Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 8.12.2011 13:15:41
temjana
Ви благодарам девојки прекрасни сте, навистина ми давате сила и надеж да продолжам да се надевам и да верувам дека еден ден ќе успеам и ќе држам бебе мое бебе во сопствените раце. Ќе закажам утре во Систина таман во сабота ми се паѓа 3-тиот ден, а другите четири хормони ќе ги правам на државно, се надевам ќе имаат реагенси и нема да ме маткаат многу. Поздрав
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 8.12.2011 13:16:48
Melanija RR
Temjana,3den ti e vo sabota,utre zemi upat I vo sabota odi netreba da zakazuvas I kje te cini okolu 350denari. Nema potreba da odis na privatno.
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 8.12.2011 15:11:57
emaaaa
:(:( radosta so crti mi traese samo 2 dena .Nisto od mojata bremenost ja izgubiv (po tret pat spontan) mnogu sum nesrekna pomagajte sto moze da e problemot ostanuvam bez preblem i vednas go izgubam :(
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 8.12.2011 16:38:53
Olivia
Emaaa mnogu mi e zal sto povtorno minuvas niz ova, so tebe sme duso, megutoa mora da se napravat detalni ispituvanja i ne smee povtorno da se dozvoli ova, posovetuvaj se so doktorot ako treba bararaj vtoro i treto mislenje od razlicni dogtori.
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 9.12.2011 11:47:13
temjana
си ги загубив картончињата сини и сега можам само да се сликам упм. Ќе морам утре во ситина на приватно да одам ама бидејки само пролактинот ќе го проверувам ќе прежалам 700 ден.Другите хормони ќе си извадам нови картончиња и ќе си одам фино лепо на државно.
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 9.12.2011 19:14:40
Just baby
bas mi e zal :( si proverila li progesteron? toj e toj hormon koj treba da napravi ubava postela za plodot da se zadrzi. kako do sega lekarot ne ti napravil detalni ispituvanja? obavezno neka ti ispitaat se. ajde naredniot pat ke bide, bez nervoza i stres
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 12.12.2011 16:43:33
Freya
Zdravo na site Jas sum nova na forumov i se nadevam deka dobro ke se druzime. I da ne zaboravam, mozete i mene da me vbroite vo tie koi so netrpenie gi ocekuvaat dvete crticki Pozdravce
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 12.12.2011 19:25:31
Melanija RR
Freya добре ни дојде ,и ти посакувам што поскоро
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 13.12.2011 9:25:20
temjana
Јас сега ги земав резултатите од проверката на пролактин, и ако е нормално од 120-460 мислам, кај мене е 580 малку сум отидена да не речам стресирана Хаххаха сега ќе си имам и медицинско оправдување за моите нервни испади, на глава ќе му се качувам на мм Шала на страна утре ќе гледам да одам кај матичниот па нека види он понатаму што како ќе се одвиваат работите
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 13.12.2011 9:44:36
Melanija RR
Temjana ме насмеа вака посабајле Сега кај матичниот да видиш што ќе ти каже.Вредностите од-до се од Систина?
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 13.12.2011 9:59:29
Melanija RR
Веројатно зошто ти е општ матичен,ако ти е гинеколог матичен тогаш на државно се плаќа само партиципација.
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 13.12.2011 10:30:36
Melanija RR
Pipi88 мила само не се разочарувај,ако сакаш исплачисе но имаш сила во себе за понатаму.Имаш една голема прегратка од мене
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 13.12.2011 14:01:39
Melanija RR
Една листа на сите кои во моментото исчекуваат за . Без оглед дали природно или по пат на инсеминација.Може секој да си се допише.
Sajna = 18.12 Liljak (IUI) = 15.12 Nasha29 =
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 14.12.2011 10:24:02
Pipi88
ајде ако може едно мислење од вас??!! Погоре на форумов пишав дека ништо од мојте , затоа што во неделата мислев дека ми дојде (имав една капка бледо-кафеава крв) утредента немав ништо на влошката,вечерта пак 2-3 капки бледо кафеава-розева крв и пак толку.Вчера ме болеше левиот јајник и пак како 2-3 капки ми се појавија.Утрово накај 4 часот ми се јави страшен нагон за повраќање што дури и се разбудив исто и претходните 3-4 дена ми доаѓа да повратам а неможам никако, имам болки во половината. Инаку отсекоаш сум имала обилен циклус уште од првиот ден,сега незнам што се случува. Ќе ве молам за мислење??? Правев сега сабајлево тест излезе негативен.......................
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 14.12.2011 11:14:43
Melanija RR
pipi само преку крв ќе знаеш сигурна дали си трудна.Ти ја пуштам сета среќа
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 14.12.2011 11:38:55
miana
ИЗВОРНА ПОРАКА: babyhope
Pipi88 по симптомите ми личи дека си трудна ама тестот? А да си провериш на крв, може се работи за рана бременост па не се покажува на тестот???
Simptomite na bremenost ( kako povrakanje i sl) se pojavuvaat ne tolku brzo...No nekogas i testovite lazat...Pocekaj uste nekoj den ( neznam dali ti docni ) no ako ti docni obavezno ke si proveris preku krv... Mene koga pocna da mi docn togas pocnaa istite simptomi kako da ke dobijam ,plus bolki vo gradite na dopir i sl pa potoa napraviv test i ispadna pozitiven.Neznam dali ti docni no ako seuste ne ti docni - rano e za bilo kakvi simptomi... Ti poskauvam MNOGU sreka