|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  40 41 [42] 43 44   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација
1.12.2011 16:59:28   
zagrizena26
Zdravo na site
Eve me mene povtorno seuste vo iscekuvanje,vcera trebav da idam na doktor,ama dr mi zaminala na seminar i samo se cuv pa zdravje od ponedelnik ona rece keski bidi bremena toa nikoj ne ti go zemauser posted image da pocekam ako ne mi dojde da odam od ponedelnik pa da me vidi.Ama jas sigurno do ponedelnik ce napravam test oti epten sum vo iscekuvanje,a od testovite imam fobija:(((((((((((i toa golema:((
Se nadevam ce bide se vo red onaka kako sto posakuvame.Vie kako ste denes,da ne ima nekoj nov sto treba da castiuser posted image ajde samo pozitivno i mora site za nova god da bideme trudnickiuser posted image user posted image user posted image user posted image Pozzzzzzzzzzzzzzzzzzz.kisss

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1026
1.12.2011 17:33:51   
Melanija RR
Ah zagrizena26 jas mislev kje cestitame,
ama taka e ako si bremena srekjata ne ti
bega.Ako pravis test da ne izvestis.
Pozdrav

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот zagrizena26)
Непосредна врска до пораките: 1027
1.12.2011 22:17:15   
milasteve
ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija

Milastevo,Sajna,Zagrizena26,Liljak kako
ste denes,nesto novo?Prakjam mnogu
sila do siteuser posted image
zdravo ringerajki,denes bev kaj dr tase bt.so ranickata e se vo red,,,ja nema veke,i so boga napred pocnuvam so inseminacija,treba da dobijam nakaj 9 ili 10 mesecov,pa od 3 tiot den od menst pocnuvam so klomifen a od 4 tiot den so inekcii Merional,me interesira kade se stavat vo but ili stomav?ima li nekoja iskustvo so niv?sreka na sitee pobrzo do user posted image crtiuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1028
1.12.2011 22:28:21   
Nasha29
Ajde samo neka bide zagrizena26 pa psevdonimot da go smenis vo presrecna26user posted image .
Kaj mene nema nisto novo, se javiv na doktorkata i taa mi rece moram da zemam briz za mikrobiologija zatoa sto moja pretpostavka bilo deka e kandida a vsusnost moze da bide i nesto drugo sto ke mozelo da preci na inseminacijatauser posted image Uffff ako treba da cekam uste eden mesec... ke poludamuser posted image Sega ja ke si go smenam nikot vo zagrizena29user posted image

Непосредна врска до пораките: 1029
1.12.2011 22:28:22   
bella80

ИЗВОРНА ПОРАКА: milasteve

ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija

Milastevo,Sajna,Zagrizena26,Liljak kako
ste denes,nesto novo?Prakjam mnogu
sila do siteuser posted image
zdravo ringerajki,denes bev kaj dr tase bt.so ranickata e se vo red,,,ja nema veke,i so boga napred pocnuvam so inseminacija,treba da dobijam nakaj 9 ili 10 mesecov,pa od 3 tiot den od menst pocnuvam so klomifen a od 4 tiot den so inekcii Merional,me interesira kade se stavat vo but ili stomav?ima li nekoja iskustvo so niv?sreka na sitee pobrzo do user posted image crtiuser posted image

Super Mila,bas mi e milo za ranickatauser posted image user posted image Za merionalot mislam vo stomak se stavaat ama ne sum sigurna,ke ti pise sigurno nekoja RR sto pominala niz Invitro proces,del od terapijata im e.Bas me raduva sto ke bides stimulirana so inekcii posto citav deka inseminaciite so inekcii se mnooogu pouspesni!

(Одговор на членот milasteve)
Непосредна врска до пораките: 1030
1.12.2011 22:36:07   
Nasha29
Liljak, mozebi puknala cistata a mozebi i e onoj iscedok sto se javuva pri implantacija na jajcenceto vo endometriumot, citav ovie denovi i na youtube gledav filmce deka i toa se slucuva, i toa den dva pred terminot za doadjanje. Ajde samo smiri se i kuliraj i jadi ovosje i ne se nerviraj za nisto, se nadevam deka ovoj mesec ke slavime i kaj tebeuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1031
1.12.2011 23:13:11   
Melanija RR
Nasha29 sto pobrzo gi otstranis preckite
tolku pobrzo do celta.Se kje bide vo red veruvaj.
Mila za merion da procitas vo temata za vestacko
oploduvanje sigurno nekoj pisal ili prasaj.
Uste malku I kje pocnes,samo opusteno.
Liljak kako si?

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Nasha29)
Непосредна врска до пораките: 1032
2.12.2011 8:47:52   
liljak
zdr eve me i mene...kako reka mi e menstruacijata , a denes doktorot mi rece ke te pregledam a imam mnogu , mnogu menstruacija...dali ke mozi da se vidi dali puknala cistata posto imama menstruacija?dosega na pregled so menstruacija ne sum bila...aj so gospod napred popladne ke treba da se vidam i da mi kazi sto ponatamu....ti melanija kako si?ajde uste nekoj den i ke se izraduvas so user posted image .
inace merionalot , muskulno se stava jas go imam primano kolku sto se sekavam toj bese za rastenje na folikulite pobrzo(ne me drzi za zbor )...pozzz i na site vi posakuvam sreka .

Непосредна врска до пораките: 1033
2.12.2011 9:04:40   
Melanija RR
Liljak verojatno kje te gleda na nadvoresno
eho.Kje vidis sto kako ponatamu kje ti predlozi.
Jas eve cekam,bukvalno nisto ne custvuvam,
no ostanuva da vidime.Ako nebide se selam
vo temata laparaskopija.
Ajde nekoj da ne izraduva.Imajte ubav den rr

(Одговор на членот liljak)
Непосредна врска до пораките: 1034
2.12.2011 12:42:28   
zagrizena26
Leleele luge znaete li sto mi se desi mislam deka mi dojdeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image naednas kako nesto da padna od mene krvavouser posted image user posted image user posted image neznam sto moze da bide i pocna da mi tece po malku ama so mnogu temna crvena boja ne e kako krv crveno epten e temno sto mozi da bidi??????Epten ispaniciv neznam sto mozi da bidi???????????????Pomagajte..a i plus vikend faka koj dr ce go najdam za vikend treba da cekam do ponedelnik a i ne ce mozi da me pregleda zasto mi teci po malku, ce cekam da vidam dali ce mi probie salamuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1035
2.12.2011 12:52:17   
Melanija RR
Zagrizena ako za nekoj cas ne dobies a ne ti
lici na toa uste popladne ogi na lekar barem
na razgovor,znam deka ne ti e tuka maticnata
no kaj privaten.Neznam sto drugo da ti
kazam.
I jas sum vo krevet,pocnaa bolki za dobivanje
I kafeavo-crvena sluz.Ostanuva da cekam.
Zagrizena pisi kako kje bides

Непосредна врска до пораките: 1036
2.12.2011 14:51:03   
liljak
zagrizena javise barem na telefon prasaj i kazimu kakva e tvojata situacija ist maler si kako mene sekogas mi se slucuvase vaka za vikend i posle da ne znajs so da pravis...javise te molam da vidime so ke ti reci, a test napravi ili ne? melaniiiiiiiiiiiiiiiii so se slucuva so tebe , kako krv ili kafeavo, neli e rano ili ?...ajde stiskam palci se da bidi vo red...pozzzzz

Непосредна врска до пораките: 1037
2.12.2011 14:56:21   
arh_diz
Zagrizena mozebi si bremena posovetuvaj se so ginekolog da ne prokrvaris poveke .Nema vrska sto krvaris moze da te pregleda vaginalno

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 1038
2.12.2011 15:04:43   
liljak
arh - dis sega go procitav tvojot post i sakav da te prasam jas imam menstruacija tret den i mi rece doktorot da odma na pregled , ke mozi da me pregleda posto imam krv...prv pat vaka me vikna?????????pozzzzz

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 1039
2.12.2011 15:07:00   
Sajna
zagrizena mila mora da imate nekoj lekar tamu idi i neka te vidi na eho daj boze da si user posted image u princip nekev da te plasam ama posle inseminacija kako sto mi objasni doktor Popovik mesecot koga cekame i odmarame bez stimulacija e hormonalna bomba!!! i deka ciklusot se poremetuva i mene mi kasnese togas 18 dena i prokrvarev mnogu temno duri kafeno i mi padna kako gigerce edno odnosno toa bilo zasirena krv od sto stoelo (kasnelo) pa zatoa ne se plasi i ne gubi nadez aha i ovoj pat ciklusot ke ti trae poveke da ne se plasis...ama sepak daj boze da ima kaj tebe user posted image - a ti test ne napravi??

Непосредна врска до пораките: 1040
2.12.2011 15:09:27   
arh_diz

ИЗВОРНА ПОРАКА: liljak

arh - dis sega go procitav tvojot post i sakav da te prasam jas imam menstruacija tret den i mi rece doktorot da odma na pregled , ke mozi da me pregleda posto imam krv...prv pat vaka me vikna?????????pozzzzz

Moze da te pregleda sekako so vaginalno eho , obavezno odi ne e nisto strasno nitu neprijatno stom ti rekol doktorot.

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 1041
2.12.2011 15:31:12   
Sajna
Liljak jas denes bev na eho mi porasnal endometriumot jeee user posted image ama mi prodolzi estrofem uste dva dena sega dva pati po edno pa u ponedelnik pak na pregled ama rece ok e se folikul 18 mm se nadevam ovoj pat ke bide user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1042
2.12.2011 16:12:32   
Melanija RR
Sajna endometrium I folikuli super sega samopusteno
se e na vasa strana.
Liljak ne e rano,18den od inseminacija,a
vtor bez utrogestan
Do ponedelnik kje bide sto kje bide,inaku pak ne
me bolat jajnici a mislev dosega kje dobijam.
Vazno sum si opustena
Zagrizena kako si?

(Одговор на членот Sajna)
Непосредна врска до пораките: 1043
2.12.2011 16:19:25   
liljak
super sanja tie apcinja do kraj se pijat barem jas taka gi piev, inace jadisi pak ti ananas i cveklo veruvaj ima podobruvanje....eve jas imam napraveno i eden drug recept , ( 500gr med, 100gr nepeceni kikiri, 100gr nepeceni lesnici, 100 gr nepeceni bademi, 100gr orevi seto se meli i se jadi edna lajca nautro edna lajca navecer) koga otidov na pregled minatiot mesec endometiumot mi bese vo red, sekako jadam i cveklo i ananas...ako sakas napravigo i ovaj recept ne e steten bas e vkusen
melani kako si pisi mila sto so iscedokot?
zagrizena kako si , sto napravi?

Непосредна врска до пораките: 1044
2.12.2011 16:33:44   
Sajna
Liljak fala za pomosto si jadam jas ananas posto ne sum ljubitel na cvekloto a za drugovo uste sega idam da go napravam bas vkusno mi zvuci se citkame u onedelnik so novi iinformacii pozz.... zagrizena ajde pisi kako si ne se razocaruvaj mila se ke bide

Непосредна врска до пораките: 1045
2.12.2011 18:41:21   
Melanija RR
Jas sum dobro,toa samo ednas na toalet I tolku.
Pak nisto ne me boli,utre nov den I novo
iscekuvanje.Da napravev test na krv sega kje
si znaev,ama ajde vikam mora da se naucam
na trpenie.
Pozdrav mili rr

Непосредна врска до пораките: 1046
2.12.2011 19:00:25   
liljak
lele samo nervi i razocaruvanja....doktorot ne mozel na sostanok bil, i sega koga ni terapija mi kaza ni nisto of lele sto da pravam....kazete mi rr sto terapii ste primal osven so klomifen...velat deka klomifen bila pocetna terapija polse so drugo, a jas nema nisto drugo primano...lele sto da pravam?????????pozzz

Непосредна врска до пораките: 1047
2.12.2011 20:30:07   
Melanija RR
Liljak klomifen se prima do 6 pati,ako ne pominale tolku verojatno toa kje ti prepise ako dobro si reagirala.Samo se pie od 3 ili 5 den pa neznam dali kje stignes da pocnes so terapija.Bez nervozi,za zal na nekoi raboti nemozeme da vlijaeme.
Eve jas svesna sum deka ako ne utre togas zadutre kje dobijam,si go znam teloto i reakciite.No toa e.Povtorno sila za se no toa mora ovoj pat da se pomine dragi rr.
Se nadevam nema uste dolgo site nie da iscekuvame, pa zaedno kje setame trudnicki.
Pozdrav i se citame utre

Непосредна врска до пораките: 1048
2.12.2011 20:49:34   
zagrizena26
Zdravo rr,mene mi probi i sega normalno si tece, se cuv so sestrite na d Lazarevski vo Sistina za prvtorna insiminacija ama nisto dr bil 2 nedeli nadvor od drzavata i nisto nema da ima i ovoj mesec insiminacija koga ne ide ne ide toa e.Cel den siuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image i so site se karam veke ne mozam da izdrzam stvarno.Pozzzz do site i prijatna vecer

Непосредна врска до пораките: 1049
2.12.2011 22:29:32   
Sajna
zagrizena ne se sekiraj ke bide valjda i kaj nas user posted image da docekame znam kako ti e jas go prezivuvav istoto ama mozam samo hrabro da ti kazam nema razocaruvanje ideme napred
LILJAK jas ne ti ja znam situacjata konkretno ama osven klomifen ima uste mnoogu raboti za pottiknuvanje na ovulacija

Непосредна врска до пораките: 1050
Страница:   <<   < Претходна страница  40 41 [42] 43 44   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  40 41 [42] 43 44   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?