|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  39 40 [41] 42 43   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација
29.11.2011 10:15:32   
Sajna
Daj boze da si trudnicka ama ne si ja izmacuvaj dusickata trk do apteka i ke si vidis veke sekoj test ke ti pokaze user posted image ako si bremena bidejki bajagi ti kasni...ajde te cekame so ubavi vesti pisiii :))

(Одговор на членот zagrizena26)
Непосредна врска до пораките: 1001
29.11.2011 11:11:36   
Nasha29
aaaa zagrizena, ne pravi uste test, tie pokazuvaat pokasno, uzivkaj si uste nekoj den vaka pa posle pravi test iiii posleeee user posted image user posted image user posted image opaaa iha.. ama znam deka nemozes da izgrzis i ako napravis testa daj boze da bide user posted image ili user posted image .
Aj edno prasanje jas da ve prasam dragi rr, od sledniot mesec planiram da pravam inseminacija ama sega gledam kako nekoja mala infekcija, mislam deka e kandida, namalen mi e imunitetot.... cekam sepak i ovoj mesec da imam pozitiven test user posted image bidejki bev na folikulometrija i mi kazaa deka se e perfektno, pa neznam dali e pametno da zemam nekoja terapija.. ama pa sepak ako ne bide nisto (do sega imam probano 20 pati) kako taka da odam na inseminacija, neli treba se da e cisto? Pomos plsuser posted image sto bi pravele vie?

(Одговор на членот Sajna)
Непосредна врска до пораките: 1002
29.11.2011 12:13:21   
liljak
natash 29 najdobro konsultirajse so doktorto jas na tvoe mesto bi pocekala da vidam dali ima pozitiven test ovoj mesec pa ako nema (nedaj boze) sekako ke treba da odis nekade po zavrsuvanjeto na menstruacijata na pregled za folikulimetrija za pravenje inseminacija pa ke vidi doktorot togas , inace si pravela 20 neuspesni inseminaci?????????ne te razbrav dobro?........inace jas eve uste cekam da vidam so ke bidi ni ugore sum ni udolu , pocnuva da me boli stranata kade sto e cistata dali od pomislata neznam, no sepak ke pocekam  uste nekoj dan pa ke go baram careto....pozzzz

(Одговор на членот Nasha29)
Непосредна врска до пораките: 1003
29.11.2011 12:52:58   
Melanija RR
Dobar den rr moi
Nasha sto mislese so toa 20?Sigurno greska
vo pisuvanje,kje si prasas lekar ama mislam
deka kandida ne e precka za inseminacija.
Ako se vi e ispitano I e vo red,togas opustetese
I uzivajte.
Liljak, jas I ti den za den,tuka sme si.Za nesto
da se sluci mora ama mora da se opustis
I ne si sozdavas pritisok.Mene ete 15 den
I bas nisto,malku jajnici I polovina no nisto
posebno,pa za 2-3 dena kje se znae.
Fala na site za podrskata

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот liljak)
Непосредна врска до пораките: 1004
29.11.2011 22:52:32   
Nasha29
melanija, ja pogresno napisav, ne 20 neuspesni inseminacii tuku 20 neuspesni obidi za zabremenuvanje (prirodno, bez nisto) i bidejki se e vo red, i spermogram i proodnost na jajovodi, sega se resivme vo dekemvri da odime na inseminacija. Ovoj mesec so mm pak probuvavme prirodno a na folikulometrija dr mi rece se bilo perfektno, da ripnam na pravenje bebe a jas voopsto ne se nadevam deka ke ima nekoj pozitiven ishod user posted image Sekako,  ke moram da odam kaj mojot maticen, toj e malku curuk covek ama ke kaze sto e najdobro. Ovoj mesec ti stiskam palci da bide kaj tebe, i kaj Liljak i site sto se obiduvaat, sakam da stanete trudnicki pa da mi dadete elan na mene user posted image user posted image user posted image , a za site sto nema da bide nema da se predavame tuku hrabro napreduser posted image

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1005
29.11.2011 22:58:01   
Nasha29
mamicka77, sega go gledav albumot na Mila, navistina e princeza, angel vistinski!!! Cestito, imas prekrasna kerka da e ziva i zdravauser posted image

Непосредна врска до пораките: 1006
29.11.2011 23:11:46   
milasteve
mili moi so dusa cekam da dojde cetvrtok,da vidam so ke rece dr,dali e se vo red ,pa treba da dobijam nakaj 10 dekemvri pa da pocnam so terapijata za inseminacija,zagrizena sum dali ke bide se vo red,so srekaa na site nas

Непосредна врска до пораките: 1007
29.11.2011 23:20:02   
Melanija RR
Nasha29 fala na podrskata I ubavite zborovi.
Stom se e vo red sigurno kje bide, inseminacijata
e samo plus za sto pobrzo da si gi vidite
dvete crti.Dajboze I vo isto vreme da si
bideme bremeni.
Mila so srekja I na tebe.

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот milasteve)
Непосредна врска до пораките: 1008
29.11.2011 23:51:41   
Nasha29
se nadevam ke bide se Ok, i site ke bideme user posted image user posted image user posted image i site ke si cuvame po edno user posted image . Ovie denovi bas sum nakostresena, hormonite si go pravat svoetouser posted image Milasteve ke bide milicka ti stiskame palci i na tebe, gledas melanija vika site ke bideme trudnicki vo isto vremeuser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1009
30.11.2011 8:42:31   
liljak
dobro utro na site rr....eve mene son ne me fati , vcera imav edna kapka kafeavo, i sega isto a na vakov nacin ostanav bremena koga zavrsiv so spontan.....testot vi kazuvava vo ponedelnikot negativen, i sega se plasam da ne e od cistata nesto?dane ne probiva od nea....pisete mi rr koj ima iskustvo so cistata , neznam dali da mu se javam na doktorot oti toj mi rece koga ke ti dojdi ke se vidime za da prepisime terapija a dotogas cekame se spontano da se sluci...pozzz

Непосредна врска до пораките: 1010
30.11.2011 9:00:47   
zagrizena26
lilijak ne se sekiraj moze i cistata da ti e puknata pa taka da preteci, tie cisti se vodni i pukaat sami po sebe i ne se strasni moze od se da ti se pojavat a tebe vajda od toa sto ne si primila stop inekcija i folikulite dostignale golemina i ne puknale i se pretvoreile vo cista ne e strasno sega cekaj sama prirodno da ti dojdi i cistite ce isceznat i odnovo ce pocnat folikuli da rastat tpa e obnovliv proces,a sigurno ne se endometriozni ili cokoladni tie ne se pojavuvaat taka sigurno a i neli te gledale na eho nemaj gajle ako bilo nesto dr dr sigurno ke ti kazel sepak 21 vek sme se se gleda na eho.Pozzzzzz se nadevav ti pomognav

Непосредна врска до пораките: 1011
30.11.2011 9:07:12   
Sajna
Jas denes pak ke odam na folikumetrija da me krstat pustajte sreka ... imam dva folikula ama ne mi raste sluzokozata kazete nesto prirodno sto da pravam a efektivno Fala

Непосредна врска до пораките: 1012
30.11.2011 11:57:34   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: Nasha29

mamicka77, sega go gledav albumot na Mila, navistina e princeza, angel vistinski!!! Cestito, imas prekrasna kerka da e ziva i zdravauser posted image

nasha29 fala mnogu i ti pobrgu da si dobies takov angel kako mojot bez razlika dali e devojce ili momce i nasata princeza e cekana skoro 4 godini i jas za malku ke odev na inseminacija no za moja sreka vo posleden moment ostanav bremena so CLOMIFEN i sledenje na folikulite

Непосредна врска до пораките: 1013
30.11.2011 12:05:21   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: liljak

dobro utro na site rr....eve mene son ne me fati , vcera imav edna kapka kafeavo, i sega isto a na vakov nacin ostanav bremena koga zavrsiv so spontan.....testot vi kazuvava vo ponedelnikot negativen, i sega se plasam da ne e od cistata nesto?dane ne probiva od nea....pisete mi rr koj ima iskustvo so cistata , neznam dali da mu se javam na doktorot oti toj mi rece koga ke ti dojdi ke se vidime za da prepisime terapija a dotogas cekame se spontano da se sluci...pozzz

liljak ako te oznaci so kafeavo toa e znak deka e puknata cistata ako e vodena tie obicno pukaat pred menzis i pkazat kafeavo barem taka sum jas informirana od mamicki sto imale vodena cista

Непосредна врска до пораките: 1014
30.11.2011 14:29:25   
liljak
zdr sanja ...tebe znaci endometriumot ne ti rasti?kolku sto razbrav ...i jas go imav istiot problem no so cveklo i ananas se zdebeluva prirodno , a so estrofem apcinja sekako doktorot ako ti gi prepisi se zdebeluva....pozzz

Непосредна врска до пораките: 1015
30.11.2011 16:39:55   
bella80
ИЗВОРНА ПОРАКА: zagrizena26

Dobro utro na site,vaka denes izutrina merev bazalna temp i mi bese tocno 37 ama custvuvam nekoj pritiskok vo jajnicite i neznam sto da mislam,pomagajte????Poz i prijaten den na site

Temperaturata e supeer znak,se dodeka e pokacena znaci ne ide,a jas da sum ko tebe odma praam test,na tolku kasnenje mora da pokazeuser posted image +ovulacijata ti bila na 16d.c. a od togas ima dobri 20dena.Aj da dade Gospod da ne sraduvas!!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил bella80 -- 30.11.2011 16:42:23 >

Непосредна врска до пораките: 1016
30.11.2011 17:13:45   
Sajna
POMOS ve molam user posted image denes bev na lekar 12 den od ciklus m e folikulot raste i e 16 mm ama sluznicata odnosno endometriumot ne mi raste mal mi e samo 6 mm doktorkata mi prepisa ESTROFEM PO EDNO APCE TRI DENA dali e toa dovolno za da porasne ???

(Одговор на членот bella80)
Непосредна врска до пораките: 1017
30.11.2011 17:14:45   
lindicka
ИЗВОРНА ПОРАКА: liljak

zdr sanja ...tebe znaci endometriumot ne ti rasti?kolku sto razbrav ...i jas go imav istiot problem no so cveklo i ananas se zdebeluva prirodno , a so estrofem apcinja sekako doktorot ako ti gi prepisi se zdebeluva....pozzz

Zdravo na site. Denes i jas bev na folukulometrija, imam 2 folekuli, no i mene endmetriumot mi e tenok. Vo sabota pak sum na merenje folekuli, ako ne se zdebelil endometriumot, kje mi prepise estrofem ili estrodilol. Liljak, sakam da te prasam, kolku vreme se pijat ovie apcinja i imaat li efekt.

Inaku, ti posakuvam da si gi vidisuser posted image mnogu skoro.

Se drugo e super, i mnogu sum pozitivna, mislam deka ovoj mesec kje go pogodime denot user posted image . Da robam prvo so sledenje na folekuli, i klimofen, (dosega ne sum primala nikakva terapija) pa ako ne na inseminacija.
(mozebi sum oftopik, sepak fala)

Na site vi posakuvamuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1018
30.11.2011 17:57:45   
Sajna
Liljaak ajde pisuvaj ke si puknam od nervoza user posted image ke ima li efekt tie tri apcinja do petok ? Iskustvoto tvoe sto kazuva... a ananas eve veke pocnav da jadam user posted image pozz

(Одговор на членот lindicka)
Непосредна врска до пораките: 1019
30.11.2011 18:39:01   
liljak
sanja kaj mene tri apcinja ne deluvaja jas po tri apcinja piev na den od 3 den na menstruacijata, tie apcinja se vo trkalce i se sitni veruvaj neznam kolku ispiv, no OBAVEZNO jadi mnogu mnogu cveklo i ananas duri i mokracata da ti se pocrveni od cveklotouser posted image user posted image user posted image jas ko ke odev vo wc crvena mi bese, zivo cvekolo ne vareno, ajde te molam jadi ....drugo so ke ti kazam mila kaj mene ovie apcinja me poduja veruvaj ko mecka me napraja i eve nemozam da dojdam pri sebe duri i sega, no kaj tebe se nadevam deka nema da deluvat taka, mene ovi poslednite meseci endometriumot mi e dobar fala mu na boga ne treba da gi pijam apcinjata.....pisi go rezultatot po kontrolata...........inace mene veke mi probi , i sum mnogu mnogu uljandisana.....pozzzz

Непосредна врска до пораките: 1020
30.11.2011 20:26:10   
Melanija RR
Zdravo od mene.....nemam kompju. pa duri
sega od mob.Liljak sto bidna, ti probi li,dobi?
Jas mesecov piev estrofem od 8do 14den
I endometriumot super.Sajna se kje bide
vo red.

Непосредна врска до пораките: 1021
30.11.2011 22:14:55   
Sajna
Liljak fala za informacija mnogu mi znaci, denes izedov dva ananasi mi se slosi :)) vi petok sum vo 11 na kontrola pa ke vidime se nadevam ke mrdne od tie 6 mm pozdrav I ti ne se nerviraj ke bide jas tri godini se baftam :)) AMA ke bide

Непосредна врска до пораките: 1022
1.12.2011 1:39:46   
bella80

ИЗВОРНА ПОРАКА: milasteve

mili moi so dusa cekam da dojde cetvrtok,da vidam so ke rece dr,dali e se vo red ,pa treba da dobijam nakaj 10 dekemvri pa da pocnam so terapijata za inseminacija,zagrizena sum dali ke bide se vo red,so srekaa na site nas

Ajde Mila ti pustam srekicka za utre,da bide se vo red i so Gospod napred vo januar da se sraduvasuser posted image user posted image user posted image !!!!!!Pisi kako si pominala

(Одговор на членот milasteve)
Непосредна врска до пораките: 1023
1.12.2011 9:12:25   
Sajna
ZAGRIZENA ajde te cekame so ubavi vesti ili uste ke bides u neizvesnost user posted image aj da ni pustis maja :))

(Одговор на членот bella80)
Непосредна врска до пораките: 1024
1.12.2011 15:17:19   
Melanija RR
Milastevo,Sajna,Zagrizena26,Liljak kako
ste denes,nesto novo?Prakjam mnogu
sila do siteuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1025
Страница:   <<   < Претходна страница  39 40 [41] 42 43   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  39 40 [41] 42 43   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?