle toa bev vo drkliniki site dr se daleku podobri od sv lazar tolku od mene za pocetok.POZZ

(Одговор на членот Oli17)
Непосредна врска до пораките: 2203
4.11.2011 11:08:55   
Oli17
Zdravo LUBA, ti blagodaram za srdecnoto dobredojde i za podrskata...

Jas veke ja favorizirav sv. Lazar poradi reklanite na tv, no izgleda deka ne sum vo pravo.

Pravev insemenacija kaj dr. Petanovski vo Re-medika (iskreno ne sum mnogu zadovolna), te molam kazi mi go tvoeto mislenje vo vrska so toj doktor i taa klinika.

Pozz....

(Одговор на членот LUBA)
Непосредна врска до пораките: 2204
4.11.2011 11:11:17   
LUBA
Zdravo!!!
Sakam da ve prasam dali na nekoj mu se ima deseno posle neuspesnoto in vitro narednite meseci mesecniot ciklus damu e neredoven,zosto mene pred in votroto sekogas mi idese na 27 ili 28dena,a sega posle nego mi dojde prviot mesec na 31den,aovojmesec seuste ne sum dobila,a mi e 36den simptomi nemav nikakvi osven denes epten slabi i izduenos vo stomakot.Uste kolku da cekam dami kasne za najdobro da pokazi na test,zosto uste pred tri dena napraviv eden mi pokaza negativen.POZZ

(Одговор на членот LUBA)
Непосредна врска до пораките: 2205
4.11.2011 11:16:46   
LUBA
I jas taka se zalazav po reklamite za sv lazar ali nemaat vrska,kaj Petanovski ne sum bila isto i vo Remedika bev kaj Dr.Organdjiski zadovolna sum od priemot i se dr ama ne ostanav kaj niv radi toa sto nemaat mnogu iskustvo vo rabotata,a sega trgnav kaj dr.Tase vo Plodnost Bitola i sega za sega sum zadovolna pa ke vidam se uste razmisluvam dalikaj nego da go pravam vtoroto in vitro ili da ne izbrzuvam kako prviot pat da otidam ido Remedika,ajde zdravje samo i verba vo Boga da ni go pokaze pravilniot pat.POZZ

(Одговор на членот LUBA)
Непосредна врска до пораките: 2206
4.11.2011 11:19:54   
Oli17
Jas nemam praveno in-vitro do sega, no sepak mislam deka docnenjeto moze da se predisvika od stres nemora da e povrzano so neuspesno in-vitro.....Ti preporacuvam da ne se zamaras so toa, gledaj pozitivno na docnenjeto mozebi ovoj pat e user posted image pocekj uste barem edna nedela i napravi povtorno test ili obratise kaj tvojot ginekolog.

Ti posakuvam sreka.... Pozz

ИЗВОРНА ПОРАКА: LUBA

Zdravo!!!
Sakam da ve prasam dali na nekoj mu se ima deseno posle neuspesnoto in vitro narednite meseci mesecniot ciklus damu e neredoven,zosto mene pred in votroto sekogas mi idese na 27 ili 28dena,a sega posle nego mi dojde prviot mesec na 31den,aovojmesec seuste ne sum dobila,a mi e 36den simptomi nemav nikakvi osven denes epten slabi i izduenos vo stomakot.Uste kolku da cekam dami kasne za najdobro da pokazi na test,zosto uste pred tri dena napraviv eden mi pokaza negativen.POZZ

(Одговор на членот LUBA)
Непосредна врска до пораките: 2207
4.11.2011 11:22:40   
Oli17
Bitola mi e mnogu daleku so ogled na toa deka slednite nekolku dena po transverot treba da ne se izlozuvam na napor i stres.....

Непосредна врска до пораките: 2208
4.11.2011 11:48:30   
LUBA
Znam i mene mi e epten daleku ama kako sto naidov na katastrofite vo sv.lazar so soprugot razmisluvame samo da bide najdobro pa ako treba ke se nafatime i vo bitola posle transverot dva,tri dena ke zememe hotel za da ne patuvam odm.I koga otidovvo plodnost koga vidov od cela mk se stegnale do tamu znaci ima nesto,a vo sv lazar nemase ziv covek i baska sto ic ne seprofesionalci vo nikoj pogled.

Непосредна врска до пораките: 2209
4.11.2011 12:24:59   
Zoja
MILIKA user posted image srce be user posted image daj boze da si imash bliznachinja user posted image user posted image nema poubavo user posted image user posted image user posted image stiskkame palciiiii ...lezi i kvachi si sea user posted image user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил Zoja -- 4.11.2011 12:25:47 >

Непосредна врска до пораките: 2210
4.11.2011 12:30:04   
bella80
Oli 17 i jas ja imav istata dilema i se odluciv za vo Plodnost.Spored statistikata sto ja imaat tamo se najuspesni invitrata 51.7% mislam deka bese.Ne ma vrska sto e daleku,ko sto vika LUBA ke prespieme den dva u hotel i tolku.Jas utre odam u Plodnost da se dogovoram so Tase pa ke vidime.Pozzz

(Одговор на членот LUBA)
Непосредна врска до пораките: 2211
4.11.2011 12:38:26   
Zoja
Bella so Gospod napred user posted image

(Одговор на членот bella80)
Непосредна врска до пораките: 2212
4.11.2011 13:38:57   
bella80
Fala ZOJA Gospod da e so site nas !!!

(Одговор на членот Zoja)
Непосредна врска до пораките: 2213
4.11.2011 14:03:17   
milika
Zoja i site Ringerajki, beskrajno vi blagodaram na poddrskata, ne mozam da vi opisam kolku mi znaci user posted image

Непосредна врска до пораките: 2214
4.11.2011 17:45:42   
LUBA
Eve i od mene ogromna podrska za milika i bella80user posted image user posted image user posted image  
So Gospod napred i na site uspesi.

Непосредна врска до пораките: 2215
4.11.2011 18:00:33   
bella80
Mlka napravi li uste nekoj test?Utre li pravis betaHCG?Ajde site stegame palciii,ja sum sigurna 100% deka se ke bide vo red!!!!!!!!!

(Одговор на членот LUBA)
Непосредна врска до пораките: 2216
4.11.2011 18:44:38   
milika
Bela, napraviv sabajlevo uste eden test (normalno, morav user posted image ), tamu si bea dvete crtki... No se uste mi e strav da se izraduvam, ke si pocekam bHCG, treba da go napravam vo nedela.
A sto se odnesuva do klinikata, mislam deka ti i Luba nema da zgresite so Plodnost, za doktorot i za personalot imam slusnato isklucivo se najdobro. A za dalecinata - luge odat vo Svajcarija, Turcija... Pa eve ja Bitola kade e user posted image

Непосредна врска до пораките: 2217
4.11.2011 20:59:08   
chery33
napraviv sabajlevo uste eden test (normalno, morav ), tamu si bea dvete crtki

hehehe stom edna se pojavile ke si bidat super ubava vest cestitki user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 2218
4.11.2011 21:03:48   
chery33
milika koj obid ti e ova ivf od prvali se fatile :))))
uzivkaj si sega slednive devet meseci user posted image

(Одговор на членот chery33)
Непосредна врска до пораките: 2219
4.11.2011 23:52:00   
brankovic
Jas licno pravev 2 in vitra vo sv lazar od koi ednoto ocigledno ne bese uspesno. cega sum vece 4 mesec bremena.
neznam na kakvi katastrofi si naisla vo sv lazar, ama jas bas imam najpozitivno mislenje za personalot tamu, a posebno za mojot lekar Dr. Ivanovski
vo sekoj slucaj ti posakuvam mnogu mnogu sreca ponatamui eden den i ti da ne izraduvas so vesta deka ke stanes mamickauser posted image user posted image
ИЗВОРНА ПОРАКА: LUBA

Znam i mene mi e epten daleku ama kako sto naidov na katastrofite vo sv.lazar so soprugot razmisluvame samo da bide najdobro pa ako treba ke se nafatime i vo bitola posle transverot dva,tri dena ke zememe hotel za da ne patuvam odm.I koga otidovvo plodnost koga vidov od cela mk se stegnale do tamu znaci ima nesto,a vo sv lazar nemase ziv covek i baska sto ic ne seprofesionalci vo nikoj pogled.

(Одговор на членот LUBA)
Непосредна врска до пораките: 2220
5.11.2011 6:51:31   
milika
Cherry, prvo ifv mi e, utre ke doznaeme dali navistina se fatile user posted image

Непосредна врска до пораките: 2221
5.11.2011 10:36:10   
LUBA
ИЗВОРНА ПОРАКА: brankovic

Jas licno pravev 2 in vitra vo sv lazar od koi ednoto ocigledno ne bese uspesno. cega sum vece 4 mesec bremena.
neznam na kakvi katastrofi si naisla vo sv lazar, ama jas bas imam najpozitivno mislenje za personalot tamu, a posebno za mojot lekar Dr. Ivanovski
vo sekoj slucaj ti posakuvam mnogu mnogu sreca ponatamui eden den i ti da ne izraduvas so vesta deka ke stanes mamickauser posted image user posted image
ИЗВОРНА ПОРАКА:LUBA

Bas mi e milo Brankovicsto barem nekoj sto ima zadovolen od tamu ti posakuvam lesna bremenost.A inaku i jas bev kaj Ivanovski bas zaradi toa sto emnogu falen doktor mi kazaa porano vo sistina bil najdobar ama jas ne vidov nisto od toa kaj nego sekogas bese nedostapen so denovi se ubivavme od zvonenje,a toj ni imase kazano zvonite mi na mob,pregledite traea po 1min,nikogas ne bese jasen sto zboruva i koga ke go prasas za nesto dr odgovara kako zbrkan,rasean bese nikogas ne sedna da mi gi razgleda site dokumenti ikoga me stavi vo procedura za invitro telefonski kaza na mojot ginikolog da posnam so apcinjata,a uste togas mi bese cuden sto ni ednska ne mi napravi on pregled na tolku odenja kaj nego koga bese transverot neli svesna licno vidov mi gi vrati za 10min najmnogu taka gi stavi na sreka ne ni birase kade i me ostavaa sama da lezam isto i po aspiracijata na j.kletkite niednska ne dojde da mi kaze sto napravil,da vidi dobra li sum i do transverot ne mi go zapamti imeto koja sum,a po muabetot sekogas me mesaseso nekoja dr kako zorlejas da se butav kaj nego a toj da ne saka taka se osekav,a plakav privatno isto i na recepcija bea izgubeni ne znaea ceni sekoj pat za isto mi zimaa razlicno pari.A uste od pocetok go vidov toa ama ajde rekovme trgnavme veke ke odime do kraj mozebi pain vitroto si go raboti kako sto treba,ova ne gopisuvam zosto mi e ne uspesno i da ostanev bremena isto ke kazev nemaat organizacija ama ajde rab si ja zavrsija.POZDRAVCE

(Одговор на членот brankovic)
Непосредна врска до пораките: 2222
5.11.2011 11:39:52   
chery33
LUBA duso ne s erazocaruvaj skoro sekade e isto...sega ima golem broj parovi za ivf i tie se preoptereteni a i drugi obvrski imaat nas samo sreke debela bi ni pomognala hehehe istoot custvo i jas go imam kaj sto sum idela nikade ne podorbro ke bide...imaj golema nadez i verba i ne se zadlabocivaj tolku so postapkite nivni pozzz i srekno sl pat

(Одговор на членот LUBA)
Непосредна врска до пораките: 2223
5.11.2011 12:14:02   
trust
Zdravo, nova sum na forumov,ve citam sekoj den,mnogu mi se dopaga sto ima nekoe vakvo mesto kade sto ke mozam i jas da gi spodelam moite "MAKI" za zabremenuvanje.Poveke od 3 godini se obiduvame da dobieme bebce megutoa nikako ne uspeva. Prvo mi bese diagnosticirana Endometrioza, pravev laparoskopija, potoa problemi so Tiroidnata Zlezda(hiper lacenje) Sega se podgotvuvam za IVF, pa me interesira dali nekoj ima slicna situacija kako mojata i pravel IVF? Odnapred vi blagodaram

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 2224
5.11.2011 16:40:42   
LUBA
E taka e skoro sekade znam ama posle toa bev kaj dvajca dr doktori vidov deka mi obrnaa poveke vnimanie i seosetiv podobro i posigurno.I jas velam samo sreka da ne prati site i so Gospod napred.
ИЗВОРНА ПОРАКА: chery33

LUBA duso ne s erazocaruvaj skoro sekade e isto...sega ima golem broj parovi za ivf i tie se preoptereteni a i drugi obvrski imaat nas samo sreke debela bi ni pomognala hehehe istoot custvo i jas go imam kaj sto sum idela nikade ne podorbro ke bide...imaj golema nadez i verba i ne se zadlabocivaj tolku so postapkite nivni pozzz i srekno sl pat

Непосредна врска до пораките: 2225
Страница:   <<   < Претходна страница  87 88 [89] 90 91   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  87 88 [89] 90 91   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?